Přejít na obsah
Plavidla.cz

Jak se chováte k rybářům ?.......

Fany1000

Doporučené příspěvky

vzácný charakter se hned pozná,však jsi si za své dlouhodobě vzorné chování vysloužil oznámení na mrk.cz ,jen jsi pak musel vyhrožovat oznamovateli PčR,aby tam tu ostudu smázli...

"kdo má být oběšen,ten se neutopí"

npor.Lukáš

Upraveno uživatelem zdenek2013
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ním.Nesmysl nad nesmysl.Kolk (kapitánů 😀)na šlapadle vlivem alkoholu způsobilo nehodu? Nejvíce problémů působí plavci díky svému nerozumu.Kdy už je začne někdo vyhazovat z plavební dráhy když mají obojkované nemalé koupaliště?Pod Cholinským mostem se kvůli koupajicim z Cholinskeho kempu posunul znak proplutí z původního korita na střed (rozumná věc),ale koupajícím to stále nestačí.Neustale plavou přímo pod mostním průjezdem což je jen otázka času kdy se stane další malér.
Odkaz ke komentáři

Chlapcí, vím, že tu zase rozproudím diskusi, která nejen že není k tématu, ale asi poškádlí nejednoho z vás.

Plavci versus rybáři versus my.

Hele, už mnoho let jezdím na chalupu, která je přímo na břehu Slapské přehrady. Pamatuju tam i dobu zákazu plavby motorových člunů.

Jsem bývalý rybář, skoro bývalý plavec a majitel dvou motorových člunů 50 a 80k. Takže prasáckou jízdu taky zvládnu.

Mnoho z Vás to vidí jen ze svého úhlu pohledu.

Měl jsem ve zvyku každé ráno přeplavat Slapy na druhou stranu a zpět. Opačná strana je jakási meta, je to zvyk a touha něčeho dosáhnout. Mám tedy proto pochopení i když sám už na druhou stranu neplavu, neb mám o sebe strach a manželce jsem to zatrhnul také. Ale podél břehu tam a zpět je to pěkně naprd.

Krom toho - vidím po vodě jet každou loď. Upřímně - než začneme tady někoho kritizovat, je také potřeba zamést před vlastním prahem:

Několikrát za víkend se stane, že nám projede člun nebo velká kajutka málem po zahradě. Jede od břehu cca 10 metrů v režimu, který rozhodně není výtlačný. Nejednou kolem prosvištěli i blíž, myslel jsem, že mi to vyhodí loď na břeh. Tak kde mám tedy plavat? Metr od břehu budu v bezpečí?

Na Slapech jsou tisíce koupajících. Z toho řekněme 10% hazardérů - možná ani to ne.

O víkendu postavím na břeh kameru. Jen tak pro ukázku. řeka v místě nemá ani sto metrů na šířku, takže podle Vyhlášky 7/2015 Sb. §7 bod 3 Na vodních nádržích a ostatních rozlehlých vodních cestách do vzdálenosti 50 m od břehu

nebo od vyznačených prostorů pro koupání je povolená nejvyšší rychlost plavby 10 km/h. Krom toho je to nahoru od Vesteckého mostu dané vyhláškou, jestli se nemýlím, tedy jen plavba ve výtlačném režimu a to po celý rok.

Kolik myslíte, že tam jede našich podle tohoto usanovení?

Soused je rybář, má nohozeno přes den trvale 4m od břehu.

Než začneme někoho soudit, je potřeba si uvědomit - a už jsem to tu mockrát psal - že v každé skupině je určité procento debilů a hňupů, takže se nelze tvářit, že my na lodích jsme na tom jinak. Možná se tady scházíme jen Ti slušní, takže kritizovat bychom mohli, ale nejsem si tím zcela jist. Proto nekritizuji nikoho.

Rybáři tu byli mnohem dřív než rekreační motorové lodě, jejich bojky mi nevadí, pokud mám dostatek místa na projetí. Je jich tam dost, to je fakt, ale držím-li se vyhlášky, zpravidla rybářskou bojku ve čtyřicítce nepotkám.

Kolem velkých vyhlášených kempů jezdím vždy pomalu neb vím, že tam může někdo plavat. Krom toho se jedu projet, kam tedy furt spěchat? Spěchat o dovolený? Proč? Vyblbnu se v tejdnu v práci, co se týče adrenalínu.

Jsou nás na té vodě mraky. Bez ohleduplnosti a tolerance to nepůjde.

Určité procento blbů je v každé skupině lidí. A to přibližně stejné.

Jinými slovy jsem chtěl říct: Nenadávejme na ty ostatní, neb oni mají stejný důvod nadávat na nás. (Na to naše procento debilů a hňupů)

PS: Poznámku ohledně rybářů a jejich bojek uvádím pouze za Slapy. Labe zmáknutý nemám. Chápu, že tam to může být větší problém.

Záznam z kamery nebudu zveřejňovat ani nikoho nikam udávat, jen si z něho udělám statistiku.

Velké lodě nikomu nezávidím.

Je mi 43, nejsem nerudnej strejda.

Jinak stopro souhlasím s námi všemi, že kontrolovat pivo na šlapadlech je úplně zcestný, stejně tak na Moravě nebo v Jižních čechách na cyklostezkách na kolech. Ale za to nemůžou koblihy, ta vyhláška je hooodně stará, vzpomeňte na Slavnosti sněženek. Ale ukrutně s tím nesouhlasím. Páč jak tu někdo psal, pomalu nebudeme smět ani cestou z hospody přejít silnici.

Upraveno uživatelem banjoales
Odkaz ke komentáři

Banjolaes asi z tebou budu souhlasit , taky jsem si plaval na druhou stranu Slap , je to výzva , dneska by bohužel volali Greenpace a tahali mně do moře .Ale dneska už doba na plavání na druhou stranu není , prostě plaveš v plavební dráze a černá hlava v černá vodě s odlesky slunce vidět prostě není .

Jen doplním k těm bójkám . Labe je opravdu problém , oproti Slapům je to uzounké a řada rybářů si tam prostě natáhne bójky ze břehu na druhý břeh někdy i vzduchem na větev naproti - což na Slapech nejde a pak neprojedeš .

Odkaz ke komentáři

Banjoales - za me velky souhlas. Z toho, co nektere take "kapitany" vidim predvadet na nasich prehradach me mrazi a kladu si otazku, kdy prijde dalsi restrikce a bude to jako za dob davno minulych. Ale to neni jen o skluzu / vytlaku. Nektere lode maji nejvetsi zadovou vlnu v poloprechodu nebo pred nim. Pred par tydny jsem nebyl schopen dvema "kapitanum" vysvetlit, ze kdyz uz necetli predpis a delali papiry za basu v Hr, mohli by predevsim videt, co to dela s lodemi v kotvisti, od nehoz par metru takto jezdi.
Odkaz ke komentáři

• 9 months later...

A pak je člověk má mít rád:

http://img29.rajce.idnes.cz/d2903/15/15095/15095308_0c83d7a8b162aab3e426c42f871f78e6/images/IMG_20180421_170151.jpg?ver=0

http://img29.rajce.idnes.cz/d2903/15/15095/15095308_0c83d7a8b162aab3e426c42f871f78e6/images/IMG_20180421_170221.jpg?ver=0

Takhle byli včera rozcabení na sjezdu s bivakama. Aby v tom ale nebyli sami, tak i mezi lodičkářema jsou hovada, který nechaly na vedlejším sjezdu zaparkovaný auta s vozejkama, že se sotva dalo mezi nima nacouvat s vozejkem do vody.

Jo a dcerka na tý první fotce, kde beru sjezd z dálky je jinak normální :) .

Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

• 6 years later...

Nakopal bych je do prdele. Ve středu mě začalo něco bouchat do dna podle otáček vrtule. Tak kamera pod vodu a čumím jako puk. Velká karabina s gumicukem plus vlasec a špagát. Po delším boji jsem to vyndal, aniž bych musel do vody 5 stupňů studené. IMG_20250309_162136.jpg.fc472bc25f7cc9a85bf69e51ea15527e.jpg

• Zmatený 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...