Peaty Zveřejněno 11. Září 2012 Sdílet Zveřejněno 11. Září 2012 Ahoj chtěl bych si opravit gelcoat na lodi, je zašlej a zažloutlej, nevím jestli ho jen přebrousit a rozleštit a nebo ho zdrsnit a udělat nový nástřik gelcoatu a zbrousit a rozleštit, aby byla loď jako nová. Lakovat loď bílou barvou a dávat jí pod lak se mi nechce. Díky za rady a zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Září 2012 Sdílet Odesláno 11. Září 2012 Projdi si vlákna už se to tu někde řešilo, použij vyhledavač, nahoře v liště "Hledat" :) třeba tady něco je : http://plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=346 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 11. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 11. Září 2012 díky :) , ale to už jsem prolezl křížem krážem, ale nic tam nebylo o tom jestli to jde na sebe. Ani nikdo nepíše že to tak dělal. Spíš to jen nalakovali barvou :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 11. Září 2012 Sdílet Odesláno 11. Září 2012 Pokud mas na lodi gelcoat, kterej je jenom zaslej a neni nijak jinak mechanicky poskozenej, tak mas nejlepsi zpusob jej rozlestit. Bude to sice hodne prace, ale pak mas pri kazdorocni male peci klid do skonani veku. Podle mne je hloupost na to cpat barvu, pokud je gelcoat jeste v poradku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 11. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 11. Září 2012 barvu se mi právě nato cpát nechce, jen ten gelcoat má barvu slonové kosti, a já bych chtěl sněhově bílý. Někde na lodi jsou hlubší oděrky, někde zas jen lehce pavučinka. Proto mě napadlo že bych celou loď nastříkal bílým gelcoatem. Pak by byla jako nová a sněhově bílá :) proto jsem se ptal jestli ten gelcoat bude držet na zdrsněném gelcoatu. Aby se nestalo že by to časem odskakovalo nebo se loupalo. To bych fakt nerad, to by byla pak práce zbytečná. :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 11. Září 2012 Sdílet Odesláno 11. Září 2012 Ahoj, dá se vůbec sehnat nějakej gelcoat? Resp. čemu říkáš gelcoat?V originálu je to nástřik probarveného epoxydu přímo do formy, ještě před laminací (dnes s novými materiály to je samozřejmě nějakej polyester). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 11. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 11. Září 2012 sehnat se to dá, to neni problém. Jsou různé druhy, i polyesterový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 11. Září 2012 Sdílet Odesláno 11. Září 2012 pokud bys to chtěl přestříkat, tak v žádným případě gelcoatem, ale topcoatem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gelcoat, pokud na něj má přístup vzduch, tak věčně lepí. v topcoatu je přidanej parafin - ten se vyloučí na povrch, pryskyřici zavře a ta pak nelepígelcoat je pro nástřik první vrstvy laminátu pouze do negativní formy, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 11. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 11. Září 2012 takže jestli tomu dobře rozumím, tak hlubší odřeniny vyplnit gelcoatem a pak nato finální topcoat. Jinak díky za všechny rady co mi tu píšete :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 12. Září 2012 Sdílet Odesláno 12. Září 2012 odřeniny rovnou topcoatem, díry kytem s vláknem.top je stejně tixotropní jako gelc, nestéká, je i na hlubší rýhy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 12. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 12. Září 2012 OK rozumím, teď už se jen pustit do práce :) opravdu díky za rady. Prostě lepší se několikrát zeptat, než to posr..... :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 12. Září 2012 Sdílet Odesláno 12. Září 2012 OK, už jsem se bál, že neumim číst (na nějakym fóru je celý vlákno gel x top). Takže topcoat. Ten se prej ale děsně blbě stříká. Prej to dělá pomeranč. Nicméně kde se to dá sehnat a pod jakym názvem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 12. Září 2012 Sdílet Odesláno 12. Září 2012 No po nástřiku to stejně budeš muset brousit. Nešel by původní gelcoat opravit, přebrousit pod vodou a pak vyleštit? Byl by to originál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 13. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 13. Září 2012 je tam několik míst kde bych musel gelcoat nanést kvůli oděrům, a stejný odstín bych už stejně netrefil i kdyby se ho pokusili natonovat. Rád si stim vyhraju :) a aspoň to bude pořádně držet, kdybych byl línej tak to strčím kamarádovi do lakovny :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 13. Září 2012 Sdílet Odesláno 13. Září 2012 Být tebou tak si ti nejdřív vyzkouším jinde než na lodi,třeba na nějaké desce ,nastříkat,vybrousit,vyleštit a pokud budeš spokojen tak se teprve pustit do lodi,bojím se že to co nastříkáš tak posléze zbrousíš, nastříkaná vrstva nebude nijak silná a budeš to muset celé opakovat vícekrát, osobně bych volil opravu jak psal Charlie . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 14. Září 2012 Sdílet Odesláno 14. Září 2012 (upraveno) Píšeš, že stávající gelcoat má barvu slonové kosti, ale to bude zašlé, po přebroušení pod vodou a vyleštění, bude také sněhově bílý. Já mám to samé na kajutové nástavbě plachetnice. Ale do broušení a leštění se mi zatím moc nechce.Trup lodi mám natřený čímsi, prý je to doublecoat - nanese se první vrstva a na ní druhá, která s první vrstvou udělá chemickou reakci a výsledkem je hladký, lesklý povrch. Alespoň tak to říkal Holanďan v marině kde jsem loď kupoval. Upraveno 14. Září 2012 uživatelem Charlie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 14. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Září 2012 kousek zkusim zbrousit a rozleštit a pak se uvidí jaký bude výsledek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 14. Září 2012 Sdílet Odesláno 14. Září 2012 Chce to ale hodně jemnej smirek, myslím 1200 a jemnější, ale to ti tu určitě poradí zkušenější. A brousit pod vodou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 14. Září 2012 Sdílet Odesláno 14. Září 2012 Charlie:jak silnou vrstvu na tom máš? Já jsem svýho času zjišťoval možnosti, ale nakonec jsem na motorák dal polyuretan a na plachetku epoxidovou barvu.Polyuretan je poměrně dost odolnej, ale neni sněhově bílej.Epoxid je pěknej, ale v tý tenký vrstvě je to strašně choulostivý. Žádnej topcoat, ani nic podobnýho jsem v prodeji nenašel. Spousta lidí mi radila, ale ten dodavatel na mě vždycky zíral s otevřenou pusou, že nic takovýho nezná.Umí tu někdo doporučit vhodnej nástřik? Myslim tim i kde se to dá koupit a jakej je obchodní název. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 14. Září 2012 Sdílet Odesláno 14. Září 2012 Vrstva moc silná není, tak 0,5mm, možná i méně. Nevím přesně jak to dělali, ale bylo to provedený cca 14dní před tím, než jsem loď koupil a je to v šedé barvě. A asi to nebude moc nákladné, jinak by to prodejce-makléř nedělal s ohledem na cenu kterou za loď chtěl. A na palubě a kajutový nástavbě mám originál gelcoat, ale ten by už přebrousit a rozleštit potřeboval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 14. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Září 2012 tak jsem to přebrousil a pak rozleštil, lesk jak blesk, ale gelcoat je opravdu probarvenej na slonovou kost :( takže ted otázka, jestli sehnat topcoat a nebo to stříknout barvou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 14. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Září 2012 http://www.skolil.cz/acrystal tady by se měl topcoat koupit. Po dovče tam zavolám a budu zjišťovat víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 26. Září 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Září 2012 tak dneska mi přišla plechovka na vyzkoušení, sněhově bílý topcoat. Vyzkouším to na kousku a pak se uvidí :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Září 2012 Sdílet Odesláno 26. Září 2012 Dej potom vědět jak to dopadlo případně sem pověs fotku :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 3. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2012 Tak konečně jsem se k tomu dostal a kousek udělal. Přebrousil do hladka a rozleštil do lesku. Výsledek byl parádní, jako kdyby byl origo bílý gelcoat, teď jen objednat množství na celou loď a začít pracovat. Přes zimu bude snad dost času :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se