Přejít na obsah
Plavidla.cz

Manuál volvo penta cobra sx

marek1

Doporučené příspěvky

Pokud by ti to utíkalo někde nad hladinou tak bys občas viděl olejovej flek na vodě, další možnost je že by se Ti to tlačilo podél hřídele do manžety transomu, potom by to mohlo ubývat aniž by jsi to nějak zjistil. V místech pod hladinou by měl působit vodní sloupec takže by to mělo spíše přibývat. Otázkou ještě je, zda jsi při plnění dal požadované množství a nebo zda tam bylo méně a teď se to časem dostalo všude tam kam to patří.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hele mě také ubývá. Za dovolenou jsem měl nádobku téměř prázdnou najel jsem cca 40mth. Také jsem měl obavy jestli není něco špatně, vypustil jsem olej a ten vypadal jako nový bez známek vody. Jak by se dostával olej z nohy ven netuším. Myslím, že je to normální. Také jsem ale byl loni překvapen. Nevzal jsem si do HR ani olej do převodovky ani do motoru. Motor nesežral ani kapku, ale ta převodovka mne překvapila.
Odkaz ke komentáři

Hele přestaňte "strašit", olej v motoru sleduji, ale olej v noze to mě ještě nenapadlo, a vzhledem k tomu kolik ho po sezoně vždycky vypustím si myslím, že ani sledovat nebudu, ale je třeba se nad tím asi zamyslet, pokud jsem na vodě nemám ani jak jej zkontrolovat, leda přes kontrolní šroub nahoře na noze ale ten je bych řekl těsně nad vodou :)
Odkaz ke komentáři

Ale zase ve vode to hnedko poznas, kdyz jej povolis a olej v noze bude :lol:

Ted vazne, za celej rok nemam potrebu do Z-nahonu dolejvat olej. Sice ubejva, ale neni to nic dramatickeho. Na konci sezony, je ho ve vyrovnavaci nadrzce stale jeste dostatek. Jedine dolejvam do motoru, kterej si trochu bere.

Odkaz ke komentáři

Mám proti Vám asi "z" nohu dědečka, nebo to je možná typem (alpha 1) ale žádnou vyrovnávací nádržku tam nemám, ale jak píše tomas, po sezoně je ho tam vždy dost, do motoru naleju za sezonu tak 1l navíc - něco to spapá :)

Alpha 1 "prvni generace" je bez vyrovnavaci nadrzky. Tu ma az Alpha 1 Generation II

, tedy druha generace.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...