Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zatuhlé řízení

Zdenda

Doporučené příspěvky

Tak jsem to dnes vypreparoval z lodi a bovden je nechutně zatuhlý. Nedalo mi to a rozebral jsem to komplet a zkusil propláchnout. Už po prvním protažení WDčkem byl hodně citelný rozdíl. Střídavě jsem to proplachoval wédéčkem a petrolejem a už to chodí nádherně a i když na něm udělám to esíčko tak to chodí parádně. Je to hodně citelný rozdíl. Než jsem začal, tak jsem to rukou sotva utlačil, teď s tím můžu hýbat prstíkem. Zítra to zkusím promazat a sesadit v garáži i s posilovačem a uvidím. čím to mám namazat?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dnes vypreparoval z lodi a bovden je nechutně zatuhlý. Nedalo mi to a rozebral jsem to komplet a zkusil propláchnout. Už po prvním protažení WDčkem byl hodně citelný rozdíl. Střídavě jsem to proplachoval wédéčkem a petrolejem a už to chodí nádherně a i když na něm udělám to esíčko tak to chodí parádně. Je to hodně citelný rozdíl. Než jsem začal, tak jsem to rukou sotva utlačil, teď s tím můžu hýbat prstíkem. Zítra to zkusím promazat a sesadit v garáži i s posilovačem a uvidím. čím to mám namazat?

Trochu si tu protiřečíš,púvodně jsi psal,že když ho odpojíš,lze točit volantem jedním prstem a ted píšeš,že "je nechutně zatuhlý", tudíž jedno z nich je nepravda - a jak potom mám radit!!!!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Tak jsem našel další chybu. Posilovač jsem vyndal a bez oleje jsem ho zkoušel a ejhle - ono to podcházelo. Při stlačení bylo slyšet syčení a píst šel pomalu zatlačit až dolů. Ten přepouštěcí ventil propouštěl. Je to tady na videu: https://www.youtube.com/watch?v=MwwMt-gE4P8

Zkusil jsem to tedy lehce poštelovat tou maticí na ventilu a už to ani nefoukne. Po vyzkoušení s olejem je rozdíl dost citelný a když běží posilovač, tak už se mi to docela zamlouvá. Ještě je teda důležité aby plošky pro klíč na trubce co se na ni šroubuje bovden, byly ve svislé poloze, ale to je asi obecně známo. Jinak to nefunguje. Ještě jsem teda objevil malinkou netěsnost u manžety pístnice posilovače - objevuje se mi tam lehce olej, tak zkusím jestli se to dá sehnat. Nechce se mi to kvůli tomu měnit celé.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
dam dotaz sem at nezakladam dalsí... nevite nekdo prosim jaky uhel kužele(pomer) na volant ma prevodovka řízení-v tyhle zime se mi nechce lizt do lodi-díky

Naměřil jsem délku 27mm, velký průměr 19mm, malý průměr 16,5. Je to ze starého řízení lankem, ale volant z toho mi pasoval i na novou převodku řízení.

Ta hřídel s kuželem a matkou je k dispozici, kdybys jí potřeboval.

Odkaz ke komentáři

dík ale nepotrebuju-delam si kormidelni kolo a kamarad se nabidl že ma možnost na vystružníky-no vzal jsem je -ten kužel je nejaky ,,spešl,, tak si ten uhel odmerim a nastavim na suportu-pak sem dam primo uhel kdyby jeste nekdo potreboval-je to na prevodovky T67 nebo SH8050 neboG08 Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Já navazoval na to nastavení suportu o kterém psal packa. A byl jsem líný to počítat, tak jsem si udělal 3 čáry do AutoCadu a úhel zjistil ve vlastnostech čáry. Jenže jsem si neuvědomil, že mám nastavené zaokrouhlování stupňů na celé jednotky. Nezaokrohlené to je 2.65068968 stupně. Takže jsme všichni ve shodě. :-)
Odkaz ke komentáři