Zdenda Odesláno 3. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 3. Říjen 2012 Ahoj, to se jedná o ten acrystal? Z toho webu jsem moc nevyčetl. Máš k tomu technickej list? Jak se to nanáší, jakej podklad atd. Na jaře jsem stříkal plachetnici epoxidovou barvou. Sice jsem dal jen jednu vrstvu, ale i tak si myslim, že je to strašně náchylný. Stačí málo a hned je to škráblý.Práce s broušením a leštěním se nebojím. Jen aby to k něčemu bylo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 3. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2012 OLDOPAL TOP-COAT Odstín: Výrobce: Büfa GmbH , Spolková republika NěmeckoCharakteristika : Nenasycený polyesterový topcoat na bázi kyseliny ortoftalové nebo isoftalové. Jedná se o tixotropní předurychlený topcoat s výborným rozlivem a dalšími zpracovatelskými přednostmi. Lze jej nanášet štětcem, popřípadě válečkem.Topcoat má oproti standardním typům snížený obsah styrenu o 10%, což se vyznačuje výrazně nižší emisí styrenu při zpracování.Oblast použití: OLDOPAL Topcoat je vhodný k závěrečnému nátěru vnitřní strany dílců, vystavených běžnému namáhání.Uzavírá póry a snižuje tak pozvolnou emisi styrenu z hotových dílců, zvyšuje estetickou hodnotu dílců. Vlastnosti v dodávaném stavu: Vlastnost Zkušební předpis Hodnota *************************************************************************************** Hustota při 20o DIN 53 217/2 1,20-1,30g/cmViskozita Brookfield D II Sp 5 rpm 5 při 20 oC - pro štětec 43-53 000 mPa.s Bod vzplanutí DIN 53 213 34 oC Skladovatelnost uzavřené originální obaly, 20 oC 3 měsíce od dodáníŽelatinační doba DIN 16 945 14-16 minut Vytvrzovací dob a DIN 16 945 20-27 minutMaximální exoterm DIN 16 945 130-150 oCIniciační systém CUROX 300 1,8 - 2%, PEROXAN ME 50 L 1,8 – 2%Odstíny OLDOPAL Topcoat je dodáván čirý nebo pigmentovaný v odstínech dle normy RALPoznámka K dosažení optimálních vlastností topcoatové vrsty lze hotové dílce dotvrdit po dobu 6 hodin při teplotě 80 oC.SkladováníTopcoat uchovávejte v uzavřených nádobách, chráněných před světlem a teplem. Chraňte před přímým slunečním zářením. Při správném skladování v rozmezí teplot + 5 až + 25°C je gelcoat použitelný nejméně 3 měsíce od data expedice. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, hygiena: Nenasycený polyester je hořlavinou II. třídy nebezpečnosti. Pracoviště musí být označeno výstražnou tabulkou „Nebezpečí požáru“ a vybaveno hasícími přístroji (sníh, pěna). Dále musí být zabezpečeno účinné větrání.Na pracovišti musí být prostředky první pomoci.Při práci s pryskyřicí a jakoukoli manipulací je nutno používat osobní ochranné pomůcky, tj. ochranný pracovní oděv, nepropustné rukavice, čepice, ochranné brýle nebo štít. Při nedostatečném větrání je třeba použít ochrannou masku s filtrem zachycujícím organické páry a plyny (styren). Na pracovišti je zakázáno jíst, pít, kouřit a používat otevřený oheň. Důležité zásady hygieny:1) Pracovní oděv a osobní ochranné pomůcky musí být udržovány v čistotě. Nefunkční a poškozené pomůcky je třeba vyměnit.2) Po práci je nutno omýt obličej, ruce a nechráněné části těla. Totéž je nutno provést před jídlem, pitím, zapálením cigarety jakož i před použitím toalety.3) Pokud došlo k potřísnění pokožky, je třeba pryskyřici odstranit, postižená místa omýt mýdlem a vodou, potřít regeneračním krémem.První pomoc:1) Zasažení oka- vyplachovat oko proudem čisté vlažné vody 15 minut- vyhledat lékařskou pomoc- v žádném případě nepoužívat k ošetření oka masti !2) Potřísnění pokožky- odstraňte znečistěný oděv- pokožku důkladně omyjte mýdlem a tekoucí vodou- ošetřete regeneračním krémem - při větším rozsahu potřísnění vyhledejte lékaře3) Nadýchání- vyveďte postiženého na čerstvý vzduch- postižený se nesmí fyzicky namáhat- při příznacích otravy vyhledejte lékaře4) Požití- vypláchněte ústa velkým množstvím vody- vypijte větší množství vlažné vody a vyvolejte zvracení- vyhledejte lékařskou pomocVýše uvedené údaje se opírají o naše současné znalosti a zkušenosti, neosvobozují však zpracovatele vzhledem k množství možných vlivů při zpracování od provádění vlastních zkoušek a pokusů.Právně závazné ujištění o určitých vlastnostech anebo vhodnosti pro konkrétní účel použití nelze z těchto údajů vyvodit. Povinnosti, resp. práva vyplývající z používání tohoto materiálu zajišťuje uživatel v rámci vlastní odpovědnosti. mam to od firmy skolil, jen se to smíchá s iniciátorem na polyesterické pryskyřice, zbrousil jsem to pod vodou očistil a nanesl. U tohohle píšou že se nanáší štětcem nebo válečkem, stříkat prej neni v hodný. Ale dneska jsem ještě narazil na jiné top coaty na našem trhu a ty se daj i stříkat, a probarvěj ti to jak chceš, jinak je myslim čirej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 3. Říjen 2012 Autor Sdílet Odesláno 3. Říjen 2012 http://www.cra.as/new/uploads/data/Lesonal/L1.03.03%20Topcoat%20HS%20420.pdf tady jiná firma a její technický list, možná zkusím ještě tohle, protože se to dá stříkat, a broušeního ubude protože vrstvy budou rovnoměrněji nanesené. A nebo zkusím stříknout ten co mam doma a třeba to půjde taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 26. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2013 Tak přikládám pár fotek mé renovace. Nakonec jsem topcoat nedělal. Ještě mě na ní čeká udělat čalounění, ale to přijde na řadu až přes zimu :) http://regal185.rajce.idnes.cz/Desktop/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 26. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2013 Mno, vypada to pekne ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 26. Srpen 2013 Autor Sdílet Odesláno 26. Srpen 2013 Díky. Jsem si říkal, že ji snad ani nedám na vodu :D , ale ne, už se těším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 26. Srpen 2013 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2013 Fesak! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 10. Září 2013 Sdílet Odesláno 10. Září 2013 To je super práce. Fakt nádhera.....čím a jak jsi to dělal, nechceš sem dát návod, určitě by to mnohý z nás ocenil :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 18. Září 2013 Autor Sdílet Odesláno 18. Září 2013 To je super práce. Fakt nádhera.....čím a jak jsi to dělal, nechceš sem dát návod, určitě by to mnohý z nás ocenil :)Nakonec jsem to tím topcoatem nedělal. Dal jsem nato plnič a kamioňáckou barvu, která se jen tak neoprejská a něco vydrží. Broušeního jsem si užil dost, takže to nakonec vyšlo úplně nastejno, kdybych tam dal topcoat. Ten bych stejně musel přebrousit a pak rozleštit. :) Proto jsem se nakonec rozhodl pro barvu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se