Přejít na obsah
Plavidla.cz

kabrio stříška na člun

Doporučené příspěvky

Ahoj, hledám někoho, kdo by měl zkušenosti nebo mohl alespoň poradit s výrobou skládací kabrio ( kočárové ) střechy na člun Sport. ( Moje představa je ale stříška 180 stupňů, jako dříve bývaly skládací garáže na auta... ) Příp. takovou stříšku koupím, klidně i poškozenou nebo nekompletní. Děkuji.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 68
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ta konstrukce je běžně koupená bimini stříška. Dodávají se v různých šířkách a výškách. Já jí mám hodně vysokou, abych mohl v lodi pod ní stát. Následně jsme si na ní nechali a částečně sami ušili kempovacím plachtu a máme z toho stan na vodě. Sedačky mám sklopné, takže tam mám dvě pohodlný lehátka na přespání

http://img6.imageshack.us/img6/2897/bimini.th.jpg

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
Tak to nakonec dopadlo tak, ze jsem si konstrukci sam vyrobil a ted hledam nekoho, kdo by mi na ni ( za rozumny peniz ) usil plachtu ? Poradite mi, prosim, nekdo nekoho sikovneho ? Nebo alespon jakou plachtu pouzit aby nebyla moc "kruta", neco ale vydrzela, hned nepromokla, nelamala se a nevadilo ji slunce. Moc diky !
Odkaz ke komentáři

• 6 months later...

Prodáváme různé střechovice (plachty) na vozy cabrio. Kdyby někdo měl zájem o plastické sklo, tak je v nabídce také. Bohužel pošití by jste si museli zadat jinam.

Uvažuji o zakázkové výrobě konstrukcí dle přání zákazníka. Letos budu poprvé "na vodě" s malým

motorovým člunem pro který si jedu snad v sobotu. Zkusím si na něj vyrobit lehkou hliníkovou skládací konstrukci s plachtou proti slunci, nebo dešti. Když budete mít zájem, tak klidně napište.

Budu rád i za nějaké případné konstrukční nápady. S materiálem a vybavením pro výrobu nemám problém.

Zdraví vás nováček.

www.skofast.cz

Upraveno uživatelem Skofast
Odkaz ke komentáři

• 1 year later...
Rok se sesel s rokem a moje kabrio nakonec skvele poslouzilo temer mesic v delte Dunaje. Dalo se pod nim jet v desti, dobre v noci ochranilo i proti komarum ! Ale nechal jsem se nalakat na pohodli a koupil vetsi lod, takze kdyby nekdo mel zajem, nabizim kompletni kabrio na clun Pluto - Sport 50 s uzaviracimi vetracimi okny a prednim "oknem". Je profesionalne vyrobene v Lomnici nad Popelkou, firma campingmarket.
Odkaz ke komentáři

• 9 months later...
Já to řeším v současné době taky a skončil jsem na tom, že jsem koupil nerezové trubky, nechal naohýbat, spojky jsem koupil a plachtu mi šije paní co šije a opravuje stany. Zatím to vypadá, že to bude super a cenově to vychází taky velice dobře. Takže bych zkusil i soukromníky co šijou stany. V cenových nabídkách byl rozdíl třeba až 10 000 na stejném materiálu.
Odkaz ke komentáři

Já teď řeším bimini na plachetnici, tak jsem nakonec objednal od marinesportu hotový za 2600Kč hliníková konstrukce mi stačí, jednu sezonu to necham tak jak to je a přes zimu budu šít novou plachtu podle té původní a ještě dodělávat bočnice, abych mohl celej kokpit uzavřít.
Odkaz ke komentáři

záleží na tom, co chcete a z čeho to chcete. Pokud vám nevadí mít plachty z PE, který je neprodyšný a tuhý (materiál na reklamy) tak to vyjde poměrně levně. Pokud chcete ušít plachty ze stanovky, tak to taky nená taková darda. Ale pokud to chcete z materiálu k tomu určenému, tak se opravdu prohnete. Cena matroše origo je kolem 30€/bm, někteří výrobci mají i materiál za 80€/bm, cena stanovky 150-200kč/bm. Hlavní rozdíl v materiálech je ve stálobarevnosti, výdrži a samozřejmě dýchatelnosti. Stanovka vám nevydrží zdaleka tak dlouho jako materiály k tomu určené. Navíc většina materiálů není dostatečně stálobarevných a hlavně na moři pouští barvu do lodě. Rozhodně bych doporučoval origo materiál. Nechával jsem si udělat krycí plachty na druky a i přes to, že jsem si sehnal levně materiál sám, tak konečná cena byla celkem vysoká. Pokud bych dělal znovu, tak bych si je ušil sám. Nenní to zas taková věda. Samozřejmě kočárky jsou složitější a je potřeba určité zkušenosti. Já když jsem sháněl někoho kdo mi to ušije, tak se ceny lišily ještě výrazně víc. Nejlevněší nabídka byla 8500kč, pak jsem měl nabídku za 12000kč a bezkonkurenční byla nabídka za 58000kč s tím, že kdybych měl staré plachty jako šablony tak by mne to stálo "jen" 38000kč. Některé firmy opravdu nevědí co si za to říci. Jinak já osobně bych asi doporučil Bootcentrum, cena rozumná a kvalita bude určitě dobrá.
Odkaz ke komentáři

My jsme takto resili persenik. Cena byla vsude jina a rozdil jak pises, nebylo to v tisicich.

Nicmene potom se vysypal motor a musel jsem cekat na nahradni dily. Tak jsme si rekli a co, zkusime si to usit samy. Oprasili jsme starou masinu znacky Veritas, od jednoho cloveka co sije plachty na lode jsme koupili material, postahoval jsem stoly z celeho baraku a slo se na vec.

Jelikoz jsem delal ve firme, ktera vyrabela a nasledne calounila zidle, tak jsem tam tenkrat neco okoukal, takze jsem vedel kde strihnout, kde zalozit atd.. A svete div se ono se to docela povedlo. Kdyz jsem to ukazoval cloveku od ktereho jsme meli material, tak rikal, ze doufa, ze se s tim nebudeme zivit. Nejdriv jsem byl trochu na rozpacich, ale pak dodal, ze by mel velkou konkurenci :).

Na to, ze to byl nas prvni vytvor ......

http://nd05.jxs.cz/785/160/95ee7c5661_85860261_o2.jpg?1337877305

Odkaz ke komentáři

Dnes proběhla zkouška nové biminy stříšky na starou konstrukci a novej kryt na rezervu.Ještě nechat potáhnout fendry a novej pytel na Z-náhon to bude zítra a tradááá.A udelal sem si radost novým volantem hezkej,nebo né?

http://img525.imageshack.us/img525/3092/dscn1430t.jpg

http://img821.imageshack.us/img821/1438/dscn1429b.jpg

Sorry za fotky,zjistil jsem až teď že jsou ve špatném formátu

Odkaz ke komentáři