Přejít na obsah
Plavidla.cz

Jak se chováte k rybářům ?.......

Fany1000

Doporučené příspěvky

Ahoj všem

Posledni dobou mi lezou rybáři pěkně na nervy , nejen dost sproste nadavaji a placaji nesmysly jako že mam jezdit jen do 18:00 a ze jsem zbohatlickej hajzl ,že to dlouho asi nevydžím a někoho zbiju.

Vrcholem drzosti je když si rozbalí svoje nadobičko a ty jejich bivaky přímo ve sjezdu do vody v Lysé. Nevím zda to cítím jen já nebo se to týká všech? myslim si že jezdim normalně ano dopřavám si skluzu ale přesně jak je psano min 25metru od brehu mimo ukotvene lodě, tak se chci zeptat jestli jsem blbej já nebo co? Vyhybat se jim fakt nema smysl protože jsou ob 10metru a jeste ty jejich super bojky uprostred řeky.

Jak jste na tom vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam ti odpovedet jako rybar nebo jako-(co tam mam napsat-vudce maleho plavidla?)?-pokud jedu s lodi-jsem na tom stejne jako ty-pokud jsem na rybach snazim se lode neomezovat-ovsem jsou i takova ho,,,da ze mam kolikrat strach ze mi vlny od nich rozmlati lod nebo motor o kameny-

proste se na tom Labi musime nejak srovnat

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Ahoj.

Zrovna dneska jsem ve Veletove dorazil k privozu, byli tam takovy mladsi kluci rozlozeny na celej vikend. Naprosto v pohode jsme se porovnali, jeste mi pomohli lod spustit.

Je ovsem pravda, ze ja rozhodne nevypadam jako zbohatlickej hajzl, kdyz taham lod z vody starou 120kou. Udelat vlnu dokazu jedine kdyz jsem na lodi sam nebo skoro sam (mladsi dcerka ma 15kg), ale teda ze bych dodrzoval tech 25m (jako ze prostredkem), "proletel" kolem a myslel ze je to OK, tak to zrovna ne.

Kolem rybaru jezdim v klidku kolem 7km/h, projedu kolem nich a pokud spolupracujou (jako ze ukazou kam maji nahozeno), tak je pozdravim a sunu se dale. Vono se to nezda, ale lod blbje vytrimovana nebo v prechodovym rezimu (muj pripad) dokaze udelat takovou vlnu, ze ma u brehu uz hrebinky a se vsim mlati o kameny. Odpoledne jsem profrcel pres zatoku na Sandberku a kdyz jsem videl co to dela u brehu, radsi bych se nevidel. A to mam celkem neskodnou lodicku.

Edit: Jeste bych dodal (coz ty rybari nastesti ale nevedi), ze kdo si muze dovolit krmit lod se spotrebou 40 a vic litru na hodinu, tak nepochybne musi bejt zbohatlik, i kdyz ne nutne hajzl. ;)

Edit2: Je ovsem taky pravda, ze ja se k rybarum musim chovat slusne, protoze mam takovou rychlost, ze by mne mohli dobehnout, zbytek doplavat a rozbit mi hubu. :D

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Kokoti jsou jak mezi rybáři tak mezi uživateli lodí. Jako rybář, píšící pro různá periodika a hodně intenzivně chytající, jsem si na Labi něco zažil... Ne že bych někoho omezoval tím, že jsem měl pruty špičkou nahoru ale našlo se hovado, co suveréně proplouvalo na plachetnici bez plachty cca 8m kolem břehů a strhával co šlo. Na upozornění, prosby a poté ani na nadávky nereagoval. Chytnout ho jsem dodnes asi na Pankráci.

Jedu li na lodi, snažím se samozřejmě koukat ale jako když má někdo napnutý šňury skoro do půlky Labe, sorry, tak je to idiot. Navíc díky maskovacím a khaki barvám jsou rybáři špatně vidět.

Vše je o domluvě a o toleranci. Myslím, že obě skupiny se o vodu dokážou podělit.

A k závisti? Makám celý 5 dní v týdnu někdy i více, neznám svátky atd. Jednou za čas vytáhnu loď a jedu na vodu. Když mě na ulici vidí lidi (loď na vleku), 90% z nich mumlá něco o zlodějích, tunelářích a zbohatlických kryplech. Tuhle lůzu nesnáším a naopak se usmívám a říkám si, užijte si to vy ubožáci! Je mi jasné, že kdyby mohli, tak mě upálí nebo znárodní, kdo ví...

Odkaz ke komentáři

Ta zavist, to je takovej ceskej system. Tu praci a odrikani za tim nikdo nevidi. Je to takovej posledni pozustatek socializmu.

Kazdymu rikam: Co si koupis nebo nekoupis je jenom otazka preferenci. Kdyz budes zrat suchej chleba, nasetris i na BMW, jachtu nebo letadlo. Je to volba - chces se kvuli tomu drit a/nebo zrat suchej chleba? Nekdo si za svy penize koupi byt nebo barak nebo televizi. Kdyby si to nekoupili, muzou misto toho mit treba lod. Nekdo si kvuli svymu snu najde druhy zamestnani a vydela si na to bokem, proc ne? Toho je potreba si vazit. (A to znamena nedelat ani rybarum naschvaly, protoze i je to neco stoji.)

Ja treba mam doma jenom jednu televizi s uhloprickou trapnych 70cm. Kdybych si koupil vetsi nebo dalsi, nemam na lodicku novej motor, ale ja si vybral motor.

Kdyz se podivate, kolik stoji dneska to vybaveni pro rybare, tak by za par let klidne mohli mit peknej motorovej clun. Tak se jich priste muzes zeptat, kolik je stojej uhlikovy pruty (boilies, cookies a huggies), ze maji takovy kecy. ;) Ty si holt svy penize cpes do neceho jinyho nez oni.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Viky, souhlasím s tebou a přál bych si, aby "ostatní" smýšleli jako ty. Mslím však, že to bude naopak ještě horší a za chvíli tě budou lidi skoro lynčovat za každou v jeich pohledu luxusní a nadbytečnou věc.

Jinak k té výbavě rybáře, tak třeba já jsem měl u vody 3 pruty (á 15 000,-), 3 navijáky (á 15 000), 3 signalizátory (á 10 000), stojan (10 000), 3 swingery (á 2 000), biwak (20 000,-), sonar (15 000), člun (10 000), motor (20 000), další věci jako podběráky, vlasce, pletený šňury a hlavně boilies za desetitisíce nepočítám. Dále foťáky, kamery, telefony... Když jsme tam byli třeba ve dvou, tak to byla velice zajímavá sumička, kolikrát jsme si říkali, že kdyby lidi věděli, tak nás snad přepadnou a zabijou.

Odkaz ke komentáři

Myslím si, že nám taky dost kazí pověst lidé, co si půjčí loď třeba na týden v půjčovně a o provozu na vodě nemají moc povědomí.

Třeba já když začínal (a doteď mi to zůstalo) jsem se choval vždy velice slušně k obsluhám komor, vždy pozdravím a poprosím o proplavení.

četl jsem článek na JI právě o plavbě na chartrový lodi po Vltavě a zmiňovali tam mimo jiné jak museli po telefonu několikrát pokárat obsluhu komory, když se jim zdálo, že hned neotevírá atp...

taky psali, že do Otavy zapluli jen kousek, protože už je nebavilo vymýšlet sprosté nadávky rybářům, kterým to utrhli. Extrémy jsou prostě na obou stranách....

Odkaz ke komentáři

to viky: no jo to je sice hezky ,ale na labi tam co jezdim ja je rybar kazdych 10metru tak to proste fakt nejde to sem si mel koupit nafukovaci clun.

Nemyslim ze bych byl nejakej nafoukanek vite moc dobre ze sem se dost nadrel aby lod vypadala tak jak vypada a ted mam jako poslouchat takovyhle narazky? Frajer jeste pronese ze si to priste rozbali primo ve sjezdu a ja ze budu v prdeli? tak jako kde jsme ? lidska zavist to je fakt maximalni.

Taky jsem byl na dne mel jsem za 2 milony exekuci ale vyskrabal jsem se z toho jen moji praci. Jasne ze mam penize mohl jsem si z fleku koupit lod novou a neresit to ,ale moc dobre si pamatuju jaky to bylo kdyz jsem nemel na hypoteku a chodil jsem na zelezo ! Radsi si koupim starsi a ta prace na ni me proste bavila ,ale takovyhle pitomci mi fakt zkazej celej den ....... a pak ze me tu uz dvakrat hledali policajti ze bych sem nemel jezdit........debil!

jak je to vubec ze sjezdama do vody? jsou nekde oficialni nebo ne? jsou nejaka pravidla? a co vlastne muze statni policie v techto pripadech? dle meho mi moc nemuzou,ne?

hele jestli jsem opravdu debil tam mi to reknete, prosim.

Dik

Upraveno uživatelem Fany1000
Odkaz ke komentáři

rybari po 10 metrech nejsou jen u vas-to je všude-teda skoro,

sjezdy?-vetsina je pod někym-potom by tam rybař nemel taborit ale.....-je par tzv.volnych-treba ten zminovany veletov tak zalezi na domluve-treba vcera ani viky ani milan nemeli problem-holt se rybaři na chvilku stahli a za par minut bylo hotovo-me ti sami davali vcera rano na lod pozor kdyz jsem sel k rodicum do st.kolina -stacilo pozadat-ale taky narazis na vola a ..........

pokud ale opravdu se nechces s nikym dohadovat tak jedine nekam do mariny-nemusis se bat o auto a sjezdy jsou udrzovane-

no a o tom debilovi-to fakt nevim- bohuzel jsme se jeste nepotkali-ale snad to tak zlé nebude-

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

To Fany:

V lysé spouštím taky loď. Mám to cca 5 km od domu. Nikde jsem tam nenašel žádnou ceduli se zákazem vjezdu..... toť po souši. Současně jsem tam nenašel ceduli zákaz kotvení, vyvazování apod.

Rybáři jsou všude. Když jsem vloni zkoušel motorák v jakym stavu je motor tak celkem pokřikovali. Sebekriticky ale musím uznat, že jsem projel 2x tam a zpět. To bych řval taky, ač nejsem rybář.

A to jsem nebyl ani ve skluzu. Motor prostě nešel.

Jinak jezdím většinou na plachetnici s 5 motůrkem na zvýšený volnoběh a to asi nikomu neublíží. :-)

Na vodě nespěchám.

Jako zbohatlík asi vypadám (ale nejsem!!!!). Koupil jsem si starý ale pořád bmw. No a kombinace bmw a za ním loď...... To už naštve nejednoho čecháčka.

Odkaz ke komentáři

Panove kdo tu jste rybari, tak dale jiz nectete, protoze ma slova budou lehce kryticka. Ano, byla zde zminka o tom, ze se na vodu musime vsichni vejit. Ano, nebudu mit nic proti, pokud se na vsech vodnich hladinach v nasi republice budu moci prohanet se svoji lodi. Ale to jak vsichni vime bohuzel nejde. Kdyz se podivam na mapu nasi republiky a zapatram ve svem okoli, tak vodnich ploch pro rybare je zde spusty, vodnich ploch pro moznost provozovani plavidel s motorem ani jedna. Tudiz si myslim, ze rybari maji dalsi alternativy kde si jit zachytat aniz by museli sedet u Labe ci Vltavy. Omlouvam se vsem predem ale proste na rybare v mistech kde je plavebni draha ohled neberu a klidne se do mne pustte !!!!!!

Proc toto, vysvetli i par postrehu.

V Lovosicich, kde spoustime lod na vodu se pry objevila cedule o tom, ze sjezd slouzi jako verejne misto pro spousteni rekereacnich plavidel na vodu. Na tomto sjezdu jsou samozrejme vzdy uprdelelny rybari a tudiz s nima opet vznika debata o uvolneni sjezdu. Musim sice zaklepat, ze ja jsem se s nima vzdy vcelku v pohode domluvil i kdyz se jim samozrejme nechtelo. No nicmene dve perlicky. Tato cedula na sjezdu pry po jejim umisteni byla rybari odstranena, respektive znicena. Bohuzel si to ti blbci, nebo nekdo jinej, to uz presne nevim, natocili na video a nekde ukazali na netu. Takze se to samozrejme resilo na vyssich mistech. Dalsi prihodu mam od znameho, ktery tam spoustel vetsi lod. Prijel a rybare pozadal slusne o uvolneni mista pro spusteni lode. Ty mu misto udelali, ale samozrejme ne uplne, ze uz se vic posunout nemohou. Samozrejme tomu tak nebylo. Jelikos vsak znamej necouva s lodi poprve, tak to vyklickoval a dostal se k vode. U auta mel otevreny okno kde potom slysel od rybaru " hmm tak nic von se tam s tim vymotal" Cili co k tomuto jeste dodat.

A jeste jedna perlicka primo ode mne. Pred asi dvema roky jsem se vracel po Labi ze Strekova a najednou primo uprostred plavebni drahy nejaka mala lodicka. Rikal jsem si kdo se to tam veze a jiz jsem chtel zacit spomalovat, abych je tolik nepohoupal. No po prijezdu bliz jsem zjistil, ze to jsou dva rybari a oba nahozeno. Jeden nalevo druhej napravo, takze pres celou sirku plevebni drahy. Takze toto jsem jiz povazoval za totalni aroganci a tudiz jsem ani nespomalil a proletel kolem nich. Takovej fofr jakym dotycnej na me strane namotaval vlasec na prut jste jeste nevideli. Jsem rad, ze ve skluzu je lod trochu hlucnejsi, protoze ocividne nedekovali :lol:. Nicmene v hlavni plavebni draze nemaji co delat a ja na ne brat ohledy nebudu. Repsketive nejsem si jistej, zda by plne nalozenej remorker take bral ohledy a vyhybal se dvoum rybarum s lodickou ukotvenou v prostredku plavebni drahy. Asi ne ze ?

Jak jsem psal vyse, rybari maji mnoho jinych alternativ, takze pokud sedej u, nebo primo v plavebni draze, musej pocitat s tim, ze jim nekdo obcas vlasec utrhne, nebo je vlnkou popozene dal na breh.

Odkaz ke komentáři

tomas80 ... jsem moc rad ze to takhle bere i nekdo jiny nez ja :-) ale uz jsem vychladl , zejtra jedu na zapsani tazneho na lyzare na SPS praha a prej mi rovnou udelaj i technickou at tam pry dlouho nemusim , tak jsem zvedav co vse budou chtit ,ale vse je po generalce tak to snad bude dobry :-)

Jinak co se tyce rybaru jsem vychladl ,ale ono to dlouho trvat nebude a nejakej pitomec me zas nastartuje :-)

Ale je to sranda jezdim na ctyrkolce lidi me nesnasej ze prej likviduju prirodu , koupim si lod a jsem zbohatlickej hajzl ...... no neni zivot krasnej? :-)

Fany

Odkaz ke komentáři

Asi před čtrnácti dny jsem to smotal někomu u Kolína, ale byl natolik slušnej, že se ještě omluvil. Omluvil jsem se tedy taky s tím, že jsem to nepostřehl, zamávali jsme si a mastil jsm dál - večer jsem pak vymotal z propelleru asi 15m vlasce. Takto je to v pohodě, ale častější případ je, že rybář je zalezlej za keřem a nahozený přes celou řeku a strašně se rozčiluje, že jsem mu vymotal vlasec za dvě kila. To to ve mě začne vařit, když si uvědomím co stojí gufero na hřídel.Nevím, jestli zrovna na druhým břehu je vždycky nejlepší ryba, ale vlasce přes celý Labe mě fakt vytáčej a nejlepší je, když zaslechne motor a zvedne to do vzduchu aniž by vylezl ze křoví.Když mi pak vlasec prohrábl pěšinku na hlavě, už jsem se neudržel a ačkoli se to nesmí, otočil jsem člun a vyrobil jim vlnu a vyhodil jim gumák na břeh.Představa, že bach to dostal přes krk mě prostě dostala. Jména který jsem dostal si už nepamatuju, ale bylo jich hodně. řeka není jen rybářů a není ani naše. Pokud se oni chovají slušně, snažím se tak chovat i já. Už jsem viděl, že mají vybójkováno kam mají nahozeno a i když je to třeba do půlky, nevidím v tom problém, ale vlasec který není vidět, když jedu prostředkem.... nevím co k tomu dodat
Odkaz ke komentáři

Tome, na Labi jsem se něco nachytal, obzvláště od Sebuzína po pískovnu. Pamatuji i 3 měsíce v kuse u vody. Je to jen a jen o lidech. Vždy jsem respektoval plavební dráhu bo ono ani neni příjemný přijít o prut s navijákem za cca 30 tisíc nemluvě o vlsci, pletené šňůře a montáži (cca 1000,- a více). Bohužel se vždy najdou debilové, co si myslí, že je voda jen a jen jejich. Na druhou stranu, jak jsem již psal, chytal jsem tam v té velké zátoce, jak je pak za ní ta velká modrá roura přes vodu. Tam nikomu nemůžeš vadit. A pak se najde velkej mořeplavec s plachetnicí bez plachet, co si to šine schválně 8 metrů od břehu, nedbá na prosby a podobně a normálůně ti to smete. To že je někdo s prominutím kokot a ustele si ve vjezdu pro lodě, to raději nekomentuju. Někteří lidi jsou prostě trotli a neuděláš nic. Bohužel.
Odkaz ke komentáři

Fakt podřízli jo? Tak to je masakr. No když si představím co ten vlasec přes krk udělá, běhá mi mráz po zádech. Já se zatím jen pořezal na ruce když jsem to vymotával z vrtule. Jednou se mi povedlo, že mě kontrolovali policajti u Kolína když jsem zrovna vymotával vlasec a když to viděli, už ani nechtěli nic vidět, jen se zeptali kde a jak jsem to smotal a hned letěli k Veletovu. Když jsem se pak večer vracel do Týnce, všechny vlasce končily nejdál 10m od břehu. Další víkend to ale bylo zase při starém. Je to rozhodně o lidech, ale bohužel to není jenom na vodě.
Odkaz ke komentáři

Vlascu se moc nebojim, nejspis i kvuli maly rychlosti se nenamotavam casto.

Trochu mam nejasno v tech bojkach. Obcas se mi stane, ze sedi naproti sobe 2 rybari, jednomu se vyhejbam a druhymu do toho vletim. U nas doma teda uz celkem znam, kde sedavaji, ale i tak sem tam nekoho za kerem prehlidnu.

Nekdy si nejsem jistej, jestli tam plave bordel nebo je to bojka a kdyz je pres pul Labe, tak jak mam poznat na kteoru stranu od ni vede vlasec? Na Labi asi vetsinou chytaji na tezko, je podle vas nejlepsi to vzit co nejbliz kolem ty boje? Tam by melo bejt riziko namotani maly.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,nechtěl jsem se přidat,ale musím.Nejvíc mě žere to MUSíš TOLEROVAT.Když to slyším,lezu po zdi.Musím tolerovat cigány,musím tolerovat arabáše,musím tolerovat kvokající hovězí předjíždějící 20 min kamion v levém pruhu,stále někoho MUSíM tolerovat.Rybářovi nevadí,že sedí pod cestou u řeky,kde lítají motorky,ale "řev 4taktu na řece vadí,proč nám brání v pohybu?Ať chytají tam,kde nikomu nepřekážejí a neomezují.Pojďme zorganizovat akci,že se oblečem do maskáčů,obsadíme chodníky a cesty k vodě ukryti v křoví a budeme na ně házat kotevní lana a jiné provazy.
Odkaz ke komentáři

Ahoj, já jsem si půjčil od kamaráda malý gumák s motorkem. Půjčuje mi ho do Chorvatska. Včera jsem to byl vyzkoušet, protože to rok stálo.

Spustil jsem to na Labi u Brandýsa a rozhodl jsem se že se zajedu vykoupat na Probošťák i když tam motorové lodě nesmí.

Jel jsem pomalu- (jinak to s tím gumáčkem ani nejde) rybářům jsem se vyhýbal velkým obloukem a bylo jich tam dost. Na chvilku jsem na Probošťáku přirazil u břehu a už tam byl pan rybářská stráž a že dostanu pokutu, že zavolá policii. No choval se dost arogantně. Tak jsem mu slíbil že už tam nepáchnu a taky to dodržím. To jen pro ostatní aby viděli jak to u nás chodí.Je vidět, že oni po nás chtějí na 100 procent dodržovat předpisy, když ale zablokují plavební dráhu na Labi, tak to už se nic neděje.

Odkaz ke komentáři

Já jsem byl se člunem pouze párkrát na Dalešicích a vzadu, kde je to poměrně úzký, jsem jel slušně uprostřed, ne zrovna rychle, a hoši v maskáčích mě hrozili a dvakrát po mě házeli kamením. To pak člověka přímo vybízí, aby za to vzál a udělal tam pár oblouků blíže břehu, aby si ty magory vylízaný prohlédl. (souhlasím s Viktorem)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...