Přejít na obsah
Plavidla.cz

Technická prohlídka

nach32

Doporučené příspěvky

Ahoj. Příští rok mě čeká moje první technická prohlídka u mé ocelové lodě. Vůbec nevím co mě čeká.

Nikde se nedá nic moc dočíst tak budu rád za jakékoliv postřehy.Z vyprávění jsem slyšel, že se musí obrousit dno od barvy

aby mohli změřit tloušťku plechu-nevím kolik mm může být nejmíň.Nevím jestli mám rozebrat vnitřek a odstranit podlahy-prý lezou všude.Jestli musím loď kvůli měření dna vyndat z vody atd.

Taky jsem slyšel, že od druhé poloviny příštího roku má stát technická 7000,-Kč.

Patřím pod Děčín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 110
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

• 3 years later...

Dnes jsem se byl přihlásit na technickou. úplnou náhodou jsem zjistil, že mi v pátek končí její platnost.

Podal jsem si žádost a zaplatil 1.500,-. Termín jsme domluvili jen rámcově - podle toho jak mi to zdraví dovolí.

Důležité je podat si žádost před koncem platnosti technické. Termín prohlídky už pak může být i po skončení platnosti původní prohlídky. Kdo si nestihne podat žádost, zaplatí navíc dalších 500,-. Nechápu důvod, ale v monopolu je možné všechno.

Na SPS jako vždy super přístup. Ani se mi nechce věřit, že je to úřad. :)

Odkaz ke komentáři

|Loni jsem absolvoval první tech. prohlídku (mám 4m RIB s 25 HP motorem). Jsem z Brna, tak jsem uvítal předem avizovaný termín, kdy přijeli úředníci z Přerova. Formulář jsem vytiskl z netu, vyplnil a druhý den přistavil loď na stanovené místo na přehradě. Paní z SPS úřadovala v "kufru auta", vybírala formuláře a inkasovala prachy, v mém případě 1500Kč. Technik prohlížel lodě, zaměřoval se na čísla lodí a motorů, dále se slušně optal na povinnou výbavu, kterou jsem samozřejmě neměl, ale stačilo ujištění, že to mám doma. Bylo tam taky pár lidí s malými gumáky srolovanými v kufru a malými motory. Museli to rozložit, aby technik zkontroloval číslo. To mě přijde už trochu ujetý, dělat TK na malým gumáku, i když vlastně o nic nejde, jen o ty penízky.....

Ať žije byrokracie !!!

Odkaz ke komentáři

zaplatil jsem hotove a cela prohlídla byla hotova za 15 minut vcetne kavy-kontrola vyrobních cisel-par fotek a vizualní obhlídka-povina vybava lezela na lavici

jedina vada byla ze prijeli o hodinu drív tak jsem ji nestacil oprasit po zime :) tak asi proto

Odkaz ke komentáři

na SPS strankach jsem si nasel kdy budou delat TP v okresu-objednal jsem se a udal misto kde je lod (u me doma) a 1-2 dny predem mi poslali SMS kdy dorazí-takhle jsem už delal 2 technickou a v pohode-letos me ceka na další lodi(nejak je už nemam kam davat :) ) ale do jara to nedam tak asi si pro ni dopluju o prazdninach do Prahy a nebo až na podzimnim termínu Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Po mě právě chtěli kolky, ale je to už 4roky. Jinak na technickou mi přijeli taky až domu, je to jen o domluvě. Jsem tam zavolal, oni mi řekli že až budou mít cestu mím směrem že se ozvou a pak zavolali tři dny předem v kolik cca dorazí. V klidu v pohodě.
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Zdravím Vás chlapi. Měl bych na Vás dotaz. Za 14 dní mne čeká technická prohlídka a zajímalo by mne, jak to probíhá, resp. to jsem se dočetl v rámci možností v tomto vlákně, ale nevím, jak je to s povinnou výbavou. Prosím, co musím za účelem kontroly mít na lodi přítomno jako povinnou výbavu? Předpokládám samozřejmě vesty, lékárničku, co dál...?

Předem Vám moc děkuju za ochotu a vypsání povinné výbavy lodě. Jedná se o motorový člun, 7,97m, motor Volvo Penta 5.7 GI.

Odkaz ke komentáři

Kamarád si teď nedávno domlouval technickou na loď, tak jej upozornily hlavně na hasičák (2kg), provazy 2x , nádobu na vodu, pádlo, záchranný kruh, funkční osvětlení - upozorňovali hlavně na ten hasičák a osvětlení :)

Jinak sorry nevšiml jsem si, že jsi popsal o jako loď jde.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
Ahoj, ve čtvrtek jsem měl technickou lodi. Proběhlo to v pořádku, technik příjemný. Měl jsem z toho strach po minulé technické kdy mě dusil, ale to byl jiný pán. Tenhle byl fajn. Prohlídl loď, zeptal se na pár věcí z lodi a bylo to.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...