ladislavjel Zveřejněno 5. Srpen 2012 Sdílet Zveřejněno 5. Srpen 2012 Nemáte někdo zkušenost s Mercury dvojtakt 10hp ohledně chlazení?Přestal mi chladit,jen z kontrolní hadičky funí vzduch.Impeler jsem kontroloval,je v pořádku,dokonce jsem zkoušel nasadit hřídel na vrtačku a čerpadlo vodu tlačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 6. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2012 Mrkni se jestli jsi někde neprojel nějakým svincem, jednou se mi podařilo u závěšáku projet jen jsem hustší zelenou vodou a bylo to ucpané, někde na motoru ještě musíš mít jeden kontrolní šroub ten když povolíš tak by z něho měla taky stříkat voda, občas se mi taky stalo, že se mijen ucpala kontrolní hadička, ale když říkáš že vzduch z toho funí tak to asi tento případ nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 6. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2012 to přestalo chladit samo od sebe, nebo po rozborce? trubka chlazení je v pumpě a v bloku těsněná gumovou průchodkou. buď tam není, nebo praskla. taky může prasknout sama trubka. jinak se do chladicí vody výfuk. plyny nemají kudy dostat, pominu-li těsnění pod hlavou. mrkni na obrázek http://www.boats.net/parts/search/Merc2/Mercury/9.8%20SEAPRO%20%282%20Cyl.%29%28International%29/0N055110%20%26%20Up/Gear%20Housing%28Driveshaft%29/parts.html případně si najdi 10 PRO, nevím co přesně máš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 6. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 6. Srpen 2012 Přestalo chladit samo,těsnění dole jsem kontroloval,těsnění pod hlavou je taky asi v pořádku,protože jede normálně.Napadlo mě těsnění kolem výfuku,část vody by mělo jít i doněj.Musim to rozebrat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 6. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2012 všechna voda jde z hlavy a bloku do sběrače výfuku a z něj cáká volně do nohy. kontrolka chlazení bejvá načepovaná někde před termostatem( na spodku bloku ), takže by ti při prasklým výfuk. těsnění voda stejně měla jít a ne čmoudy. spíš bych hledal kolem pumpy a v noze, napojení na blokjakej tlak to mělo na vrtačce? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bambinone Odesláno 6. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2012 ..jednou jsem špatně sesadil nohu a trubička od impeleru byla rozpojená od nástavce vedoucího k hlavě. Chovalo se to tak, že impeler se neutavil, neboť normálně čerpal studenou vodu, která pak stříkala uvnitř nohy a proud výfukových plynů ji strhával i přepadem ven, takže to vypadalo vcelku přirozeně - jen nečůral kontrolka a motor se ovšem přehříval. Zvýšený tlak plynů by pak možná prošel i odpojeným nástavcem skrze hlavu a funěl i kontrolní hadičkou ven - tj. chovalo bu se to podobně, jak píšeš.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 7. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 7. Srpen 2012 Tlak čepadla mi připadá dobrý.Jak to funí,čuchal jsem k hadičce,ale spaliny to nejsou,divný.Zkoušel jsem zalít vodou kontrolní hadičkou a chvilku to fungovalo,pak to vodu ztratilo...Zrovna mam anginu,až se z toho trochu dostanu musim to rozebrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 7. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 7. Srpen 2012 Tak mi to nedalo a znovu jsem to rozebral.Nejprve noha dolů,zapojil jsem hadici s vodou přímo do trubky v karteru a voda procházela výfukem i kontrolní hadičkou,říkal jsem si tady to bude asi v pořádku.Takže zas čerpadlo.Připojil jsem zas vrtačku na hřídel,ponořil do vody a zjišťoval tlak.Po chvilce zkoušení pumpa přestala dávat,takže impeler.Zjistil jsem že se impeler občas proklouzne na hřídeli,je tam v ipeleru vlisovaný kovový pouzdro a to se protáčelo! Ješte jsem impeler s pouzdrem neviděl,jen celý gumový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 7. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 7. Srpen 2012 Pouzdra mají impelery vždy!!!! Ale to tvoje je zřejmně levné a asi i čínské popř.italie.U nového originálu jsem to ještě za více jak 30 let praxe neviděl!! To je tím,že všichni šetří a kupují to nejlevnější co se jim naskytne a mnohdy i německu či e-bay.Ta druhovýroba z číny a italie doopravdy za moc nestojí!!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 7. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 7. Srpen 2012 Já do Yamahy kupoval originál a zabalený v origo igelitu,teda doufám :) Je to celý gumový,možná je pouzdro. zalitý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 8. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 8. Srpen 2012 tak jsi to zřejmně startoval na sucho, nebo jsi vyklopil motor nahoru a sáním pro vodu šel vzduch!! A nebo ho tam máš již několik let?Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 8. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 8. Srpen 2012 Já na suchu používám sluchátka na chlazení...vypadá že to startoval původní majitel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se