AnnVr Zveřejněno 8. května Sdílet Zveřejněno 8. května Ahoj, před časem jsem tu psala o radu s výběrem lodi. Loď je doma a touha po prvním dobrodružství veliká. Chtěli bychom jet v létě z Prahy přes Mělník do Poděbrad a zpátky, vyhrazených na to máme cca 8 dní s tím, že chceme dělat zastávky, projít města po cestě... Dávám do kupy všechny možné informace a hodně googlím, ale síla komunity je veliká, tak se zkouším poptat i tady. Jde mi o jakékoliv tipy, postřehy - k přístavištím / vývazištím (to asi nejvíc - někde bychom chtěli zastavit třeba na dvě tři hodiny, někde na noc - jak dopředu je třeba dobré volat a poptat se / jak moc v tomhle úseku bývá začátkem července plno), s čím máte zkušenosti, na co si třeba dát pozor nebo i kam se zajít dobře najíst. Po cestě je i dost komor, je tam třeba něco, co by bylo dobré vědět? Koukala jsem například, že v Neratovicích je relativně nové molo, ale podle google fotek bylo v prosinci zničené, nevíte, zda je třeba už opravené? A ještě jeden lehce nesouvisející dotaz, snažím se najít pravidla ohledně vlajek. Rozumím tomu, že mohu mít českou vlajku na konkrétním místě a nějakou jinou (v menší velikosti). Můžu mít ale třeba jenom náhodnou vlajku bez té české? Malé plavidlo, na českých řekách, žádné moře. Předem moc díky 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 8. května Sdílet Odesláno 8. května Česká vlajka je povinnost! Bacha na to. Musí být největší z použitých a na zádi. Stát se dá v Kralupech ve dvou klubech a marině, v Lužci malé městské molo, v Zelčíně privat molo, na Hoříně na dalbách nad i pod komorou. Na Mělníku kulový, leda nějak v obchodním přístavu a klubu kde jste ji koupili. Nad Obřístvím na dalbách nebo čekacím stání, totéž nad dalšími komorami. Na Probošťáku u břehu, v Brandýse loděnice, nebo nad komorou dobré stání na nákup, nocování. Čelákovice nad komorou velké stání ŘVC, Ráj na vodě a sport klub. Nymburk jestli bude hotové stání ŘVC?, jinak nic moc, malé molo hned nad mostem, patří přilehlé hospodě. Poděbrady stání ŘVC pod komorou. Volat není kam a není potřeba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 8. května Sdílet Odesláno 8. května Ještě doplním Davida, že se začalo stavět stání ŘVC v Brandýse pod jezem, ale nevím kdy bude hotové. V Čelákovicích je u stání ŘVC vyzkoušený stánek s občerstvením, můžu doporučit.....😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AnnVr Odesláno 9. května Autor Sdílet Odesláno 9. května Díky moc. S tou vlajkou je to fakt povinnost? Všude jsem četla, ze malá plavidla nemusí, tak to je novinka. Na ta RVC stání jsem se divala, jedno by mělo být hotové asi den před tím, než pojedeme 😄 ten Nymburk snad až 2025, tak uvidíme. U těch RVC chápu správne, ze 48 hodin jen tak bez rezervace nebo placeni? Jinak u těch ostatních bude asi vždycky číslo? Stačí volat až jak tam budeme a domluvit se nebo je zvykem, ze se člověk musí “objednat” dřív? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 9. května Sdílet Odesláno 9. května Registrovaná plavidla s vlajkou už hodně dlouho. ŘVC chápeš správně a jinak já jedu na blind a ono to nějak vyjde. Když ne, hodím dvě kotvy a landšteg na břeh. Tlf. č. je málo kde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky