tomas80 Odesláno 24. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2017 Ja mam dva kafemlejnky, rizeni skoro nepotrebuju :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2017 Bezny auta mivaji kousek pod 4 otáčky. Myslim ze to je docela idealni prevod, 2.5 mi prijde hrozne ostry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2017 Jaký 2.5? 1,75 je akorát. Měl sem to na rychlikách i výtlaku a super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 25. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2017 Teda nechci se nijak vytahovat, ovšem já mám od plného levého po plný pravý necelou jednu otáčku, tak 270°odhaduji. I bez posilovače se to dá lehce ovládat, čím rychleji se jede tím více to "tuhne" a zabraňuje to náhlým nechtěným manévrům. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 25. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2017 Tak jsem to dnes vypreparoval z lodi a bovden je nechutně zatuhlý. Nedalo mi to a rozebral jsem to komplet a zkusil propláchnout. Už po prvním protažení WDčkem byl hodně citelný rozdíl. Střídavě jsem to proplachoval wédéčkem a petrolejem a už to chodí nádherně a i když na něm udělám to esíčko tak to chodí parádně. Je to hodně citelný rozdíl. Než jsem začal, tak jsem to rukou sotva utlačil, teď s tím můžu hýbat prstíkem. Zítra to zkusím promazat a sesadit v garáži i s posilovačem a uvidím. čím to mám namazat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 26. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2017 Tak jsem to dnes vypreparoval z lodi a bovden je nechutně zatuhlý. Nedalo mi to a rozebral jsem to komplet a zkusil propláchnout. Už po prvním protažení WDčkem byl hodně citelný rozdíl. Střídavě jsem to proplachoval wédéčkem a petrolejem a už to chodí nádherně a i když na něm udělám to esíčko tak to chodí parádně. Je to hodně citelný rozdíl. Než jsem začal, tak jsem to rukou sotva utlačil, teď s tím můžu hýbat prstíkem. Zítra to zkusím promazat a sesadit v garáži i s posilovačem a uvidím. čím to mám namazat?Trochu si tu protiřečíš,púvodně jsi psal,že když ho odpojíš,lze točit volantem jedním prstem a ted píšeš,že "je nechutně zatuhlý", tudíž jedno z nich je nepravda - a jak potom mám radit!!!! bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 26. Listopad 2017 Sdílet Odesláno 26. Listopad 2017 Ono to tak opravdu je, jen jsem to možná přehnal s tím nechutně, ale rozdíl po vyčištění bovdenu je veliký. Uvidím jak to bude vypadat až to připojím k posilovači Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 2. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 2. Prosinec 2017 Tak jsem našel další chybu. Posilovač jsem vyndal a bez oleje jsem ho zkoušel a ejhle - ono to podcházelo. Při stlačení bylo slyšet syčení a píst šel pomalu zatlačit až dolů. Ten přepouštěcí ventil propouštěl. Je to tady na videu: https://www.youtube.com/watch?v=MwwMt-gE4P8Zkusil jsem to tedy lehce poštelovat tou maticí na ventilu a už to ani nefoukne. Po vyzkoušení s olejem je rozdíl dost citelný a když běží posilovač, tak už se mi to docela zamlouvá. Ještě je teda důležité aby plošky pro klíč na trubce co se na ni šroubuje bovden, byly ve svislé poloze, ale to je asi obecně známo. Jinak to nefunguje. Ještě jsem teda objevil malinkou netěsnost u manžety pístnice posilovače - objevuje se mi tam lehce olej, tak zkusím jestli se to dá sehnat. Nechce se mi to kvůli tomu měnit celé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 13. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 13. Prosinec 2017 dam dotaz sem at nezakladam dalsí... nevite nekdo prosim jaky uhel kužele(pomer) na volant ma prevodovka řízení-v tyhle zime se mi nechce lizt do lodi-díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 13. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 13. Prosinec 2017 Dělaj dva, zeptej se googlu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 13. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 13. Prosinec 2017 (upraveno) tak jsem to risknul a objednal oba vystružniky 1:5 a 1:10-je to z kovosrotu tak za cigara-dik- snad to v brusirne prebrousí Upraveno 13. Prosinec 2017 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 13. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 13. Prosinec 2017 obávám se , že to nebude tak ajnfach, těch konusů je jak nasr.: http://www.toplicht.de/de/shop/schaekel-fender-ausruestung-und-zubehoer/steuerrad-ruder/steuerrad-zubehoer/nabenadapter-fuer-yacht-steuerraeder-stazo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 14. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2017 1:10 to není na 100%./ to je standart pro lodní šrouby/.Je to podstatně míň,ale nevím,nikdy jsem žádný volant neupravoval.Chce to prostě změřit.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 14. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2017 dam dotaz sem at nezakladam dalsí... nevite nekdo prosim jaky uhel kužele(pomer) na volant ma prevodovka řízení-v tyhle zime se mi nechce lizt do lodi-díkyNaměřil jsem délku 27mm, velký průměr 19mm, malý průměr 16,5. Je to ze starého řízení lankem, ale volant z toho mi pasoval i na novou převodku řízení.Ta hřídel s kuželem a matkou je k dispozici, kdybys jí potřeboval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 15. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2017 (upraveno) dík ale nepotrebuju-delam si kormidelni kolo a kamarad se nabidl že ma možnost na vystružníky-no vzal jsem je -ten kužel je nejaky ,,spešl,, tak si ten uhel odmerim a nastavim na suportu-pak sem dam primo uhel kdyby jeste nekdo potreboval-je to na prevodovky T67 nebo SH8050 neboG08 Upraveno 15. Prosinec 2017 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2017 Z toho co jsem naměřil vychází úhel 3st. Schválně co vyjde Tobě. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 15. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2017 2.65 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 15. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2017 (upraveno) Lubore, tak to buď já blbě počítám, nebo ty měříš. Podle měření to je kuželovitost někde mezi běžnými 1/10 a 1/12 s vypočítaným vrcholovým úhlem 5,29° Upraveno 15. Prosinec 2017 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 15. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2017 (upraveno) Z naměřených údajů počítáš dobře. Já bral úhel vůči ose, ty celkem.Edit - jestli je to z nějakého samo-domo, tak je možné vše. Nastavíš něco na soustruhu, vyjedeš hřídel i díru a je to. Upraveno 15. Prosinec 2017 uživatelem taurus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 15. Prosinec 2017 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2017 Já navazoval na to nastavení suportu o kterém psal packa. A byl jsem líný to počítat, tak jsem si udělal 3 čáry do AutoCadu a úhel zjistil ve vlastnostech čáry. Jenže jsem si neuvědomil, že mám nastavené zaokrouhlování stupňů na celé jednotky. Nezaokrohlené to je 2.65068968 stupně. Takže jsme všichni ve shodě. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky