nach32 Zveřejněno 14. ledna Sdílet Zveřejněno 14. ledna Ahoj. Mám čerpadlo na chlazení vodou přidělané na motoru a voda se saje přes dno lodi. Chtěl jsem vyměnit impeller a tak jsem ho dle rozměrů a obrázku v e-shopu objednal. Teď potřebuji radu impeller který jsem měl v čerpadle má osm lamel a impeller, který mi přišel má dvanáct tenčích lamel. Bude to vadit? Mám dojem že ten s osmi je robustnější a bude dávat větší objem vody. Čerpadlo je Sherwood G151 a impeller 8 lamel Jabsco 4598-0001. Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. ledna Sdílet Odesláno 14. ledna Objem čerpané vody na otočku impeleru je daný prostorem mezi lopatkami. Ten nový má podle foto i trochu větší tělo, takže prostor mezi lopatkami bude o něco menší. Na druhou stranu ale více lopatek může přinést lepší účinnost a tak náhrada starého, nepružného za nový bude taky přínosem. Podle mne se nedá předem určit jestli nový jiný bude dávat více nebo méně nežli ten starý. Pokud má ten nový potřebné rozměry, tak podle mne vyhoví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se