Přejít na obsah
Plavidla.cz

Pardubice - Labe a Chrudimka

viky_cz

Doporučené příspěvky

Behem tydne jsem se trochu coural v Pardubkach kolem vody.

Jednak mne zajimala Chrudimka, rekneme dolni 2km a krome toho jsem chtel zjistit moznosti spusteni lode do vody.

No... Chrudimka vypada pro mne celkem dobre, dokonce to vypada ze tam ani neni zakazany vplout, mosty jsou nizky ale snad se vejdu. Pro otevreny lode a gumaky zrejme OK.

Par fotek zde: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/Pardubice_-_Chrudimka

Labe je horsi. Evidentne se tam da jenom veslovat. Nad komorou jsem prosel asi 1.5km a nevidel jsem jedinou znamku moznosti spusteni lode, krome jakyhosi panelovyho sjezdu par metru nad komorou (zrejme patri Povodi), kterej je prudkej a jeste zarovnanej bordelem, aby nesel pouzit. Dosel jsem az k veslarskymu klubu, ovsem spoustet lod do vody po schodech taky neni zrovna ideal.

Dodatecne jsem jeste prochazel fotomapy pomalu az do Opatovic, ale nikde nic neni videt. Budu se tam muset vypravit na detailni pruzkum. Nezbyde mi asi nic jinyho, nez plavidlo pekne na hulvata nekde jebnout do vody rovnou ze brehu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 4 months later...

Ahoj ten panelovy sjezd těsně pod mostem u zimáku je volny pravě pro lodě a není tam nikde zákaz ...parkrát jsem tam viděl auta a lodkama a se skutrama...a zateraseny není dneska na to ještě

mrknu..alf

Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...
Jen info. .. Jeden uplne luxusni sjezd je nad hospodou v Kuněticích ,tam co se obrací výl.loď ARNOšT.. Ale napotvoru pokud chceš chrudimku tak je to na uplně druhý straně..Ale co se Chrudimky týče..pokud nemaš kanoi nebo tedy gumák, tak je s obtížemi splavná kolem býv.jezu Pod Vinicí a pak je další jez v Nemošicích.. no a dál už to jakž takž jde..pak zase jez v Mněticích.. :-).. Ale doporučuji ten v Kuněticích zkusit a po proudu do Pardubic , moc pěkná plavba ..nějaké to slepé rameo , přítok u Sezemic .. a tak..
Odkaz ke komentáři

Diky za info, telefonoval jsem loni se starostkou Kunetic a ta mi rikala, ze to mistni vyuzivaji. Vzhledem ke vzdalenosti z Kunetic nemam s Chrudimkou problem, je to tak 40 minut po vode. Spis se bojim, kolik je vejska pod mostem u mlejna, tam bych se s kajutou uz nemusel procpat.

Uvidime jestli zacnem v Pardubicich nebo v Kuneticich. Co jsem videl tak na soutoku s Chrudimkou je nizkej breh a celkem snadno se tam lodicky dostanou do vody i bez sjezdu. Plavis se tam nejak pravidelne?

Odkaz ke komentáři

bydlel jsem tam 25 let a znám to tam nazpaměť..

myslím že pod mostem u automatických mlýnů je to tak 2,5 - 3 m..

ten soutok který ty myslíš.. sice vypadá mírný ale nenech se zmást.. navíc se tam skoro nedá dostat autem...jedině ručně.. jak říkám , osobně bych volil ty kunětice... ten most u mlýnů by ti třeba zjistili přímo vodáci - tedy vodní skauti , ti tam maj klubovnu pořímo u mostu.. musíš si je asi ale najít na internetu. co se příp. komory týče , pokud by jsi chtěl použít naopak sjezd níže - Srnojedy , tam je též luxus, a taktéž do Pardubic cca 40 min..i méně .. ale komoru doporučuji skombinoivat s lodí Arnošt , když jede horní plavnu.. nevím jak mimo jeho čas se k tobě budou na komoře bavit:-)

a co se chrudimky týče , opravdu s tou kajutou skončíš tak po 2 km , možná i dříve , mezi lávkou pro pěší a železničním a silničním mostem .. amělko !!! a kdybys i tady zvítězil , tak po dalších 400 - 500 m končíš... tentokrát úplně.. pak jedině loÄŽ ven , přes starý jez Na vinici.. a dále..jezdí to každé jaro kanoe z Parku v Chrudimi , odemykání chrudimky..ale to jsou kanoe..

ale jinak přeji hodně úspěchů..

zdar

Odkaz ke komentáři

přijeď se podívat k nám do Týnce nad Labem - marína Týnec www.marinatynec.cz , to je tady bez prioblémů a můžeš až do Baltu a dále.. :-)

a vlastně VY VšICHNI co máte rádi vodu a lodě.. přijeďte někdy do naší maríny Týnec nad Labem.. servis lodí , marína , kemp, karavany , stany , mobilheimy..uskladnění lodí,sjezd do vody... akce ..Modrá vlajka,závody dračích lodí..atd...budeme rádi.. / omlouvám se za nevyžádanou reklamu .. ale prostě jsem Vás musel pozvat :-)/ - těšíme se na Vás - správce DAVIS a kolektiv

Odkaz ke komentáři

hele davide -proc mas tak silenej nick? a zvat Vikyho do Tynce? sebehne schody a je tam

radeji jem dej kdy je odemykani-slavnosti uz mam nahlasene od rybaru..........ale stranky mariny jsou porad mrtve

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

No to je fakt, ze to nemam tak uplne z ruky. Asi 3/4km.

Davide, jses v marine i tedka kdyz je zima? Zrovna minulej tejden jsem potreboval sjezd. :D

Jinak k plavbe po Chrudimce.... nejsem zadnej extremista, kdyz se dostanu pod zeleznicni most, staci mi to. Stejne je to jenom takova provokace, jestli se da s motorakem jezdit i v centru mesta.

Kdybys mel nejakej nevyuzitej cas, nekoukl by ses na Itinerar, co kde chybi? Zda se, ze to nad Prelouci znas dobre. Ja dycky neco dopisu, kdyz si vsimnu, ale projety to nemam.

Odkaz ke komentáři

aha :-)

takže neseběhne schody :-)... nejsem v Týnci dlouho.. a jak vidíte tady na foru aktivně také ne.. pro mne nová doba a nové věci..

ano jsem tu i v zimě , zatím od neděle večera do pátku odpoledne..24 hodin nonstop.. takže stačí zavolat..

a co se stránek týče , naprosto souhlasím , snažil jsem se... ale jsem správce a ne majitel.. a kdo ví očem mluvím tak je mu to jasné :-)

ale urobím svoje stránky... již brzy..

třeba někdy jednou ... budu svým jak správcem tak i majitelem..odemykání tady na Labi zjistím . program určuje vedení , já jedu na Odemykání kanálu do Holandska jako každý rok a to je 3 - 6 .4 ... a co je na mým NICKU šílenýho ??? :-( dělám co můžu..

jinak projeté to tu mám dost.. to je pravda .. a provokací přímo v Pardubicích jsem také dost zkusil.. u těch automat. mlýnu to nikoho moc neosloví.. tam je to hist. centrum... jo takhle zorganizovat víc plavidel , napsat do Pardubických novin.. že jede víc lodí a kam až dojede.. že chceme/chcete zviditelnit vodní a lodní dopravu.. pak by se o vás vědělo a i fotečka by byla .. i možná něco do kamery :-) to se dá zařídit...

Labe znám od mala , strávil jsem krásné dětství právě v Němčicích a kolem.. takže nazpaměť..

ať se daří a jen klidně do mě...

Odkaz ke komentáři

No, kdyz se najde cas, rad se stavim. Je to teda momentalne trochu hekticky, ale neco se urco najde.

To zviditelneni jsme planovali, ale nejdriv se chceme trochu seznamit s prostredim. Myslim ze na fotecky a kamery taky prijde rada. To asi proberem az se treba sejdem.

S tema webovyma strankama... kdyz srovnam soucasnej stav se stavem pred rokem, tak je to uplne skvely. Ty puvodni jsem kdysi kdesi tak trochu kritizoval a nejak se to nesetkalo s pochopenim, takze vim. Koneckoncu, Tynec je dost maly mesto.

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
  • 4 years later...

Ahoj,

dovolím si položit 2 dotazy :)

1. nevíte kde se v Kuněticích parkovat (vlek, auto) ? Dám loď na vodu a co s autem ?

2. jak vypadá aktuálně sjezd v Srnkožroutech ? (na googlu to vypadá, že tam je nějaký volný panel) a jestli se dá parkovat u sjezdu, příp. zda tam nevys... nějaký místní sedlák atd.

Moc děkuji za odpověď.

Odkaz ke komentáři

V Srnojedech je to dlazdene a tak se nic nemuze uvolnit. To vis brod pro tanky rusaci udelali festovy. No auto tam lze nechat mista je dost. Pokud ti nevadi ze je takove o samote v polich. Pokud mas vetsi lod jed tam ze Srnojed ulice K Naplavce pak doprava podel Labe. Ta cesta z prvni zatacky ke pod stromy a vetve jsou nizko.
Odkaz ke komentáři

Co si pamatuju, tak Kunetice u hospody nejsou na spousteni nic moc. Lehkou lod není problém spustit, ale je to tam travnaty, do zatáčky a pod vodou myslim nejsou panely. Mel jsem to tam prohlidnuty a chtěl jsem tam spoustet, ale nakonec to nevyslo (byly tam nejaky zavody kanoi) a spoustel jsem na soutoku Chrudimky a Labe (ovšem to je pouze pro velmi otrle natury).
Odkaz ke komentáři

• 2 years later...

Nechci zakládat nové vlákno. Dnes jsem se byl podivat v Srnojedech a s překvapením jsem zjistil, že povodí dalo vyčistit náplavku v Srnojedech. Je to vedle mola pro Arnošta v ulici K Naplavce. Bylo to zanesené někdy od sedmdesátých let kdy se protrhlo popilkovište v Opatovicich.

20190623-190048.jpg

Odkaz ke komentáři

• 2 years later...

Sice to je starší příspěvek ale je fajn. Chystám se až bude oteplení do Kunětic. Ty plavební komory Pardubice a Srnojedy) pracovní doba nic moc.Mam gumák 3.2m a spalovák 5hp. Tak uvidíme jaké to bude. Teprve začínám s člunem.

[/b]

Behem tydne jsem se trochu coural v Pardubkach kolem vody.

Jednak mne zajimala Chrudimka, rekneme dolni 2km a krome toho jsem chtel zjistit moznosti spusteni lode do vody.

No... Chrudimka vypada pro mne celkem dobre, dokonce to vypada ze tam ani neni zakazany vplout, mosty jsou nizky ale snad se vejdu. Pro otevreny lode a gumaky zrejme OK.

Par fotek zde: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/Pardubice_-_Chrudimka

Labe je horsi. Evidentne se tam da jenom veslovat. Nad komorou jsem prosel asi 1.5km a nevidel jsem jedinou znamku moznosti spusteni lode, krome jakyhosi panelovyho sjezdu par metru nad komorou (zrejme patri Povodi), kterej je prudkej a jeste zarovnanej bordelem, aby nesel pouzit. Dosel jsem az k veslarskymu klubu, ovsem spoustet lod do vody po schodech taky neni zrovna ideal.

Dodatecne jsem jeste prochazel fotomapy pomalu az do Opatovic, ale nikde nic neni videt. Budu se tam muset vypravit na detailni pruzkum. Nezbyde mi asi nic jinyho, nez plavidlo pekne na hulvata nekde jebnout do vody rovnou ze brehu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...