Přejít na obsah
Plavidla.cz

Dalešice-nebezpečné skalní výstupky pod hladinou

marek1

Doporučené příspěvky

Nedávno jsem se plavil na daleÅ¡ické pÅ™ehradÄ›. Cestou zpÄ›t jsem zaplul do jedné zátoky a pÅ™i vyplouvání z ní pÅ™i pomÄ›rnÄ› malé rychlosti jsem nehoráznÄ› chytl spodkem nohy zÅ™ejmÄ› o skalní výběžek. Byl jsem totalnÄ› v Å¡oku paÄ v místÄ› nárazu jsem nic nepÅ™edpokládal( dostateÄná vzdálenost od bÅ™ehu,sonar, vÅ¡e v pohodÄ›). V okamžik nárazu jsem na lodi stál,ot. 1300/min. Najednou rána, já se zvedám ze zemÄ›,hledím co se dÄ›je, bÅ™eh byl daleko. NevÄ›dÄ›l jsem co se vůbec stalo. Najednou se podívám, že mám vytrimovanou nohu tak na 50 procent. V tu chvili mi bylo jasne, že jsem neco vzal nohou. Po vyndání lodÄ› na vlek se mi ulevilo. NaÅ¡tÄ›stí pár Å¡krabancu, vrypů a zbytky rozdrcného kamene na spodku nohy. Vrtule v poho. Nedovedu si pÅ™edstavit, plout tam trochu rychleji. ChtÄ›l bych proto vÅ¡echny na toto místo upozornit. Bohužel nemám zadnou podrobnou mapu tak, zde dám alespoň souÅ™adnice. Snad to pomůže.

49°9'35.529"N, 16°5'41.668"E OznaÄený modrý bod. Nejlépe je to vidÄ›t,pÅ™i pÅ™ekliknutí na leteckou mapu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...