tomas80 Zveřejněno 4. Říjen 2012 Sdílet Zveřejněno 4. Říjen 2012 Pokracovani diskuze z vlakna Antifouling: http://plavidla.cz/forum/viewtopic.php?pid=7910#p7910 Platit se mi samozřejmě moc nechce, ale než mít loď celý rok v garáži, tak to buď dám na trvalo na vodu nebo to můžu prodat. Takhle prostě můžu vzít motorku a zajet si do maríny se na hoďku dvě povozit nebo když vezmu moji manželku, tak nám stačí sednout do auta a za 30 minut jsme u vody. Takhle jsem musel do auta, nasadit tažný, jet 10 km do garáže, zapojit vlek, jet 30 km k vodě, tam šibovat a spustit do vody a po povození ae to celé opakovat. Tohle je pro mne jediné možné řešení, jak si loď užít. Právě, že se mi taky nechce brousit loď, to ji raději sem tam na vodě omyju a po vytažení budu dřít jako mezek. Antifouling je hnusnej, ale více mne trápí zbrousit ten krásný, lesklý a nepoškozený trup. Jen se bojím aby se ten laminát nějak nepoškodil, nerozmočil nebo já nevím co. To bych fakt nerad. Mimo jiné co to je ta osmóza, to mi nehrozí?Ahoj když máš loď v garáži tak jí tam alespoň najdeš.Nevím jak se to v Žernosekách změnilo,ale v době když jsem tam kotvil já tak se tam ztratila loď a nikdo o ničem nevěděl.Testnul jsem je, tenkrát jsem ráno odjel z lodí aniž bych někomu něco řekl a nikdo se neozval dodnes a jsou to 3 roky.Ahoj Stando, no ono to bude asi jako s obyč parkovištěm, zabezpeč si sám. Na druhou stranu jak by kontrolovali kdo má k dané lodi přístup a kdo né. Schválně se jich ale zeptám jak to mají pořešené. Add: a jak nejlíp zabezpečit loď proti čorce?Tak pokud to mas moznost mit napichle na elektriku tak by asi byl smysluplny nejaky alarm s lokalizaci. Pokud nejsi na produ, tak tezko rict.Zpocatku meli v zminovane marine webkameru. Na netu uz ale neni, tak nevim, zda jim jeste funguje.Co se tyce lodi, tak zase na druhou stranu maji tam branu a zakaz vstupu neopravnenym osobam na molo. A dost dobre si nedovedu predstavit, ze by kazdeho obvolavali kdyz s lodi odpluje odpluti. V Chorvatsku te taky nikdo v marine nehlida kam a kdy s lodi odplujes. Sice maji tvoje papiry od lodi, ale kdyz budes nekde na vylete a nekdo ti s tim odpluje, tak mas asi vcelku taky smolika.Tak pokud to mas moznost mit napichle na elektriku tak by asi byl smysluplny nejaky alarm s lokalizaci. Pokud nejsi na produ, tak tezko rict.Zpocatku meli v zminovane marine webkameru. Na netu uz ale neni, tak nevim, zda jim jeste funguje.Co se tyce lodi, tak zase na druhou stranu maji tam branu a zakaz vstupu neopravnenym osobam na molo. A dost dobre si nedovedu predstavit, ze by kazdeho obvolavali kdyz s lodi odpluje odpluti. V Chorvatsku te taky nikdo v marine nehlida kam a kdy s lodi odplujes. Sice maji tvoje papiry od lodi, ale kdyz budes nekde na vylete a nekdo ti s tim odpluje, tak mas asi vcelku taky smolika.Nasel jsem jeden GPS lokator kde si muzes nastavit urcity sektor a pri poruseni ti to vola zasle sms. Otazka je odber ale to by snad nemel byt problem.Na zabezpečení mám v lodi gps lokátor se zasíláním sms na mobil, má to i možnost připoslechu když by jsi chtěl vědět co se na lodi děje, mám na to napojené i dveřní spínače a asi by nebyl problém na to připojit i prostorové čidlo. http://www.ebay.de/itm/Mini-Auto-KFZ-GSM-GPRS-SMS-Tracker-Ortung-Peilsender-Uberwachung-/180953380256?pt=DE_GPS_Navigationssysteme&hash=item2a21a975a0#ht_4064wt_1139 Viděl jsem to již i s dálkovým ovladačem, tahle verze se ovládá přes mobil sms příkazy. Co se týče spotřeby je to v pohodě. Dnes je k dostání již i spousty autoalarmů s možností gps a gsm za rozumné peníze.SMS mě nevzbudí, muselo by to volat, těch ale zase tolik není. No uvidíme, co tam vrazím.Tak si nastav jako zvuk SMS nějakou písničku, přehraji ti jí to celou, to by bylo, aby tě to nevzbudilo :DSMS mě nevzbudí, muselo by to volat, těch ale zase tolik není. No uvidíme, co tam vrazím.hele bud vklidu, nejvetsi lumparny se dejou za svetla a né v noci, takze pokud vedes normalni zivot, tak vetsinou ve dne nespis :)Normální život celkem vedu ale těch sms mi fakt chodí mraky a občas trvá nežli na ně zareaguju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 4. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 4. Říjen 2012 Na zabezpečení mám v lodi gps lokátor se zasíláním sms na mobil, má to i možnost připoslechu když by jsi chtěl vědět co se na lodi děje, mám na to napojené i dveřní spínače a asi by nebyl problém na to připojit i prostorové čidlo. http://www.ebay.de/itm/Mini-Auto-KFZ-GSM-GPRS-SMS-Tracker-Ortung-Peilsender-Uberwachung-/180953380256?pt=DE_GPS_Navigationssysteme&hash=item2a21a975a0#ht_4064wt_1139 Viděl jsem to již i s dálkovým ovladačem, tahle verze se ovládá přes mobil sms příkazy. Co se týče spotřeby je to v pohodě. Dnes je k dostání již i spousty autoalarmů s možností gps a gsm za rozumné peníze.Anachy, ta tvoje vecicka co jsi sem daval odkaz, tam si nastavujes nejak od jake zmeny polohy to ma zacit reagovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 5. Říjen 2012 pro toma : Jo lze tam nastavit jakoby ctverec v souradnicích a kdyz se lokátor dostane mimo vyznacenou oblast tak zacne vyvádet a nebo tam muzes nastavit prekroceni urcite rychlosti a taky to zacne upozornovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 5. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 5. Říjen 2012 Levný GPS lokátor:http://www.i4wifi.cz/bezpecnostni-gps-tracker-lokator-monitor-gt104_d2440.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2012 Co třeba tohle: http://www.9000.cz/autoalarmy/gps-sms-gsm-alarm-pager-easytrack-s-funkci-online-monitoringu nebo http://www.9000.cz/autoalarmy/gps-sms-gsm-alarm-pager-easytrack-s-funkci-online-monitoringu ještě se zeptám, jak to funguje s placenými službami ohledně polohy? Kdy, jak a co musím platit? Nesežere mi to baterku? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 7. Říjen 2012 Jak to myslíš s těmi placenými službami? Co se týče GSM tak záleží jakého využiješ operátora - mají v nabídce sim karty jen pro alarmy a podobná zařízení v měsíčním paušálu 10-50,- Kč, dále platíš jen pokud to pošle sms a to dle toho jako cenu má operátor za sms. A nic jiného zpoplatněno není. Co se týče spotřeby záleží na zařízení a lze to asi i spočítat dle odběru zařízení a kapacity baterky. Mám zkušenost, že po třech týdnech provozu - napájím ještě kromě dvou alarmů regulátor topení a palubní počítač, není problém nastartovat. déle jsem zatím neměl možnost vyzkoušet. Jo vlastně přes zimu když jsem nechal alarm v činnosti, tak mi začal hlásit pokles napětí baterky asi po třech měsících ale to tam byla jen baterka taková nic moc která mi ležela v garáži a bylo mi líto tam nechat ty které normálně používám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 Nemyslím GSM služby ale GPS sledování, nějaký ten on line tracking. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 9. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2012 Stále Ti nějak nerozumím, máš na mysli např. to, že by případné upozornění o změně polohy šlo někam na hlídací službu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2012 Jestli jsem to dobře pochopil, je to teda i u toho druhého odkazu, tak zadarmo tio to samozřejmě hlídá, posílá SMS či volá (platíš GSM) ale furt je to nastavené tak, že když chceš vědět polohu objektu, musíš zavolat/napsat, poté ti dorazí souřadnice, ty je musíš překlepnout třeba do ggogle maps. Pak je tu online tracking, kdy objekt můžeš libovolně sledovat kdykoliv online přímo na mapě. Takto to chápu já a neříkám, že je to správně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 9. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 9. Říjen 2012 Jo vystihl jsi to správně, pokud se nic neděje nic to neposílá, když se něco děje - např. změna polohy z vymezeného prostoru tak to pošle sms ve které máš přímo odkaz na stránky s mapou a pokud máš trochu lepší telefon tak si hned klikneš na odkaz v mobilu a ono Ti to ukáže v mapě kde se tracker právě vyskytuje. Taky mu můžeš poslat dotazovací sms jak to tam vypadá a on ti odpoví zda je vše OK, jaký je stav baterky, jestli jsou zavřeny všechny dveře (pokud máš dveřní spínače), kde stojí. Další možnost je, že tam máš nastavené GPRS přenosy a komunikuješ s trackerem jen přes net, tj, PC nebo mobil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 19. Říjen 2012 Dnes jsem rozdelal letak Makra, kterej nam doma pristal pred casem a docela me tam zaujala tato vecicka. Vcelku jednoducha instalace a asi by to take ucel splnilo.A primo T-mobile to nabizi za necele 2 litry vc. DPH. http://nd03.jxs.cz/906/752/fb52787f58_89323828_o2.jpg?1350666500 A pak jeste toto za rozumnou cenuhttp://www.flajzar.cz/gsm-komunikator-gsm-pager/gps-tracker-s-gsm.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Jo vystihl jsi to správně, pokud se nic neděje nic to neposílá, když se něco děje - např. změna polohy z vymezeného prostoru tak to pošle sms ve které máš přímo odkaz na stránky s mapou a pokud máš trochu lepší telefon tak si hned klikneš na odkaz v mobilu a ono Ti to ukáže v mapě kde se tracker právě vyskytuje. Taky mu můžeš poslat dotazovací sms jak to tam vypadá a on ti odpoví zda je vše OK, jaký je stav baterky, jestli jsou zavřeny všechny dveře (pokud máš dveřní spínače), kde stojí. Další možnost je, že tam máš nastavené GPRS přenosy a komunikuješ s trackerem jen přes net, tj, PC nebo mobil.Anachy ) Jak jseš s tím GPS trackerem po letech spokojený ? Má to cenu kupovat,já zvažuji nákup té 103B s dálkáčem http://www.aliexpress.com/item/1pcs-Top-Quality-TK103B-Car-GPS-tracker-Remote-Control-Quadband-Car-Alarm-Free-Portuguese-PC-GPS/655974707.html Jen nevím, ten soft pokuď to chci sledovat na pc je součást balení a nebo je nutnost ho dokoupit.Viděl jsem i samostatné nabídky na ty mapy nebo soft co nabízejí samostatně,tak nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 For JPfish:Hele ten první který jsem měl byl bez "ovladače" takže nutnost SMS, letos jsem jej vyměnil za ten s dálkou, funguje to za ty prachy super. Ten soft do pc k tomu není nutný, mimochodem se musí platit nějaký roční poplatek. Sledování je možné i se základním provedením přes "chytrý" mobil na který Ti přijde v případě požadavku nebo alarmu sms se základními informacemi o stavu lodě včetně souřadnic, včetně odkazu na mapy kde si kliknutím zobrazíš kde loď je.Tomas80 jej má taky a myslím, že i on je spokojený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 For JPfish:Hele ten první který jsem měl byl bez "ovladače" takže nutnost SMS, letos jsem jej vyměnil za ten s dálkou, funguje to za ty prachy super. Ten soft do pc k tomu není nutný, mimochodem se musí platit nějaký roční poplatek. Sledování je možné i se základním provedením přes "chytrý" mobil na který Ti přijde v případě požadavku nebo alarmu sms se základními informacemi o stavu lodě včetně souřadnic, včetně odkazu na mapy kde si kliknutím zobrazíš kde loď je.Tomas80 jej má taky a myslím, že i on je spokojený.Tak díky,jdu do něj.Myslím,že za ty prachy není co řešit.Ještě musím pořešit nějakou datovou simku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Mam uz dokonce dva v ruznych prostredcich a jsem nadmiru spokejenej. Ten prvni co sem kupoval do lodi je jeste trochu sofrtwarove nedotazenej, ale ten druhej co sem kupoval letos na jare uz je suprovej a za ty prachy bezkonkurencni. Soft na PC sem ani neninstaloval, protoze jak pise Anachy, je vse vcelku v pohode instalovatelne pres mobil a sms a info take dostanes pres sms, takze neni treba do toho jeste tahat pocitac. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Taky o tom uvažuji , Mám lod v maríně a nemíním ji každý týden spouštět do vody , No a jedinej tady umí přidat obrázky Tomas 80 a někteří nedají ani správný odkaz ,tak to trošku oživím http://www.lokatory.cz/sledovani-lodi-plavidel http://www.lokatory.cz/thumbnails/50bcdd4c-e468-42a8-b252-69872e696b7c/1200x800 http://www.lokatory.cz/thumbnails/50ee8ba9-4e34-404f-b281-0cab2e696b7c/1200x800(auta nahradím názvem lodi) http://www.lokatory.cz/thumbnails/50bcdd34-5084-4179-a035-6d2c2e696b7c/1200x800 Vysoce spolehlivý GPS lokátor FleetLock G3 pro skrytou pevnou instalaci do vozidla; určeno pro online provoz v systému Lokátory.cz v čR + Evropě (kromě Ruska); sledování polohy v reálném čase, elektronická kniha jízd s historií, kontrola spotřeby PHM; mobilní aplikace pro iOS (iPhone, iPad) a Android (Samsung, HTC, LG apod.); správa vozového parku; snižování provozních nákladů; kvalitní citlivý GPS modul uBlox; pohybové čidlo; možnost dálkového znehybnění vozidla pomocí SMS, identifikace řidičů čipy Dallas a RFID; přepínač služební/soukromá jízdaCena bez DPH: 6 000 Kč 1. PEVNÁ INSTALACE - ONLINE čESKÁ REPUBLIKAřešení vše v jednom - online sledování, elektronická kniha jízd, správa a optimalizace, zabezpečení a dohled. Online služby v české republice + zpětné načtení dat pořízených v zahraničí. Použití s lokátorem FleetLock nebo FleetLock Plus. Tarif česká republika, kompletní služby 229 Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Jinýmy slovy není to za tolik peněz 3 kila měsíčně to utáhne každej kdo má loď , a přes svůj mobil přesně ví kde loď má No a nebo tenhle tarif MOBILNí LOKÁTORY - ONLINE EVROPAMobilní řešení - lokátory s velmi dlouhou výdrží. Sledování s kompletní historií. Online služby po celé Evropě (s výjimkou Ruska). Použití s lokátorem FleetLock Mobile nebo FleetLock Mobile Magnet.Tarif Mobile - Evropa, kompletní služby 529 Kč Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Jinak ten Buldodg od Tmobile , je tak dobrej na psy a nevěrný manželky , bo baterie max 60 hodin , to na marinu nestačí , dobrý je že když je někdo paranoidní tak na to zavolá a ono se to přepně do odposlechu ,,,, to před deseti lety neměl ani 007 http://www.mobinfo.cz/foto/2012/02/T-Mobile_GPSLokator_10.jpg http://www.mobinfo.cz/foto/2012/02/T-Mobile_GPSLokator_12.jpg http://www.mobinfo.cz/foto/2012/02/T-Mobile_GPSLokator_04.jpg lužba T-Mobile GPS Locator míří k rodičům, kteří chtějí mít přehled nad dětmi či jinými příbuznými, využití najde ve firemním sektoru třeba pro namátkové sledování jízd automobily apod. Měsíční paušál není nijak vysoký, jen je potřeba počítat se startovní investicí 1 999 Kč za lokátor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Ta TK103B má výhodu,že tam můžeš napojit spoustu příslušenství ,jako spínač na dveře a další a u nové TK106 dokonce i kameru a plátíš jen simku nic víc.Ten FletLock G3 od lokatory.cz bude to samé,jen tam nevidím možnost dalšího příslušenství a stojí šestku a platíš paušál a pokuď Ti to ukradnou do Ruska,tak jseš v řiti a nic nenajdeš :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 (upraveno) JPfis..jak často očekáváš že to to ukradnou do Ruska ?? :-))) a není to to samé , koukni se na stránky je to celej systém http://shop.alienmode.cz/images/images_extra/tk103b_4.gif o lodích ani slovo ,, Upraveno 7. Prosinec 2014 uživatelem KBfotoservis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Ahoj, TK103B jsem měl na lodi dva roky, objednával jsem to z číny tuším za nějakých cca 1000,- Kč, u nás za to chtějí minimálně 2x tolik. Spokojenost veliká, měl jsem na to napojené dveře, motorový prostor, signalizaci spuštění automatické bilge pumpy, posunutí lodě o více jak 5 metrů atd. Za ty prachy úplná paráda, do další lodě to kupuju ihned znovu. KB: ta fotka viz výše, s nápisem GPS tracker je ta TK103B, a to úplně nahoře za těch 6 litrů, furt nějak nechápu co to umí co neumí TK103B z číny za 1000,- Kč, nemluvě o tom, že tenhle krám je z číny taky. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Sullaco třeba vypnout motor na dálku , nemá to mapovou podporu z Ruska a nebo za 1900 jako dokup .No a je je to celé CZ se servisem a CZ lokalizací , všechno má svoje ,, Pokud si mám vybrat a hlídat lod za 3 kila , tak mně netrápí 6 litru ,s centrálou v CZ , jistě bych tam nedal čínu za litr . Ale to je můj názor . Ale na psa co mi na rybách furt utíká je ta čína ideální Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 V pohodě, já nejsem nějaká spořivka ale příčí se mi dávat za něco víc než je třeba, kor když jsem třeba TK103B našel před těmi dvěma lety u jedné české firmy jako HI TECH za cca 3000,-.Hele, odpojit start to umí úplně v pohodě, nevím nač mi je třeba mapa, já nepožaduji přeci on line sledování i když to číňan nabízí s datovou kartou taky, respektive v normálním režimu zašlu sms nebo se mi ozve (při narušení) přístroj sám, sdělí mi souřadnicemi, kde přesně je, jaká čidla byla narušena, jaký je stav aku plus to vyhodí odkaz na google mapy. Pravda nemá to CZ lokalizaci ale na netu je k dispozici český návod a nastavení i ovládání je triviální. Fakt neřeším 6 litrů jen mi prostě nepřijde, že to nabízí něco víc :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Sullaco jj ještě prozkoumám tvojí variantu ,, neříkám že je blbá ,, to moje mi přijde víc profi,ale mohu se mýlit , každopádně pořád lepší něco než nic ., Pro mě je důležité aby mi přišla sms že se loď hýbe a kde ,,a pak odpojení motoru ,, ale jestli je na vleku tak stačí ten pohyb ,, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Sullaco jj ještě prozkoumám tvojí variantu ,, neříkám že je blbá ,, to moje mi přijde víc profi,ale mohu se mýlit , každopádně pořád lepší něco než nic ., Pro mě je důležité aby mi přišla sms že se loď hýbe a kde ,,a pak odpojení motoru ,, ale jestli je na vleku tak stačí ten pohyb ,,Hele nemám na to teď čas ale docela bych se vsadil, že ten tvuj profi bazmeg najdu po nějaký době pátrání na ebay.com, dealextreme.com atp. akorát s jinou nálepkou. Přesně to, co požaduješ umí tenhle hajzl, co si nehraje na PROFI a stojí kolem litru, úplně dokonale. Jak říkáš pořád lepší než nic, měl jsem to na bárce 2 roky, počas sezony to bylo ve vlhku jako sviňa, vše fungovalo bez závad. A hele, jestli ti jde o to PROFI, tak tady tahle firma, úplně ten stejnej bazmeg o kterym se bavíme, nabízí za 3300,- s přívlastkem PROFI http://shop.alienmode.cz/product_info.php?products_id=1163ale pokud bys to od nich chtěl, tak řekni mě, nechám ti to se slevou za 2500,- :):):) V popisu na těch PROFI stránkách máš i přesnou specifikaci co to umí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se