zdenek2013 Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 (upraveno) ironií bude,že ti,kdož dělají na vodě zlou krev se tady v diskuzích zřejmě nevyskytují a naopak ti,kdož se chovají ohleduplně se pak právem cítí být dotčeni a psal jsem tu,že problém není ani tak v typech lodí,ale v některých lidech...bohužel pak díky nim existují nejen nesmyslné vyhlášky do 10kW,ale zároveň jak jsem psal,maximálně mi vyhovuje klid,který na těchto vodách zatím je a obávám se právem,že pokud by 10kW někdo v současné situaci zrušil,došlo by velice rychle na likvidaci posledních ostrovů klidu řvoucími silnými motory,byť také dokáží plout pomalu a potichu,protože by stejně někdo nic nedodržoval,zaplatil by pak maximálně pár stokorun pokuty a zaplatil by je za to vyblbnutí dokonce rád,ale klid by přestal existovat... Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 presne takhle bohuzel uvazuji tvurci zakonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Chlapi to nemyslíte vážně jet na Lipno s 300 Hp (a pod) motorem jet na bubláka a tvrdit že tam máte 10 Kw . To je jako mít papíry na fichtla a jezdit na 750 tce a tvrdit,že jezdíte na jedničku tudíž je to ok . Už vidím tu lod SPS až to bude s někým řešit :-) i když jsem ji v minulosti na Lipně osobne zažil,když se ještě nesměli spalováky a já jim tvrdil , že ho tam mám jen jako zálohu a že jedu na ten elektromotor ,,,,, " nedělejte z nás blbce a s tou lodí vypadněte " nebo dostanete flastr . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 (upraveno) presne takhle bohuzel uvazuji tvurci zakonu.otázkou je,jestli je to dobře nebo špatně,protože pokud je ten paskvil do 10kW jediný současný právní mechanizmus na zachování klidu na vymezených jezerech,pak je vše v pořádkutvrdit,že třetina plynu je do 10kW by zřejmě neprošlo,ale v LO zapsaný druhý motor do 10kW by asi problémem být neměl,stačí pak jen prokázat nepoužívání silnějšího (studený-teplý kryt) a mohlo by to projít,ale bude to pravděpodobně hodně závislé na konkrétním přístupu kontrolora Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 V klidu, jsem zvyklej, snažím se neškodit ale občas holt tu řeku profrnknu... Myslím že moje loď nijak neřve krom těsného projetí a já si tlumený baryton V8čky užívám. Rozhodně neřve víc jak uječené chrchly některých rybářů či pseudojachtařů.Já vím, že zdravíš každýho a to dokonce ne jen na vodě. V létě jsi dokonce i zpomalil, když jsi jel kolem nás a viděl jsi malou loďku s dětmi a histerickou manželkou na palubě :-) ). Pak jsi mě taky jednou zdravil, když jsem seděl na lavičce pod topolem vedle Litochovskýho jachťáku. Těsný projetí jsem u tebe taky nezažil a když jedeš v polovině Labe tak je tvůj motor sotva slyšet. Na vodě je zase větší šance, že usyšíš ty mě s tím mým uječeným 2T, než já tebe.Jinak já se jachtařem nazvat nemůžu. Zatím jsem si postavil první, ani ne čtyřmetrovou lodičku a poháním ji zatím uječeným Crescentem. Na jaře ale budu stavět o metr delší polokajutovku. Motor jsem si už taky sehnal tišší, sice stále 2t, ale už na rozdíl od vzduchem clazenýho Crescenta je chlazenej vodou, je to dvouvál a má o koníka víc. Se čtyřtaktem počítám až na přezrok, pokud dám dohromady finance. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 (upraveno) Omlouvám se za zaplevelenà vlákna a tak trochu k tématu. Z jara si budu plnit svůj drobnej sen, ale nevÃm kterej typ ze dvou si vybrat.Chci nÄ›co, co utlaÄÃm s pÄ›tikoňákem, snadno pÅ™evezu za malým osobákem, ale zároveň bude dostateÄnÄ› prostorná pro delÅ¡Ã i nÄ›kolikadennà výlety s prckama. Taky si tu loÄ chci postavit sám, ale nechci na tom strávit roky, takže ideálnÄ› postavitelná za nÄ›co okolo 100 hodin abych moh zaÄÃt na jaÅ™e až se trochu oteplà zaÄátkem léta byl na vodÄ›.Padly mi do oka dvÄ› lodÄ› a tak jsem objednal plány:AF4, CUDDY POWER SKIFF, 18' X 5', 350 POUNDShttp://www.duckworksbbs.com/plans/jim/af4/index.htmhttp://img23.rajce.idnes.cz/d2303/13/13443/13443366_46733af1aab4f322b4be8c48182c6fda/images/stankawolski1.jpg?ver=0TWISTER, POWER/SAIL CUDDY CAMPER, 15.5' X 6', 350 POUNDShttp://www.duckworksbbs.com/plans/jim/twister/index.htmhttp://img23.rajce.idnes.cz/d2302/13/13443/13443331_229a6089bb191e73b755a5ed1abb3b7b/images/DSCN1657-s.jpg?ver=0AF4 je delÅ¡Ã, má vÄ›tÅ¡Ã kokpit i polokajutku a pluje rychleji, ale bohužel má jednu velkou nevýhodu a to že má vysokou pÅ™ÃÄ, což velice znesnadňuje vystupovánà na bÅ™eh. Twister je stabilnÄ›jÅ¡Ã má vÃc úložnejch prostor, průchozà polokajutu, ale kratÅ¡Ã kokpit ve kterém se dospÄ›lý ÄlovÄ›k nenatáhne, je kratÅ¡Ã a Å¡irÅ¡Ã, takže i pomalejÅ¡Ã. Taky se u Twistera dÄ›sÃm ovládánà motoru, který je bezmála metr od kokpitu. VÃc se mi lÃbà AF4, ale s tou se dá dobÅ™e pÅ™istávat u mola, ale ne pÅ™Ãdà na bÅ™eh. Respektive, když najedu na pláž, tak jak pÅ™ez vysokou pÅ™ÃÄ ven a couvat ke bÅ™ehu mi moc simpatický nenÃ. Asi se pustÃm do toho Twistera, ale docela by mÄ› zajÃmal názor, která z tÄ›chto lodiÄek je na Äeský vody lepÅ¡Ã. ObÄ› majà ploché dno. MateriálovÄ› jsou na stejno (necelých 10 desek pÅ™ekližky) a pracnostà by se mÄ›ly taky obÄ› vejÃt do 100h. ZkouÅ¡el jsem tohle téma nahodit na JI, ale tam je to spÃÅ¡ o plachtách a moÅ™i, proto se jeÅ¡tÄ› ptám na názor zde , kde pÅ™evažujà sladkovodnà motoráři. Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Hele Oline, zase mě nepřechval, víceméně když jedu prostředkem tak zas až tak tolerantní nejsem páč si říkám, že kdo pluje blízko středu tak opravdu musí s nějakou vlnkou počítat. Myslím, že to je jak píše Zdenda2013, vše to je o lidech a je úplně jedno jakou mají loď, respektive tak vidím alespoň i já. Taky nejsem svatej, kdo také je. No nic, pokud jsi ze stejné lokality a takto mě vídáš, tak se snad ještě uvidíme a dáme třeba pivo :) S loďkou v této kategorii ti neporadím i když bych rád, ale na to jsou tu jiní machři. Tak hodně štěstí a ať vybereš dobře! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 (upraveno) Hele Oline, zase mě nepřechval, víceméně když jedu prostředkem tak zas až tak tolerantní nejsem páč si říkám, že kdo pluje blízko středu tak opravdu musí s nějakou vlnkou počítat. Myslím, že to je jak píše Zdenda2013, vše to je o lidech a je úplně jedno jakou mají loď, respektive tak vidím alespoň i já. Taky nejsem svatej, kdo také je. No nic, pokud jsi ze stejné lokality a takto mě vídáš, tak se snad ještě uvidíme a dáme třeba pivo :) S loďkou v této kategorii ti neporadím i když bych rád, ale na to jsou tu jiní machři. Tak hodně štěstí a ať vybereš dobře!No jsi sice jeden s těch, co mají mě nesympatickej typ lodi, ale nevaděj mi, prodože se chovaj tak nějak normálně (třeba jako že vezmou ohled na menší loďky s rybářema, nebo dětma a zpomalej). Zase jsou ale bohužel i tací, co hoděj vlnu bez ohledu na to, jesli převrátěj ty necky s prckama nebo ne. Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Ty Oldo... co ti brani na tom AF4 snížit prid? Stejnak je zbytecne vysoka.Twister je hnusnej. :P Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Twister je fakt ošklivej.Ta první je i designově hezká a při vystupování na vyšší molo se ten předek hodí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 (upraveno) Vony ty oba škopky nejsou esteticky, asi ani plavebně, žádnej zázrak. Proč si nepostavíš enderádskýho penta? Stavebně triviální, jezdivý a se snesitelnou "architekturou".Maxi, nemáš fotku? Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 (upraveno) Olin:jaký máš rozpočet na takovou stavbu pramice s kajutou? mám na mysli dřevo,laminaci,tmely,barvy,okna,nerezy,těsnění,kování,řízení,atd.,protože pokud by to trochu finančně šlo,možná by stálo za úvahu opustit myšlenku domadělu zřejmě za srovnatelný peníz a pořídit skromnější tovární kanálovou říční loď do 20",což je např.Norman 20 ,vešli by jste se tam jako rodina parádně a hlavně už se tam dá plnohodnotně uvařit a ve skříni je i místo na WC,nemá sice stojnou výšku v kajutě (152cm),ale to by pro prvních pár let určitě stačilo,na vaření a v kokpitu je samozřejmě stojná výška, po této stavbě stejně budeš řešit něco většího a ten Normánek by tě vyšel od cca 100 tis Kč (do 200tis Kč včetně renovace) plus nějaký motor 5-10hp,z počátku by šel tahat i osobákem,váží něco málo přes tunu i s vlekem...pro rodinu by asi byl však vhodnější Norman Conquest se zadní samostatnou kajutou pro děti,je to moc roztomilá ,celkem hezká a především bezpečná lodička,ze které ti hned tak nevypadnou děti do vody a vyšla by tě v nákupu na cca +-3.500,-Liber,V Anglii jich je na prodej dost,určitě by to šlo sem dopravit (cca 20 tis Kč),tady je na prodej jeden v Bratislavě,bylo by potřeba každopádně pohlídat na všech osmozu,celkem na ni trpěly,byť je z epoxydové pryskyřice,ale je to takový anglický poctivý klasik a mě se vždy moc líbil,kdybych neměl Vikinga,určitě bych měl nějakého většího Normana,ostatně i do Anglie jsem původně jel pro Normana23,ale nakonec to vyhrál Viking23,to je ale už bohužel v jiných relacích,ale na začátek bych možná mrknul po hotové lodi a počítej s tím,že na každé bude dost práce,pořád však méně než ji stavět od základu a pokud by jsi potřeboval radu,všichni ti tu určitě rádi pomohou včetně mě...Norman 20 se vyráběl po vyhoření anglické továrny od roku 1980 i v Holandsku pod obchodním názvem Inter 630 a občas se tam objeví pěkný za dobrý peníz,případně levný vybydlenec k renovaci,ty holandské jsou už z polyesterové pryskyřice , mají inteligentněji udělanou vyklápěcí kuchyňskou linku,pohybují se kolem 2-6 tisíc Eur,máš tedy možnost přes zimu snít co a jak...kdyby tě to někdy náhodou naštvalo,existuje reálná možnost něco takového dát do charteru...spotřeba Normana 20 Conquest je díky výtlačnému trupu s motorem 5hp 10-12litrů/100km při plném výtlaku a rychlosti tak +-8km/hod,s motorem 10hp by to bylo o trochu více,ale ne o mnoho,odhaduji tak 13-15 litrů/100km při stejné rychlosti (uváděnou spotřebu s motorem 5hp jsem kdysi zjistil na Slapech)http://www.marktplaats.nl/z.html?query=Inter+630&categoryId=976&postcode=&distance=0http://www.apolloduck.nl/search.phtml?search=Norman+20&exact=1&sr=1&q=1&x=0#resulthttps://www.youtube.com/watch?v=5IdOF-nnOkU Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 Tohle mě ale vyjde řádově na 10 až 15 tis, což je na hranici mého rozpočtu. U toho co píšeš by byla navíc investice do jinýho auta a vleku. Můj záměr je si postavit za co nejmenší peníz co největší a nejlehčí lodičku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 Jasne! Odpojime hlavni motory, nastartujeme rvouci 2T zalozaky, do ruky pikslu od TCW3 oleje jako ze jsme ekologicky a utokem na Lipno!No jooo to by šlo, ale takto si tu návštěvu na Lipně fakt nepředstavuji :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 Tohle mě ale vyjde řádově na 10 až 15 tis, což je na hranici mého rozpočtu. U toho co píšeš by byla navíc investice do jinýho auta a vleku. Můj záměr je si postavit za co nejmenší peníz co největší a nejlehčí lodičku.10-15 tisíc je rozpočet na týden v půjčovně za dospělou loď bez starostí,na vlastní obytku to asi stačit nebude,ale držím ti palec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 mam dojem, že mojí narážku správně pochopil snad jen Lubor. :)Mě nešlo o nějaký snižování výkonu hlavního motoru. Stejně by to bez papíru ze zkušebny neprošlo. Resp. s papírem ze zkušebny by to spolehlivě prošlo.Mě šlo o to, jestli je dáno, že na palubě nesmí být motor o výkonu nad 10kW, nebo že k pohonu nesmí být použitý motor o výkonu nad 10kW. Jestliže B je správně, tak bych na záložák klidně mohl plout a hlavní nechat samozřejmě vypnutý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 Hele Oline, zase mě nepřechval, víceméně když jedu prostředkem tak zas až tak tolerantní nejsem páč si říkám, že kdo pluje blízko středu tak opravdu musí s nějakou vlnkou počítat. Myslím, že to je jak píše Zdenda2013, vše to je o lidech a je úplně jedno jakou mají loď, respektive tak vidím alespoň i já. Taky nejsem svatej, kdo také je. No nic, pokud jsi ze stejné lokality a takto mě vídáš, tak se snad ještě uvidíme a dáme třeba pivo :) S loďkou v této kategorii ti neporadím i když bych rád, ale na to jsou tu jiní machři. Tak hodně štěstí a ať vybereš dobře!No jsi sice jeden s těch, co mají mě nesympatickej typ lodi, ale nevaděj mi, prodože se chovaj tak nějak normálně (třeba jako že vezmou ohled na menší loďky s rybářema, nebo dětma a zpomalej). Zase jsou ale bohužel i tací, co hoděj vlnu bez ohledu na to, jesli převrátěj ty necky s prckama nebo ne.Pche, moje Miriam Anna je nádherná, moje chlouba !!! :D :D :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 (upraveno) mam dojem, že mojí narážku správně pochopil snad jen Lubor. :)Mě nešlo o nějaký snižování výkonu hlavního motoru. Stejně by to bez papíru ze zkušebny neprošlo. Resp. s papírem ze zkušebny by to spolehlivě prošlo.Mě šlo o to, jestli je dáno, že na palubě nesmí být motor o výkonu nad 10kW, nebo že k pohonu nesmí být použitý motor o výkonu nad 10kW. Jestliže B je správně, tak bych na záložák klidně mohl plout a hlavní nechat samozřejmě vypnutý.Ano,je to tak možné,silnější motor musí být však prokazatelně mimo provoz,např.vyklopená noha venku z vody a pod.,sdělili mi to na SPS a potvrdili na PčR.Bude však vždy záležet na konkrétní kontrole. Upraveno 29. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 zdenku, není to spíš o tom, že oni ti musí prokázat překročení? Nejsem právník, ale mam dojem, že důkazní břemeno je na orgánech.Ale to je jedno. Na vodě se i s většinou "orgánů" dá lidsky domluvit a oni poznají moc dobře na co člověk plul. Zásadní je, jestli opravdu stačí nechat si zapsat záložák a na předmětných vodách plout na něj. To by pak diskuze byla zbytečná. Kdo říká, že mu nedělá problém na předmětných vodách plout kochačku na bubláka, by tak klidně mohl (na záložák) a ti ostatní nám můžou být u zadele ne? :) Mě to na volnoběh pluje asi 8km/h. S desítkou to určitě popluje podobně. Spíš ta hranice mohla být třeba 15 kobylek. třináctikoňka se jaksi nevyrábí..... básník chtěl asi říct 10HP, ale pak z toho nějakej ministerskej umělec udělal 10 kW. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 Tady bych si dovolil oponovat Z2013 bo takto toto není možné . Pokud ano , všechny našlapané lodě by mohli na Lipno ,Mácháč ,Nové mlýny a podobně . Stačilo by vyklopit Z nohy nebo závěšáky , dát na tendr nějakou desinu a bylo by(nic víc bych si za sebe nepřál aby to tak šlo , na Lipně bych byl už loni ) . Ale to je nemožné . Mám z Pražský SPS zcela opačný výklad .Jinak by tam už všude byli rychlý lodě a tvrdili že jedou jen na motor do 10 KW . Ten zákon hovoří jasně Hlavní zásady vyhlášky č. 46/2015 Sb Omezení plavebního provozuúplný zákaz plavby plavidel se spalovacími motory je taxativně uveden v příloze č. 1 k vyhlášce,na nesledovaných vodních cestách a účelových vodních cestách uvedených v příloze č. 2 vyhlášky je možná plavba plavidel se spalovacím motorem o výkonu nejvýše 10 kW a ve výtlačném režimu plavby,plavba SE spalovacím motorem není totéž jako POMOCí . Zakázaný motor nesmí být prakticky ani vezen . Stejně tak tam,kde se nesmí se spalovákem vůbec je výslovně zakázané vést i centrálu a podobné hybridní spojení . Elektro jasně , ale ne něco spalovacího co mu dodává proud .Každopádně , kdo chce ať si to zkusí a pak podá referenci .Policajti loni nakoupili už lodě i do míst kde nikdy nebyli a lze to s nimi na místě probrat .Tohle nemyslím nijak konfrontačně ale stačí se nad tím zamyslet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 zdenku, není to spíš o tom, že oni ti musí prokázat překročení? Nejsem právník, ale mam dojem, že důkazní břemeno je na orgánech.Ale to je jedno. Na vodě se i s většinou "orgánů" dá lidsky domluvit a oni poznají moc dobře na co člověk plul. Zásadní je, jestli opravdu stačí nechat si zapsat záložák a na předmětných vodách plout na něj. To by pak diskuze byla zbytečná. Kdo říká, že mu nedělá problém na předmětných vodách plout kochačku na bubláka, by tak klidně mohl (na záložák) a ti ostatní nám můžou být u zadele ne? :) Mě to na volnoběh pluje asi 8km/h. S desítkou to určitě popluje podobně. Spíš ta hranice mohla být třeba 15 kobylek. třináctikoňka se jaksi nevyrábí..... básník chtěl asi říct 10HP, ale pak z toho nějakej ministerskej umělec udělal 10 kW.10kW,tedy 13,5hp vyráběla kdysi Honda a ještě Mercury tuším,ale máš pravdu nejrozšířenější je 7,3kW,tedy 9,9hp, nicméně určitě se dá s těmi kluky na vodě domluvit a stačí si nechat zapsat záložák do LO a loď může být takto provozována i na vodách do 10kW,zajímal jsem se o to z důvodu budoucí výměny elektriky za silnější spalovák kvůli Dunaji,ale zároveň chci být doma na klidné vodě,budu to řešit až se akumulátory poroučí do věčných lovišť,nejpozději však do 6.5.2018,kdy mi končí technická a to už bych rád měl na lodi jiný motor bez nutnosti zbytečných revizí na dosluhujících 72V a investovat cca 135 tis Kč do moderních baterek se mi fakt nechce,to raději za cca 150 tis po slevách pořídím funglovku FT25HT nebo F40,ale určitě Yamahu,elektriku si nechám doma na stojanu pro případ,že by zase někdo něco změnil...z SPS mi tuto odpověď sdělili na dotaz týkající se závěsných motorů,nikoliv vestavěných a nevím je-li to rozdíl ,ale tak nějak si myslím,že by být mohl právě z důvodu jednodušší kontroly vyklopené nohy z vody,což některé vestavby neumožňují,každopádně pokud i ostatní budou mít loudy loudavé jako je ta moje,není asi problém se batolit ve výtlaku kdekoliv na vodách do 10kW,někteří snad budou jen více kličkovat,mě se to s podélným kýlem loudá rovně...pokud někdo má závěsný motor,doporučuji vyrobit společné flexibilní řízení na dva mimoúrovňové závěsné motory,je pak radost s lodí manévrovat na kterýkoliv motor,má vlastní pínu ovládání na můstku a zatáčí podle potřeby oba,vyřešil jsem (úspěšně) takové řízení už na sezonu 2015,kdy mohu plout na jeden,druhý či na oba motory souběžně,dvouválcová desítka není uječený jednoválec,celkem se s tím dá komfortně fungovat kolem 8km/hod a v případě High Thrust motorů tlačný moment i manévrování s těžkou lodí je pro tento typ motorů hračka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 (upraveno) Tady bych si dovolil oponovat Z2013 bo takto toto není možné . Pokud ano , všechny našlapané lodě by mohli na Lipno ,Mácháč ,Nové mlýny a podobně . Stačilo by vyklopit Z nohy nebo závěšáky , dát na tendr nějakou desinu a bylo by(nic víc bych si za sebe nepřál aby to tak šlo , na Lipně bych byl už loni ) . Ale to je nemožné . Mám z Pražský SPS zcela opačný výklad .Jinak by tam už všude byli rychlý lodě a tvrdili že jedou jen na motor do 10 KW . Ten zákon hovoří jasně Hlavní zásady vyhlášky č. 46/2015 Sb Omezení plavebního provozuúplný zákaz plavby plavidel se spalovacími motory je taxativně uveden v příloze č. 1 k vyhlášce,na nesledovaných vodních cestách a účelových vodních cestách uvedených v příloze č. 2 vyhlášky je možná plavba plavidel se spalovacím motorem o výkonu nejvýše 10 kW a ve výtlačném režimu plavby,plavba SE spalovacím motorem není totéž jako POMOCí . Zakázaný motor nesmí být prakticky ani vezen . Stejně tak tam,kde se nesmí se spalovákem vůbec je výslovně zakázané vést i centrálu a podobné hybridní spojení . Elektro jasně , ale ne něco spalovacího co mu dodává proud .Každopádně , kdo chce ať si to zkusí a pak podá referenci .Policajti loni nakoupili už lodě i do míst kde nikdy nebyli a lze to s nimi na místě probrat .Tohle nemyslím nijak konfrontačně ale stačí se nad tím zamysletjasně,je to možné,mě sdělili něco jiného,ale hned mi jedním dechem připomněli,že bude vždy záležet na konkrétní kontrole,tady na kačáku jsem si o tom povídal s moc fajn poldíkem,který to tady má na starosti,jeho víc než motor bude zajímat alkohol za kormidlem a samozřejmě si sáhne na teplotu krytu motoru,ale jiný kraj jiný mrav...zřejmě vám ostatním chystajícím se na Lipno asi nepomůže moje zkušennost v roce 2018,tady mě třeba nechají a jinde to může být problém,ale podmínkou je mít zapsaný motor do 10kW v LO,při nejhorším nechám silnější doma a vrátím tam na jezero elektriku,což jsem původně chtěl,ale 2 různé LO mi z SPS nevydají poldík mi sdělil,že stačí jediná stížnost na vlnobití od mé lodě způsobené použitím silnějšího motoru a bude muset z vody... Upraveno 29. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 KB:pokud by jsi vyklopil silnou šedesátku z vody,odmontoval na ní propeller,celý motor zakryl přepravním futrálem,měl zapsaný motor do 10kW v LO,pak si myslím,že ti nemá co kdo vytknout,ale zkus si to pro klid duše pozjišťovat na SPS a na příslušném útvaru PčR a tuto informaci ode mě berte případně jako dárek k vánocům...konkrétně tvá loď by pro tuto úpravu byla ideální (dva závěšáky),horší by to měli kluci s vestavěnými motory,tam už by to tak snadno nešlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 Srovnání s vodami, kde jsou spalováky zakázaný mi nepřijde na místě. Jde o samotnou podstatu zákona. V tomto případě jde evidentně o ochranu environmentu. V případě omezení výkonu jde evidentně o regulaci způsobu plavby. V prvním případě nesmíš vézt na palubě spalovací motor ani v krabici, jako náklad. Ve druhém případě jde o zařízení použité k pohonu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 29. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2016 jakmile se vyklopí jeden z motorů na společném mechanickém řízení,ztěžkne jeho chod,ale snadno by se to dalo vyřešit hydraulikou...budu plout z uvedeného důvodu se zanořenými oběma nohami a pokusím se to případně kontrole zdůvodnit ,silnější motor bude jen kormidlo s přidanou dvouploutví,navíc úplav za lodí je jasně čitelný a sám jsem na to zvědavý,první rok to tady podráždím ještě s elektrikou,případní udavači tedy ostrouhají a ten další už by to mohlo být víc v klidu,uvidíme Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se