mitous6 Zveřejněno 29. Červenec 2012 Sdílet Zveřejněno 29. Červenec 2012 Ahoj. Nemáte prosím někdo zkušenost se seřízením nebo výměnou čidel trimu na noze Alpha One? Trimování funguje správně, ale budík zpočátku ukazoval bludy, teď nejde skoro vůbec. Myslím, že je to pod těmi pokličkami z boku, než to rozeberu, sháním nějaké informace. Předem dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 29. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2012 ahoj, jak je stará ta lod?Životnost čidla-sendreu,není nekonečná,bývá poškozená odporová dráha a zkorodované přívodní dráty-prostě na výměnu,ale není to jednoduché-musíš sundat nohu a její závěs a teprve potom lze měnit.Doporučuji oba snímače vyměnit.Mám je kdyžtak skladem za 3820,-Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 29. Červenec 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Červenec 2012 Díky za reakci, Bootcentrum. Loď je z roku 2008, žádná stařenka. Nedalo mi to, čidla jsem rozebral, z pohledu na nohu zezadu, to levé je na pohled úplně v pořádku, to pravé v háji. Do pravého pod víčkem natekla voda, odporová dráha se zdá být dobrá, ale jeden z kontaktů-kartáčků je pryč. Na tom kontaktu jsou 4. kartáčky a všechny jsou upadlé. Přívodní dráty jsou v pořádku. Souhlasím, že bude na výměnu čidel nutný poměrně velký servisní zásah. Loď jsem dnes přivezl ze Slap a v úterý jedu na 3. týdny do Chorvatska, není tedy čas na velkou opravu. Bylo by to asi v tuto chvíli zbytečné, vidím, že mám asi tyto možnosti. Sehnat náhradní kontakty do čidla, pokud ovšem jsou, nebo celé čidlo použité, nebo nové, z kterého kontakty použiji. Nebo kontakty z něčeho použitelného vyrobit. Nebo dát čidlo zpět provizorně dohromady a být dočasně bez signalizace polohy trimu. Mohl bys mi nějakým způsobem pomoci? Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Ahoj. Repase stareho snimace trochu hranici s masochismem. A koupit nejakej starej snimac je take nesmysl. Tento snimac nema na nic vliv pouze ti nebude ukazovat budik trimu. To neni nic zasadniho, ja ho tam ani nemam a nevidim v tom problem. Snimace kup kazdopadne nove. V usa je sezenes nove origo za par korun. A pak mas dve moznosti. Bud shodit nohu a vymenit snimace komplet, na cemz je nejpracnejsi to shozeni nohy a manzet. A nebo muzes stare snimace ustipnout venku u nohy a naletovat ty nove. To je vsak pouze provizorni reseni a stejne je musis casem vymenit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Ahoj, to levé čidlo je v podstatě jen spínač polohy.Pravé čidlo je odporový snímač. prodávají se vžda jako sada-jak jsem předtím uváděl.Podívám se zda nenajdu alespon nějaké použitelné vnitřní kontakty.ale jinak je možnost nového čidla a to rozebereš a připojíš do něho ty tvoje původní dráty - nemusíš tak velmi pracně sundavat nohu a další díly aby jsi protáhl nové dráty do motorového prostoru!! Máš tu práci za 1 hod.hotovo!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Ještě jak ti mohu pomoci - můžeš lod přivezti do černošic a já to ten snímač vyměním-jak shora popisuji- pokud si na to netroufneš sám!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 30. Červenec 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Díky moc za radu. Tu opravu snímače jsem myslel jen jako dočasnou variantu, rozhazovat nohu určitě nebudu. Snímač má nahoře malou přírubu, kterou prochází přes o kroužky dráty s naletovanými očky. Až ho budu mít, dám snímač nový, kabely zůstanou původní, jen je přeletuji na očkách. Skoro 4000,- asi za dvě čidla se mi zdá docela dost, nemáš prosím tip na nákup v USA? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Presnou cenu ti tedko nereknu ale mam pocit ze jsem tedko na jare daval za set obou snimacu tusim kolem 60 dolaru, nevim to nyni presne musim se doma podivat, mozna kecam, ale 4 litry to urcite nebyli :). Bral jsem z www.ishopmarine.com. Kazdopadne to cidlo ktere potrebujes jsem nemenil a mam funglovku doma, tak ti jej muzu poslat. Kdyztak napis pres sz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 30. Červenec 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Ještě jak ti mohu pomoci - můžeš lod přivezti do černošic a já to ten snímač vyměním-jak shora popisuji- pokud si na to netroufneš sám! bootcentrumDíky za nabídku, nechalo by se to čidlo koupit jen jedno? Opravil bych to tak, jak jsem výše popisoval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 hladal jsem a našel jsem i použité s novými kontakty a má i dobrou odporovou dráhu,je bez přívodních drátu - přiděláš ty svoje. cena 1000,-Kontakt na : bootcentrum.net zavolej!pro Tomas80 - Mnou uvedená cena je katalogová cena originálního dílu v Evropě. tebou uvedená cena v USA je s velkou pravděpodobností cena za čínský/Korejský výrobek,pochybné kvality,nebot tento originál ani v USA nestojí tolik co píšeš,ale samozřejmně každý má svobodnou volbu!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Nabídka senzoru pro alpha 1 http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=TRIMSENDER&_sacat=0&_odkw=TRIMSENDER&_osacat=0&_from=R40 :)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 30. Červenec 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Senzor jsem vyřešil s Bootcentrum. Díky moc všem tady za snahu a cenné rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Tak jsem si to pamatoval spatne, tech 50 dolaru bylo za jeden snimac a asi to je nejaka cina, nebo korea, protoze je na tom Mercury Marine. Nicmene cinske veci zname asi vsichni, treba startovaci kabely z kauflandu, kde hlavni uspora je v tloustce vodice, kterej je neodpovidajici a kabely jsou tak na ozdobu do garaze. Toto je stejne jako to co jsem tam mel i prurez vodice sedi a jelikoz to neni zivotne dulezita vec, kterou mohu kdykoliv v pripade poruchy u motoru preklemovat, tak to zas tolik neresim. Snimac je tam jiz od jara a bez sebemensich problemu :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 30. Červenec 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Tak jsem namontoval jiné čidlo a nefunguje to zase. Zkusil jsem ho připojit i na konektorech u motoru, myslel jsem jestli není špatný kabel, ale taky nic. Někde asi dělám chybu, zítra to zkusím ještě proměřit a kašlu na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 13. Květen 2013 Autor Sdílet Odesláno 13. Květen 2013 Ahoj. Vracim se jeste k cidlu trimu na Alpha One. Uz mi zase nefunguje. Musim dat uplne nove. Bohuzel u Imramovskeho nemaji, tak jsem si vzpomnel ze uz jsem to tady loni resil. Prosim Bootcentrum jestli jeste nema novou sadu. Nebo jestli nekdo nevite kde by se jinde v CR nechalo koupit. Chci dat lod na vodu a rad bych to mel v cajku. Diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 Ano,sada trim čidel je sklademBootcentrum t:608081142 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 14. Květen 2013 Sdílet Odesláno 14. Květen 2013 mě nefunguje ukazatel trimu na omc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 15. Květen 2013 Sdílet Odesláno 15. Květen 2013 mě nefunguje ukazatel trimu na omcTaky mi nefungoval, myslel jsem že je to ukazatel (budík), ale bylo to čidlo, po vyndání, pořádným promazání a rozhýbání funguje zase bez chyby..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mitous6 Odesláno 16. Květen 2013 Autor Sdílet Odesláno 16. Květen 2013 Ano,sada trim čidel je skladem Bootcentrum t:608081142Diky za novou sadu cidel, kabely jsou nastesti v poradku, vymenil jsem jen cidla bez kabelu, preletoval jsem uvnitr ocka a uz to zase funguje Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 14. Červen 2013 Sdílet Odesláno 14. Červen 2013 Take bych chtel ukazatel trimu.Nějak se v trimovaní motám :) čidlo na noze Alpha One mám.Budik mužu koupit jakejkoliv nebo musí mít určite hodnoty?Např. 10-100ohm?Popřípadě kde se dá ještě kromě Imramovskeho sehnat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 15. Červen 2013 Sdílet Odesláno 15. Červen 2013 Budík bych mněl mít skladem-použitý,dobrý za 500,-Musí mít samozřejmně správnou hodnotu!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 15. Červen 2013 Sdílet Odesláno 15. Červen 2013 Jakou ma barvu?Potřebuju černej.Foto by bylo super.Cena je OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 15. Červen 2013 Sdílet Odesláno 15. Červen 2013 pravděpodobně černej.V pondělí se po něm podívám a dám vědět!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 18. Červen 2013 Sdílet Odesláno 18. Červen 2013 pro Jbenda: budík trimu,černý,jsem našel-zavolej,přijedbootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se