maxik1958 Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 Tažnou vrtuli má třeba Crescent SternDrive, ale tady se myslí vrtule pro výtlačnou plavbu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sako Odesláno 8. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 Po dvou tydnech badani si nedovolim nikoho poucovat, ale napr. motory Mercury Bigfoot maji zesilenou prevodovku, vetsi prevodovy pomer, jinou vrtuli s mensim stoupanim, jsou urceny pro vetsi a tezke lode. Mercury je dela v 9.9, 30 a 60Ps. Pak jeste Yamaha to dela v 50 Ps. Jestli jsem to napsal nejak spatne, opravte mne. Asi budu kupovat Mercury 30 ELPT EFI Bigfoot a tento motor vazi 106 kilo oproti 82 kg u normal. Tech 24 kg je jenom v noze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 šmarjá jósefe, panenko skákavá, je todletomožný - pletete tu dvě věci.vrtuli "do tahu", tedy malé stoupání a velký průměr, příp. víc listů - tady mylně nazývanou "tažnou"a opravdu tažnou - tedy táhne a ne tlačí jako běžná. ta byla opravdu jen snad na cresc. drajvu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 No tak se "sako" trošku zjednodušeně vyjádřil o vrtuli jako o "tlačné" místo "do tahu" ale je snad od začátku jasné o co mu jde. Tak jej hned nekamenujte. Jde o nemalou investici tak prostě "chytá" rady jak to jde. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 já ho nekamenuju - řekl, že se nevyzná, kamenuju ty, co se tváří, že ví a rozumí, jenže ví ... a rozumí totéža big fůta bych mu doporučil hned, jenže tady "odborně" radili ti, co maj padesátikilový gumáky a tak mi to nějak nebavilo. kyselej smajlík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 8. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 I já jsem hodně dalek veškerého kamenování. Jen jsem po řadě příspěvků nabyl dojmu že mi snad unikl nějaký nový trend v pohonu lodí. A přiznám se upřímně, že mě nenapadla záměna pojmů tlačná a do tahu :). Jinak ten přívěsák bych tak zase neodsuzoval - na řadě nových hausbotů to nefunguje nijak špatně a i přes zjevnou řadu nevýhod je tam velké plus s neskonale jednoduší montáží a případnou výměnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sako Odesláno 8. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 8. Říjen 2012 Jestli jsem se nepresne vyjadril, omlouvam se, ale kdyby jsem koupil motor nekde jinde nez v CR, je tady na foru nekdo, kdo by mi objednal 14m kabely a vse co je k tomu potreba a namontoval motor na hausbot? Dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sako Odesláno 10. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 10. Říjen 2012 Prosim, je nejaky podstatny rozdil mezi motorem Mercury F50 ELPT EFI model 2009 a 2011 ? Dekuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sako Odesláno 22. Listopad 2012 Autor Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 Dobry vecer, motor Mercury F50 ELPT EFI plus prislusenstvi, vrtule 12.5" se stoupanim 8" a k tomu Smarcraft je doma. Kde si muzu dat prodlouzit kabely a lanovody na 15m? Dik. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 22. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 (upraveno) me delali bowdeny na miru ve Zbraslavi-je to kousek od namesti-adresu si najdi na googlutak jsem ti to nasel-f.Vojkovska Upraveno 22. Listopad 2012 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cirus Odesláno 22. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 nebyla bi lepsi,jednodussi,elegantnejsi,spolehlivesi...a mozna i levnejsi hydraulika? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sako Odesláno 22. Listopad 2012 Autor Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 Hydraulika? Jak to myslis? Dekuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cirus Odesláno 22. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 myslim samotne rizeni,bowdeny na tuhle vzdalenost...no nemam je rad vlastne vubec.Hadice se daj dokoupit delsi nebo ti je jiste udelaj kdekoli kde resi hydrauliku.A hlavne s timhle sistemem mas klid. http://www.ebay.com/itm/Teleflex-BayStar-Hydraulic-Outboard-Steering-Kit-HK4200A-New-System-/390499477991?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item5aeb9529e7&vxp=mtr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 22. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 nebyla bi lepsi,jednodussi,elegantnejsi,spolehlivesi...a mozna i levnejsi hydraulika?ovladani kormidla v tehle delce asi jo ale plyn a razeni? jinak 3.5m bowden se strunou kolem 500 kc(pokud si to dobre pamatuju) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cirus Odesláno 22. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 http://www.youtube.com/watch?v=j8xbW1t8PFg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cirus Odesláno 22. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 (upraveno) to packa jo jde zejmena o rizeni,to je nejvic problemove pri tehle delkach a patrne i nejdrazsi na upravu.Ale i zbytek lze resit...dalkove.Jde ale spise o rizeni samotne,bowdeny nemusim ani u kratkych lodi...pri tehle delce to je jiz nedobrej napad... Upraveno 22. Listopad 2012 uživatelem cirus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sako Odesláno 22. Listopad 2012 Autor Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 Moc se tomu nerozumim, jsem laik, rad si necham poradit, ale jezdil jsem na Orliku na hausbotu s lanovodmi 13m a plyn i kormidlo uplne lehce, fakt. tocil jsem jednim prstem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cirus Odesláno 22. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2012 (upraveno) ja nerikam ze ze to nebude lanem fungovat,jen ze hydraulika je lepsi a spolehlivejsi...stoji za svazeni zejmena kuli tomu ze budes potrebovat prodluzovat lanovod.Kdyz prodas to co mas a koupis hydrauliku je mozny ze te to nevijde draz...Samotne razeni a plyn je vcelku OK i kdyz mozna bi stalo za to mrknout se na dalkove sistemy kde tahas jenom draty a ne bowdeny...ale s tim jiz skusenosti nemam.Hydrauliku na rizeni ti ovsem mohu osobne doporucit,faktem je ze muj negatyvny pristup k bowdenum ma na svedomi zejmena slana voda...ale pri delce 15m se obavam ze se potizi s rizenim bowdenwm dockas brzo i na vode sladke...No ale to ber odemne jen jako takovou inspiraci...chce to debatu s majiteli hausbotu tam u vas (jestli s tim maj potize a jaka je zivotnost) a taky kaukulacku do ruky a spocitat jestli te ta hydraulika nevijde ve finale levneji... Upraveno 22. Listopad 2012 uživatelem cirus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 23. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 23. Listopad 2012 pro"saco" to máš lod dlouhou 20m?? a na ní Mercury 50?? Že potřebuješ kabely a bowdeny 15m dlouhé?Kabely ti prodloužíme na délku dle přání!!Bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sako Odesláno 24. Listopad 2012 Autor Sdílet Odesláno 24. Listopad 2012 Ne, nemám lod 20 m dlouhou, jeste nemám nic, budu mít Hausbot, uz sice třetí, ale první s motorem. Nerozumim se tomu, nevim, jak prodlouzit kabely, vim uz kde, ale nevim nic vic. Nemuzu vedet vse. Chci jenom poprosit o radu. Vzdyd vis, ze je to hausbot 13.5m dlouhy. Prede mnou byl hausbot 12.5m a kabely byli 12m a bylo to tak- tak. Od motoru doprava, to je min. 2 metry, pak kolem boku 11m, takze kolik to ma byt? Omlouvam se, kdyz otravuju otazkama. Ale kde se mam ptat???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 25. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2012 (upraveno) klidne se ptej-nejsi jedinej co nevi vsechno(vcetne me)-ono i z ,,rejpave odpovedi ,, se da vytezit nejaka rada -horsi je kdyz das otazku o ,,koze,, a vetsinou se odpovedi zvrtnou na diskuzi o ,,voze,,nez jasna a srozumitelna odpoved Upraveno 25. Listopad 2012 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 25. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2012 (upraveno) Saku. Můžeš udělat klasické lankové převody přes kladky a napínáky až dozadu a tam přepákovat na krátké bowdeny. Odezva, reakce, se možná zvýši o pár desetin vteřiny, ale s hausbotem pluješ ve výtlaku, takže by to bylo v pohodě. I cenově.U rychlých kluzáků je naopak žádoucí, aby odezva byla co nejkratší.Jestli chceš víc informací, napiš mi mail. Jsem z ústí nad Labem, pokud jsi někde u Prahy, začátkem prosince tam pojedu. samoliter. Upraveno 25. Listopad 2012 uživatelem samoliter Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2012 Kladu si otazku, proc tyhle hausboty vlastne maji rizeni vepredu. Neni rozumnejsi jim udelat kormidelnu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 25. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2012 Specialní zakončení bowdenů pro Mercury ti jen tak nikde nevyrobí,mám posit,že tvoje požadovaná délka ani nikde neexistuje - doporučuji pomocí vyrobené spojky nastavit ze 2 kusů.řízení na kormidlo je možno udělat "amaterské" pomicí lan a kladek,jek výše popisují ale nenastavovat žádnými bowdeny,to je nesmyslná a složitá kombinace. Samozřejmně profi řešení je hydraulika,ale ta obnáší cca 25000,-Bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cirus Odesláno 25. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2012 po pravde zminka o bowdenu rizeni o delce 15m mne docela zaskocila;-),Nemam predsatvu jak se to dela pomoci tech lan a kladek(neco jako plachetnice?).Bootcentrum cena 25K za hydrauliku mi prijde OK,na kolik prijdou ty kladky?Pocitam ze ten rozdil az takovej nebude...Podle mne spolehat se u rizeni na kladky a lanka...no nevim nic pro mne,ale to je jak jsem psal ,,slana voda,, na sladky to mozna funguje spolehlive...nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky