PavelP Zveřejněno 22. Říjen 2024 Sdílet Zveřejněno 22. Říjen 2024 Rád bych se zeptal, jak silné použít lano na kotvu a vyvazovací lano na motorový člun 5 m s výtlakem 1100 kg? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 22. Říjen 2024 Sdílet Odesláno 22. Říjen 2024 Čím tlustší, tím lepší. Ani ne z důvodu pevnosti, ale líp se drží, neřeže do ruky například, když cvičíš v komoře, nebo taháš zaseklou kotvu. Taky ale záleží jaké máš vazáky, aby se vešlo. Já bych začínal minimálně s 10mm na kotvě a 12mm vázací. Kotevní každopádně nemá a nesmí být plovoucí. Preferuju lana stáčená. Snadno se dají zaplést oka třeba do vazáku, fendru a líp se větší délky svinují, protože nemají tak velkou snahu dělat smyčky jako lana pletená. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 23. Říjen 2024 Sdílet Odesláno 23. Říjen 2024 Ke kotvě nevázat přímo, ale do smyčky lana vložit lanové oko, aby se lano o díru v kotvě nepředřelo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 24. Říjen 2024 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2024 já mám na kotvu 10mm a 8m řetězu, jako vyvazovací také 10mm a potom ještě 8, ale to jenom přes den když jdu někam na zmrzlinu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelP Odesláno 24. Říjen 2024 Autor Sdílet Odesláno 24. Říjen 2024 Jak silný řetěz, 8 nebo 10mm? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Říjen 2024 Sdílet Odesláno 24. Říjen 2024 Bohatě osmička. Stejně je to víc o kotvě. Z řetězu bez vrátku je akorát bordel a otlučená loď. Na 8m lodi jsem měl jen lano a pořádnou kotvu. Stála i 5 km proudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se