Zdenda Odesláno 11. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 11. Červen 2019 Díky za rady,koukám, že toho je hodně, tak postupně.Karbec jsem objednával pro můj typ motoru a výkon. Jestli je správně otryskovaný jsem ale samozřejmě neověřoval. Uvidim.Co se týká kouře, tak doufám můžeme opustit jakékoliv myšlenky se spalováním vody, vyběháním motoru apod. Po mechanické stránce je motor v cajku. Motor je po kompletním přebroušení, otlakovaná hlava, originální těsnění, tlaky OK.Podle mě je to skutečně jen o seřízení. Motor mi po generálce seřizoval p. Líska. Jeden z největších machrů na lodě a motory, co znám. Všechno šlapalo perfektně. Bohužel jak jsem psal, u starýho karbecu už občas nedovřela jehla u plováku a karbec se občas trochu přeplavoval. V tu chvíli začal motor víc kouřit, přesně jako teď a rozhodily se otáčky volnoběhu. Takže jsem objednal novej karbec a teď ho musim doufam jen doladit.Včera jsem koukal, že oba šroubky mají 2 otáčky do zavření.Takže jestli je to bohatý, tak jak píše Lubor, tak povolovat oba šroubky. Snad bych se k tomu zítra mohl dostat, tak mi držte palce. Do servisu s tím můžu vždycky ne? :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Červen 2019 Sdílet Odesláno 11. Červen 2019 Vždycky jsem seřizoval karbec jen na "ucho", letos jsem našel návod jak ten můj seřídit při použití měření podtlaku v sání a ono je to docela znát :), takže jak už tu bylo řečeno chce to vzít manuál ke karbecu a podívat se jak to dělají v USA :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 13. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 13. Červen 2019 Tak jsem se k tomu dostal až dnes.Stačilo to o půl otáčky ochudit. Přestalo to kouřit. Má to hladkej a čistej zvuk. Běží to naprosto pravidelně. Běží pěkně klidně i při 500 ot., ale raději jsem nastavil cca 750. Předpokládám, že tak nějak by asi měly být. Startuje to na brnknutí. Teď mě ještě čeká připojit elektrický sytič a seřídit ho. Takže nechat to vychladnout.Mám dojem, že jsem se už někde ptal, ale pro jistotu... Sytič je připojen trvale? Z principu asi jo že?Pak je samozřejmě otázka, jak se to bude chovat na vodě. Tak mi držte palce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 14. Červen 2019 Sdílet Odesláno 14. Červen 2019 Sytič má stálé napájení, někdy doporučují aby v teplém počasí přivřel jen minimálně ale to zjistíš až ho budeš seřizovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 15. Červen 2019 Autor Sdílet Odesláno 15. Červen 2019 (upraveno) Jak píšeš, taky jsem zjistil, že se sytič nesmí úplně zavřít. Musim tam nechat cca 10 mm. Po snídani jdu na to a odpoledne to zkusim na vodě.Doplnění:Na sytič jsem udělal doraz, aby se nezavíral úplně. Teď to funguje parádně.Zkouška dopadla dobře. Teda až na to, že jsem zatím nějak nebyl schopný dát palivový filtr. Nasálo si to nějakej bordel z nádrže, nezavřel plovák a přeplavil se karbec. Takže svíčky ven, protočit motor a s odpojenou nádrží jsem to nějak doplul k autu.Hned jsem to doma vyčistil a už to zase šlape jak hodinky. Díky všem za rady!! Upraveno 15. Červen 2019 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Srpen 2019 Autor Sdílet Odesláno 6. Srpen 2019 Teda ten motor se mnou hraje ruskou ruletu.Dneska jsem se konečně zase dostal na vodu. Ráno jsem ještě nainstaloval ten palivový filtr, pro jistotu zkusim nastartovat.... paráda. Na škrtnutí a běží jak hodinky. Chcípnu a zkusím ještě jednou.... no prostě luxus.Dam loď na vodu..... nastartuje, ale chvilku škytá cca na 400 otáčkách a hned chcípne. Pak už ani ťuk. Teprve když jsem rukou úplně zavřel sytič, tak naskočil. Nechal jsem ho ohřát na provozní teplotu, trochu jsem přizvednul volnoběžný otáčky (cca na 800) a pak už zase startoval normálně. I po cca hodinový koupačce na jezerech naskočil jak hodinky.Napadá někoho po čem mám jít? Už se chytám všeho. Napadlo mě,že ve výfuku nemám zpětnou klapku. Nemůže tam při spouštění někam natéct voda?... fakt se chytam všeho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se