Zdenda Odesláno 11. Květen 2015 Sdílet Odesláno 11. Květen 2015 Paráda. Vnitřní průměr i šířka mi sedí na typizovaný průmyslový ložisko, ale ten vnější průměr ne. Neměřil jsi to i s tou hliníkovou klecí pro to mazání?Někde na netu jsem našel vnější průměr 72mm. To by pak taky sedělo na to průmyslový ložisko. 87,5 se ale nedělá.Podíváš se na to prosimtě ještě jednou? Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 11. Květen 2015 Sdílet Odesláno 11. Květen 2015 Zdendo znovu ti říkám že to nahradit nejde.Ten hliníkovej díl je další ložisko v kterem se to natáčí.To ocelové ložisko má na venkovní straně oblej tvar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 11. Květen 2015 Sdílet Odesláno 11. Květen 2015 (upraveno) Teď jsem našel nějaký další fotky. Podle těch to vypadá, že se natáčí jen celý ložisko v tom pouzdru. Takže samotný ložisko není výkyvný? To by bylo dost ošizený ne?Příští víkend to rozhodim, tak uvidim jak to vlastně vypadá. :)Imra říkal, že tam dávali průmyslový pevný ložisko. Prej to mlátilo jak vylágrovanej motor. Dát tam výkyvný ložisko je prej ale nenapadlo. Upraveno 11. Květen 2015 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Květen 2015 Sdílet Odesláno 11. Květen 2015 Dobře se to vyndavá když je transom z lodi venku :). Jinak asi by to mělo jít stahovákem, pošlu ti na email pdf jak se to děla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 11. Květen 2015 Sdílet Odesláno 11. Květen 2015 Dík. Je to tam pěkně vidět. Takže tam opravdu není žádná ségrovka, ani to není jinak zajištěný. To je teda síla.Snad to nějak dostanu ven. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Květen 2015 Sdílet Odesláno 12. Květen 2015 Dík. Je to tam pěkně vidět. Takže tam opravdu není žádná ségrovka, ani to není jinak zajištěný. To je teda síla.Snad to nějak dostanu ven. :)Jde to opravdu blbě :(Já jsem to naštěstí měnil když jsem měl transom z lodi sundaný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 12. Květen 2015 Sdílet Odesláno 12. Květen 2015 Já se dost divím,co to pořád řešíte za zbytečnosti.Pokud ale chcete ušetřit ,mohu vám nabídnout čínu za 700,.kč,kterou jednoduše upravíte/někdy lze použít i bez úpravy/ a lze jí použít,ale co ložisko vydrží je dosti ve hvězdách a samozřejmně bez záruky! Ale jinak vzhledem k pracnosti vám doporučuji použít originál i když je podstatně dražší!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 30. Květen 2015 Sdílet Odesláno 30. Květen 2015 Tak jsem to dneska konečně rozebral. Ve skutečnosti je to jinak, než se tu psalo, nebo jsem to blbě pochopil. :(Především je tam ségrovka, která to celý jistí. Naštěstí je dobře vidět, takže jsem to nerval přes ní. :) Vyndal jsem jí, nasadil vyrobený stahovák a pak už to šlo jak po másle. Ani jsem nestačil zabrat a bylo to venku.Mimochodem to pouzdro o kterym tu byla řeč není hliníkový, ale ocelový. :D Po troše domlouvání jsem z něj vyndal i samotný ložisko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 31. Květen 2015 Sdílet Odesláno 31. Květen 2015 Tak jsem to dneska konečně rozebral. Ve skutečnosti je to jinak, než se tu psalo, nebo jsem to blbě pochopil. :(Především je tam ségrovka, která to celý jistí. Naštěstí je dobře vidět, takže jsem to nerval přes ní. :) Vyndal jsem jí, nasadil vyrobený stahovák a pak už to šlo jak po másle. Ani jsem nestačil zabrat a bylo to venku.Mimochodem to pouzdro o kterym tu byla řeč není hliníkový, ale ocelový. :D Po troše domlouvání jsem z něj vyndal i samotný ložisko.Tak aby ti bylo jasno: Ložisko transomu Alpha One 1 gen. NEMA a nikdy nemělo,žádnou zajištovací segrovku - pokud jí tam máš ty,tak to není tebou uváděný typ a nebo to již někdo mrvil před tebou!! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Květen 2015 Sdílet Odesláno 31. Květen 2015 (upraveno) můžu ti to nafotit, jestli nevěříš. :)Ve který verzi teda ta ségrovka je? Upraveno 31. Květen 2015 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 31. Květen 2015 Sdílet Odesláno 31. Květen 2015 Zkus si tady projit všechny ALPHA 1 a třeba ji najdeš :)http://www.ishopmarine.com/ishop/jsp/AsplIsmHomeCcat.jsp?reqFor=29&req4Browse=1&lvlCode=1&isFromCMS=false&hideAdd2CartButton=&isStandAlone=&is4CmsShop=&reqln=Unknown&reqem=Unknown&reqph=Unknown&pCode=A0000002&path=MC~A0000002&isForSupStore=true&cCatFilter=MC&eCatSupFldr=supplier-300-020-MC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Květen 2015 Sdílet Odesláno 31. Květen 2015 To jsem už všechno prošel, ale nikde namalovaná nebyla. No nijak mě to netrápí, abych se tim zabejval. To že tam ta ségrovka je, považuju spíš za výhodu. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 31. Květen 2015 Sdílet Odesláno 31. Květen 2015 můžu ti to nafotit, jestli nevěříš. :)Ve který verzi teda ta ségrovka je?Vyfot mi nohu a transom a já ti řeknu více bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 31. Květen 2015 Sdílet Odesláno 31. Květen 2015 A nemyslis Zdendo spise krize na kardanu ?? Tam segrovka je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Květen 2015 Sdílet Odesláno 31. Květen 2015 :) fakt ne. až se k tomu dostanu, tak to nafotim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Červen 2015 Sdílet Odesláno 1. Červen 2015 Tak to sem sam zvedav. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Červen 2015 Sdílet Odesláno 2. Červen 2015 Zkusim to takto:http://zdenda307cc.rajce.idnes.cz/transom Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Červen 2015 Sdílet Odesláno 2. Červen 2015 To to není žádná Alpha I, 1 gen. ale starší modely jako typu R, MR - ale ani tam nebyla žádná segrovka! Bohužel v tom transomu nejdou poznat detaily - máš to dost zasr... od vazelíny,není tam vidět žádná drážka pro segrovku!Polepši se ve fotkách.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Červen 2015 Sdílet Odesláno 2. Červen 2015 Ještě jsem chtěl dodat: Např.Z noha typu Mercruiser 120/140 z let 1967-69 mněla ale jiné ložisko v transomu, zajištěné SEGROVKOU!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Červen 2015 Sdílet Odesláno 2. Červen 2015 Loď, motor a velmi pravděpodobně i noha jsou někde kolem let 82 - 86. Už si to nepamatuju přesně. Zatím jsem kupoval všechno na alpha I a všechno pasovalo. :) Ta drážka na ségrovku tam je a i na tý fotce je krásně vidět. Teď je to ve stavu, jak jsem to rozebral. čistit to budu samozřejmě až to budu skládat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Červen 2015 Sdílet Odesláno 2. Červen 2015 Tak ještě naposledy,vidím,že jsi nepoučitelný,ŽÁDNÁ ALPHA I NIKDY NEMNěLA SEGROVKU U LOŽISKA TRANSOMU!!Tvůj namontovaný transom je podstatně staršího data výroby.zajisté nejsi první majitel lodě od výroby,tudíž již někdo před tebou to mohl klidně vyměnit - viděl jsem již více těchto případů!!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Červen 2015 Sdílet Odesláno 2. Červen 2015 :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Červen 2015 Sdílet Odesláno 3. Červen 2015 Tak nohu mám úplně stejnou jako Ty a taky kupuji vše na typ "Alpha one drive" model 120/140 1970-1982 a také se mi ještě nestalo, že by něco nepasovalo :) , Ale asi to bude tím, že tomu zas tolik nerozumím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Červen 2015 Sdílet Odesláno 8. Červen 2015 Tak ještě naposledy,vidím,že jsi nepoučitelný,ŽÁDNÁ ALPHA I NIKDY NEMNěLA SEGROVKU U LOŽISKA TRANSOMU!!Tvůj namontovaný transom je podstatně staršího data výroby.zajisté nejsi první majitel lodě od výroby,tudíž již někdo před tebou to mohl klidně vyměnit - viděl jsem již více těchto případů!! bootcentrumhttp://web.cemr.wvu.edu/~mathews/boat/pdf/manual/Chapter%20Seventeen.PDFJe tam na výkresu velice pěkně vidět drážka ve který byla ta ségrovka. :D Anachy: nelekej se, ve skutečnosti neni model R a MR nic jinýho, než Alpha I. Někde též nazýváno jako pre-alpha. Liší se snad jen převodovými poměry, nicméně před objednáním doporučují kontrolovat čísla dílů. Vyráběly se od r. 82, nebo 83. Tak to vypadá, že revoluce se nekoná a nikdo mi tam starší nohu nenacpal. PS. rozumíš tomu samozřejmě výborně!! (na rozdíl ode mě) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Červen 2015 Sdílet Odesláno 24. Červen 2015 (upraveno) Jak mnozí jistě pochopili, nedal jsem se odradit řečmi těch, kteří to nezkusili a přesto říkají, že to nelze. Kyvné ložisko už mám koupený dlouho, jen jsem čekal, než mi vyrobí vložku mezi ložisko a transom. Stačilo líznout původní ocelovou vložku o pár desetin. Konečně se zadařilo a dneska to mam doma. O víkendu to složim a jestli počasí dovolí, tak to i vyzkoušim.Konzultoval jsem to s několika konstruktéry i strojaři. Všichni se shodli, že kyvný ložisko je lepší řešení, než ten americkej paskvil. Nikdo nevěděl, proč to tak hloupě udělali. Prý to vypadá, jako by v tu dobu neznali víceřadý kyvný ložiska. Raději jsem koupil ložisko, který je stavěný jak na radiální, tak i axiální namáhání.Jediný, co není podle mých představ. Americký ložisko je provrtaný, aby se dalo domazávat. Já jsem sice koupil oboustranně prachotěsný s doživotní tukovou náplní, ale ..... snad to bude OK. :) Když nevydrží, tak jsem vyhodil 150,- kaček z okna. :D To snad ustojim. :DP.S. např. u Imry zkoušeli pevný ložisko a prej to mlátilo jak vylágrovanej motor. Kyvný ložisko prej nezkoušeli, ale říkali, že není důvod, aby to s nim nešlo. Upraveno 24. Červen 2015 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se