Zdenda Zveřejněno 21. Září 2012 Sdílet Zveřejněno 21. Září 2012 Ahoj,potřebuju seřídit karbec na výše uvedenym motoru. Jsou tam z boku dva šroubky. Jsou oba na bohatost směsi? Platí taky něco jako utahnout a pak o 2.5 otáčky povolit?A jak se nastavuje automatickej sytič? Díky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Září 2012 Sdílet Odesláno 23. Září 2012 Nejlepší nastavení automaticikého sytiče je ho odpojit :) Jinak tady http://www.maxumownersclub.com/forum/content.php/135-MerCruiser-Manualssi můžeš stáhnout manuál k motoru a najdeš v něm i seřizování karburátoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 23. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 23. Září 2012 Díky!!!!!Manuál je sice na novější motory, ale je to téměř stejný. Co já jsem se toho nahledal.Zejtra se do toho vrhnu. Už se těším! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 24. Září 2012 Tak asi budu muset karburátor rozebrat.Přijde mi, že je někde ucpanej. Motor špatně startuje, pak nechce jít do otáček.....Koukal jsem, že uvnitř jsou dvě komory. Ta druhá komora je úplně suchá. V první je vidět jak to nasává směs.Na šrouby bohatosti to nijak nereaguje.Poměrně dost se toho bojim. Je něco na co bych si měl dát pozor? Tohle jsem ještě nikdy nedělal. Jen karbece na čtyčkolkách, ale to je úplně jiný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 24. Září 2012 Sdílet Odesláno 24. Září 2012 Ahoj,pošli mi detailní foto toho tvého problematického karbesu,at vidím co tam máš, na :bootcentrum@seznam.cz potom ti mohu poradit!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 24. Září 2012 OK,ještě mě napadlo.... odkud seš? Že bych ho vyndal, zavezl a nechal bych to na profíka.zítra mám do 12 hodin program v Praze. Tak kdybys mohl a stihl to za dopoledne..... To by mi pomohlo úplně nejvíc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 25. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 25. Září 2012 Tak jsem to přecejen rozdělal. řekl bych, že karbec to má za sebou.Je různě poslepovanej eprosinem. Původního majitele bych pověsil za koule do průvanu. A to to byl automechanik. Pomalu se začínám bát jak je udělaná ta údajná generálka motoru. Nejspíš to budu muset udělat celý znovu. :-( Asi na to budu muset nejdřív našetřit. Takže letos se už nesvezu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 25. Září 2012 Sdílet Odesláno 25. Září 2012 Pověs sem fotku, mám doma jeden karbec z 120 hp motoru a potom budu mit ještě jeden z 165 hp motoru. Ty karburatory si jsou velmi podobné. Předloni jsem koupil na ebay karbec na 140 hp a udělal přechodový mezikus a funguje to bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 25. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 25. Září 2012 (upraveno) http://zdenda1111.rajce.idnes.cz/_/ Snad se to dělá takhle.... Upraveno 25. Září 2012 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 25. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 25. Září 2012 Taky jsem se díval po nějakym podobnym karbecu (klidně z auta), ale zatim jsem nic nenašel. Kdybys měl nějakej podobnej tak se určitě domluvíme!!!!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 25. Září 2012 Sdílet Odesláno 25. Září 2012 tohle mi nepřipadá jako origo karbec. Pokud bys měl zájem, tak bych ti mohl nechat karbec z 3L 2004 najeto cca 200Mth- ještě nikdy nebyl ani venku z lodi, ale byl by k dispozici až po novém roce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 26. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Září 2012 (upraveno) Tak mam novej karbec. Díky Anachy.Pořád ale nejedu. Přešel jsem celou elektřinu a vykopal všechnu shnilou kabeláž. Původní majitel ji prý natáhl nově. Velký H..... Jen jí obandážoval.Karbec jsem napojil na přímo a nádrž dal nad motor. Normálně nastartuju (teda chvilku to točí). Pak to běží, ale střílí to do vejfuku.... a pak to zdechne. Nějakej tip? Karbec je prej nastavenej z původního motoru, kde běžel normálně. Sytič je odpojenej.Tak v pátek přijede známej automechanik. Doufám, že se v tom nějak zorientuje. Je to jeden z těch starejch dobrejch fachmanů. Upraveno 26. Září 2012 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Září 2012 Sdílet Odesláno 26. Září 2012 Jestli "střílí" tak bych to tipoval na předstih, taky by mohlo být v háji olejové čerpadlo a potom se nenastavěj ventily jelikož jsou tam hydroštely a tak to může způsobovat problémy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 26. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Září 2012 Zkusíme i ten předstih. čerpadlo něco tlačí. Měřák je kousek za polovinou.....nedíval jsem se na číslo kolik to ukazuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 26. Září 2012 Sdílet Odesláno 26. Září 2012 a co takhle přeházenený svíčkový kabely??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 27. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Září 2012 Kabely? nevim.... Nejvíc mě zaráží to, že ještě na jaře jsem vzal za klíček a okamžitě to naskočilo, šlo pravidelně a trochu i do otáček. Ten motor teda nešel nikdy úplně normálně.Nic jsem s tim ale nedělal. Pak jsem chtěl koncem léta vyrazit, tak jsem to vytáhl z garáže dal novej olej a nic! Nyní to po útrapách nastartuju, ale škytá to, klepe se, střílí a zdechne.Co se tam mohlo pos.... bez jakýhokoliv zásahu?Našel jsem problém v kabeláži. Tu jsem natáhl novou. Ale co dalšího? Musím přiznat, že když jsem dělal výměnu oleje tak tam nebyla ani kapka (opravdu). Takže ty tři starty začátkem léta byly asi na sucho. (neukamenujte mě proč jsem se nepodíval na měrku oleje). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Září 2012 Sdílet Odesláno 27. Září 2012 (upraveno) Strileni znamena nespalena smes ve vyfuku, takze treba jenom odesla svicka. Kolik to ma vubec valcu? 4? 6? 8?(Jestli to teda nestrili proti skrz karburator, to by bylo jedine prehozenejma kabelama / pootocenym rozdelovacem)((Kdyz nepocitam tezce podpaleny ventily, coz se nepouzivanim asi tezko povede.)) Upraveno 27. Září 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 27. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Září 2012 je to 4 vál. Občas to při startování frkne do karbecu a to pak ta směs vycákne ven. Při běhu to ale střílí do vejfuku.Podívám se taky na rozdělovač. Třeba v něm něco odešlo. Snad zítra dojede ten mechanik. Taky zkoukneme svíčky. Dával jsem je ale nový. Najely tak půl hodinky před 2 lety. Pak to stálo. Dělal jsem interiér a neměl jsem moc času a prostory.Jinak díky všem za rady. Tomuhle vůbec nehovim. Několikrát jsem se u předchozího majitele ujišťoval, že motoru si nemusim všímat..... No a jak to dopadlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 28. Září 2012 Sdílet Odesláno 28. Září 2012 co je ten motor za rok ? Já měl kdysi rok 1997,odešel mi zapalovací modul a vyvádělo to stejné věci.Ten modul podle otáček nastavuje předstih . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 28. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 28. Září 2012 (upraveno) Ten motor bude pooooodstatně starší. Je to ještě stará dobrá klasika. Karbec, rozdělovač s kladívkem a zapalovací cívka. Tuším, že první regulace předstihu byla podtlaková..... tu to taky ještě nemá.Loď je podle papírů ze 76 roku.Oprava: Nějaká regulace na rozdělovači je. Upraveno 28. Září 2012 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 28. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 28. Září 2012 (upraveno) Takže otázka pro odborníky:Dneska motor ani neškytl. Rozebral a vyčistil jsem co šlo, všechno OK. Nakonec jsem zjistil, že ani jedna svíčka nehází jiskru. Dal jsem tam ty starý a motor jede luxusně na škrtnutí. Bohužel jsem našel jen 3, takže jeden válec nejede a škytá to. Půjdu koupit nový svíčky.Otázkou ale je:1. Jak je možný, že odešly všechny 4 svíčky prakticky najednou. Ty nový byly NGK BR6FS2. Bude se to opakovat i s dalšíma svíčkama? Tedy může být někde nějaký jiný problém?3. Jak je možný, že začátkem léta to jelo normálně a pak nic? Upraveno 28. Září 2012 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 26. Únor 2013 Sdílet Odesláno 26. Únor 2013 Sice nemám 3L, ale karbec mám podobný. Mám s ním trochu problém, že mi nejde kloudně nastavit. Celou sezonu jsem musel jezdit tak, že po chvilce pomalé plavby jsem ho musel vždycky pořádně protáhnout, jinak mi zasvinil svíčky bohatou směsí a začalo to kuckat a někdy i chcípl. Karbec jsem celý přetěsnil, včetně všech kuliček, pružinek a pumpičky. šel pak sice líp seřídit, ale pořád to nebylo správně a směs na nízkých otáčkách byla stále bohatá. Když pojedu dýl na vyšší otáčky, tak je to v pohodě a svíčky jsou do hněda, ale na nízkých jsou černý jak bota. Napadlo mě jestli to nemůže být vysokou hladinou, ale nastavoval jsem ji podle návodu a originál měrkou ze sady, ale kdoví jestli to nechce trochu snížit. Jaké má být vlastně nastavení volnoběhu? V manuálu toho mnoho není, Nedáte sem někdo nějaký rady nebo návod jak postupovat? Zkoušel jsem to jako u klasickýho jednokomorovýho karbecu, akorát tady jsem točil dvouma šroubkama současně. Vyčetl jsem jen, že mám mít 800-850 ot. Nic moc víc tam není a v opravné sadě byl jen návod na seřízení hladiny.Mám karbec Rochester 2GC Teď mě ještě napadlo - jak se Vám ohřívají motory s jednookruhovým chlazením? Jestli to nemůže být taky jedna z příčin. Mě se při otáčkách do 2000 - což jezdím převážně, neohřeje víc jak 60st. Když ho honím, tak se drží kolem 80, ale jak zpomalím, tak zase 60. Termostat jsem zkoušel a jevil se dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 27. Únor 2013 Sdílet Odesláno 27. Únor 2013 nastavuje se stejně jako každej jinej. zavíráš volnoběžnou směs dokud jdou otáčky nahoru a motor má ještě sílu. otáčky průběžně snižuješ a udržuješ v mezích volnoběhu šroubem vzduch klapkykdyž část teplé vody odcházející z motoru dáš zpátky na vstup do bloku jseš za vodou, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Únor 2013 Sdílet Odesláno 27. Únor 2013 Vyborne se mi osvedcilo do vejfuku dat lambdu, volnobeh serizuju podle ni, kdyz to jde. Normalne jsem na vejfukovy potrubi dovaril matku a lambda tam jde nasroubovat. Indikator k lambde jsem si vyrobil doma, ale da se i koupit. Zde napriklad: http://www.scooter-tuning.cz/lambdasonda-koso-4t Kdyz to jede normalne, tak se toho na tom moc nepozna, ale v pripade problemu je diagnostika mnohem snazsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 27. Únor 2013 Sdílet Odesláno 27. Únor 2013 Vicky a co myslíš, jak je tý lambdě ve vodě a páře??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se