PavelP Zveřejněno 22. října Sdílet Zveřejněno 22. října Rád bych se zeptal, jak silné použít lano na kotvu a vyvazovací lano na motorový člun 5 m s výtlakem 1100 kg? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 22. října Sdílet Odesláno 22. října Čím tlustší, tím lepší. Ani ne z důvodu pevnosti, ale líp se drží, neřeže do ruky například, když cvičíš v komoře, nebo taháš zaseklou kotvu. Taky ale záleží jaké máš vazáky, aby se vešlo. Já bych začínal minimálně s 10mm na kotvě a 12mm vázací. Kotevní každopádně nemá a nesmí být plovoucí. Preferuju lana stáčená. Snadno se dají zaplést oka třeba do vazáku, fendru a líp se větší délky svinují, protože nemají tak velkou snahu dělat smyčky jako lana pletená. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 23. října Sdílet Odesláno 23. října Ke kotvě nevázat přímo, ale do smyčky lana vložit lanové oko, aby se lano o díru v kotvě nepředřelo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzam Odesláno 24. října Sdílet Odesláno 24. října já mám na kotvu 10mm a 8m řetězu, jako vyvazovací také 10mm a potom ještě 8, ale to jenom přes den když jdu někam na zmrzlinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelP Odesláno 24. října Autor Sdílet Odesláno 24. října Jak silný řetěz, 8 nebo 10mm? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. října Sdílet Odesláno 24. října Bohatě osmička. Stejně je to víc o kotvě. Z řetězu bez vrátku je akorát bordel a otlučená loď. Na 8m lodi jsem měl jen lano a pořádnou kotvu. Stála i 5 km proudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky