Přejít na obsah
Plavidla.cz

Řazení Alpha one Gen 2


Mič

Doporučené příspěvky

Prosim o radu, menil jsem impeller na Alpha One gen 2 a také lanko k řazení. Ted mi to neřadí jak má. Dopredu ok, neutral ok ale zpatecka nejde zařadit. A to ani rukou když odpojím táhla řazení v motorovem prostoru tzn ten bovden je volný tak rukou můžu hýbat přimo na noze hřidelkou ktera vede do prevodovky dolů k vrtuli. Kdyz dám hřídel rovně je zařazeno. Trochu doleva cca 20stupnu by me byt asi neutral to je taky ok, ale doleva 45 stupnu se nedeje nic, kdyz tocim vrtulí tak to malinko cvaká, ale zařazeno není.. co je špatně? Pred moji odbornou demontaží to fungovalo dobře :(. Skoro to vypadá ze to nejde v převodovce ze to s tim tahlem nemá nic společného. Je možne že mi to behem demontaze nejako v prevodovce vypadlo?? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A jak se má vrtule chovat pri řazení? Predstavoval bych si, ze kdyz zařadím dopredu je vrtule na obe strany zablokovaná, nejde s ní hnou, neutrál je volná a dozadu je opet zablokovaná. Nikdy jsem to predtim nezkoušel, ale ted mam stav takový, ze pri zařazeni vpred je vrtule bloklá pouze na jednu stranu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pro zasmání:

Když jsem měl kdysi poprvé sundanou nohu u svého prvního motoru Mercury Thunderbold 500, 50HP, 2T z roku 1978, tak jsem ze zvědavosti popotáhl za tyčku řazení co do ní vede. Ozvalo se lehké cvaknutí jak uvnitř tyčka vyklouzla z kulisy řazení a zpátky už nešla. Musel jsem rozebrat celou převodovku. 🙂

Ale to určitě nebude Tvůj případ. 😎

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak problém asi vyřešen. Zpatecka tam prostě nešla, sundal jsem nohu a problém byl novém bovdenu z číny. V místě kde je nalisovaná koncovka to bylo moc široké a branilo to posuvnemu jezdci.  Hold origo díly jsou origo díly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...