Mič Zveřejněno 19. Srpen 2024 Sdílet Zveřejněno 19. Srpen 2024 Je tu nějaký majitel rychlé dieselovky? Mám na mysli něco jako sundancer 240-270. Zajímala by mě spotreba a zkušenosti s motorem v takové lodi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 19. Srpen 2024 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2024 (upraveno) Mam Wellcraft Martinique 2600 s dieslem. Spotreba oproti benzinu polovicni, ve vytlaku jezdim cca 3l/ hod, ve skluzu 40km/h spotreba cca 25-30l/h. Upraveno 19. Srpen 2024 uživatelem kosak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mič Odesláno 14. Listopad 2024 Autor Sdílet Odesláno 14. Listopad 2024 Ok diky. jaký je tam motor? A co vyžaduje udrzba oproti benzínu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosak Odesláno 15. Listopad 2024 Sdílet Odesláno 15. Listopad 2024 Je tam Volvo Penta Kad32P. Má pouhých 170 Koní, ale kompresor a turbo dokážou divy a loď jde rychle do kluzu a jede pěkných 45-50 km/h, což nám na rychlé přesuny stačí. Servis vyžaduje oproti benzínu výměnu oleje v kompresoru, což znamená povolit jeden dobře přístupný výpustný šroub, vylít starý olej a pak horním šroubem s ryskou nalít nový olej. Otázka 5 minut. Jinak si nemyslim, že motor vyžaduje další servis, který u benzínu neni. Jinak třeba můj motor nemá žhavící svíčky, tak za studena startuje trochu dýl a pak trochu kouří než se ohřeje. Co mě teda fakt štve, tak je smrad nafty z výfuku. Benzín mi voní, ale smrad nafty z výfuku je fakt otřesný a občas mi na lodi vadí. Novější Diesly už asi tolik nekouří, ale tenhle můj z roku 1999 umí být otravný 🙂 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se