viky_cz Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 Je vidět, že oni po nás chtějí na 100 procent dodržovat předpisy, když ale zablokují plavební dráhu na Labi, tak to už se nic neděje.Mezi rybari panuje docela dost mytu o tom, co se s lodi smi a co ne. Docela dobry je vzit rybarskou straz na projizdku, at videj jak to je. Jinak ale s Viktorem nesouhlasim. O mnoho lepsi je naucit rybare jezdit na lodich. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 Ahoj, ryby sice nechytám, ale když se ráno probudím a u břehu, přímo na laně, kde jsem vyvázán sedí borec s prutem, nahozíno přes mojí kotvu, přes kterou ten zkur... háček samozřejmě nikdy nemůže vytáhnout tak jsem dost nakrknutej. Nehledě na bordel, který všude po pánech rybářích je, všude vlasce, odpadky, zbytky ryb z toho co ulovili a vlasce naházený do půlky řeky. To nemluvim o tom, když lákaji sumce, nebo co a večer když je všude klid začnou midlit tou vábničkou do vody. A to jsem se ani nedostal k tomu ježdění. Jsem pro smír, ale nemám pocit, že by to s nimi šlo. Takže je respektuji tam, kde není plavební dráha, ale jinak je to jejich boj.Netajím se s tím - nemám je rád, stejně jako oni mě. Takže je to o tom, že musíme žít vedle sebe. Kakat na hlavu si ale nenecháme nikdo, že? Jo a Viky_cz , pořiď si o pár koníků silnější motor, pak se nebudeš muset bát, že neujedeš :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 9. Červenec 2012 Autor Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 no ja se dnes pobavil ,sedim na vodni sprave na zapsani lyzare a technickou ( mimochodem vse ok) a zavedli jsme debatu o rybarich, a i ten pan co mi delal technicak je nema rad a pry ze to tam vygradovalo tak ze si to nejakel typan rozbalil primo ve sjezdu a nejak ani po dobrem ani po zlem nechtel uhnout. Tak pry pan zacal couvat a kdyz mu prejel zidlicku tak zastavil a koukal jak to rybar rychle sklizi :-))) Kazdopadne rybar mel obrovske stesti ,bejt tam ja a nepomuzeli podobrem ani po zlem , rozhodne bych nezastavil a shrunl bych to vse az do vody :-)))) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 čéče, já to vidím jinak. Každej řidič je chodec, kdejakej chodec a řidič je cyklista. Teoreticky i prakticky by tedy měli všichni vědět vocogo. Tedy hlavně vědět, čím druhýho nenasere / nasere Ále česká nátura, bohužel, každýmu po vstoupení do vozovky, usednutí do auta, nebo vlezení na kolo praví: teď jseš chodec ( řidič, cyklista )– máš absolutní právo, ostatní tě obtěžujou, překážej, jsou to debilové atd., a ať se třeba - víš co… a to i kdyby jel s autem po pláži, na kole v protisměru a pěšky středem dálnice.No a némlich stejně to funguje na vodě. Tahá loď na vlek a je nasranej, že někdo udělá vlnu, ale že celej den kroužil v polokluzu podél zakotvenejch lodí, tak na to si už nepamatuje. Pokud jde o rybáře, je to detto.Jen vyplavu do Německa, je to v pohodě. Proč asi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 (upraveno) Netajím se s tím - nemám je rád, stejně jako oni mě. Takže je to o tom, že musíme žít vedle sebe. Kakat na hlavu si ale nenecháme nikdo, že? Jo a Viky_cz , pořiď si o pár koníků silnější motor, pak se nebudeš muset bát, že neujedeš :-)Nejsem priznivcem zvysovani rychlosti konikama. Momentalne je pro mne zasadni moznost legalniho provozu bez nutnosti registrace. Kdybych chtel zvysit rychlost, tak radsi postavim 8m kanoji a 5HP motor si necham. K problemum s rybari bych rekl tolik: Lidska blbost nezna hranic. Jak u jachtaru, tak u rybaru. Znam i slusny a chtytry rybare stejne jako znam lidi, ktery (ac je lode bavi a jezdi s nima aktivne) na slusnost vuci ostatnim z vysoka serou. Trochu jsem premejslel, kdyz je ta tolerance tak sprosty slovo, co teda vlastne na ty vode hledame. Podle myho nazoru teda hledame neco jako harmonii. (A skoro bych rekl ze i mir.) Myslim ze u vsech zucastnenych u vody je nepochopeni ty harmonie pomerne zasadni prekazka. Upraveno 9. Červenec 2012 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 to jsi jeste nezazil tu srandu kdyz chytis za vyvazanou trhacku pre cele Labe a kolem hlavy ti proletí kilova ryba okovana trojhaky ze by udrzely menší plachetnici -těsně pod tyneckou marinou-v prave poledne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viktor Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 Vždyť o nic nejde,jenom o to aby každý činil to aby druhým nepřekážel,a potom je celá rozprava o toleranci na prd.Já opravdu mám té tolerance dost.Když vidím,že bych někoho otravoval vlnou či nevím čím tak zpomalím,ale nechtějte po mě abych za jízdy sledoval dalekohledem břeh,jestli se tam někde v křoví nezkrývá nějaký hladový magor v maskáčích,přehozený maskovací sítí v okopu,který se rozhodl přehradit řeku.Mimochodem i dravci loví pouze když mají hlad,takže nechápu co na tom člověku dělá dobře chytit živého tvora,propíchnout mu hubu a tahat ho po řece nahoru dolů.To může z prominutím dělat pouze návštěvník sado maso salonů nebo debil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 Tak jsem strávil krásné 4 dny na Orlíku. Jediné co mi to zkazilo bylo když mě ve 4 ráno vzbudila pramice s usmrděným a uječeným malým dvoutaktem, 3 rybáři, zaparkovali vedle mě, a to 3 metry od mé lodě byl první, přitom okolo cca 500metru doleva a 300 doprava bylo asi 10 volných míst pro rybaření. Rozbalili náčiní, a začali zavážet bojky na sumce, samo s motorem, přece nebudou veslovat. Otevřeli si pivo, zřejmě i něco tvrdšího, udělali ohýnek na břehu, ze dřeva které večer nasbíraly moje děti. A bylo veselo, asi v půl šestý jsem je upozornil a požádal, zdali by nemohli ten hlahol ztišit, že tady nejsou sami a že mám v lodi děti. Jediná odpověď byla, velký výbuch smíchu, a že je to jejich místo. Za další půl hodinu samozřejmě děti vzhůru….. nečekal jsem na nic, odvázal loď, vytáhnul kotvu, a trochu jsem je pohoupal, ne rychlou jízdou, ale pořádnou vlnou ve výtlaku, a když jsem se blížil k těm bojím abych si je taky prohlédl strkali špičky prutů do vody a něco na mě řvali, nevím co, ale je mi to jedno, prostě ho..da. Ale abych je neházel všechny do jednoho pytle, jiná parta rybářů mi ochotně dohlídla na loď, když jsem s prckama vyrazil do putiky na jídlo a zmrzku. Musím podotknout, že to bylo jediný konflikt s rybáři za 4 dny, také chytám ryby, ale snažím se nepřekážet lodím a naopak když jsem na lodi neotravovat zbytečně rybáře. Záleží s kým se potkášâ€¦.. s blb..m se prostě nedomluvíš.2 sezóny jsem strávil v Kanadě, u velkého jezera, s krásnou vodou, spoustou marín, spoustou rybářů. A nikdy jsem neviděl, že by rybáři seděli na vjezdu do vody, nebo na pláži mezi koupajícími se dětmi, proto souhlasím s Davidem – česká nátura je hrozná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 (upraveno) :) Nekdy mam dojem, ze jediny zlo na vode jsou ty "sumcaři". Upraveno 9. Červenec 2012 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 Ahoj před čtrnácti dny u nás na písáku na jednoho z nás rybář už i mířil nějakou zbraní. Spávce vodní plochy zavolal státní policii.Ta přijela v neprůstřelných vestách jela na místo incidentu vyskákali do vody rybáře v poutech odvedli na služebnu. V křoví tam našli vzduchovku. Podle zpráv co máme tak dostane podmínku za obecné ohrožení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 9. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2012 Ano, NEMÁM RÁD CYKLISTY!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 10. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2012 čéče, já to vidím jinak. Každej řidič je chodec, kdejakej chodec a řidič je cyklista. Teoreticky i prakticky by tedy měli všichni vědět vocogo. Tedy hlavně vědět, čím druhýho nenasere / nasere Ále česká nátura, bohužel, každýmu po vstoupení do vozovky, usednutí do auta, nebo vlezení na kolo praví: teď jseš chodec ( řidič, cyklista )– máš absolutní právo, ostatní tě obtěžujou, překážej, jsou to debilové atd., a ať se třeba - víš co… a to i kdyby jel s autem po pláži, na kole v protisměru a pěšky středem dálnice. No a némlich stejně to funguje na vodě. Tahá loď na vlek a je nasranej, že někdo udělá vlnu, ale že celej den kroužil v polokluzu podél zakotvenejch lodí, tak na to si už nepamatuje. Pokud jde o rybáře, je to detto. Jen vyplavu do Německa, je to v pohodě. Proč asi?Doufám, že to s tím vlekem nebylo myšleno na mě. Jsem nasranej ale nikde v polokluzu kolem zakotvenejch lodí nekroužim :) Co se týká rozesetejch bojek. Z mojí zkušenosti si pamatuju, že buď jsme měli Háčka, tzn. že dolů ke dnu vedla šňůra a nebo tyčkovky, to byla tyč až na dno. Lodí se to dá normálně objet.Já jsem tedy chodil na kapry, kde byl skutečně velký nešvar mít špičky co nejvýše, tudíš logicky nejdále do vody. Ale i tak se dá dosáhnout normálního kompromisu. Faktem je, že jsou teď hodně populární sumci a rybáři jsou rozesetí suveréně i v plavebce a abych pravdu řekl, ubral jsem kvůli třem, na čtvrtého jsem se už vybodnul. Nicméně debilové se najdou všude. Stačí když jednou za čas sednu na motorku a ihned jsem lovná zvěř, nepřítel státu a podobně. No jo, už jsem si zvyknul, takže asi půjdu brzo na ryby vyzkoušet, jak to skutečně je po těch deseti letech co jsem nechytal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 10. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2012 Ahoj lidi ted jsem zrovna na lodi v holandsku a posilal bych sem vsechny jak rybare tak captainy na skoleni. To je proste pohoda a kdyz rybarovi objedes splavek tak ti podekuje a kdyz mu ho nahodou utrhnes tak se ti jeste omlouva. No a co se tyce provozu na vode, kazdy respektuje toho druheho a kdyz je potreba hned prispechaji na pomoc. Muj sen je byt holandsky duchodce :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 10. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2012 Chlape, tak si to tam uzivej a s tim duchodem jsme na tom stejne :). Musi to tam bejt super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 10. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2012 Ahoj Tomas, nema to chybu jen je tu trochu vetrno, ale mame letos super lod i s celkovym zaplachtovanim nahore, proste parada, az se vratim tak sem hodim nejake fota. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 10. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2012 Jo to urcite hod, jsem zvedavej :). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 10. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2012 Ahoj lidi ted jsem zrovna na lodi v holandsku a posilal bych sem vsechny jak rybare tak captainy na skoleni. To je proste pohoda a kdyz rybarovi objedes splavek tak ti podekuje a kdyz mu ho nahodou utrhnes tak se ti jeste omlouva. No a co se tyce provozu na vode, kazdy respektuje toho druheho a kdyz je potreba hned prispechaji na pomoc. Muj sen je byt holandsky duchodce :)děkuju. potvrzuješ, co jem psal o nás a Německu. dalšího komentáře netřeba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben142 Odesláno 1. Září 2012 Sdílet Odesláno 1. Září 2012 Je to asi měsíc, co si to hasím ( ve výtlaku) z Týna na Orlík. Kousek pod Kořenskem, uprostřed řeky, plave malá roztomilá dětská botička. Taková ta umělá, úplně nová. Napadlo mě, že bude určitě někomu na břehu chybět. A když ne, pěkný suvenýr do lodě. Otočil jsem to na fleku, skáču přes vlnu a už sahám po botičce. Manžlka právě probuzená mokrou sprchou nechápe co blbnu. Když botku držím v ruce cejtím, že něco není v pořádku. Koutkem oka zaznamenávám na břehu nějakej zmatek. Na botičce byla uvázána návnada. Co teď? Botku pouštím, nabírám původní kurz, na rybáře mávnu rukou a dál se radši neohlížím. Manželka, když pochopila o co jde vyprskla smíchy. Doteď to mám na talíři a já, když si na to vzpomenu, jsem pořád na rozpacích. člověk se pořád učí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 1. Září 2012 Sdílet Odesláno 1. Září 2012 (upraveno) Rybáře už neřeším,pokud dodržují pravidla a nařízení tak si nepřekážíme a pokud nedodržují tak je mi líto .A co se sjezdů do vody týče tak to snad je bráno jako vybavení tj.kotviště,překladiště,obratiště apod. a tam nemají co dělat Upraveno 1. Září 2012 uživatelem asfaltsurfer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viktor Odesláno 2. Září 2012 Sdílet Odesláno 2. Září 2012 A o tom to je.Ať každý dělá to co má.Chodec nemá co dělat na cestě.Když tam musí,musí dávat bacha,tak samo co auto,když potřebuje na chodník,taky mu chodec nedává přednos.Cyklisté mají své stezky,když není,musí myslet na svojí zranitelnost a né jet š vedle sebe,čumět do asfaltu,případně sluchátka na sleších.(uši má člověk).Cigáni,dejte nám byty,podpory,bydlení.... . Ať každý dělá to co má a nemusí nikdo být tolerantní a podobné Kocábovy kecy a úvahy jednoho dopravního experta,který to dotáh z dopravního zpravodajství do vlady ko...t. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misson10 Odesláno 2. Březen 2014 Sdílet Odesláno 2. Březen 2014 Tak jako zde píšete o vztazích rybáři vs lodě.... teď jsem náhodou zabrousil do nějákého yachtařského fóra, kde diskutovali majitelé plachetnic.... párkrát tam stálo něco v tom smyslu: "pak se kolem přehnali nějácí bezmozci na motorových člunech" apod. tak doufám, že se na motoráře běžně takto nenahlíží.... i když je možné, že si to ti "bezmozci" o kterých tam zrovna diskutovali třeba zasloužili.... nevím... asi je to o lidech, o tolerantnosti a ohleduplnosti... jak to tedy je ve skutečnosti, plachty vs vrtule? Berou se jako rovný rovným a nebo tam někdy panuje nějáká nadřazenost nebo něco.... ? Věřím, že ve valné většině případech je jedno jestli jezdí člověk na plachty nebo na benzín, mají přeci všichni stejnou lásku: vodu.... a nějáký bezmozci se určitě najdou jak na jedný straně, tak i na druhý.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 2. Březen 2014 Sdílet Odesláno 2. Březen 2014 Je to o lidech. Já mám plachetnici, motoráři mi nevaděj. Ale někdy se prostě najdou pitomci, asi jako všude. Loni si tak stojíme u Boru na volný vodě, dost daleko od břehu, tak na pohodu, neděle navečer, skoro bez lodí, kafe na stole a jen tak kecáme. Z dálky vidím motorák, valí to naplno, kolem nás má místa dost z obou stran, zajížděl se mrknout do zátoky napravo od nás, a místo toho aby to vzal vpravo od nás, tak si nás obloučkem objel, takže nás zavřel mezi vlnama, no houpalo to s náma slušně. No a pak u podskalí tuponi co v deset večer vyrážejí na vodu blbnout ve vlastních vlnách, pozičky zhasnutý, když kotvíš u břehu celkem slušně to houpe. Ale to jsou většinou takový případí který se vytahujou a ukazujou, že na to maj. Já jim to nezávidím. Ale většina motorářů co jsem potkal se chová slušně, mávne když pluje kolem, když kotvíme tak pokecáme, pohoda. Je to prostě o lidech no. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 2. Březen 2014 Sdílet Odesláno 2. Březen 2014 Je to o lidech o tom zadna, nicmene rivalita zde opet je a ve vetsine plachtarskych mozku jsme namysleni zbohatlici "chapej zlodeji", kteri si mohou dovolit lode za mega a prohanenim pozirat stovky litru benzinu.Par let jsem kotvil s plachtarema, tak vim o cem mluvim ... nicmene nikdo z nich mi na lod a benzin nepridal ani korunu, takze takto smyslejici lide jsou mi ukradeni a aby si nekdo nemyslel, ze jsem zaprisahlej nesnasenlivec lidi s plachetnicema, tak i mezi plachtarema mam par dobrejch znamejch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Březen 2014 Sdílet Odesláno 2. Březen 2014 V chorvatsku mi jeden .... nenapadá mě slušný slovo.... chtěl ukázat, že on je tam doma a že já tam nemam co dělat. (pravda je, že jsem byl dost nešikovně hned u vjezdu do maríny). Vyjel z maríny, venku se otoči a hned zase zajel. Těsně u mě přešel do výtlaku. Nevim, jak s takovou mrchou dokázal vytvořit tak velkou vlnu, ale měl jsem kliku, že jak jsem ho viděl, tak jsem odtáhl loď co nejdál od betonovýho mola. Jeden novej fendr prasknul a jeden se utrhl.Jen mě mrzí, že jsem ten jeho člun už pak nepoznal. Měl jsem v plánu si v noci jít zaplavat se šroubovákem. Třeba takovej povolenej vypoušťák oleje v noze bych považoval za adekvátní zadosti učinění.Jinak jsem ale jak hadrář, tak uhlák. O rivalitě jsem nepřemejšlel. Všude se najdou blbci. Když mě někdo pohoupe víc, než je zdrávo, tak si řeknu, že je to blb a pustim to z hlavy. :) Naštěstí takových blbů mezi náma na vodě snad neni tolik. Občas je to i neúmyslný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 3. Březen 2014 Sdílet Odesláno 3. Březen 2014 Tak na toto forum musím reagovat ,, každý kdo pluje po středním Labi a zejména úsek Týnec nad Labem -Chvaletice to zná . Sumcaři mají z jednoho břehu na druhý natažený nástrahy a zakotvený na protějším strome .... od 20 km/h to člověk zjistí .............. až když jsou sňůry na lodi .. s Těma nemám žádné slitování ,, prostě jim to přeřežu. Naopak ,, pokud mi rybář dá aspoň 5-10 metrů kde mohu projet s klidem a pomalu se mu vyhnu . Rybáři prostě za keřem vidět nejsou a když tak už pozdě . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky