novis Zveřejněno 15. Říjen 2012 Sdílet Zveřejněno 15. Říjen 2012 Ahoj jsem novacek, chtel jsem se zeptat kolik si uctuji plavebni komory cca nebo je proplouvani zdarma. koupil jsem si otevrenou lod 4,5m a chtel bych si naplanovat vylet. diky martin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 15. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2012 Už od dob Marie Terezie, která nějakým svým výnosem vydala zákon, že když někdo přehradí řeku (v té době tím myslela samozřejmě jen jezy) musí toho kdo po ní pluje zdarma přes překážku přesunout je proplavování komorami zdarma :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 15. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2012 No, ac je to k neuvereni je s podivem, ze toto zustalo v platnosti dodnes. Kazdej rok cekam, ze tento nenazranej stat ukuje nejake pikle, aby z nas vytah dalsi penize, ale bohudik stale nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 15. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2012 Je to k nvíře, ale pořád je to zdarma. Navíc komorníci jsou v drtivý většině bezvadný lidi. Ještě jsem nenarazil na protivu. Stačí když jim zavoláš, jestli seš nováček tak požádej o radu kam a jak se uvázat a hurá do komory.Pro začátek doporučuju komory na horním toku Labe. Komory jsou nový a udržíš to s prstem v nose. Moje rodina se bála komor jako čert kříže. Historicky první komora Hradištko byla úplně super (musím poděkovat i komornici!!!). Od tý doby dáváme bez obav i štěchovice, nebo Kamýk. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novis Odesláno 17. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 17. Říjen 2012 Diky vsem. myslel jsem si to jelikoz jsem o tom nic nenasel ale neviril jsem tomu ze by to mohlo byt zdarma. tak doufam ze to vydrzi. diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben142 Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 A nešlo by to takhle? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 Myslíš jako, že bychom se obsluhovali sami? No já bych proti nebyl ale chtěl bych vidět ty "borce" z půjčoven, Pár jsem jich v komoře letos zažil a myslím, že to stálo za to, a že by se ještě sami měli proplavit :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 Neslo. Rad plavebni bezpecnosti, Hlava 9, Cl.20, bod 9 pismeno b). :-(A to tahle komora je jeste z kategorie "pro blby", v anglii to normalne funguje manualne- zatocit klikou, zvednou stavidlo, pakou hejbnout vratama.A prestante se vsichni navazet do pujcoven, mel sem ted lod z pujcovny a kamkoliv sem priplul, tak se ke me chovali jak k nesvepravnymu debilovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 ..... A prestante se vsichni navazet do pujcoven, mel sem ted lod z pujcovny a kamkoliv sem priplul, tak se ke me chovali jak k nesvepravnymu debilovi.To fakt nejde - netvrdím, že všichni kdo mají loď z půjčovny jsou mimo, ale kdyby jsi to viděl co vyváděj, tak se ani nedivíš, že se každý na loď z půjčovny, tedy spíše na její obsluhu dívá tak nějak divně :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben142 Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 Klikou? To jako takhle? Borci jsou všude a nemusí bejt ani z půjčovny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 ..... A prestante se vsichni navazet do pujcoven, mel sem ted lod z pujcovny a kamkoliv sem priplul, tak se ke me chovali jak k nesvepravnymu debilovi.To fakte nejde - netvrdím, že všichni kdo mají loď z půjčovny jsou mimo, ale kdyby jsi to viděl co vyváděj, tak se ani nedivíš, že se každý na loď z půjčovny, tedy spíše na její obsluhu dívá tak nějak divně :)Sorry ale uprime ono je to videt i treba v Chorvatsku na tech chartrovkach co je to za umelce. Samozrejme jak pise Anachy ne vsichni !!!!!, ale obcas se clovek bavi. Kdyz jsem letos videl jednoho Nemcoura, co v zatoce jako krava, kde byla sem tam nejaka lod kotvil asi na desetkrat, tak uz jsem premejslel, ze nakopnu gumaka a pujdu mu to tam zakotvit. Ve finale je Vam pak uz toho chudaka i lito.Ale to uz je zde trochu OT, tak to nebudeme rozvadet :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 Ja vim - taky sem videl. Chapu, taky me vadi kdyz pujcovnolod ani nepozdavi. Ale zase na druhou stranu - nebejt pujcovny, tak sem se k lodim nedostal. A taky jsme v Kamyku(moje prvni komora) urcite vypadali jak debilove, nejak se to clovek naucit musi. A kazdej nema to stesti ze si prvnich 10 komor propluje s nekym zkusenym, ja vlastne osobne ani nikoho zkusenyho s papirama neznam - tak jsem holt poprvy v zivote do komory naplul s 3 hodinama za pinou plavidla z pujcovny. A po ty desaty komore uz to docela slo a po 50 uz to obvykle jde dobre, ale stejne... stejne na tebe lidi koukaj jak na blba, kdyz priplujes na bezpapirovy lodi. Tehda me pochvalil chlapik v nelahozevsi, ze jsem pekne prirazil k hrane ale stejne to okomentoval:"hele, voni nemaj papiry a docela jim to jde". Tak sem si papiry udelal a co sem slysel celou dovolenou uplne vsude? "me ty pujcovny tak serou, kazdej debil vyrazi na reku....". Furt. Vsude. Tak se nedivte ze protestuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 (upraveno) To víš.Příde to líto že si na gumák s 6stkou motorem musíš delat papíry a pak si nekdo bez zkušenosti a bez zkoušek jezdí ze 4tunovou lodí :) a =) na Kamýku pověsil takovy týpek lod na plovák.Nechtel bych byt v jeho kuži.Také jsem začínal s pujčenou lodí.3m laminát s 2,3 hp Honda. Upraveno 29. Listopad 2012 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2012 Mne by zajimalo, jaka velikost je dostatecna, aby na tebe nekoukali jako na debila. Odhaduju to nekde k 8t a 12m, protoze 4t a 8m je jeste malo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 hele kuci to mate uplne jedno. at prijedete s lodi kamkoliv a mate jakoukoliv zkusenosti tak z vas ma okoli divadlo a vsichni jenom prahnou po tom aby jste neco pokazili a bylo dovadlo. uz jsem to tu nekde psal. jednou jsme vytahovali lod z vody na vozejk samozrejme kolem zastup divaku. nechapu jak se to mohlo prihodit ale nejakym zazrakem to slo jak po masle. kdyz byla behem chvile lod na vozejku tak jsme jenom z davu zaslech "hm tak tady zadna zabava asi nebude" :)uprime uz si z techto cumilu nic nedelam, protoze vetsina z nich jela maximalne autem a jak rikam. kde zastavis auto tam ti zustane stat ale lod ti na miste stat nebude. a vo vo votom to je :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 Mne by zajimalo, jaka velikost je dostatecna, aby na tebe nekoukali jako na debila. Odhaduju to nekde k 8t a 12m, protoze 4t a 8m je jeste malo.Ale tady přeci o velikost a hmotnost vůbec nejde, kašpárka ze sebe můžeš udělat jak na 2,5 metrovým gumáku tak na 15 metrový jachtě. A jak píše Tomas všude kam přijíždíš a je tam dav lidí tak čekají nějaké divadlo , ovšem kromě nizozemí - tam když vidí charterovou loď a vidí že se ti daří tak ti ještě zatleskají nebo dají palec nahoru (obsluhy mostů nebo zdymadel) a taky nemohou vědět zda jsi skiper s papírama nebo bez :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 Je to fakt, tady se s lodema proste uz/jeste nezije. Ale bejvalo to jinak.Tak hlavne co nejvic jezdit, at se maji na co koukat a casem je to omrzi. Respektive... casem by snad mohli koukat s ocekavanim, ze se to povede na 1.Ale ja jsem spis myslel teda lidi kolem vody, nez cumily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 Snad se ještě chvilku platit nebude.Třeba Stechovicka kom. je trochu jako atrakce na matějsky.Hlavně nahoru zavřená na pul a na malem člunu :) a =) .Na začátek bych doporučil Modřany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 trochu jsi me vytrasil-stechovice mam v planu pristi rok tak co me tam ceka? jinak ja mel nej. problem v Mirejovicich nahoru v male komore-najel jsem na blbe misto a malem me lano vytahlo z lodijinak labe je v pohode-aspon po roudnici-dal jsem nebylmozna by stalo dat do Itinerare ke komoram poznamku kde je nejlepsi(nejblbejsi)misto k vyvazani-na Vltave prej nekde plovaky nedojizdi az na konec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 Já jsem sice neprošel půjčovnama, ale jsem ještě zelenáč. Když někde s lodí šaškuju sem tam, tak je to pro okolí taky divadlo.... :-) Ale co, loď mam pro radost a ne abych se stresoval z čumilů.Jinak pro začátky doporučuju komory na horním Labi. Tam jsem začínal taky a pohoda. Pak jsem se vrhnul na Vltavu. Ve štěchovicích mi to naštíplo kormidlo, tak jsem se naučil ho v komoře zvedat. :-)))Chybama se člověk učí. Příští rok chci dát motor do šachty, tak to bude zase složitější. No a s motorákem to bude vůbec legrace. Už na volnoběh to maže víc než plachetnice na plnej plyn.Plavbě zdar. A neukamenujte nás nováčky za nějakou tu chybičku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2012 (upraveno) mrkni na JI, tam jsem popsal všechny komory, a jak na ně, už někdy před 3-4roky Upraveno 30. Listopad 2012 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 trochu jsi me vytrasil-stechovice mam v planu pristi rok tak co me tam ceka? jinak ja mel nej. problem v Mirejovicich nahoru v male komore-najel jsem na blbe misto a malem me lano vytahlo z lodijinak labe je v pohode-aspon po roudnici-dal jsem nebylmozna by stalo dat do Itinerare ke komoram poznamku kde je nejlepsi(nejblbejsi)misto k vyvazani-na Vltave prej nekde plovaky nedojizdi az na konecV ITIneraři jsou u komor přihozené fotky, u některých i webkamery :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 (upraveno) no spis jsem myslel-leva strana vzadu nebo tak nejakpri moji smule vetsinou zastavim primo nad ,,kanalem,, a kdyz zacnou napustet pak mam nekdy co delat abych tu moji lehkou kocabku udrzel trochu v klidutrba Horin byl v pohode-obsluha me navedla ale v Mirejovicich jsem na velin ani nevidel Upraveno 1. Prosinec 2012 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2012 packo, že je kamera a fotky na prd, to je jasný tady máš to, co jsem kdysi spáchal a furt to platí: http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1970 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Prosinec 2012 Sdílet Odesláno 2. Prosinec 2012 packo, že je kamera a fotky na prd, to je jasný tady máš to, co jsem kdysi spáchal a furt to platí: http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1970Moc pěkně zpracované :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se