Přejít na obsah
Plavidla.cz

Labe z Přelouče - jen pro otrlé (Plavební Rallye)

taurus

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Na ředitelství podniku v Hradci Králové se 23.3. 2013 vedle Dne otevřených dveří uskuteční několik přednášek. Od 10.00 do 11.30 to bude Labe a Orlice v královéhradecké pevnosti a 13.00 až 14.30 Splavňovací práce v okolí Hradce Králové.

Jestli budu v CR, tak je to asi jasny. :) Koneckoncu... nemohli bysme tam prijet s lodi? Kdyz maji den otevrenych dveri, plati to mozna i pro vrata komor ne?

Ty splavňovací práce by mohli být zajímavý. To bude o budoucnosti či minulosti?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

plavebni komora Prelouc-to bude zrejme zase jenom zbozne prani-ale kdyz se preorientujeme na takove ty am.pramice s leteckou vrtuli tak ty Hrcaky pokoříme-nevis o nejakem agregatu z rogala?pramici bych sehnal

no om by stacil i nekdo s tou krosnou na zada na padak-posadit dozadu,prikurtovat aby neulit.........fuj to jsem se zase zasnil

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Ten březen je na počasí ještě hóóódně nejistej - vidím to tak na ten duben. Co by nositel původní myšlenky bych to dost nerad podnikal jako "sraz" s pevně daným datumem - ten zrealizujem v Litoměřicích. Prostě až nějakou dubnovou středu bude šance na slušnou sobotu tak sem napíšu něco ve smyslu - jedu tehdy a tam touhle trasou, v autě a člunu mám místo pro x lidí, kdo se chce svézt nebo připojit cestou nebo na místě bude vítán. Ty, které tahle akce oslovuje chodí na Plavidla každý den a tak v tom nevidím problém. Na takovouhle miniakci je větší plánování víc starostí než radostí.
Odkaz ke komentáři

taurusi-trosku jsi mimo-ten brezen(23.3) je den otevrenej dveri povodi Labe-pokud mi to vyjde-juknu se tam a zkusim neco vysondovat ohledne komor-mam za to ze se budeme muset predem nahlasit

plavba opravdu az v dubnu az odejde snehova voda a v prelouci bude prutok pod 60 (teletext CT1) jinak plave spousta bordelu

jinak mas pravdu -pro akci staci Vikyho hlaska,,dneska (v sobotu) by to slo,,

Odkaz ke komentáři

clapci a chlapi... tak jsem to tu vše přečetl .. a povím vám ..že teorie máte zmáklé.. aj přeji pěkný dojetí..ale praxe popíšu.třeba Vám to pomůže.. Dost podrobně tyto trasy znám ..jezdím tudy často.. Chrudimku a soutok labe s viky-cz jsme už probrali..takže tady na kajutovku můžete myslet jen od žel.mostu pod Vinicí v Pce ..po proudu až do Přelouče pak ven a pod Hrčákami zase do vody.. hrčáky jsou v léte pod kolena..jak psal tam váš kolega , motor sklopit a po svých.. je to sice úsek asi 300c - 400 m a pak už to zase jede.. až k Baltu.. :-)

Z Pardubic proti proudu.. komora v Pce , asi není problém..nad komorou soutok s Chrudimkou - viz výše popis.. dále po 8 km sjezd v Kuněticích , ten je na tisíc procent o.k. i s autem.. pak ale po 2 - 3 km /osada Kladivo/ pod kunětickou horou.. teď to tam jde , ale v létě..s obtížemi na gumáku s 20 hondou s vrtulí skoro ven..jinak po svých..je tam takový jedno místo mělké..jinak gumák o.k. kajutovka tam tutově ne.. leda kdyby bylo o metr víc vody..pak to jede až do vasoké nad Labem.. tam všici ven z vody :-) .. dále hurá ke Hradci , v Hradci vidle buď po Labi nebo po Orlici.. v Hradci jsou na každém po jednom jezu...... Orlice valí až k soutoku Divoká , Tichá.. a výše.. vše ale Kanoe nebo gumák.. po Labi jsem ostuda ale nikdy jsem tam pak už dál nejel.. jenom podle toho co jsem viděl myslím že by to šlo s obojím , ale nevím jezy..každopádně poslední komora je v Pce../pokud vím.. a snad se nepletu/

Jak jsem i psal , velmi dobrý dost místa ai kvalita,hodně autse vejde je sjezd v Srnojedech , na začátku vesnice hned za prvním barákem vpravo po panelce jako zpátky..pak polní cesta 300 m a pak vlevo a zase pol,ní cesta a jste tam :-)

A dolů tedy od těch Přeločských hrčáků to už je bez problémů skoro se vším , od Chvaletic i s tankerem :-) / jako /... tady se nezapomeňte stavit u nás v maríně Týnec nad Labem ... ptejte se po tom správci - chytrákovi co Vám tu radil.. www.marinatynec.cz.. a můžete valit dál.. POZOR - komory MIMO sezonu hlásit alespoň 14 dní dopředu a všechny !!! a průjezd buď sladit , nebo jim přestávku nahlásit..kontakty na všechny komory najdete na tom našem webu.. pro Info : s rfychlým motorákem co jsem měl Fourwinns Vista 5,7 V8 Bravo 3 jsem to na soutok Labe a Cidliny u Poděbrad a zpět do Týnce nedal ani skoro za 3 hodiny..a to nechtějte vědět jak jsem ho mydlil..:-) ty komory je jich tu na pár kilometrech hodně a je to časově náročné.. no a pak už valíte Poděbrady.. a dál.. ale jak jsem pochopil.,. tak daleko asi nechcete..

tak plavbě zdar

kdybych měl hadrák , jel bych s Váma ..mám ale všechno velký a těžký.. a veslovat se mi nechce

zdarec

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

ahoj

jsem tady nový ale labe od vysoké až po srnojedy znám docela dobře. nemá cenu labe sjíždět od vysoké, tam to jde jenom na pramici.nad vysokou až po hradec asi ano, je to je asi 3km.hradec nad jezem ano, za hradcem jen pramice. labe se dá sjíždět jenom od kunětic kde je docela dobrý slip i na menší kajutovku já měl 6m a v pohodě ale musí se nacouvat a zlomit do pravého úhlu, další slip je v srnojedch ten je ok. slip v pardubicí je hodně prudký tak na silného terenaka. já dávám v srnojedech dolů do přelouče jsem nejel ale nahoru přes pardubice do kunětic jezdím docela často je to super. pod přeloučí to nejde, až chvaletice, a dál je několik jezů, tam to neznám. mám 6m gumák a pod přeloučí bych neprojel ani náhodou a ne jenom pod jezm, dál jsem šel pěšky a občas jsou balvany. na labi kde je mělko nepomůže ani sonar. znám to protože jsem hodně jezdil na labe na ryby, pardubice až vysoká.

Odkaz ke komentáři

olaf - stejně jako DAVISovi i tobě dík. T.j. když jsem si to dal dokupy tak by neměl být problém i pro větší loď od komory Přelouč někam ke Kuněticům. Ty sjezdy, co popisujete, se zdají být OK. Provoz těch dvou "zapomenutých" komor se dá pořešit telefonem (alespoň doufám - nezkoušel jsem). Docela jsem nahlodán to rovnou vzít na dva dny velkou lodí. Gumák bych vzal s sebou, takže případný další experiment by šel pořešit se zázemím "za zadkem".
Odkaz ke komentáři

ahoj olafe-dobre ze jsi se ozval-chtel jsem ted v sobotu do Pard. na den otevrenych dveri na komore -bohuzel mi do toho vlezla v Tynci vyrocka CRS

1. jak je to nad Prelouci v so+ne s komorama-musis volat predem nebo drzi pohotovost jako dole?

2.zespoda se da dojet az na zacatek pereji(na pr.brehu je mala plazicka)-hloubka dostatecna

3.pereje(hrcaky) jsem brodil pri vlaceni a verim ze s vyklopenym privesem a rozlozenou vahou se pri normalnim prutoku daji opatrne projet na padlo-tech 30cm tam je v pohode

Odkaz ke komentáři

ahojky

já dávám loď v srnojedech, je to kouserk od komory ale nikdy jsem ji neproplavoval. jezdím jenom nahoru do pardubic a kunětic. vím že v pardubicích o víkendech to funguje s arnoštem, to je výletní loď která kotví v pce a vlétě jezdí výletní plavby dnes asi jen do kunětic, dříve jezdila až do srnojed. já když jedu tak o víkendu a propluji s arnoštem, ten jezdí jenom v létě, samozřejmě se dá komora domluvit telefonem. čísla jsou na státní plavebí správě, tam získáte i další info. podívejte se na veb.já jezdím na labe jen od srnojed po kunětice. od srnojed po chvaletice to nemá cenu pokud nemáš kánoi nebo pramici, za ty škody to nestojí. ještě v pardubicích se dá nad komorou hned odbočit v pravo do chrudimky a asi po 300m zakotvit u hospody. další je až v kuněticích. na labi to není až tak špatné ale nedá se jedit moc rychle je tam plno rybářů, občas závody. mám radči moře a labe jenom takový doplněk. pokud někdo jede letos do chorvatska někam biograd na moru-pakočtane tak se ozvěte. já jezdím do pakoštane, letos asi kolem 20.7.

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
Tak koukám na počasí a je to jak na houpačce, nejlíp z toho vychází toho 8.5. (i když moje důvěra v rosničkáře není kdovíjak velká). Buď jak buď se potom má ještě ochladit a odklad o další týden už koliduje s dalšími akcemi. Jinými slovy - vyrazím tuhle středu z Příbramě někdy okolo šesté abych byl v pohodě někdy v devět na vodě. Zatím jedu sám, t.j. mám v autě místo. Trochu horší je to s nafukovákem - beru si 2,4 m, což je pro dva chlapi tak na hraně, ale chce-li se někdo připojit s člunem, není problém do auta naložit ještě jeden i s motorem. Případně mohu vzít nákladní vlek nebo někomu zapřáhnout jeho. Na vodu bych to dal buď v Srnojedech nebo Kuněticích - je to o domluvě, o domluvě je i případný sraz na místě.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...