Rimmerak Odesláno 11. Květen 2014 Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 ...Tak to Vám tedy pěkně děkuju. Dneska jsem si byl objet na motorce okolí Vltavy (Libčice, úholičky, Dolany) abych nalezl nějaké rozumné a klidné místo na spuštění gumáku, kde by se i dalo nechat auto. A jak si čtu tuto diskuzi, nabývám nepříjemného dojmu, že to nebude idylická oddychovka, ale nervy. Protože jsem si udělal papíry teprve před vánoci, motor koupil po novém roce a gumák teď a jediné co jsem zatím stihnul byla hodinka brumlání motoru na zahradě v sudu a nafouknutí gumáku na trávníku, moc se na vyzkoušení těším. Ale jsem jeden z těch, kterým vadí obecenstvo. Tím spíš, když budu nafukovat a dávat na vodu člun poprvé v životě a budu u toho určitě vypadat jako pitomec. Jestli mi to kromě případných čumilů budou znepříjemňovat i rybáři, stane se z mého vodního snu spíš trauma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 11. Květen 2014 Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 Jestli chceš tak se ozvi do SZ.Jsem z Libčic tak ti můžu pomoct-poradit v začátcích. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 stane se z mého vodního snu spíš trauma.Hele neboj, tak hrozny to nebude a rozhodne se nenech nejakou bandou pitomcu odradit od tohoto prijemneho odreagovani na vode :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 Přesně tak, víceméně kdekoliv po čR je někdo z nás, zná místa., kam zajet, kde to dát na vodu, poradí v začáítku, tak se ozvi, určitě se někdo najde, kdo poradí. Nejhorší je předem se nervovat ze situací, ke kterým většinou ani nedojde, top zkazí předem veškerou radoist a o tu tady jde především Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 Co si myslí ostatní ti může bejt ukradený. Každej nějak začíná. Si představ ty rybáře kolikrát nahodili tak, že chytali spíš veverky na stromech, než se to naučili. :DUčenej z nebe nespadl. V momentě, kdy nahodíš motor a odrazíš od břehu, bude stejně většina čumilů jen zelená závistí.Jak velkej máš gumák? To přece musí jít spustit hravě ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 Asi máte pravdu, zkusím je ignorovat. Taky jsem chytával ryby (cca od 12 let do 18) a ti starý rybáři byli i tak nesnesitelný. Stačilo chytit víc ryb než oni a bylo zle. řvali, že to mám rychle vytáhnout a né si s tím hrát, že se jim to zamotá do jejich vlasců atd. No co, potřebovali si zvýšit ego na mladým klukovi. Mám 3,2m a 5HP Parsuna. Obojí bazar, navíc dost výhodně, ale i tak si už o mě pár lidí myslí, že sem zbohatlickej hajzl... Auto, motorka, teď člun... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
satula Odesláno 24. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 24. Červenec 2014 A tím to pouze začíná, pak motorovej člun, pak větší člun no a pak přijde finančák jak na mě, lidi sou svině!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 25. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2014 Ať přijde. Jsem zaměstnanec a zaměstnavatel za mě daní :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 30. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2014 Chlapi, dokážete mi někdo vysvětlit proč většinou skončí vlasec namotanej až u gufera? Nějak si to neumím představit jak to tam probíhá. Třeba by se pak dal vymyslet nějakej zlepšovák kterej by to uřízl a neničilo nám to ty drahý gufera. Nevím jestli funguje ten nůž co se dá někde koupit a přišroubovat k vrtuli, ale když si vybavím vrtuli na mercruiseru a k ní nějakej kotouč?? Sice se to poslední dobou pod Týncem trochu zlepšilo, ale stejně jsem už letos dvakrát vymotával.Vždycky se najde koumák kterej chce tu rybu od protějšího břehu. No a po šesté hodině kdy zavřou komoru už si ani netroufám někam vyplouvat. To jich je dvakrát tolik. Naposledy jsem to namotal i s háčkem a tem jsem si pak zabodl do ruky když jsem to vymotával a nevšiml si ho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 30. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2014 Dělají se tzv. linecuttery - prostě střihače - http://aq110.rajce.idnes.cz/nastenka#linecutter1.jpg http://aq110.rajce.idnes.cz/nastenka#linecutter2.jpg , ale některé motory to mají, jiné ne, před šroubem (vrtulí) to ale stejně zůstane namotaný, takže demontáž je stejně růčo bueno. :-) jen se to nedostane k tomu guferu, který by to mohlo zničit.Snad se to snad dá dokoupit solo. Loni jsem si přivezl na Orlíku cca 50 m šňůry na sumce. Nadával jsem jak dlaždič, jediné co mě pak utěšilo že cívka, které jsem měl většinu na šroubu namotanou, tohoto vlasce je cca 700 Kč. (alespoň trocha satisfakce) ...I vim kde jsem jí namotal, víc než 100 m od břehu a i jsem viděl jak poskakoval, ale nějak mi to v tu chvíli nedošlo. Nenapadlo me, že to může mít takhle daleko od břehu ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 30. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2014 (upraveno) To ale ucpe výfuk který mi jde skrz vrtuli ne? Leda, že by to bylo děravé. Ta šňůra- to je takový jakoby lanko? To je ono co nejčastěji vymotávám. A to jezdím pomalu a dávám si sakra bacha, ale někdy to prostě nejde a když blbě svítí slunce a rybář je zalezlej za křovím, tak je to bez šance. Možná kdybych jezdil na plnej kotel, tak by mě bylo slyšet a včas by se aspoň ukázali. Leda si pustit naplno rádio - :lol: Upraveno 30. Červenec 2014 uživatelem romanva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 30. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2014 Já mám vestavěnej motor a výfuk nemám šroubem, ale mimo a toto je přímo na hřídeli. Je to jen pro představu, ale dělají se různá řešení.Jo, taková zelená, jako pletená šňůrka, ale tenoučká. ... takový tenký svinstvo :-)Mělo by to všechno být do 50m od břehu, nebo mimo značenou plavební dráhu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kotasan Odesláno 24. Červen 2017 Sdílet Odesláno 24. Červen 2017 Ahoj,pokusím se trochu oživit toto téma ...Tak dnes jsem byl na Labi (na vodu v Srnojedech) a vydali jsme se s rodinou směr Pardubice. Sotva jsme vyrazili už na mě mávali rybáři ať jedu k pravému břehu (ve směru toku vody) (zdůrazňuji, že nemám problém jet ke straně, pokud to jde) .... Samozřejmě všichni kolmo postavené sumcové pruty a sňůry natažené více jak 2/3 šířky řeky ... Samozřejmě pohled vrahů, že si tam někdo dovoluje vůbec jezdit s motorovou lodí. Pod mostem nahozeno přesně tam, kudy plavební znaky ukazují proplutí ... Bylo jich tam desítky. Jelikož jsem majitel motorového člunu, držitel povolenky k lovu ryb a aktivní trenér rychlostní kanoistiky, chápu zájmy všech zúčastněných, ale již tady někdo několikrát řekl, že to především o lidech ... Zajímalo by mě však, jestli někdo tak důkladně jako PčR a SPS kontroluje uživatele motorových a jiných lodí, kontroluje rybáři dodržování zákona o rybářství a dalších podzákonných předpisů, týkajících se lovu ryb, příp. jim za jejich porušení uděluje pokuty. Např. lov bojku (většinou nastraženo na sumce) upravuje Příloha č. 7 k vyhlášce č. 197/2004 Sb. čl. VI. a zní: ... Bójka smí být nastražena pouze tak, aby byla zachována nejméně vnitřní třetina vodní plochy volná pro plavbu ... Pokud tedy nezakročí rybářská stráž, měla by zakročit PčR a SPS.Co vy na to ? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin Odesláno 25. Červen 2017 Sdílet Odesláno 25. Červen 2017 (upraveno) Když ono se nejlíp chytá mezi lekníny u protějšího břehu. A já jsem taky takový prase, že jsem si takhle namotal šňůru na vrtuli. V Lovosicích jsem si zase dovolil spouštět na sjezdu blíž ke komorám (ten co se používá víc o 50 m vedle byl zrovna plnej), když v půlce sjezdu byl rozcabenej rybář. Jsem já to ale bezohledný hovado! A tuhle jsem málem dostal po hubě, že jsem namotal v půlce plavební dráhy u komor. Ještě jsem si dovolil mu říct že čů.ák, kterým mě nazval nejsem já, ale on, protože má nahozíno, kde nemá co dělat. Upraveno 25. Červen 2017 uživatelem Olin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 25. Červen 2017 Sdílet Odesláno 25. Červen 2017 Jako lodař , rybář , sumcař a kaprař to mám tak ,, nechají mi místo na projetí lodi , ok , vyhnu se , nechaj li to přes celou řeku nebo úsek kde prostě musím proplout a nedá se jinak tak jim to bude seberu vrtulí a když to mají ve vzduchu tak to uříznu .Nadávat si pak mohou jen sobě . Mohout to mít klidně na druhé straně u leknínů to nevadí ale musí mít olůvko aby jim šnůra ležela na dně . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 25. Červen 2017 Sdílet Odesláno 25. Červen 2017 Já potřeboval před 3 týdny v Županovicích k molu u restaurace. Vedle vlevo je pláž a plavební znaky zakazující jízdu vlevo od mola, k molu se může podél zákazu. Povodí tam ale zrovna mělo provizorně naházené ve vodě žluté bojky, kterými se chystalo vyznačit prostor pro koupání. A co myslíte. Rybáři měli nahouzeno mezi těmi bojkami a na mě křičeli do čůráků a chtěli, abych to objel přes ten zákaz a že prý žlutý bojky jsou zákaz a nemám tam co dělat. Když na mě někdo křičí, že jsem čůrák, tak mu taky řeknu že je to on, protože nerozumí plavebnímu značení. Manželka ale tyhle hádky nesnáší a měli jsme z toho zkažený ještě kus dne, protože já obhajoval že na mě nikdo do čůráků řvát nebude když mám pravdu já. Pro mně jsou rybáři velmi nepříjemným elementem na vodě. I když se maximálně snažím, abych se jim vyhnul a z pak jízdy mám kulový, protože jen koukám za jakým keřem jsou zrovna schovaný a kličkuju jak debil, tak se to prostě někdy neuhlídá a vjedu jim do místa, které oni považují za svůj soukromý kus, i když je to plavební dráha. Jejich reakce je většinou velmi sprostá. Podle mne si neoprávněně usurpují víc prostoru, nežli jim náleží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tove Odesláno 26. Červen 2017 Sdílet Odesláno 26. Červen 2017 Na vode stejny pribehy co jsou vyse popsany, ale mam chatu primo na brehu, nechytam, ale krome jednoho co chodi pod chatu chytat a s kterym se leta znam, je to vetsinou parta po který ty brehy potom musim uklízet. Pochopitelne taky i moje molo, na kterym klidne bivakujou, všude supiny, hlavy, vnitrnosti a jinej bordel. Tuhle tam jeden sedel, chytal z mola / nevim co na to ten jejich rad / a tatak jsem tam az musel zaparkovat clun, potom odtáhnul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kotasan Odesláno 26. Červen 2017 Sdílet Odesláno 26. Červen 2017 Rybářský řád jasně říká, že rybář je povinen před zahájením lovu uklidit místo na kterém hodlá lovit. Pokud je molo soukromé (což je téměř asi vždycky, pokud se nejedná o vlastnictví státní atd.), tak by na něm žádný rybář neměl co dělat. Např. na přehradě Hracholusky si chataři mola staví a následně po připevnění za poplatek Povodí Vltavy i užívají. Zároveň držitel platné povolenky k lovu ryb může vstupovat na pobřežní pozemky za účelem lovu ryb.Na druhou stranu místa k lovu ryb nesmějí být vyhrazovány, třeba že si tam někdo přidělá napevno vidličky a pak říká, že je to jeho místo. To platí i na "místa" u chaty, pod chatou atd.A ještě i jako rybář podotýkám (bydlím na břehu řeky, kde je zákaz plavby se spalovacím motorem), že projetí jakéhokoliv plavidla, el. motor, pramice, skupina kanoistů, příp. plavec, ryby absolutně nevyplaší. Horší je pokud tam zaloví dravec, v tom okamžiku mi končí rybačka :)Hezký den ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 27. Červen 2017 Sdílet Odesláno 27. Červen 2017 Dneska stojím na dalbě před Osekem, přijede rybář a ptá se, esli mi nebude vadit, když podemnou asi 15m bude chytat. Samo, že nevadilo. Takže se najdou i slušný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Červen 2017 Sdílet Odesláno 27. Červen 2017 No jo... ja jim asi nedelam uplne radost, když se rozhodnu v pul sesty rano testovat motor. Ale musim teda pochválit, nikde ani jedna snura přes reku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 1. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 1. Červenec 2017 Copak jsi zase proved ? https://www.mrk.cz/oznameni.php3?id=2720 :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 2. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2017 Copak jsi zase proved ? https://www.mrk.cz/oznameni.php3?id=2720 :DPředpokládám, že jeho největší a naprosto neprominutelný prohřešek je vlastnictví pěkné lodi. Jako další v pořadí bude zřejmě to, že z té lodi dokonce chytá ryby, čímž se dopouští opakovaného prohřešku proti slušnému chování tím, že jsou mu ostatní méně majetní nuceni závidět. Jako ideální řešení pro obě strany bych viděl znárodnění dotčeného plavidla a následným jeho užíváním předsedou rybářského spolku, jeho rodinou a přáteli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 2. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2017 ... největší a naprosto neprominutelný prohřešek je vlastnictví pěkné lodi.To sis asi splet ne? Prakticka a bytelna je, to jo, ale ze by se musela zavidet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 3. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2017 Rybáři jsou podle mne posedlí hledáním nějakého fiktivního svatého grálu. Místa, času a jiných okolností, kde jsou ty nejkrásnější a největší ryby co se nechají tahat z vody jedna za druhou. S lodí má rybář evidentně větší šanci to místo najít a to se neodpouští! Když se k tomu přičte možnost udělat si na lodi oběd, schovat se před deštěm, přespat, spustit návnadu kdekoli...... tak to už je výhoda oproti těm sedícím na břehu nepřijatelná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel242 Odesláno 3. Červenec 2017 Sdílet Odesláno 3. Červenec 2017 Copak jsi zase proved ? https://www.mrk.cz/oznameni.php3?id=2720 :Dasi dělal velký vlnky.... :-) nebo někomu vyfoukl sumce.... :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky