marek1 Zveřejněno 25. Červen 2012 Sdílet Zveřejněno 25. Červen 2012 Ahoj všem, sháním manuál na nohu volvo penta cobra sx. Nemá ho někdo? řeším po sezoně rozebrání uvedené nohy. Kamarád má problém,po cca. 200km ztráta oleje v noze asi o 2dcl. Je to normální nebo je někde problém? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 25. Červen 2012 Sdílet Odesláno 25. Červen 2012 Ubytek oleje v noze je vec vcelku normalni. Z toho duvodu jiz maji novejsi z-nahony vyrovnavaci nadrzku. Nicmene 2dcl na 200km je docela dost, tolik nedolejvam za celou sezonu. A to hlavne na dovolene v Chorvatsku 200 kilaku neni problem za par dni nalitat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek1 Odesláno 26. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Červen 2012 No práve to si taky myslím,otazkou je, kam to uniká? A kdyby tam šla voda, tak to by toho oleje bylo asi víc než mín si myslím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Červen 2012 Sdílet Odesláno 26. Červen 2012 Pokud by ti to utíkalo někde nad hladinou tak bys občas viděl olejovej flek na vodě, další možnost je že by se Ti to tlačilo podél hřídele do manžety transomu, potom by to mohlo ubývat aniž by jsi to nějak zjistil. V místech pod hladinou by měl působit vodní sloupec takže by to mělo spíše přibývat. Otázkou ještě je, zda jsi při plnění dal požadované množství a nebo zda tam bylo méně a teď se to časem dostalo všude tam kam to patří. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek1 Odesláno 26. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Červen 2012 No budeme to sledovat, ale bylo tam maximum a po tech cca200km olejměrka ukazala min. Teď je dolito a uvidíme. Jen aby nešla voda dovnitř :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Červen 2012 Sdílet Odesláno 26. Červen 2012 Pokud tam máš origo olej do nohy tak voda dovnitř je menší zlo než sucho, udělá to s olejem takovou emulzi a maže to dál. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 26. Červen 2012 Sdílet Odesláno 26. Červen 2012 hele mě také ubývá. Za dovolenou jsem měl nádobku téměř prázdnou najel jsem cca 40mth. Také jsem měl obavy jestli není něco špatně, vypustil jsem olej a ten vypadal jako nový bez známek vody. Jak by se dostával olej z nohy ven netuším. Myslím, že je to normální. Také jsem ale byl loni překvapen. Nevzal jsem si do HR ani olej do převodovky ani do motoru. Motor nesežral ani kapku, ale ta převodovka mne překvapila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Červen 2012 Sdílet Odesláno 26. Červen 2012 Hele přestaňte "strašit", olej v motoru sleduji, ale olej v noze to mě ještě nenapadlo, a vzhledem k tomu kolik ho po sezoně vždycky vypustím si myslím, že ani sledovat nebudu, ale je třeba se nad tím asi zamyslet, pokud jsem na vodě nemám ani jak jej zkontrolovat, leda přes kontrolní šroub nahoře na noze ale ten je bych řekl těsně nad vodou :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 26. Červen 2012 Sdílet Odesláno 26. Červen 2012 Ale zase ve vode to hnedko poznas, kdyz jej povolis a olej v noze bude :lol:Ted vazne, za celej rok nemam potrebu do Z-nahonu dolejvat olej. Sice ubejva, ale neni to nic dramatickeho. Na konci sezony, je ho ve vyrovnavaci nadrzce stale jeste dostatek. Jedine dolejvam do motoru, kterej si trochu bere. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 27. Červen 2012 Sdílet Odesláno 27. Červen 2012 Mám proti Vám asi "z" nohu dědečka, nebo to je možná typem (alpha 1) ale žádnou vyrovnávací nádržku tam nemám, ale jak píše tomas, po sezoně je ho tam vždy dost, do motoru naleju za sezonu tak 1l navíc - něco to spapá :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek1 Odesláno 27. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Červen 2012 Chlapci díky za info. Uvidíme tento víkend, bude po dobu dvou dnů zatežkávající zkouška na Orliku. Jsem zvědav, kolik tam bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 27. Červen 2012 Sdílet Odesláno 27. Červen 2012 Mám proti Vám asi "z" nohu dědečka, nebo to je možná typem (alpha 1) ale žádnou vyrovnávací nádržku tam nemám, ale jak píše tomas, po sezoně je ho tam vždy dost, do motoru naleju za sezonu tak 1l navíc - něco to spapá :)Alpha 1 "prvni generace" je bez vyrovnavaci nadrzky. Tu ma az Alpha 1 Generation II, tedy druha generace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se