Přejít na obsah
Plavidla.cz

POJIšTěNí LODí

honza

Doporučené příspěvky

Ahoj. My to dicky pojistujem primo v Chorvatsku u Alianz. Vyjde to tam na pakatel proti tomu co chtej za stejnou vec u stejne pojistovny tady u nas.

Kde to tam pořizuješ (myslím to pojištění) , přimo na kapitanatu, nebo hledáš pobočku pojišťovny? Díky za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Nene bohuzel musis najit prislusnou pobocku. Ale posledni dva roky jsme byli v Sibeniku a treba tam je pobocka skoro vedle kapitanatu, takze to bylo v pohode. Pojisteni je podle vykonu motoru, takze jeste minulej rok jsme tam platili za lod 5m se 100HP motorem cca 1400 Kc za rok. Mimochodem u nas u te same pojistovny za to chteli pres 5000, coz je trochu rozdil :-)

Mrkni se na http://www.allianz.hr/hrvatski/privatni-korisnici/o-nama/prodajna-mjesta.aspx a tam je seznam pobocek.

Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři

Než jsem letos jel do Chorvátova, tak jsem taky dělal pojistku - jsou dvě pojišťovny co to u nás dělají, a to Allianz a Slavia.

Na povinné pojištění vychází líp Allianz a na havárku Slavia.

Za loď s motorem 130 koní jsem platil 5.300,- na rok.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
Ahoj, loď pojišťuji z čech u německé pojišťovny Wehring und Wolves http://www.wehring-wolfes.de/. Veškerá komunikace přes email, roční pojištění pro komplet evropu vyšlo pro motorovku 6m 135 HP kolem 50,- Eur. Modrou kartu a ostatní doklady zašlou urychleně poštou. Kompletní celoroční havarijko včetně poškození při tažení na vleku kolem 200,- Eur. Kašlete na zdejší pojišťovny!
Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...
  • 3 months later...

Prosím, o doplnění informace o povinném ručení na loď získané v Chorvatsku nebo Německu :

a) zda chtějí fyzicky loď vidět a k tomu i průkazy

b) zda vydají modrou kartu ihned při sjednání smlouvy (v Chorvatsku a kde to tam konkrétně sjednáváte)

c zda je možné uzavřít smlouvu dopředu e-mailem, poštou apod, tedy bez mé fyzické přítomnosti, tedy i lodě

Za odpovědi všem děkuji Králvod

Odkaz ke komentáři

Německo nevím, v HR nejprve pojišťovna, s dokladem o pov. ručení na kapitanát (např. v Opatii). Na Cresu, kde pojišťovna funguje sporadicky můžeš zaplatit přímo na kapitanátě. Dříve jim papíry byly většinou šuma fuk (mimo doklad o délce lodě pro určení poplatku), v posledních asi čtyřech letech chtějí doklady od lodi, pas a v podstatě jakýkoliv průkaz k vedení plavidla a pochopitelně zmiňované pov. ručení - alespoň podle mých zkušeností. Loď za cca 12 návštěv chtěli vidět jednou - stačil pohled z okna.

Zkušenost z Německa bych také rád přivítal - jezdím tam bez ničeho (mimo našich papírů), ale nevím jestli je to dobře. To, že jsem neměl problémy nemusí znamenat že to tak může být.

Upraveno uživatelem taurus
Odkaz ke komentáři

• 2 months later...
Prosím, o doplnění informace o povinném ručení na loď získané v Chorvatsku nebo Německu :

a) zda chtějí fyzicky loď vidět a k tomu i průkazy

b) zda vydají modrou kartu ihned při sjednání smlouvy (v Chorvatsku a kde to tam konkrétně sjednáváte)

c zda je možné uzavřít smlouvu dopředu e-mailem, poštou apod, tedy bez mé fyzické přítomnosti, tedy i lodě

Za odpovědi všem děkuji Králvod

Uzavíral jsem POV a loď fyzicky vidět nechtějí, pouz vyplnit formulář a kopii techničáku. Modrou kartu pošlou téměř okamžitě, co obdrží dokumenty, veškerá komunikace probíhala přes e-mail.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...