tomas80 Zveřejněno 28. Listopad 2012 Sdílet Zveřejněno 28. Listopad 2012 Presun diskuze z vlakna http://plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=480 Tak jsem si splnil sen a postavil parník. První na Baťáku... Hele, nádhera, trochu padá po špici, ale pár pasažérů na zádi to spraví ! Trochu se rozepiš, co stroj, kotel a tak....Můžeš to hodit i na http://www.starelode.cz/index.php/forum/28-zaujimave-odkazy-/17-parniky-a-parni-cluny rádi mezi sebou uvítáme takového snílka, který to dokáže dotáhnout do konce! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Listopad 2012 Autor Sdílet Odesláno 28. Listopad 2012 Marian63: moc pekna prace a jsem rad, ze se Ceska dovednost a um jeste stale z teto zeme nevytratila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2012 Myslim ze to padani na cumak je spis dobre. Aspon zrcadlo netahne zbytecne vodu. Na "plnej kotel" se to mozna i srovna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 24. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2013 tohle jsem ulovil letos já bombastická posádka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 25. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 To je ovsem parada. Mam pocit, ze byli onehda i na Labi u Lovosic, protoze neco podobneho jsem tam jednou videl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 ti už plavou několik let. mají to skládací - rozbalí, sestaví a plavou. poprvé jsem je viděl tak před čtyřmi roky - ze štěchovický komory se po otevření dolních vrat valil dým, furt nic a pak se zvolna vysunuli. našel bych i fotky. nemaj chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 Letos jsem to obdivoval v Týnci nad Labem. Je to nádhera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 (upraveno) ja je prošvih-sice jsem mel z Tynce hlášku ale než jsem dorazil na Veletov byli fuč-holt jim to pěkně jelo :) Upraveno 25. Listopad 2013 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 26. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2013 Jo to bylo fakt peckový plavidlo, jako základní vybavení byl parní kompresor co chladil pípu, parní varná konvice , mrazák , chlaďák , plynový vařič (sporák) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Listopad 2013 Autor Sdílet Odesláno 28. Listopad 2013 ja je prošvih-sice jsem mel z Tynce hlášku ale než jsem dorazil na Veletov byli fuč-holt jim to pěkně jelo :)Asi to vzali skluzem :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 Ahoj všichni, jsem tu nováčkem, tak přispěju prvním příspěvkem.... vidím název "splněný sen" tak svůj článek šoupnu sem.... Lásku k vodě mám už od dětství, kdy jsem trávil čas v rybářském tábořišti na Orlíku. Pak počátkem 90-tých let jsem se dostal pracovně na ostrov St. Maarten v karibiku. Žil jsem tam 2 roky v apartmánu hned vedle maríny a denně viděl připlouvat krásný plachetnice a yachtičky no a to je ten okamžik, kdy jsem se do lodí zamiloval.... tenkrát se mi líbily plachetnice a já začal šetřit peníze, že si koupím lodičku Bavaria30... Jenže jak šel čas, oženil jsem se a postavil svůj první barák a sen byl prozatím v nedohlednu... Pak jsem se rozvedl a o barák přišel.... no vyhlídky, že bych si postavil baráček nový a koupil tu svojí vysněnou lodičku byly v nedohlednu.... No nebudu to prodlužovat, kdo to má pak číst.... Někdy kolem roku 2000 jsem odjel za prací do Belize (střední amerika),kde jsem měl lodě zase denně na očích, ale už jsem se přeorientoval z plachet na motory... po 3letech jsem se vrátil a našel svou druhou manželku se kterou jsem teď 12let... postavil jsem tedy druhý barák a zplodil dvě děti... Takže jsem měl vše až na svůj sen, mít svou lodičku.... No až před 2 roky jsem našel inzerát na gumák od Hondy HonWave T25 a zajel si pro něj... pak jsem pořídil motůrek... byl to 2,5Hp Johnson a sonar s gps.... měl jsem z toho velkou radost, ale tak nějak mi bylo líto, když kolem mě proletěl někdo se silnějším motorem.... a tak na další sezónu (to bylo vloni) jsem si pořídil nový motůrek od Hondy 5ti koňák i s dobíjením.... Myslel jsem, že s ním se už dostanu do skluzu, ale nešlo to, sem asi moc těžkej..... No smířil jsem se s tím co mám a říkal si, že nějákej kajutovej motoráček si pořídím až tak v 50-ti letech, že teď mám rodinu a nemůžu si to finančně a časově dovolit..... Ještě se vrátím na jaro vloni, manželka se stavěla u léčitelky, kartářky a ta jí řekla aniž by o nás něco věděla: Vy budete kupovat loď.... tak jí manželka odpověděla, že né, že já lodě rád mám a člun že jsem si už koupil.... tak jsme se tomu doma jen zasmáli.... a byl tady listopad 2013 já narazil na netu na lodičku Bayliner 2052 LS Capri 8V 5L.... fotky nádherný.... jdu to ukázat manželce.... taky se jí líbila... a dál byl klid.... akorát, že jsem nespal asi 3dny.... manželka poznala, že jsem mimo a řekla mi ať si jí koupím, že si lidé mají plnit své sny.... peníze jsem na ní měl, ikdyž jsem za ně původně plánoval dodělat podkroví v baráku a udělat zahradní jezírko... No zavolal jsem tedy na inzerát a zajel se na lodičku podívat... líbila se mi moc i ve skutečnosti.... řekl jsem majiteli lodičky, že si to musím rozmyslet a dám mu vědět... Nespal jsem další dva dny a nemyslel na nic jiného.... Loď jsem chtěl, ale ty peníze..... Opět mě manželka podpořila... kup si jí.... a já byl rozhodnutej a jel pro ní.... Loďku jsme vytáhli z hangáru, připojili na vodu a nastartovali.... ten nádhernej zvuk motoru.... normálně mě mrazilo... paráda... splnil se můj sen.... Samozřejmě následující noci jsem opět nespal z toho rozrušení... dával jsem si tak týden, že pak už budu snad srovnanej... No a teď už je to měsíc a půl co lodičku mám a já nespím dál.... Pravidelně se vzbudím Tak kolem 01:00 a nemůžu spát... nemůžu se dočkat až nastartuju.... vymetám na netu všechny diskuzní fóra a na youtubu se učím jak zazimovat motor a měnit impeler.... nemůžu se dočkat až spustím lodičku na vodu.... Usnu až kolem 6hod ráno, ale to už musím vstávat do práce... Poraďte mi... je to na Chocholouška a nebo jste prožívali stejné stavy.... Vděčím své milované ženušce za to že mě podpořila.... Ještě musím pořídit vlaječku Plavidla.cz, letos budu většinou brázdit po Orlíku, na Slapy se také vypravím, tak doufám, že se potkáme s některými z vás..... Plavbě zdar a sucho v lodi, Milda z Rakovníka...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 (upraveno) Mildo, na to je jedna jedina pomoc: Na vodu s ni!!! Dyt nemrzne. :Dhttp://www.volny.cz/valentvi/foto/PB300354.jpg Upraveno 5. Leden 2014 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 No nemrzne... ale já jí mám zazimovanou.... navíc jí nemám zatím s čím táhnout.... musím prodat octávku a pořídit něco silnějšího..... leda, že bych teď hodil gumák na střechu a jel se projet s ním.... jinak fotečka pěkná, tak je to správné... vášni neporučíš.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 .. Poraďte mi... je to na Chocholouška a nebo jste prožívali stejné stavy.... ...klídek, jseš úplně normální mezi námi normálními =D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 Ha,ha,ha tak už začínám bejt klidnější.... ještě aspoň jeden nebo dva podobné názory a bude to v cajku.... a zruším objednávku u Chocholouška.... díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 navíc jí nemám zatím s čím táhnout.... musím prodat octávku a pořídit něco silnějšího...Oktavka umi cist v dokladech? Takovou jsem ještě nevidel. :D I ten gumak se snese, ale na nem touhle dobou bude pekna kosa, potrebujes bejt trochu v zavetri, když je zima. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 No moje octávka teda číst neumí a v dokladech už vůbec ne.... ale když jsem jí zkusil zapřáhnout lodičku a trošku s ní před barákem couvnout do lehkého kopečka, tak smrděla spojka ještě 14dní.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 (upraveno) Zdravím Mildo, neboj jsi úplně normální.. .... takových je nás tady víc :)Gratuluji k lodičce a splnění snu.Jo a není ta tvoje loď z hangáru v Rožmitále? Upraveno 5. Leden 2014 uživatelem mirzik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 Ahoj kapitáne, tak to jsem rád, že nejsem sám kdo to prožíval podobně :-) Já byl na tom ale tak, že jsem lodičku koupil a měl ji ještě 2 měsíce u prodejce na dodělávky, pak jsem ji přitáhnul a měsíc jsem na ni koukal na dvoře než nastal "správný" čas, teda spíš počasí...uplně Tě chápu! Máš ale obrovskou výhodu, že letos nám počasí přeje a být tebou, neváhal bych a našel bych si způsob jak to hodit na vodu a odzkoušet...alespoň si zase budeš moct pohrát se zazimováním č.II :-) Tak držim palce ať se alespoň jednou pořádně vyspíš...ale bude to těžký !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 Ahoj, díky všem za podporu a konstatování, že jsem naprosto normální.... pomohlo mi to.... jinak pro Mirzíka: když se tak ptáš na ten Třemšín... tak mám takové tušení, jestli ses tam nebyl dívat společně se mnou.... no jestli si to byl ty a tu loďku jsem ti vyfouk, tak se nezlob... ale viděl jsem dnes nádhernou lodičku na lode-bazar, je tam Bayliner 2855 Ciera... moc by se mi taky líbila.... ale tu si pořídím asi opravdu až na důchod až budu moct trávit na vodě čas od jara do podzimu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 (upraveno) To je normální neboj. Mě tyhle choutky chytají obzvláště na podzim. Loď jsem zahlídnul na dovolené v Chorvatsku, po příjezdu z dovolené jsem ji měl do měsíce doma. Stejně tak to bylo s motorkou, s druhou motorkou, brokovnicí, kulovnicí a dalšíma krámama. Furt lepší než se nudit nebo sedět někde v putice a nadávat na poměry. Upraveno 5. Leden 2014 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 Sullaco tak tvůj názor mě také velmi potěšil.... se zbraněma to mám stejný.... také jsem už neplánoval další zbraň do mé sbírky... ale najednou na výstavě IWI v Německu.... vzal jsem do ruky smith and wesson model 1911 se zkrácenou 3palcovou hlaví v ráži 45 a zase jsem nespal.... dokud jsem jí jako druhý majitel v čR neměl...... ale tyto koníčky jsou nic proti našim lodičkám..... radost z pistolky rychle přešla.... ale radost z lodičky a trávený čas na vodě nekonečná.... moc se mi líbil citát, který jsem nadávno zaslechl.... : Myšlenky kterých se nezbavíš jsou tvůj osud..... a to myslím sedí.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 5. Leden 2014 Autor Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 Ahoj chlape. Gratuluji k lodicce a jak již zde bylo mnohokrate receno, jsi uplne normalni. Vitej mezi nami " nenormalnimi " :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 No tak dneska mám takovou radost, že jste mě přesvědčili o tom že jsem normální, že z toho zase asi neusnu..... a jsem tam kde jsem byl.... ale Chocholoušku radost ti neudělám.... mám tady tak velkou podporu, že se se svým životním údělem brzy vyrovnám... a ty můžeš svůj blázinec zavřít.... a hlavně pamatuj.... neber úplatky, neber úplatky... nebo se z toho taky zblázníš..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 5. Leden 2014 Sdílet Odesláno 5. Leden 2014 Ahoj.Take gratulji ke koupy.Koukám že máme stejnou lodičku :) .(já o dva válce menší)Koupil jsem ji v listopadu když sněžilo a do léta jsem každou noc snil jak pojedu :) .Takže postižení jsme tu asi všichni stejně.Doufám že se letos na vodě potkáme.Dej sem náké foto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se