Přejít na obsah
Plavidla.cz

Přihlášení přívěsného vozíku z dovozu

zodiac

Doporučené příspěvky

Chtěl bych se zeptat zda je nutno mít k registraci uvedenu max. rychlost přívěsného vozíku¨v technickém průkazu nebo na výrobním štítku?

Přivezl jsem brzděný přívěsný vozík z roku 1992 s platným německým technickým průkazem a má platnou německou STK ale nikde nemá uvedenu max. povolenou rychlost. Pokud vím, tak v Německu, Rakousku ani Polsku max. rychlost není uváděna ani na štítku ani v technickém průkazu, ale na některých registrech v čR tuto max. rychlost pro přihlášení vozíku z dovozu vyžadují, přitom na STK vám řeknou, že pokud byl vozík provozován v Unii a má platnou STK z příslušného státu tak by neměl být s registrací problém.

Díky za odpovědi a případný odkaz na prováděcí předpis.

Upraveno uživatelem zodiac
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud vím, tak v německu mají všechny vlek max. 80km/h a přes dekru se nechá vyřídit tempo 100 na 100km/h ale tam to musí splňovat určité parametry, ktreré dekra kontroluje.

Ano, ta 80 tam platí, ale není to zaznamenáno v TP ani na štítku.

Odkaz ke komentáři

Jestli ti stačí 80, tak s tim neni problém na žádný stk. Jestli ale chceš mít 100, tak to bude horší.

Možná někde problém není, ale jelikož jsem dovezl již 3 vozíky s loděmi a vždy jsem ztroskotal při registraci na úřadě na max. rychlosti , proto pátrám po nějakém předpisu nebo zákonu který se zabývá dovozem z EU. Na STK problém nemám jen mi nenapíší max. rychlost pokud není někde uvedena aby ji mohli případně dokladovat na magistrátu. řešil jsem to vždy s STK výpisem s technického průkazu a zajistil jsem potvrzení výrobce o max.rychlosti, ale zajímá mě proč jsou takové zbytečnosti nutné a neplatí stejné předpisy i u nás jako v EU.Psal jsem i na ministerstvo dopravy tak čekám na odpověď.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...