packa Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 Když se dá na obyčejnou houbu krásně čistí i pod vodou .A pak maji brát na Labi ryby :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 Já meju solvinou na jaře i auto a kola. :-) Nepoškrábe a divili byste se co všechno za nánosy pustí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tove Odesláno 25. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2013 A ted me poradte :mam antifouling, s tim bronzovym praskem, zlatohnedy. Jelikoz je na vodorysce dost nepravidelne zakoncenej zkousel jsem to srovnat lepici paskou 5cm sirokou. Paska drzi na barve trupu, ale nikoli na antifoulingu.Musim tedy cast antifoulingu sundat. Koupil jsem odstranovac, ale dolu sla jen ta cast s bronzovym plnidlem a jakoby zaklad v cerny barve drzi jako prase.Cim a jak to sundat ? Je to vytazeny cca 10-15cm nad vodrysku. Jen proboha nerikejte brousit ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 26. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2013 Když se dá na obyčejnou houbu krásně čistí i pod vodou .A pak maji brát na Labi ryby :)ty jo tak na Labi berou ryby jako nikde v čR tedy u nás :-) mám je na Solvinu naučený Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 26. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2013 (upraveno) a ja proc pod Veletovem bylo prd-pockej pristi rok-prijedu si zachytat na S. a trosku ti je je tam prikrmim :D staci obyc nebo musi mit nejakej dip?mam citronovou Upraveno 26. Listopad 2013 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 26. Listopad 2013 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2013 Hele dip do ní nedávám ale trochu červený acetonky ať to trochu vypadá :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 12. Listopad 2017 Ahoj, rád bych navázal na toto téma a oprášil jej před nadcházející sezonou. Jelikož mi již dosluhuje antifouling a budu je před sezonou obnovovat, začal jsem hledat nějaké info o novinkách a to hlavně týkající se nano nátěrů. Takže pokud by někdo o něčem vhodném na podponorovou část lodě věděl, nebo narazil, tak šup sem s odkazy nebo zkušenostmi. Budu teď také projíždět web a hledat kde se co objevilo nového a cenově dostupného pro normálního smrtelníka. A jak se říká "víc hlav víc ví". :) :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 12. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 12. Listopad 2017 Pro normálního smrtelníka mi bylo v jachťáku doporučeno použít barvu s obsahem mědi, co se dává na okapy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 13. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 13. Listopad 2017 Anachy já sem renovoval před 2 ma lety . Nemá se nic brousit ale starý AF přetřít novým . Tak jsem to udělal a drží . Pak se ještě liší jestli na hliník , slanou vodu a nebo rychlou a pomalou lod. Ale to najdeš na netu nebo poradí v prodejně . Kupoval jsem v Avaryachtu a už ho mám dva roky . Potřeboval by pouze kosmetické upravy jinak drží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 13. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 13. Listopad 2017 No já budu dělat taky renovaci původního, takže počítám, že to přetřu přes stávající který jen očistím, případně lehce přelíznu bruskou aby to bylo bez nějakých větších nerovností. Víceméně jsem také spokojen s tím co jsem tam měl, ale proč nezkusit něco novějšího :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 13. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 13. Listopad 2017 No já budu dělat taky renovaci původního, takže počítám, že to přetřu přes stávající který jen očistím, případně lehce přelíznu bruskou aby to bylo bez nějakých větších nerovností. Víceméně jsem také spokojen s tím co jsem tam měl, ale proč nezkusit něco novějšího :)no samo sebou . Uvidíš dej pak vědět jak to dopadlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 13. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 13. Listopad 2017 No já budu dělat taky renovaci původního, takže počítám, že to přetřu přes stávající který jen očistím, případně lehce přelíznu bruskou aby to bylo bez nějakých větších nerovností. Víceméně jsem také spokojen s tím co jsem tam měl, ale proč nezkusit něco novějšího :)záleží jaký AF na lodi máš,pokud VC řadu,brousí se jemně ručně kostkou 2000,pak je potřeba jen odmaštění čističem na brzdy a naválení nového v teplotě 15+,postačí 2 vrstvy,čeká mě to tak za rok také,zatím mám čas,stačí ho obnovit 1x za 4 roky,každopádně krásně vypadá a funguje,na lodi nejsou řasy ani sliz,mám 4x základ VC Tar2 a 3-4x VC Offshore AF a když tady čtu,jak to někdo ošetřuje solvinou či barvou na okapy s příměsí něčeho,vyjde to možná levněji,ale s rizikem,základ pod AF je především ochranou proti osmoze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 13. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 13. Listopad 2017 Je sice pravda, že ta barva na okapy není marine, ale vím třeba o historicky dosti cenné patnáctimetrovce, na které funguje mnoho let a když se potopím pod tu loď, tak na trupu nenajdu žádnou řasu, sliz, ani mušličku. Prioritně jde u této lodi o ochranu před vegetací, což u nějaký klouzavý obludy, co je víc na podvalu než na vodě je samozřejmě nesmysl. A byl tu dotaz na lidovou alternativu, což nic s nápisem marine nesplňuje. Zrovna tak jsou i alternativy k Sika marine, které jsou nesrovnatelně lacinější a dají se koupit v klasické drogerii a nebo v autodílech. Jsou různá lepidla a tmely určené na karoserie aut, ale je na nich psáno, že odolávají dlouhodobému styku s vodou a že jsou určeny i pro lodě. Zrovna tak ta barva na okapy se používá proto, že má antivegetační účinky, právě díky obsahu měděnky, která je právě účinou složkou v mnoha marine AF. Krom toho AF není kvuli ochraně před osmózou, ale proti vegetaci. Zároveň pokud ta barva má dlouhodobě ochraňovat před povětrnostnímy vlivy něco jako okapy, tak bude kvalita úplně jinde bež u barev typu balakryl (kam sis ji asi zařadi, protože je jenom na okapy). Tak proč na výtlačnou loď nepoužít něco, co má stejnou funkci, ale je to o dvě třetiny lacinější, protože to nemá nápis marine. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 Oline,je lhostejné jestli je loď výtlačná či klouzavá,voda na trup působí vždy stejně destruktivně,AF je pouze antivegetační vrstva, primární pro loď je membrána proti vlhkosti a tou je základ používaný pod AF,následná absence slizu,řas či škeblí je "bezpečnostním doplňkem" mimo jiné k ochraně základu,žádný AF sám o sobě nezabrání průniku vlhkosti ke geolcatu,pak dochází k osmoze laminátu (při trvalém kotvení) a těch ušetřených pár tisícovek za profesionální ochranu trupu pod čarou ponoru se následně hodně prodraží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 částečně souhlasím s Olinem, že to na čem je nápis marine je cenově předražené. Loď mám na vodě od května do října, tak proto jsem začal "foul" používat, jelikož nárůst vegetace je děsnej prevít. Tím "lidovým a dostupným" jsem ale opravdu neměl na mysli nějakou náhradu něčím co se používá někde jinde ale spíš odkud a kde a co, bohužel s tím, že ta cena bude vyšší počítám, ale je zbytečné to zase někde přeplácet :) Jinak používám řadu VC, takže nejspíš budu aplikovat to samé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 (upraveno) Ahoj pánové, omlouvám se že trhám vlákno "lidový a dostupný AF",Mám 2 sezony natřen základ a antifouling VC Offshore , první sezonu na vodě, květen až září absolutně bez problémů, po vytažení z vody bez jakéhokoliv nárůstu řas a atd., jen ostříknutí vapkou a hotovo, umyto, zazimováno. Po druhé sezoně, opět celou na vodě, byl nátěr sice čistý, ale samá malá bublinka, puchýř, viz foto v odkazu, max 5mm v průměru. Ještě nikdy jse mi nic podobného nestalo, a to už jsem nějakou tu loď natřel.Kde se stala chyba? Co to mohlo způsobit? Děkuji za názory. https://mirzik.rajce.idnes.cz/civka/#20171008_104115.jpg Upraveno 14. Listopad 2017 uživatelem mirzik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 Tak tohle mě naštěstí nepotkalo, zkoušel jsi do toho "dloubnout" ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 (upraveno) Ahoj pánové, omlouvám se že trhám vlákno "lidový a dostupný AF",Mám 2 sezony natřen základ a antifouling VC Offshore , první sezonu na vodě, květen až září absolutně bez problémů, po vytažení z vody bez jakéhokoliv nárůstu řas a atd., jen ostříknutí vapkou a hotovo, umyto, zazimováno. Po druhé sezoně, opět celou na vodě, byl nátěr sice čistý, ale samá malá bublinka, puchýř, viz foto v odkazu, max 5mm v průměru. Ještě nikdy jse mi nic podobného nestalo, a to už jsem nějakou tu loď natřel.Kde se stala chyba? Co to mohlo způsobit? Děkuji za názory. https://mirzik.rajce.idnes.cz/civka/#20171008_104115.jpgkaždopádně si nech trup proměřit měřákem osmozy,nové lodě mají 3,5-4%,staré do 15%,vraky před smrtí 15-20 a více % vlhkosti v laminátu,ale pokud jsi jako základ použil VC Tar2,nebude se pravděpodobně jednat o osmozu,ale o špatné odmaštění,nebo ještě pravděpodobněji o důsledek tlakové vody,která potrhala Offshore,na VC řadu nesmíš jít s tlakovou vodou,pouze s hadicí,záleží kam až se prodloubneš,pokud je to důsledek vapky,měla by bublina být nad základem,pokud je pod ním,je to vlhkost v laminátu (osmoza) Upraveno 14. Listopad 2017 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 Tak tohle mě naštěstí nepotkalo, zkoušel jsi do toho "dloubnout" ?Jasně že jo, některé plné vody, některé suché. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 (upraveno) No nevím, není poprvé co jsem to myl tlakovou vodou (na jiné lodi), a nikdy se mi to nestalo.Myslíš, že se by se jako narušil povrch nátěru, a dostala se pod to voda? Je pravda že na někde voda byla, ale některé jsou suché, jako by to nedrželo na tom základu.Je to jenom vrchní vrstva, základ drží, osmóza tam není, před nátěrem měřeno.Kdyby to byla osmóza, vyleze to hned po první sezoně, nebo se pletu?Mastné to taky nebylo, 2x důkladně odmaštěno a spodek drží, mezi vrstvy to přece nemůže být mastné, není od čeho.Fakt mi to nejde do hlavy. Upraveno 14. Listopad 2017 uživatelem mirzik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 14. Listopad 2017 Autor Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 Tahle puchejře se mi udělali i na pár měsíců ponořeném AF ale jen na některých místech a spíše sem tam velké než takovéto maličké. Pak se to slouplo až na podklad. Podle mě je chyba buďto na podkladu nebo na nějakém pracovním postupu. Mj já příští rok budu dávat opět nový AF a vypozoroval jsem, že nátěry od fy Ativa, nežloutnou a celou dobu ve vodě zůstanou bílé, což je super pro toho kdo má bílý AF. Doposud jsem měl něco od fy Plastimo a po pár týdnech to bylo oranžové jak pomeranč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 (upraveno) No nevím, není poprvé co jsem to myl tlakovou vodou (na jiné lodi), a nikdy se mi to nestalo.Myslíš, že se by se jako narušil povrch nátěru, a dostala se pod to voda? Je pravda že na někde voda byla, ale některé jsou suché, jako by to nedrželo na tom základu. Je to jenom vrchní vrstva, základ drží, osmóza tam není, před nátěrem měřeno.Kdyby to byla osmóza, vyleze to hned po první sezoně, nebo se pletu?Mastné to taky nebylo, 2x důkladně odmaštěno a spodek drží, mezi vrstvy to přece nemůže být mastné, není od čeho.Fakt mi to nejde do hlavy.jasně,poděkuj wapce,VC řadu nesmíš čistit tlakovou vodou,pouze hadicí a kartáčem,pokud je to vůbec potřeba,pak se nic na AF nestane Upraveno 14. Listopad 2017 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 zdenek2013 - asi máš pravdu, nasvědčuje tomu i to, že to první sezonu bylo naprosto v pohodě bez jediného puchýřku. No holt si to asi na jaře zopáknu :(Sullaco - to nežloutnutí je dobrý postřeh, měl jsem bílý, a uvažuji o barevném přesně z tohohle důvodu, tak uvidím možná nechám bílý a změním výrobce.Každopádně děkuji za názory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 14. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 Mám řadu VC a jinak než wapkou to po sezoně nečistím :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 14. Listopad 2017 Autor Sdílet Odesláno 14. Listopad 2017 zdenek2013 - asi máš pravdu, nasvědčuje tomu i to, že to první sezonu bylo naprosto v pohodě bez jediného puchýřku. No holt si to asi na jaře zopáknu :( Sullaco - to nežloutnutí je dobrý postřeh, měl jsem bílý, a uvažuji o barevném přesně z tohohle důvodu, tak uvidím možná nechám bílý a změním výrobce. Každopádně děkuji za názory.Vypozoroval jsem že sousedi kolem mě maj ten AF pěkně bílej kdežto já po tejdnu žlutej hnus. Po sezoně jsem to pak musel patlat antigilbem nebo šťavelovkou aby to zbělalo. V diskusích jsem našel na toto téma dosti diskusí a tuším že značka International co maj v Avaryachtu taky drží pěkně bílou barvu. Sousedi kolem mě maj jak jsem psal Ativu od Imráka. Taky jsem se ale dočetl, že každá voda může reagovat někdy jinak s určitým typem AF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky