taurus Zveřejněno 14. Prosinec 2012 Sdílet Zveřejněno 14. Prosinec 2012 (upraveno) K založení tohoto vlákna jsem byl inspirován JI - vlákno Labe. Jenže tam je spousta věcí s následujícím nijak nesouvisejícím.Jde o to, že po projetí všeho možného zbývá ještě kousek Labe od Kunětic do Chvaletic. čekat na dokončení tohoto úseku, to se obávám že se nedožiju (a asi i mnohem mladší). Pojal jsem možná nesmyslný nápad to sjet po proudu. Loď mám sice velkou na přenášení, ale po vyklopení velkého motoru mám ponor s pomocným motorem jen necelých 40 cm, což by po proudu při trochu větším průtoku (ale ne zrovna povodni) mohlo na Hrčáky stačit, třeba to i "odšlapat" vedle lodi. Další problém jsou komory, hlavně ta v Přelouči, ale to by snad mohlo jít jednorázově domluvit. Další otázka je spuštění, to se ale vždy nějak vymyslí. Proto se obracím na místní jednak s dotazem, jestli to není úplná pitomost a jednak jestli to někdo se mnou nechce zkusit. Upřímně - sám se do toho nepustím. Viděl bych to tak před létem , nejlepší by bylo otamtud dojet ověnčeni nehynoucí slávou na sraz v Kralupech (bude-li se konat, jakože asi ano). Vleky a auta nechat "doprovodným týmem" převézt, což by byl asi ten nejmenší problém. Viky, Packo a další - co vy na to?edit - opravena druhá řádka, původně byla "...Labe od Přelouče do Chvaletic." Tím by i název vlákna měl být Labe z Kunětic. Upraveno 15. Prosinec 2012 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 14. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2012 Vzal bych svou plachetní canoi! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2012 (upraveno) Nas plan je to vzit az z Kunetic, domluvit si proplaveni pres komory a podle odvahy a stavu vody pokracovat po proudu. Proplaveni Hrcaku je volitelne (pro sebevrahy), ostatnim se da zaridit vytazeni v Prelouci. Je to zatim ve fazi planu, ale uz jenom prujezd Prelouce a Pardubic s kolonou lodicek na vleku bude zajimavej adrenalin. ;)Ja zatim nemam na lodi v planu novy lak, takze cim vic toho odru, tim min toho budu muset obrusovat. :D Upraveno 14. Prosinec 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 14. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2012 Trochu jsem ten úvodní příspěvek pokopal - měl jsem na mysli vyrazit nad Pardubicemi a ne pod. Ta Přelouč se mi tam vpašovala protože jsem pořád meditoval nad tou komorou. Barvu bych si taky rád trochu obrousil před lakováním, ale to se týká Skippera. S tím by to ale nešlo, protože bych zůstal kýlem na půl druhým metru hloubce. Co se týká Cortiny se kterou bych to rád absolvoval, tam bych za nějaké zásadnější škrábance moc rád nebyl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 15. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2012 viky a uz jsi odjevil nahore nejake misto na spousteni?zatim se nikdo znaly mistnich pomeru neozval -co ta akce v prelouci?mas nejake podrobnosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2012 (upraveno) Objevil a neobjevil. V Kuneticich je byvalej privoz, nepouzivanej asi od roku 46, mluvil jsem po telefonu se starostkou (je to na obecnim pozemku) a prej tam mistni spousteji, ale mam se radsi prijet podivat. Az se tam dostanu, tak to obhlidnu. O nicem jinym nevim.Jinak par km nad Kuneticema jsou jeste jedny pereje a podle vseho je to tam kouzelny, takze bych to videl jako vhodnou generalku na Hrcaky ;) Upraveno 16. Prosinec 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 16. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2012 Asi se těžko dopracujem k někomu, kdo řekne - tam a tam na vodu, tohle místo při tomhle průtoku neprojedeš atd. Já bych to viděl tak, že bych vzal gumák s pětikoňákem, jednoho kdo pojede se mnou (kvůli takové zkoušce nemá cenu řešit komory a těch 30 kg ve dvou je sranda to přenést) a jednoho kdo sveze těch pár km auto a bude cestou jistit případný průšvih - v době mobilů brnkačka. Akce se vším všudy na den i s pozdějším obědem a domluvou "ostré" akce. Termín někdy začátek května kdy už je trochu teplo. Auto, člun i motor (vč. pádel :)) zajistím, tak už jen ty dva zoufalce. Hlásí se někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 16. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2012 (upraveno) jsen pro kazdou srandu-muzes se mnou pocitat-teda mimo terminu,, stare lode,, ale tem asi taky budes se chtit mrknout? Upraveno 16. Prosinec 2012 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 16. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2012 Super, pokud bude počasí přát tak by to mohlo být tak týden nebo 14 dní po nich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 for Taurus : Kdyby nevyšel "Packa" , tak spojení na mne máš, taky jsem pro každou špatnost, klidně pojedu i o vánocích :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 (upraveno) Tak posádka je komplet, pokud by byli další zájemci tak by to chtělo ještě jednu sadu gumák-motor (a asi i ještě jedno auto - lidi bych sice asi naložil, ale dva čluny s motory do Mondea těžko).edit - i když Packa pojede, stejně musíme být tři - o auto se když tak vystřídáme aby se každý z nás kousek svezl.edit 2 - ... a bude-li nás víc, nebudem se bát vlka nic :) Upraveno 17. Prosinec 2012 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 Taurus: Ja se prave behem pripravy srazu chci ke stavu "tam a tam projedes, sjedes" dostat v Itinerari. Minimalni provoz lodicek je tam hlavne z duvodu ze to nikdo nezna.Jinak pod Kuneticema je vybagrovano pro parnik (myslim ze povolenej ponor je metr), takze to neni zadnej problem pro gumak. Nad Kuneticema to je ale neco jinyho, to je jenom pro odvazne (se sonarem), Labe tam tece celkem prirozene a az po Vysokou n/L zadny jez.Pokud budu mit cas, rad se "ostre" akce zucastnim taky (klidne na kanoji, kdyz na to prijde), ale osobne bych se nejradsi tam zajel podivat na ten sjezd co nejdriv, at vime co a jak. Co muzu rict skoro jiste - mimo Kunetic neni nad Pardubicema jedina sance spustit lod na vodu. Pod Pardubicema jo, ale to je zase problem omezenyho prostoru mezi komorama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 No možná že bych si gumák dokázal půjčit, závěšák malej mám, a nějaký auto by se taky našlo :) , takže kdyby nastaly nějaké komplikace jde jen o domluvu . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 (upraveno) Máme v rodině ještě k mému gumáku (2,4 m) jednu třímetrovku i s motorem 6 koníků - snad by ji synek půjčil :). Byla by sice super, ale na případné přenášení je to s dvouválcem docela těžké. Ta 2,4 zaručuje ve dvou celkem suchou plavbu a aniž by se musel demontovat motor tak je poměrně přenositelná. Jinak ty dva čluny (nebo klidně i víc) bych docela bral - alespoň by to byla větší zábava. edit - viky, sonar na gumáku tedy fakt nemám, ale myslím, že klacek je jeho plnohodnotná náhrada :) . Sjezd bych právě pořešil při téhle "plavbě" - gumáku je to celkem fuk. Upraveno 17. Prosinec 2012 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 Motor mám 2,3hp takže lehoučkej na přenášení jen ten výkon není nic moc, ale když to utlačí i to moji kocábku tak s nějakym gumáčkem si to asi taky poradí :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 výkon neřeš, cesta zpět není v plánu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 Takže cíl je v "dráždaněch" :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 ... bude-li větší voda která zabrání přistání.... V tom případě je nutné se zásobit dostatkem proviantu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 :) hlavně RUM, nejlépe od Draka :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 17. Prosinec 2012 Autor Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 maxík 1958 - jestli to nebyl jen fór, jsi vítán. Plachetnice v Hrčákách, to se zapíše do historie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 Jo, mohl by to dat pri dobrym vetru i proti proudu, jako jedinej neurve vrtuli, ze jo? :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 Pánové, mám na canoi samozřejmě dobový pomocný motor Fichtl und Sachs o sqělém výkonu 1,5 PS (1938) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 Nebo líp vezmu skládací člun Delphin 110 A z roku 1953, a motor si rozmyslím, jestli Tumlera, nebo Forellu ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 (upraveno) hlavne si musime pospisit aby nas nepredebehli-pak budou Hrcaky (Slavikovy ostrovy) rezervace a bude po plavbe a adrenalinuwww.nase-voda.cz/plavebni-stupen-uz-ma-uzemni-rozhodnuti/:)a=)nejak mi to blbne-je to pod ikonou,, lide,, Upraveno 17. Prosinec 2012 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 17. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2012 Hele kuci, to vypada na slusnou zabavu. Pokud to bude nejak terminove vyhovujici, tak ja bych se asi s tim svojim zaloznim prezervativem a turbo 2,3HP motorem taky pridal :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se