Přejít na obsah
Plavidla.cz

Labe z Přelouče - jen pro otrlé (Plavební Rallye)

taurus

Doporučené příspěvky

Hezky se to rozjíždí... No kdyby nás bylo víc, pak by bylo nejlepší nechat auta v místě spuštění (bo jinak třetina až polovina by si vody moc neužila) a z cíle (nebude-li roztahaný po celé délce Hrčáků :)) řidiče jedním autem odvézt nazpět a pak se vrátit dolů pro čluny. Není to zas taková dálka, snad by někdo z místních třeba ukecal někoho z rodiny. Ale to asi dost předbíhám, uvidíme podle reálné situace.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 95
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

S tim neni problem, bydlim kousek od Prelouce a manzelka pouziva prostorny sportovni sporak s motorem 1.8DOHC. Ostatne tehle zpusob je pri vic lodich mnohem vyhodnejsi, nez kdyby se clovek zkousel sam vracet pro auto. Uspesni gumakisti muzou skoncit ve Chvaleticich nebo v Tynci, srabi v Prelouci nad jezem.

Kde skonci neuspesni gumakisti, tot otazka. ;)

Akorat se mi zda, ze az se vsichni sejdem na ten podnik, tak to uz rovnou muze bejt ten sraz. :D Nebo to chcete projet solo a pak znova pri srazu? To se mi zda celkem nadbytecny...

Edit: Jak tak vidim..... navrhuju usporadat "Plavebni rallye".

Start bude tady: http://mapy.cz/#x=15.809969&y=50.160546&z=17

A cil bych videl..... trebaaaa..... tady: http://mapy.cz/#x=15.290440&y=50.025400&z=17

Jo, a povinna zastavka bude tady: http://mapy.cz/#x=15.784843&y=50.027085&z=18 a tady: http://mapy.cz/#x=15.341524&y=50.034527&z=17

Doprovodna plavidla a srabi muzou jet jenom Kunetice-Prelouc a pak prevyzt pod Hrcaky.

Edit: Uprava propozic.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Otázka je, kdy a kde ten sraz bude. Můj původní záměr byl jen průzkum bojem před "plnohodnotným" průjezdem kajuťákem, z čehož jsem zatím nijak nevycouval. A nakonec - je to sice jen na jeden den, ale jakýsi minisraz to klidně může být.

edit - ty odkazy prozkoumám večer

Upraveno uživatelem taurus
Odkaz ke komentáři

Ne sportak, ale SPORAK - je to plynozravka.

Edit: Pruzkum bojem je dobry plan. Ale ten puvodni zamer vlastne byl jenom pruzkum bojem. Krome toho myslim, ze kajutovky to asi moc nedaji v tech "technictejsich" usecich. Navrhoval bych pruzkum bojem letos, kajutovky treba napresrok, az budeme vedet co a jak. Von taky kalendar neni nafukovaci, ze.

Edit2: Jeste porad je tu moznost udelat smiseny peloton a gumakisty posilat dopredu na smrt, kdyz se zaleknem. ;) Treba zrovna u toho startu bych ale tipnul, ze kajutovky to daji jedine pri pravym brehu.

Odkaz ke komentáři

Myslim si, ze na par mistech to bude i na gumaku vzit vesla do teplejch a motor vyklopit z vody. Kazdopadne ja bych do toho sel pouze s gumakem, ne s parnikem :lol:

A pripada mi, ze trasu co naplanoval Viky, bude asi docela honka projet za jeden den. Vychazi mi to skoro 60 kilaku, coz je na malej motor s nejistyma podminkama ve vode si myslim docela hodne.

Odkaz ke komentáři

Viky mě se znalostí místní situace více méně přesvědčil že Hrčáky jsou pro kajutovku šajze. Tudíž mu dávám za pravdu, že asi nemá cenu zkoušet pevnost vrtulí. Leč neustále platí, že hodlám prozkoumat úsek "Přelouč - a kam to jde nad Pardubice" s kajutovkou. Tomu bych chtěl do jisté míry podřídit tenhle průzkum. Zjistí-li se na místě v Pardubicích že je tam nějaké civilizovanější místo na spuštění, komory domluvitelné a prostor mezi nimi je OK, pak není co řešit a vyrazím tam (doufám,že se někdo přidá) na nějaký víkend v létě s Cortinou. Tudíž se nabízí možnost nevláčet zbytečně gumáky okolo komor a vzít to směrem nahoru. Pokud by se však třeba ukázalo, že se to v Pardubicích na vodu dát nedá, raději bych se držel původního plánu a zkoumal možnosti spuštění jinde. Myslím ale, že se to všechno vystříbří, třeba až na místě. Ono plánování od počítače, když jsem tam v životě lodí nebyl a podmínky jsou tam pro větší loď dost "na hraně", nemůže nikdy moc vyjít. Zatím mě potěšilo, že se najdou lidi ochotni ten den strávit tímhle netradičním způsobem.
Odkaz ke komentáři

Na kanalizovaném Labi nesmějí ponory plavidel přesahovat tyto hodnoty:

a. v úseku Kunětice ř. km 973,70 až Přelouč ř. km 951,30 - 1,05 m

Mezi komorama je to v pohode. :) Adrenalin je pouze Vysoka n/L - Nemcice, Chrudimka a Hrcaky.

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
  • 3 weeks later...

Zkusim sehnat lidi z mistniho klubu, dost jich je odtamtud, treba se nekdo prida.

Datum... zatim jediny rozumny podle myho nazoru je vikend kolem velikonoc, aspon teda pokud se jedna o pruzkumnou plavbu. Navstevu Kunetic bych vzal pri tom.

Odkaz ke komentáři

Na ředitelství podniku v Hradci Králové se 23.3. 2013 vedle Dne otevřených dveří uskuteční několik přednášek. Od 10.00 do 11.30 to bude Labe a Orlice v královéhradecké pevnosti a 13.00 až 14.30 Splavňovací práce v okolí Hradce Králové.

Jestli budu v CR, tak je to asi jasny. :) Koneckoncu... nemohli bysme tam prijet s lodi? Kdyz maji den otevrenych dveri, plati to mozna i pro vrata komor ne?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...