Falko Zveřejněno 29. Červenec 2012 Sdílet Zveřejněno 29. Červenec 2012 dobry den,zakoupil jsem Echolot LOWRANCE X-4 nemuzu nikde najit kam nejlepe na clun pripevnit to cidlo.jedna se me hlavne o hloubku na pridi abych si lod nejak neprorazil nebo tak.vim asi blba otazka ale presto dekuji za kazdou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 29. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2012 AhojNo ono se vetsinou pokud mas klasickej motorak cidlo umistuje na zadni stenu lodi, takze mas prakticky cidlo tesne pred nohou. Bohuzel toto ti jiz vetsinou nepomuze k pripadne kolizi se dnem. Ale pokud ti zacne klesat hloubka pod lodi, tak vis, ze jiz musis opatrne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Já mám také na zádi, myslím, že většina echootů ukazuje terén dna i před tebou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Na příď je to nesmysl. Asi bys to při kotvení u břehu urazil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 No ukazuje terén i před lodí ale tento rozsah se s ubývající hloubkou zmenšuje a je to jaké závislé na možnosti nastavení rozsahu (šířky kuželu) alespoň to takto mám u mého garmina. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Falko Odesláno 30. Červenec 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 dekuji vsem za rady cidlo ulozim pred nohu diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Dává se vedle nohy na zadní stěnu lodi a musí vyčnívat od dna aspoň 1cm.Jak psal Anachy měří to kužel,tak i před lodí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 15. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 15. Listopad 2012 Nevíte někdo o nějakém dobrém tipu na dopředný sonar? Klasická sonda vzadu opravdu někdy není dobrá, hlavně na moři když se na 5-ti metrech zvedne dno o tři metry :-( a na potopená skaliska taky "nevidí" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 16. Listopad 2012 http://www.normark.cz/katalog/HUMMINBIRD/echoloty/serie-900/Humminbird-Fishfinder-967-cx-3D-Combohttp://www.normark.cz/katalog/HUMMINBIRD/echoloty/serie-800/Humminbird-Fishfinder-898cxi-SI-Combo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 18. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2012 Anarchy díky, ale tohle je až moc luxus. Já mam nyní garmina GPSMAP 720 který tohle všchno má, jen "nevidí" před loď. Stačilo by mi něco třeba i monochr. pro info co je před lodí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2012 Tak to ti asi nezbude nic jiného než pořídit něco co má čidlo které může být zabudované v lodi a "vidí" přes trup a namontovat jej někam na příď. :) U každého který má čidlo vzadu se s ubývající hloubkou snižuje dohled před loď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 20. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2012 No to právě scháním...ani mi nevadí zabudování do přídě protože to nacpu někde vedla příďového motoru, tam se krásně dostanu. Nepotřebuju nic luxusního, stačí mono reliéf dna s hloubkou před lodí. A stačil by i do poměrně mělké vody třeba 10 m - 0m, víc není potřeba, jde o přistávání u břehu. Teda co nejlblíže u břehu když tam nechceš jen nacouvávat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 12. Leden 2013 Sdílet Odesláno 12. Leden 2013 Anachy : Ještě jednou jsem koukal ny dy echoloty co jsi psal výše, ale to asi nejsou dopředné, pouze ukazují dno pod lodí. Dospěl jsem k tomu, že budu muset zainvestovat více než jsem původně myslel, ale zatím jsem nenarazil na "ten pravý" Proto znovu dotaz, nemáte někdo dopředný echolot který ukazuje alespoň 30-50 m před loď tvar dna, resp. překážky, útesy atd???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 12. Leden 2013 Sdílet Odesláno 12. Leden 2013 Draku a co ta myslenka o ktere jsme se bavili. Cidlo co je prilepene shora na laminatu dat dopredu lode? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 13. Leden 2013 Sdílet Odesláno 13. Leden 2013 Tome, když jsem se podíval na vyzařovací diagram, nešlo by to. úhel pod kterým by se muselo namontovat čidlo by byl skoro kolmý k hladině. Začíná mne lákat toto: http://www.ebay.de/itm/INTERPHASE-COLOR-TWINSCOPE-SE-WITH-2-T-M-TRANSDUCERS-U1-0200-CLA-/230902081589?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35c2d62835Jen bych rád od někoho praktické zkušenosti...případně s něčím podobným. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 13. Leden 2013 Sdílet Odesláno 13. Leden 2013 nebo: http://www.ebay.de/itm/ECHOPILOT-FORWARD-LOOKING-SONAR-FLS-BRONZE-/230791136873?pt=UK_CarsParts_Vehicles_BoatEquipment_Accessories_SM&hash=item35bc394669 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 13. Leden 2013 Sdílet Odesláno 13. Leden 2013 No myslím, že to ani není ani tak o samotném přístroji jako hlavně o čidle které se zvolí. Samozřejmě to čidlo musí zařízení podporovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 13. Leden 2013 Sdílet Odesláno 13. Leden 2013 Taky pořebuju sonar do velký lodě,ale stačí úplně obyčejný.Buď ten LOWRANCE X-4 nebo Humminbird Piranha Max 170.Máte někdo zkušenost?Ten Humminbird Piranha ale vyšší číslo mam v jedné lodi a spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 21. Leden 2013 Sdílet Odesláno 21. Leden 2013 Používáte někdo dopředný sonar nebo echolot? Jaké s ním máte zkušenosti ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 19. Březen 2018 Sdílet Odesláno 19. Březen 2018 (upraveno) dragon333399: ahoj,jak jsi to prosím tě nakonec vyřešil s tím dopředným sonarem? objednal jsem na předek toto http://www.lodniobchod.cz/lode-cluny/lowrance/sonar-echolot-lowrance-hook2-4x-gps-sondou-bullet-skimmer.html , také potřebuji vidět co je před lodí,informace ze sondy na zádi jsou v mělké vodě už téměř zbytečné,pokusím se sondu nastavit tak,aby díky jejím 120stupňům ukázala stále ještě nezkreslenou hloubku a zároveň aby mohla zachytit i kousek před lodí,instalovat ji budu do suha přídě,snad přes laminát i kýl něco ukáže,kamarádovi tak funguje už řadu let,vlepil ji na dno přídě do sikaflexu a sonda s tím nemá problém... mě to přes laminát nefungovalo vůbec,musel jsem prodloužit kabel a projít přes díru v laminátu ven z lodě otvorem pro elektrické příslušenství v předním čelenu ,tedy žádné vrtání pod čárou ponoru,sonda je na držáku ve vodě před lodí,vypadá to blbě,ale funguje to,ukazuje přesně a na odstavné dalbě pod jednou komorou mi moc pomohla s hledáním plavební dráhy,kdy pod zádí bylo 0,5m a pod přídí už 1,5m... Upraveno 28. Květen 2018 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinvasut Odesláno 12. Říjen 2020 Sdílet Odesláno 12. Říjen 2020 Zdravím. Chci se Vás zeptat, jestli máte zkušenosti s tímto echolotem https://netobchodak.cz/echoloty-a-sonary/124776-echolot-deeper-fishfinder-chirp.html a jestli se tato věcička vůbec vyplatí za tu cenu. Předem děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 15. Říjen 2020 Sdílet Odesláno 15. Říjen 2020 Ahoj, to se asi zeptej spíše na rybářském foru. Já když jsem ještě jezdil na kapry, tak jsem sonar využíval vcelku intenzivně ale moc si nedokážu představit jak třeba ve vlnách bude fungovat tahle koule. Ale třeba to tak nějak pro občasnou rybařinu funguje, kdo ví. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
easi Odesláno 19. Říjen 2020 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2020 Zdravím. Chci se Vás zeptat, jestli máte zkušenosti s tímto echolotem https://netobchodak.cz/echoloty-a-sonary/124776-echolot-deeper-fishfinder-chirp.html a jestli se tato věcička vůbec vyplatí za tu cenu. Předem děkuji.Nevyplati, protoze ma integrovanou baterii. Takze aby jsi ho nabil, musis ho vylovit a nabit pres USB kabel, coz je pro pevnou instalaci opruz. Taky nema zadny zobrazovani, takze ho musis pripojit k tabletu, mobilu, ntb. Jinak ale ukazuje hezky, nikdo z rybaru si na nej nestezuje.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Millan Odesláno 20. Říjen 2020 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2020 Zdravím. Chci se Vás zeptat, jestli máte zkušenosti s tímto echolotem https://netobchodak.cz/echoloty-a-sonary/124776-echolot-deeper-fishfinder-chirp.html a jestli se tato věcička vůbec vyplatí za tu cenu. Předem děkuji. Koukni sem treba ti to pomužehttps://allegro.pl/kategoria/sprzet-elektroniczny-echosondy-132209?string=echosonda&logout=1&bmatch=baseline-product-eyesa2-engag-dict45-spo-1-3-0717&order=p Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky