pavelicom Zveřejněno 6. Říjen 2012 Sdílet Zveřejněno 6. Říjen 2012 Dobrý den, jsem zde na foru nový a tak doufám, že mě odsud nevyženete. Před týdnem jsem si koupil z druhé ruky člun Rapid SD 365 air a motor PARSUN 5HP. Jde mi o to, že motor táhne tak do 1/2 plynu a potom už se jeví, že s přidáváním plynu už stoupá jedině spotřeba, ale rychlost a otáčky motoru zůstávají +- stejné. Je to způsobeno vadou motoru a nebo je člun na motor příliš těžký? Na člunu zátěž cca 200Kg. Na motoru je standartní propeller 3-7 1/2" x 7". Nebylo by třeba lepší tam dát propeller s menším stoupáním?? Zajímají mě jakékoliv rady a připomínky týkající se této značky motorů a i tohoto výkonu 5HP.Děkuji všem za jakoukoliv pomoc. H.P. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 6. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 6. Říjen 2012 (upraveno) Ahoj,chova se mi stejne na 4.3m lodi. Uvazuju o koupi tlacny vrtule 3 - 7.25" x 6.5".Vyssi rychlost se standardni vrtuli dosahne ten motor nejspis s cca 170kg celkovy vahy, jestli mas 250kg i s clunem, tak to asi chce jinou, nebo jezdit pomalu. :-) Upraveno 6. Říjen 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 7. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2012 Pokud chceš jezdit v kluzu musíš si koupit min 10HP.Chování tvojí 5 je standartní-plavba jen výtlakem do půl plynu,můžeš ještě zkusit propeller s menším stoupáním ale ani tak to žádný zázrak nebude!!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se