Přejít na obsah
Plavidla.cz

PRŮJEZD PRAHOU

pišta

Doporučené příspěvky

Ahoj, pomalu se blíží sezona a už se těším až spustím loď na vodu. Mám kotviště na Hluboké a rád bych letos absolvoval cestu Hluboká - Mělník a zpět.

Docela se obávám průjezdu Prahou . Může mi prosím někdo zkušený poradit na co si dát pozor atd... 

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, snaž se nemotat velkým lodím do cesty, hlavně okolo Karlova mostu, kde se rádi otáčejí. 

Plavební komora Smíchov je co se týče proplavení pohodička, akorát občas složitější komunikace. Obvykle se proplavuje s některou z osobních lodí, standartně volám komorníkovi, než vjedu do kanálu ke komoře. Podle mě nemá smysl volat 15 a víc minut dopředu. Čekání nahoře před komorou v kanálu bývá docela na prd, hlavně když je tam plno, protože velké lodě tam umí dělat hodně nepříjemné proudy. 

Ale obecně je to celkem v pohodě, ale taky jsem z toho měl poprvé obavy.

Odkaz ke komentáři

Ideální je přes Smíchov jet brzo ráno. A to dolů i nahoru. To jsi komoře obvykle sám. Dolů přespat třeba v Podolí, nahoru přespat v Libni. Štvanice je bez problémů. 

Případně jet Smíchov s linkou do ZOO, většinou loď Odra. Dolů cca v 9,10, a uděláš s ní i Štvanici. Nahoru je na Štvanici  cca 17,30 a jede rovnou Smíchov, bez čekání. Jezdí každý den. 

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Prahy se neboj. Chce to jen dávat pozor a nikde si nevynucovat přednost. Kapitáni velkých lodí to mají mezi sebou vyřešené a malé lodě si občas rádi vychutnají jako zpestření rutinní plavby.

Problém bych viděl v naplánování převozu přes Orlík a Slapy.

Když se blížilo dokončení cesty do Budějovic, tak jsem se na to strašně těšil. Pak to otevřeli a my si udělali 2 super vícedenní výlety z Prahy do ČB a zpět.

Jenže pak vymysleli ten zkurvený rezervační systém na převoz přes Slapy a Orlík a už se mi to nikdy nepodařilo zorganizovat. Asi by to šlo, ale mně to tak otrávilo a přijde mi to nedůstojné, že se o to už nepokouším.

Termíny pro převoz se otevírají týden předem, takže pokud bych si chtěl zarezervovat Slapy nahoru na příští čtvrtek dopoledne, musím tento čtvrtek dopoledne být na rezervačním systému, abych si to zarezervoval. Pak budu chtít příští patek odpoledne Orlík nahoru, takže musím být tento pátek na rezervačním systému a včas ti to zarezervovat, nežli si to zarezervuje někdo jiný.

Příští neděli bych pak chtěl Orlík dolů, a tak tuto neděli opět budu čekovat rezervační systém.
Příští pondělí budu chtít Slapy dolů, ale tohle pondělí mám moc práce a na rezervaci zapomenu. Když si vzpomenu, vše je obsazené a já mohu jet tak akorát do prdele, protože na Slapech výlet opravdu skončit nechci.......

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Vytvořit...