Jirka1970 Zveřejněno 7. Říjen 2012 Sdílet Zveřejněno 7. Říjen 2012 Koupil jsem dost pozdě k podzimu nový motor Mercury 5Hp a mám ho zajetý jen na 7 hodin. Manuál uvádí že má být 10 hodin, což ale letos asi vzhledem k volnému času a počasí nezvládnu.Otázka zní: Mám i když je to jen 7 hodin na zimu měnit motorový i převodový olej, klasicky zazimovat, nebo zazimovat jen válec a počkat do jara a odjet ty 3 hodiny a udělat výměnu olejů až pak? Díky za radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 Vcil mudruj. Sice se jedna jak pises o novej motor, ale co kdyz je to zmetek a nahodou se dostala se nejaka voda do prevodovky. Mozna bych ten prevodak vymenil, at to nezjistis az na jare, kdy uz bude pozde.Co se tyce motoroveho oleje, tak predpokladam vzhledem k dotazu, ze na 10-ti hodinach je jeho vymena? Pak je otazka, zda to jiz neudelat nyni a na jare nebudes muset hlidat ty dodatecne 3 hodiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 (upraveno) převoďák: nech motor den svisle a pak povol dolní olejovej šroub. když se začne tlačit čistej olej, tak ho zase utáhni. motorák vyměň - páč jsi to nehonil a byl nejspíš studenej, může obsahovat vlhkost - vodu. Upraveno 8. Říjen 2012 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 Ta výměna je předepsaná z toho důvodu, že ze začátku si sedaj jednotlivý díly motoru. Výrobce odhaduje, že během prvních 10 hodin se uvolní nejzásadnější podíl obrusu. Jestli chceš tomu motoru udělat dobře, tak dej letos novej olej a pak ještě jednou na jaře po cca 10 hodinách. Ten motor ti to s vděkem vrátí. Bavíme se tu o korunových nákladech na olej. Kolik ho tam je? 0,5 litru?s nohou bych to tak nehrotil. Jestli je olej čistej a bez vody, tak ho tam ještě nech až na tu další výměnu.Přece si nekoupim motor za 40 tis. a pak budu řešit jestli mu mám dát olej za 50 kč. Nemyslim to nijak osobně! Dej mu péči a on ti to několikanásobně vrátí.Já když jsem si kupoval sekací traktor tak jsem první rok dával každej měsíc novej olej, pokaždý byl olej stříbrnej jak se to obrušovalo. Celkem asi 4x. Dneska je traktoru 13 let. Všichni se diví jek je možný, že je ten motor v tak perfektní kondici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se