tomas80 Zveřejněno 3. Říjen 2012 Sdílet Zveřejněno 3. Říjen 2012 Nazdar kamaradi. Jelikoz si jiz mohu dovolit ten luxus za autem tahat prives o celkove hmotnosti 3500 kg, zacal jsem uvazovat o prestavbe stavajiciho vozejku. Mam doma jiz par nabidek a musim rici, ze cena prestavby neni nijak extra zajimava.Proc to ale pisu. Pred casem jsem zde na foru zahledl nabidku spolecnosti auto-boot.cz , ktera nabizela a jeste nabizi novy prives me vahove kategorie od spolecnosti Thule, pripadne Brenderup ( rekl bych, ze je to prakticky to same) za relativne prijatelnou cenu. Jedna se o tento prives: http://www.brenderup.de/bootsanh%C3%A4nger/produkte.aspx?ProductID=29338P&PID=810Nemate s tim privesem nekdo zkusenosti? Docela se na strankach hodne holedbaj, jak to nemaj vychytany, tak by mne to docela zajimalo, zda je tomu opravdu tak a nebo je ta zadni naklapeci rampa jenom zdroj pripadnych problemu.Tady jeste video: Diky za pripadny info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 4. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2012 Ahoj Tomáši tak ten vozejk co je natom videu jsem měl . zavolám Aleš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 1. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 1. Listopad 2012 Mám od Thule jednonápravový přívěs 1300kg. Kupoval jsem ho na Slovensku, vyšlo to o dost levněji. Vyrobené to je asi v Polsku. Kvalita slušná. Je to docela pevné, i když je jen montovaný. Rolny jsem musel dost upravovat, ty původní měly nevhodný tvar. Jsem s ním spokojený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 3. Listopad 2012 Autor Sdílet Odesláno 3. Listopad 2012 Ahoj, diky za info. Samozrejme ze rolny jsou samostatnou otazkou. Asi nejde udelat naprosto univerzalni vozejk na vsechny lode. Kazdopadne jsem sondoval a v nemecku vyjde asi na stejno jako u nas, i kdyz ve vetsine pripadu spis draz, pravdou je, ze v zemi vyrobce, tedy v Polsku vyjde levneji. Zatim se mi ale nepodarilo sehnat blizsiho prodejce jak ve Varsave, takze to se mi zase moc setrit nechce :), Respektive polovina usporenych penez by padla na ukor pohonych hmot a pak uz ta uspora neni zas tak zajimava, aby pro to clovek letel takovou dalku. Nicmene u nas vychazi nejlevneji primo u oficialniho zastoupeni pro CR a jelikoz pristi rok budou mit otevrenou dalsi prodejnu, ktera je shodou okolnosti od nas co by kamenem dohodil a zbytek dobehl a to myslim skoro doslova :), tak nemam co resit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 15. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2014 Oživím otázku,jaký je rozdíl mezi přívěsem Thule a Brenderup ?Chci vozík s brzdou na 1500kg a našel jsem nabídku,která je zajímavá oproti konkurenci, je to teda Thule nebo Brenderup a nebo to je to samé ?http://www.obchod-brenderup.cz/thule-voziky-cz/eshop/1-1-Privesne-voziky/3-2-Lodni-privesy/5/479-Lodni-prives-Thule-8220B-1500-kg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 15. Srpen 2014 Já mám prakticky ten samý, jen na celkovou hmotnost 1300kg a nemám tam tu kyvnou zadní příčku. Je kupovaný na Slovensku, v techničáku má napsáno Thule, vyrobený byl v Polsku a je na něm samolepa Brenderup i Thule. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 16. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2014 Já mám prakticky ten samý, jen na celkovou hmotnost 1300kg a nemám tam tu kyvnou zadní příčku. Je kupovaný na Slovensku, v techničáku má napsáno Thule, vyrobený byl v Polsku a je na něm samolepa Brenderup i Thule. :-)Aha,tak to je jak jsem si myslel.Kde jsi ho kupoval na Slovensku ,nemáš nějaký odkaz,je to tam levnější jak v tom mém odkazu co jsem dal ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 16. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2014 No 59tis za polskej vlek 1,5t, za 61tis máš německej taky 1,5t, takže ty ceny mi přijdou + - stejný. Akorát bych u bržděnýho vleku na loď trval na nápravě a brzdě knott - ty narozdíl od al-ko brzděj s ruční brzdou i dozadu, což je velká výhoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2014 No 59tis za polskej vlek 1,5t, za 61tis máš německej taky 1,5t, takže ty ceny mi přijdou + - stejný. Akorát bych u bržděnýho vleku na loď trval na nápravě a brzdě knott - ty narozdíl od al-ko brzděj s ruční brzdou i dozadu, což je velká výhoda.Dovolím si ti oponovat.Brzdy od AL-KO brzděj úplně stejně!! Záleží jak to máš vše seřízené,ale AL_KO jsou o mnoho a mnoho kvalitnější a nemůže se nikdy stát,že se ti utrhnou silentbloky a rameno se ti protočí a ty skončíš na místě nepojízdný,kolo vražené v blatníku!Tudíš žádné Knotty ale jedině AL-KO!! Nejsem žádný placený agent AL-KO ale je to pravda,nebot mohu porovnat tyto vleky s kterými ke mne jezdějí zákazníci a vidím jak jednotlivé vleky vypadají! bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 16. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 16. Srpen 2014 Bootcentrum: Uz jsi nekdy videl lodni vlek od sportjachtu? V nabídce je mají, ale v zivote jsem ho nevidel, nebo o tom aspoň nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 17. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2014 Bootcentrum: Uz jsi nekdy videl lodni vlek od sportjachtu? V nabídce je mají, ale v zivote jsem ho nevidel, nebo o tom aspoň nevim.Sice nevím kam tím míříš,ale viděl jsem jich několik,ale v době kdy jsi asi byl ještě v kočárku.Ale tehdy byly první nápravy gum.odpružením CS výroby a dle toho to taky vypadalo,každá náprava jinak pružila,preskaly jekly v kterých byly polonápravy uloženy atd.A pokud vím tak po pádu Komunismu začal Sportjacht používat kolové jednotky Knott a AL-KO a nápravy si dělaly dál sami.Jak je to dnes-nemám zdání!Již 20 let ale porovnávám nápravy a nájezdovky Knott a AL-KO případně dalších drobných výrobců,ale ty zdaleka nedosahují kvalit prvních dvou uvedených! bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 17. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2014 (upraveno) V kocarku jsem uz asi nebyl. Jestli se nepletu, tak tyhle klikovy napravy delal Sportjacht nekdy od roku 83. Mam na vleku napravu z roku 85, pruzi i po letech paradne a dotedka s ni nebyl jedinej problém.Ale ja mel spis namysli vleky třeba 10 let stary.... Ta firma porad existuje a funguje, jenom nevim co je zivi.I když teda... nebrzdenej do 750kg na dvou nápravách s malejma koleckama bych rad mel doma, to je takovej exot ze by to stalo za hrich. Upraveno 17. Srpen 2014 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 17. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2014 Viděls můj vlek, jsem se Sportyachovou nápravou 100%spokojený, už 8 let. a to jsem ji koupil za litr na šroťáku ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 18. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2014 Aha,tak to je jak jsem si myslel.Kde jsi ho kupoval na Slovensku ,nemáš nějaký odkaz,je to tam levnější jak v tom mém odkazu co jsem dal ?Kupoval jsem ho tady:http://taznezariadenia.sk/sk/586-prepravniky-lodiTenkrát měli akci a tak jsem hodně ušetřil. Dnes mi to připadá stejné s tím, na co jsi odkazoval Ty. Tenkrát po mně chtěli na registru při přihlášení dovozovou technickou prohlídku, tak s tím je taky třeba počítat, bylo to tuším více jak 2 tis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 18. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 18. Srpen 2014 Aha,tak to je jak jsem si myslel.Kde jsi ho kupoval na Slovensku ,nemáš nějaký odkaz,je to tam levnější jak v tom mém odkazu co jsem dal ?Kupoval jsem ho tady:http://taznezariadenia.sk/sk/586-prepravniky-lodiTenkrát měli akci a tak jsem hodně ušetřil. Dnes mi to připadá stejné s tím, na co jsi odkazoval Ty. Tenkrát po mně chtěli na registru při přihlášení dovozovou technickou prohlídku, tak s tím je taky třeba počítat, bylo to tuším více jak 2 tis.Tak to se opravdu nevyplatí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 20. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2014 jiné nápravy než Knott a AL-KO nejsou v čR homologovány tedy není možné postavit vlek z jiných komponent než od zmiňovaných výrobců. Jinak oba systémy jsou totožné tedy jakmile couvnete, tak se brzdy odepnou. Toto také požadavek EU na brzděné nápravy jiný systém použít nelze. Bavím se samozžejmě a aktuální situaci a ne o tom co bylo před 20 lety. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 20. Srpen 2014 Ze by Sportjacht nemel na svy napravy homologaci? I když... ty jsou mozna jenom nebrzdeny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 všichni staví z komponent Knott nebo Al-Ko, tak to prostě je. Stavěl jsem vlek cca 3 roky zpátky, takže to mám ověřené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 24. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 24. Srpen 2014 Jak jsem psal,chci kupovat ten přívěs o celkové váze 1500Kg a proto sháním veškeré informace.Od jistého prodejce jsem se dozvěděl,že je přestal nabízet z důvodů častých reklamací od zákazníků,že se pronášej od doby kdy používají nosný otevřený profil ve tvau U a né uzavřený.Je to pravda nebo lež.Osobně jsem zatím nenašel čas se k nějakému prodejci vypravit.Mám to dost z ruky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2014 Já mám verzi 1300kg a je celý z obdélníkových jeklů. Je vyrobený před třemi roky.Okamžitou hmotnost s lodí mám asi 1t a tak jsem z přívěsu sundal výztužné nosníky (u origo verze na 1000kg nejsou), abych nevozil zbytečné železo. Bez výztuží jsou podélné nosníky mírně prohnuté. Po odlehčení se narovnají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 25. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2014 Tak to nechápu,píšeš,že jsi odstranil výstuhy a přívěs se pronáší a pak se narovná.Přeci to je totální blbost nebo ne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 25. Srpen 2014 Má to svojí logiku. Nevozím na něm zdaleka plné zatížení a tak nemusí být tak bytelný. Na mojí váhu lodě se běžně používají přívěsy s podélníky stejného průřezu bez dalších výztuh. Na druhou stranu je pravda, že prohýbání přívěsu lodi nesvědčí a už dávno jsem si říkal, že tam ty výztuhy vrátím, jenže se tam nedají dát, když je loď na přívěsu a tak se mi to zatím nechtělo řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
postman Odesláno 18. Září 2014 Sdílet Odesláno 18. Září 2014 Co se týče přívěsu Brenderup, resp. Thule, tak pro upřesnění je to asi takhle. Sám tento přívěs vlastním, model 8118B a jsem s ním spokojený. Výrobcem je Thule Trailers a prodává se pod obchodním označením Brenderup. Thule koupilo dánského výrobce, který byl na pokraji krachu, ale jméno zachovali Brenderup. Je sice pravda, že se přívěs vyrábí v Polsku, ale majitel je švédský. Je to asi to samé, jako že Adidas je neměcký a vyrábí se v číně. Jinak s přívěsem jsem spokojený, ale to si už musí každý zhodnotit sám. Stejně je všechno jen o dílech, buď je to Knott nebo Alko a rozdíl je minimální. Taky jsou to němci, ale kde vyrábějí, nevím, možná Rumunsko, Maďarsko. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 16. Květen 2015 Sdílet Odesláno 16. Květen 2015 Ahoj, dovolím si oživit znovu toto téma. Chci koupit tento vlek Thule s celkovou hmotnosti 3500kg. Máte už s tímto vlekem někdo zkušenosti? Jedná se mi hlavně o to, zda bude opravdu tak jednoduché bez zajetí do vody na něj vytáhnout mou loď - 2500kg a 7,5m délky. Případně pokud máte někdo zkušenost s jeho nastavením, ale to uz bude asi na každou loď jinak. Díky předem za názory a rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 16. Květen 2015 Autor Sdílet Odesláno 16. Květen 2015 Nakonec vse dopadlo jinak nez jsem predpokladal a zatim sem tento vlek neporidil, takze bohuzel nemohu referovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky