viky_cz Odesláno 4. Březen 2013 Sdílet Odesláno 4. Březen 2013 (upraveno) Dobreeee..... takhle se to dela. Nesrat se s tim a pul je hotovo! .... nebo tak nejak se to rika. ;) Upraveno 4. Březen 2013 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 4. Březen 2013 Sdílet Odesláno 4. Březen 2013 No, právě že jsem se s tím drbal dost dlouho a už jsem pomalu v mysli začínal leštit pádla, protože jsem dostával choutky vzít do ruky pořádný kladivo. Stačilo vylézt z garáže a schladit hlavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 5. Březen 2013 Sdílet Odesláno 5. Březen 2013 Jakou elektroniku jsi do toho dal? To mě láká už nějaký rok ale zatím jsem se odhodlal jen k bezkontaktnímu kitu do rozdělovače :) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 11. Březen 2013 Sdílet Odesláno 11. Březen 2013 Je to řídící jednotka od imfsoft. Je to docela chytrý a nastavit to není zas až tak složité. Jen to chce mít dost času. Dají se měnit parametry i za běhu. Já mám jednotku, která umí řídit i vstřikování. Mám to připravené i na jednobodové vstřikování, ale nejdřív musím odladit předstih na karbecu a pak si můžu hrát se směsí (Jestli na to dojde) Najednou mi to nějak nešlo - bylo moc proměnných. Já mám motor 1.6, tak to jde řešit jednobodem, ale víc jak 2.0 už by asi musel být čtyřbod, ale to umí taky. Zatím jsem to nevzdal - láká mě na tom to, že by to mohlo mít menší spotřebu a pokud by to přidalo nějakýho koníka, tak by to byl bonus, ale o to mi až tak nejde. Chtělo by to ale nějaké měření spalin aby si člověk nenamíchal třeba hodně blbou směs a nepropálil písty. Proto tím zatím řídím jen předstih. Tam když nebudu magor a nepřeženu to, tak bych neměl motoru ublížit. Zatím mám charakteristiku nastavenou podle původního rozdělovače a na vodě to zkusím lehce doladit. Mají tam i jednodušší jednotky jen pro zapalování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Březen 2013 Sdílet Odesláno 12. Březen 2013 Teda jestli jsi tuhle elektroniku chtel cpat do Favorita, tak te řád šípu Svatého minul jenom o kousek! V tom pripade jsou me komentare k motorum naprosto nepotrebne, jelikoz jsem zbytecne konzervativni a slibuju ze o lambde se uz nezminim. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 12. Březen 2013 Sdílet Odesláno 12. Březen 2013 Není to zase až takovej problém to nacpat k jakémukoliv motoru, třeba i do škodule. Seženeš vstřikovací jednotku z feldy, rozdělovač z favorita, pár čidel, konektory, jednotku, palivové čerpadlo, Na Notebooku naladíš křivky a už to frčí. Jen pozor a´t ti tím šíleným výkonem nevyskáčou ojnice z motoru. Samozřejmě si dělám trochu srandu. Dá to dost práce a přemýšlení a vymýšlení a když se to dělá poprvé, tak hlavně shánění informací. Nevím jestli to u téhle varianty vůbec nějaký výkon přidá - asi by se to muselo předělat na sekvenční vstřikování před ventil, jinou vačkovku atd. Takhle by se to ale mohlo odměnit klidnějším chodem motoru a je asi možné upravit průběh kroutícího momentu ( v určitých mezích). Dá se ale samozřejmě i motor docela spolehlivě zničit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 12. Březen 2013 Sdílet Odesláno 12. Březen 2013 Koukám, že je to vlastně brnkačka :). No mě to připadá jako černá magie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 12. Březen 2013 Sdílet Odesláno 12. Březen 2013 Jasně- brnkačka. Asi tak, po dvou dnech trápení jsem nebyl schopen dosáhnout uspokojivého výsledku. Jednak mám málo informací, a pak nedostatek času, takže vstřikování jsem oddělal a nasadil karburátor a hraju si zatím jen s předstihem. Co bude dál uvidíme. Vyměněný to mám ani ne za hodinu.Sranda to rozhodně není- Kdyby byla k dispozici brzda a dostatek zkušeností, tak by to mohla být chvilková záležitost, a mohlo by to mít docela zajímavý efekt.Zatím budu shromažďovat informace a třeba to později dopadne. Dost mě to zajímá už jen z principu. Třeba i využiju služeb některé zkušebny, ale nemám vůbec představu co to stojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Březen 2013 Sdílet Odesláno 12. Březen 2013 Chvilku jsem o teto jednotce od IMFsoftu přemýšlel, i jsem s nimi komunikoval ale stále mi to vycházelo na nějakých 8-10 tisíc včetně příslušenství a to jsem tím chtěl nahradit jen rozdělovač a cívku. Třeba jsem ale dával dohromady špatnou konfiguraci, hlavně je to pro mě tak trochu "španělská vesnice" a nechtěl jsem riskovat, že něco spíš podělám než vylepším. Takže jsem se zatím spokojil jen s bezkontaktním kitem do rozdělovače :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 12. Březen 2013 Sdílet Odesláno 12. Březen 2013 Zeptám se asi hloupě a omluvte mou mladistvou nerozvážnost :) dají se tyto motory nějak upravovat ke zvyšování výkonu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Březen 2013 Sdílet Odesláno 12. Březen 2013 Asi jako každý motor, (vyleštit kanály, snížit hlavu, upravit vačku, vylepšit zapalování ....) těch možností je asi dost - otázkou je jestli navýšení pár koníku a risk možného zničení motoru stojí za to při cenách co lodní motory stojí. Něco jiného to bylo u aut když se motorů po vrakovištích válí tuny :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 12. Březen 2013 Sdílet Odesláno 12. Březen 2013 Myslim si, ze u techto nasich lodi je zvysovani vykonu timto zpusobem vcelku vyhozena investice a starosti navic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Březen 2013 Sdílet Odesláno 13. Březen 2013 nejednoduší,nejlevnější a nejspolehlivější je vždy vyměnit motor za jiný s větším obsahem.Tutž 3L za 4,3L a ten za 5,0L a zase ten za 5,7-standartně nejvýkonější verze je 320HP a pokud ani to nestačí a do lodě se nevejde BIG-BLOCK tak tato 5,7L se přestavuje až na 420HP.v krajních závodních verzí i na cca 600HP s turbem či kompresorem,doporučené použítí ale pouze do aut nikoliv do lodí!! Ale z původního motoru zbyde jen blok a to ještě chce 4 bolt!! Pokud stačí max 350HP lze toho z původního motoru použít podstatně více!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 14. Březen 2013 Sdílet Odesláno 14. Březen 2013 Díky za info! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 16. Březen 2013 Sdílet Odesláno 16. Březen 2013 Sullaco, kdyby se mi podarilo sehnat neco o dva hrnky vetsiho za rozumnej peniz, tak ti necham ten muj 6-ti hrnec a ten by ti s tim trochu jinak hejbal :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 17. Březen 2013 Sdílet Odesláno 17. Březen 2013 Jo za tašku hrušek bych ho vzal! :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 17. Březen 2013 Sdílet Odesláno 17. Březen 2013 Ale jedine prepalenejch :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 17. Březen 2013 Sdílet Odesláno 17. Březen 2013 tomas80 - co je to u tebe "dobrej peníz" za "8 hrnků"???Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenda gumak Odesláno 19. Červenec 2013 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2013 Zdravím všechny, mám tohatsu 9,8 r. 2009 , zatím bez obtíží ale naposledy začal při vyšších otáčkách jakovy kovově rezonovat. Jednosuše to dělá hluk který předtím nebyl. Výkon možná trochu nižší ale je to jen můj subj. dojem. Oleje sem ze začátku sezony měnil sám. Kde by mohl být problém nevím . Díky za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 2. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 2. Říjen 2013 Malý dotaz: Mercruiser 3,0 LX, když přijdu po ránu k lodi, dle manuálu 3x pumpnu pákou naprázdno a poté startuju, motor chytne ale poslední dobou docala při takovém to startu zahulí a chod motoru je celkem nekultivovaný. Po chvíli dám neutrál a poté je vše ok. Po delším stání třeba řekněme po hodině či dvou musím pokud chci nastartovat opět pumpnout pákou a nechat chvíli krapet zvýšené otáčky jinak motor trochu škytá a chcípnul by. Jinak motor při jízdě vrčí jedna báseň a při vůbec nehulí ani při plném výkonu. Mám se něčeho obávat (ten kouř při startu) ???? Přemýšlím jestli si nebude chtít pohrát s karbecem a přes zimu bych navíc rád objednal tu sadu, kde je nová pumpyčka, trysky, sítko atd... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 2. Říjen 2013 Na mě to dělá dojem, že tě zlobí sytič ?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 3. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2013 Musim zjisti jestli ho tam mam. Tusim, ze v navodu mam i napsano ze je potreba pred startem parkrat pumpnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 3. Říjen 2013 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2013 Sytič bývá automatickej. Je to první věc, která se pos.... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 3. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2013 Dam sem pak foto jestli ho tam teda mam nebo ne. Divny je ze v navodu radej pumpovat pred startem a navic mit paku v poloze ctvrt plynu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Říjen 2013 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2013 Kazdej motor má trochu jiné nároky na start, já třeba jsem sytič úplně odboural a před startem po delší době nebo ráno musím párkrát plynovou pákou pumpnout, přidat trochu plynu a startovat - počkat až se rozběhne, nechat to chvilku lehce pod plynem a potom dát volnoběh. teplý motor startuje bez jakýchkoliv příprav Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se