Anachy Odesláno 9. Leden 2014 Sdílet Odesláno 9. Leden 2014 To video, noooo čeče já na to moc nekoukal, páč nemám čas :) Já rači todel http://www.youtube.com/watch?v=xGOkcd76Z8oJo peknej pohled, jeste ze je na te vode sám :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 27. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2016 (upraveno) To video, noooo čeče já na to moc nekoukal, páč nemám čas :) Já rači todel http://www.youtube.com/watch?v=xGOkcd76Z8oZaplať bůh, že taková obludnost nelítá u nás po Labi. Ono je až až, když se proženeš kolem ty. Vlny od tebe, který jsou třetinový už u manželky způsobujou záchvaty paniky... Upraveno 27. Listopad 2016 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 27. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2016 Já vím, jednou za týden se projedu na Střekova a zpět a jsem nepřítel státu :) Co potom chudák takový tlačák či Princess Elbe a podobné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 27. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2016 (upraveno) Já vím, jednou za týden se projedu na Střekova a zpět a jsem nepřítel státu :) Co potom chudák takový tlačák či Princess Elbe a podobné...Neber to ve zlým :), s tebou to ještě jde. Když jsi u tý Princezny, tak ta se vedle nás míjela s Portou mezi Osmičkou a Barkmetem v tý zatáčce zrovna ve chvíli, kdy začal stávkovat motor :-). To bych vám všem přál vidět, co to udělalo s manželkou. Upraveno 27. Listopad 2016 uživatelem Olin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 27. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2016 Nemusíš, dokážu si představit tu mojí. :D Ječí pak pomalu ještě v autě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 27. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2016 já se zase budu opakovat ,,, ale čekal někdo při koupi nebo pořízení lodě,že na vodě nebudou vlny ?? Tohle na tom videu ještě nic není . Ta loď je nádherná a takovéhle "vlnobití" by měl každý ustát ,nebo spíš být samozřejmost se kterou se při dobrém uvázání ,neřku li přímo při plavbě tak se ,vyrovnat .Nejste přeci u Lidlu na parkovišti,ale na vodní dopravní tepně.Co by jste si počali na Rýnu nebo Dunaji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 27. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2016 Já se rád zhoupnu na vlnách. Pouze jsem chtěl říct, že se mi nelíběj lodě tohoto typu. Mnohem sympatičtější mi jsou kanálovky. Naše vody nejsou zase tak prostorný a tyhle lodě mi přijdou vhodný spíš na moře, nebo nějaký veletoky. Pokud se ale chci někam rychle přemístit, tak jedu autem a ne abych dělal rámus na našich "říčkách" a vlnama omejval ksichty rybářům na břehu. Většina z nás bere pobyt u vody, nebo na vodě jako relax. Jeko relax mi však nepřipadá, když někdo lítá kolem na takovýhle obludě 30 a víc km/h, dělá kravál, jako nákladní vlak a vlny větší než tři tlačáky za sebou. Prostě takováhle loď mi přijse na naše toky asi tak vhodná, jako pramice typu Monika na Balt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 27. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2016 (upraveno) Olin: lépe bych to napsat neuměl a jsem vděčný za klidné vody do 10kW kam naštěstí lodě s tvarem tenisky a stádem rozchlastaných hlučných kobyl nemohou,skůtry nevyjímaje,pak je klid u vody i na voděpři pořizování lodě jsem samozřejmě s vlnami počítal a nemám žádný úmysl zošklivovat komukoliv to co má rád,je to jen otázka osobních potřeb,ega či vkusu,o praktičnosti toho či onoho typu lodě vhodného na naše vody by se už dalo hodně polemizovat,myslím si však,že lodě jako takové snad až takový problém nejsou,problém jsou vždy jen lidé,jejich neohleduplnost,nezodpovědnost včetně nulové snahy o ekologii,protože kdo se někdy pozorně podívá na nažloutle bílý úplav silné rychleplující lodě,musí mu zákonitě doklapnout,že se nejedná jen o zpěněnou vodu,ale o exhalace z paliva,což je problém nejen na našich vodách a je lhostejno kolik na co kdo má peněz,případně kolik kg paliva musí do lodě kdo nanosit,zbyde vždy nakonec jen stav vody a jejího znečištění,proto jsou mě osobně mnohonásobně víc sympatické výtlačné,tedy ekonomické tiše plující motorové lodě s minimem exhalací,byť jsou pomalé a po vodě se jen batolí a neumějí lítat nad vodou,před časem tady byly zveřejněny záslužné příspěvky o znečištění vody,já vnímám podobně lodě s velkou spotřebou...nejsem přírodovědec,ale je určitě velký rozdíl pro vodu i ovzduší absorbovat exhalace z 20 nebo ze 150 litrů palivatak a teď do mě Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Mám úplně nový motor Honda 100HP. Je to samá ekologická hvězdička a má to příslušné certifikáty nízkých emisí. Nemám problém jezdit na brblačku, při které motor na 50m už není slyšet. Jezdil jsem tak roky na Slapech když se jinak nesmělo. Při jízdě okolo 8km/h nedělám prakticky žádnou vlnu a motor má spotřebu srovnatelnou s malým dvoutaktem 5Hp, přičemž do vody naprdí jen zlomek toho, co ten ječící dvoutakt, slyšitelný přes půl šumavy.Na Lipno ale nesmím a to je absurdní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Mám úplně nový motor Honda 100HP. Je to samá ekologická hvězdička a má to příslušné certifikáty nízkých emisí. Nemám problém jezdit na brblačku, při které motor na 50m už není slyšet. Jezdil jsem tak roky na Slapech když se jinak nesmělo. Při jízdě okolo 8km/h nedělám prakticky žádnou vlnu a motor má spotřebu srovnatelnou s malým dvoutaktem 5Hp, přičemž do vody naprdí jen zlomek toho, co ten ječící dvoutakt, slyšitelný přes půl šumavy.Na Lipno ale nesmím a to je absurdní.máš pravdu,je to absurdní,je to diskriminační a je to stejně nesmyslné jako kdyby auto smělo jen na některé silnice,určitě by šlo vyřešit danou plavební oblast značkou omezující rychlost případně spojenou s radarem,ale dodržovali by to všichni ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Dodržování pravidel je dáno kulturou a vnitřní vyspělostí, nebo dohledem nad dodržováním spojeným s výší sankce.To první se uspěchat nedá, ale to druhý se dá spustit hned. Může bejt tak vysoká sankce, že si nikdo netroufne to risknout, nebo trvalé měření, že nemá smysl to plout rychle. V praxi je dobré najít kompromis. Ten u nás bohužel nějak nefunguje. Neříkám, že chci zavést policejní stát, ale když tu není nic, co by systematicky zvyšovalo naší kulturu a vyspělost...... Nejhorší je nahrazovat vlastní neschopnost píčovinama, jako je omezení maximálního výkonu motoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 (upraveno) tak tak,proto existují vody do 10kW,což je samozřejmě nesmysl,ale klid na těchto vodách mi maximálně vyhovuje Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Uráží mne, že v tomto státě už nejsem občanem, ale jen podezřelým. Možná dokonce sprostým podezřelým, který se jen snaží neplatit daně, upírat státu jeho desátek na každém rohu, nedodržovat pravidla pohybu na silnici, na vodě atd. Podezřelý, na kterého je třeba vymyslet další absurdní zákazy a příkazy, ve kterých se nevyzná už ani jejich autor a stát Vám řekne: "Počkejme si na první soudní rozhodnutí, abychom měli precedens a bylo jasné, jak se ten zákon má vykládat."Nedivím se, že jsme na přední pozici v konzumaci alkoholu. Legislativa zašlape do prachu jakoukoli snahu o něco smysluplného se pokoušet.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Samosebou ideální by bylo omezení rychlosti třeba na 25 km/h (vůči břehu), na větších tocích, jako dolní Labe by rychlost mohla být stanovena třeba na 40 a v místech využívaných k rekreaci na 5-10. Nebo by mohla být uzákoněna celoplošně třeba 15, s tím že v určitých místech by rychlost byla upravena směrem nahoru, nebo dolů, podle podmínek v daném místě, podobně, jako je to na silnici. Také by to ale chtělo větší dohled nad dodržováním. Třeba u nás na Žernosekách je 5km/h a už několikrát jsem viděl týpka od nás ze vsi, jak tam svojeho ne ní ní Bajlíka žene v kluzu a za sebou vlny jako kráva. V tu chvíli je nasr.ná půlka jezera, protože lodě vyvázaný u břehu se začnou mlátit o sebe a plavci mají plnou hubu vody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Olin: lépe bych to napsat neuměl a jsem vděčný za klidné vody do 10kW kam naštěstí lodě s tvarem tenisky a stádem rozchlastaných hlučných kobyl nemohou,skůtry nevyjímaje,pak je klid u vody i na voděTo je právě proto, že ten kdo si koupí takovou loď, tak by stanovenou rychlost nedodržoval a měl by z toho naopak prču. Pak na takovýhle pitomce doplácej ty, co mají na lodi třeba 50 HP a ač by se rádi projeli třeba jen na bubláka, tak si musej nechat zajít chuť a nebo sehnat ještě menší motor. Třeba na Baťáku, nebo ve švédsku se pravidla dodržují, ale aby se to mohlo rozšířit po čR, tak by se museli hodně rozšířit dohlížející složky, protože tam, kde nemá kdo hlídat a trestat nedodržování, tak dodržovat nikdo nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Jako vy všichni zde, také ani já nezávidím nikomu jeho loď a neponižuji jeho plavidlo jenom proto, že mi zrovna nepřijde sympatické. Už aby bylo jaro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Je to paradox, na "Batáku" jsem byl již třikrát se svou lodí a nedělá mi žádný problém se tam plavit ve výtlaku na "bubláka" i se stádem "nenažraných kobylek". Proto mě dost s...e, že nemůže navštívit Lipno, nebo vlastně můžu ale musím si půjčit nějakou jinou loď . Osobně nemám problém jezdit 5km/h a probublat Lipno. A jak zde již bylo popsáno - mám to podobné, když jedu zvýšený volnoběh tak si okolo mě myslí, že pádluji, ale neslyším se kvůli řevu okolo plujících 5ti koněk, ale ty na rozdíl ode mne na Lipno můžou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Dalo by se na tom lipně plout jen se záložákem? (do 10kW) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 kdyz mam v tecnicaku 100HP, tak urcite ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 ale je to zajimavy pravnicky problem. kde je zakonem definovano co je to plavidlo s vykonem motoru do 10kw? je to vykon ktereho je motor schopny, nebo vykon pouzity? Dam si na paku zarazku, ktera mi nedovoli vice jak 1500ot. vykon bude bezpecne pod 10kw. to podle mne neni svejkovani, ale reseni jak vyhovet zameru zakona, ktery byl nestastne formulovan. V minulosti platilo, ze smysl zakona ma prednost pred jeho znenim. takto smysl naplnim. Nepojedu s vetsim vykonem nez 10kw...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Je to paradox, na "Batáku" jsem byl již třikrát se svou lodí a nedělá mi žádný problém se tam plavit ve výtlaku na "bubláka" i se stádem "nenažraných kobylek". Proto mě dost s...e, že nemůže navštívit Lipno, nebo vlastně můžu ale musím si půjčit nějakou jinou loď . Osobně nemám problém jezdit 5km/h a probublat Lipno. A jak zde již bylo popsáno - mám to podobné, když jedu zvýšený volnoběh tak si okolo mě myslí, že pádluji, ale neslyším se kvůli řevu okolo plujících 5ti koněk, ale ty na rozdíl ode mne na Lipno můžou.To je právě to o čem jsem psal. Pokud tam povolej plavbu lodím, jako máš ty, tak se najde pár kok.tů, kteří nebudou respektovat nějakou maximální rychlost. Proto zakázali od určitýho výkonu, aby se zbavili právě těch imbecilů s velkou lodí a malým mozkem, kteří neumějí, či nechtějí dodržovat nějak nastavený pravidla. Většina loďařů s takovouhle lodí jsou srdcaři, ale bohužel část jsou blbouni, kteří si takovou lodí kompenzujou velikost svého zakrnělého mozku a přirození a ti neuznávají žádná pravidla a kur.ěj to těm ostatním.V létě jsem třeba viděl na řece široký nějakejch 60m plný rybářů (na pramicích) valit magora večer potmě neosvětlenýho na 10m krávě v kluzu na cestě z hospody. Podle takovýho vola pak všichni souděj i vás slušný.Jediný, co potěší, tak že zrovna o tomhle konkrétním člověku ví plavebka i policie, co je to zač a proto si ho taky řádně vychutnávaj. Zrovna v den, kdy jsem ho takle viděl, tak ho odpoledne okouřili za dvě děti bez vest po pěti tisících. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 ale je to zajimavy pravnicky problem. kde je zakonem definovano co je to plavidlo s vykonem motoru do 10kw? je to vykon ktereho je motor schopny, nebo vykon pouzity? Dam si na paku zarazku, ktera mi nedovoli vice jak 1500ot. vykon bude bezpecne pod 10kw. to podle mne neni svejkovani, ale reseni jak vyhovet zameru zakona, ktery byl nestastne formulovan. V minulosti platilo, ze smysl zakona ma prednost pred jeho znenim. takto smysl naplnim. Nepojedu s vetsim vykonem nez 10kw......Nebo použít ten záložák a pro případ srážky s blbcem sundat z hlavního motoru kabel od cívky, vrtuli, nebo něco jinýho, čím to stádo splašených koní dočasně vyřadíš z provozu. Akorát si nedovedu představit takovou loď řídit z bádenplata... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 (upraveno) Já vím, jednou za týden se projedu na Střekova a zpět a jsem nepřítel státu :) Co potom chudák takový tlačák či Princess Elbe a podobné...Neber to ve zlým :), s tebou to ještě jde. Když jsi u tý Princezny, tak ta se vedle nás míjela s Portou mezi Osmičkou a Barkmetem v tý zatáčce zrovna ve chvíli, kdy začal stávkovat motor :-). To bych vám všem přál vidět, co to udělalo s manželkou.V klidu, jsem zvyklej, snažím se neškodit ale občas holt tu řeku profrnknu... Myslím že moje loď nijak neřve krom těsného projetí a já si tlumený baryton V8čky užívám. Rozhodně neřve víc jak uječené chrchly některých rybářů či pseudojachtařů. A že žere? Jo žere a jsem za to rád, že to je ještě poctivej motor ze starý školy, škoda, že jsem nekoupil ten 8,2 obsah, to je ještě větší peklo, apropo nepiju, nehulim, makám jak šroub a tak to proleju v nádrži... Na jezeře rychlost respektuji, vyhýbám se rybářům, vyhýbám se všem ostatním, snažím se každého zdravit... Zvláštní je, že mě se nikdo nevyhýbá, ohledy na mne nebere natož aby mě pozdravil... Nu což, radost ani náladu mi to rozhodně nevezme, ba naopak :) Upraveno 28. Listopad 2016 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 ale je to zajimavy pravnicky problem. kde je zakonem definovano co je to plavidlo s vykonem motoru do 10kw? je to vykon ktereho je motor schopny, nebo vykon pouzity? Dam si na paku zarazku, ktera mi nedovoli vice jak 1500ot. vykon bude bezpecne pod 10kw. to podle mne neni svejkovani, ale reseni jak vyhovet zameru zakona, ktery byl nestastne formulovan. V minulosti platilo, ze smysl zakona ma prednost pred jeho znenim. takto smysl naplnim. Nepojedu s vetsim vykonem nez 10kw......Nebo použít ten záložák a pro případ srážky s blbcem sundat z hlavního motoru kabel od cívky, vrtuli, nebo něco jinýho, čím to stádo splašených koní dočasně vyřadíš z provozu. Akorát si nedovedu představit takovou loď řídit z bádenplata...No mám vyzkoušené, že když jsem musel plout na "záložák" (závěsný motor) tak jsem to v pohodě uřídil "Z" nohou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Listopad 2016 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2016 Jasne! Odpojime hlavni motory, nastartujeme rvouci 2T zalozaky, do ruky pikslu od TCW3 oleje jako ze jsme ekologicky a utokem na Lipno! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se