Přejít na obsah
Plavidla.cz

Žernoseky.

Doporučené příspěvky

Ahoj.

Pro velký úspěch v loňském roce chceme letos zopakovat náš výlet na Žernoseky příští týden během svátků tedy od čtvrtka do nedělenebo pondělí.Bude tam někdo?Připluju s 18 stopou plachetkou jménem La Viva.Budu muset kotvit v maríně,nebo u břehu pod hospodou protože synátor má na ostrově soustředění od čSVM.Tam se tím pádem nemůžu objevit dřív jak v sobotu dopoledne,kdy ho přebíráme nazpátek.Přidá se někdo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Tak jsme zdárně dorazili na Žernoseky, ale ten hic byl dnes dost úmorný.Díky Fischmasterovi jsme v Kralupech opravili zarezlý teleflex (nemažete - nejede to :)). Nouzové namazání Konkorem vydrželo do Lovosic, tam se znovu začal přidírat, tak jsem to opravil již definitivně za pomoci odpovídající vazelíny. Ještě jednou díky Fischmasterovi.
Odkaz ke komentáři

Ahoj.

Pro velký úspěch v loňském roce chceme letos zopakovat náš výlet na Žernoseky příští týden během svátků tedy od čtvrtka do nedělenebo pondělí.Bude tam někdo?Připluju s 18 stopou plachetkou jménem La Viva.Budu muset kotvit v maríně,nebo u břehu pod hospodou protože synátor má na ostrově soustředění od čSVM.Tam se tím pádem nemůžu objevit dřív jak v sobotu dopoledne,kdy ho přebíráme nazpátek.Přidá se někdo?

Hele jenom uporzorneni. Decka z CSTV jezdej do hospody u parkoviste na obed. Kotvej gumaky v tom zalivku vpravo od mariny, tak pokavad tam budes inkognito, aby te tam nevideli :)

Jinak na Zernosekach stale voda relativne pekne cista, tepla a krome sobotniho nocniho ficaku, stale krasne. Doufam, ze to pocasi tam Taurus osefuje na celej tejden :)

Odkaz ke komentáři

Sobotní fičák, který zmiňuje tomas80, byl jen čajíček proti včerejší večerní bouřce. O život sice nešlo, ale malá rozhodně nebyla. Zejména v maríně u mol je to obvzlášť vypečené. Jinak počasí přes den tak akorát, už aby jste dorazili.
Odkaz ke komentáři

Dětičky to evidentně přežily ve zdraví, alespoň jsem nezaznamenal žádnou záchranou akci :). V podstatě to bylo na draka nejvíc v maríně. Kdo to tady zná tak ví proč. Vítr se rozběhne přes celé jezero a u mol si loď pěkně zaskáče. Ale zase to až takový drama nebylo.
Odkaz ke komentáři

Navazani na vlakno od Fischmastra z vlakna motorove lode

Na ženosekách jsem byl tento víkend.V pátek tam řádili záchranáři a ti nás pohoupali až až.Tome kde jsi stál?Já byl v maríně pak jsem se koupal u ostrova,a nakonec zase v maríně.

Ahoj. Byl jsem u ostrova, mavali jsme na sebe. Mel jsem tam zname, tak jsem se chtel stavit v sobotu, protoze v patek vecer jsem byl pryc. Ale uz jsem Vas tam nenasel. Kdy jste odjizdeli?

Odkaz ke komentáři

tomas80 - jeli jsme s sobotu, to jsi byl "doma" (alespoň myslím že to byla Tvoje loď). Jenže jsme chvátali a tak nebyl čas se ani pozdravit - činím tak dodatečně. Stejně nás bouřka dohnala a to při výjezdu z Hořínského kanálu. Tak jsme ten bouřkový týden alespoň zakončili stylově za stálého nadávání na možnosti vyvázání (spíše nemožnosti). Zrovna na tomhle kousku řeky jak na potvoru nic rozumného není. Jinak, jak píše fischmaster, ten týden neměl chybu.
Odkaz ke komentáři

Jo v sobotu dopoledne jsme byli v Jachtaku. Mel jsem v planu si Vas tam ve ctvrtek najit, bohuzel ctvrtek byl opet neplanovane servisni den. To uz si rikam, ze se nema co podelat a misto uzivani jsme alespon provizorne spravovali praskle tesneni na svodu vejfuku. No nic uz mam objednane nove a tak ho budem muset vymenit.

Kazdopadne az na to bourlive pocasi se Vam to asi opravdu vyvedlo.

Odkaz ke komentáři

Plavba tam jako celek proběhla v pohodě.Zato připlutí na jezero bylo výživné.Nejdřív trošku čekání v Lovosicích před komorou,behem kterého přišla bouřka.Po vyplutí z komory a absolování pravé zákruty řeky přišel takovej menší deštík kdy tekly provazy vodorovně s hladinou řeky,ale proti proudu.Zaháním holky do kajuty a říkám si copak asi děti na soustředění na ostrově(pak mi mlaďas řekl,že to byla docela pohoda proti bouřkám předtím).Okolo práskalo docela často a já byl jediný objekt zájmu besků,který byl na vodě.Odbočuji na jezero a v tom se bouřka uklidňuje a tak pomalu proplouvám okolo ostrova kde je ubytován synátor a kontroluji situaci.Potom si v klidu pluju směrem k maríně,kde strávíme noc.Jakmile se blížíme do cíle plavby začíná znovu foukat a pršet,takže ve slejváku hledám místo k zakotvení.Koukám podle insrukcí po místě se zelenou značkou.Žádnou nevidím a tak přistávám na místě bez značky.Fouká vítr a tak i přes slotu která panuje přivazuji loď.Když mám hotovo a chystám se zalézt do lodi tak slyším troubení.Pátrám po zdroji zvuku a vidím jinou loď,které jsem asi zabral stání.Znovu ven odvázat a vyplout považuji za slušnost a tak kroužím okolo maríny a hledám flek.Nakonec na mězamával kdosi-tímto mu děkuji,a navedl mě na volné místo.Nastává standartní procedura přistání a uvázání a v tom přestalo pršet.

První nápoj na žernosekách byl grog......

Upraveno uživatelem fishmaster
Odkaz ke komentáři

• 5 months later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...