Přejít na obsah
Plavidla.cz

Mercury chlazení

Doporučené příspěvky

Mrkni se jestli jsi někde neprojel nějakým svincem, jednou se mi podařilo u závěšáku projet jen jsem hustší zelenou vodou a bylo to ucpané, někde na motoru ještě musíš mít jeden kontrolní šroub ten když povolíš tak by z něho měla taky stříkat voda, občas se mi taky stalo, že se mijen ucpala kontrolní hadička, ale když říkáš že vzduch z toho funí tak to asi tento případ nebude.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to přestalo chladit samo od sebe, nebo po rozborce?

trubka chlazení je v pumpě a v bloku těsněná gumovou průchodkou. buď tam není, nebo praskla. taky může prasknout sama trubka. jinak se do chladicí vody výfuk. plyny nemají kudy dostat, pominu-li těsnění pod hlavou.

mrkni na obrázek

http://www.boats.net/parts/search/Merc2/Mercury/9.8%20SEAPRO%20%282%20Cyl.%29%28International%29/0N055110%20%26%20Up/Gear%20Housing%28Driveshaft%29/parts.html

případně si najdi 10 PRO, nevím co přesně máš

Odkaz ke komentáři

všechna voda jde z hlavy a bloku do sběrače výfuku a z něj cáká volně do nohy. kontrolka chlazení bejvá načepovaná někde před termostatem( na spodku bloku ), takže by ti při prasklým výfuk. těsnění voda stejně měla jít a ne čmoudy. spíš bych hledal kolem pumpy a v noze, napojení na blok

jakej tlak to mělo na vrtačce?

Odkaz ke komentáři

..jednou jsem špatně sesadil nohu a trubička od impeleru byla rozpojená od nástavce vedoucího k hlavě. Chovalo se to tak, že impeler se neutavil, neboť normálně čerpal studenou vodu, která pak stříkala uvnitř nohy a proud výfukových plynů ji strhával i přepadem ven, takže to vypadalo vcelku přirozeně - jen nečůral kontrolka a motor se ovšem přehříval. Zvýšený tlak plynů by pak možná prošel i odpojeným nástavcem skrze hlavu a funěl i kontrolní hadičkou ven - tj. chovalo bu se to podobně, jak píšeš....
Odkaz ke komentáři

Tak mi to nedalo a znovu jsem to rozebral.Nejprve noha dolů,zapojil jsem hadici s vodou přímo do trubky v karteru a voda procházela výfukem i kontrolní hadičkou,říkal jsem si tady to bude asi v pořádku.Takže zas čerpadlo.Připojil jsem zas vrtačku na hřídel,ponořil do vody a zjišťoval tlak.Po chvilce zkoušení pumpa přestala dávat,takže impeler.Zjistil jsem že se impeler občas proklouzne na hřídeli,je tam v ipeleru vlisovaný kovový pouzdro a to se protáčelo! Ješte jsem impeler s pouzdrem neviděl,jen celý gumový.
Odkaz ke komentáři

Pouzdra mají impelery vždy!!!! Ale to tvoje je zřejmně levné a asi i čínské popř.italie.U nového originálu jsem to ještě za více jak 30 let praxe neviděl!! To je tím,že všichni šetří a kupují to nejlevnější co se jim naskytne a mnohdy i německu či e-bay.

Ta druhovýroba z číny a italie doopravdy za moc nestojí!!

Bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...