Anachy Odesláno 2. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2012 Ahoj, dojmy z první zkoušky PP (palubní počítač) a průtokoměru Stačil jsem ho zapojit vyzkoušet a asi i zničit. V pátek s v sobotu jsem to zabudovával a zapojoval, po troše snažení se mi to podařilo zprovoznit, jen jsem měl zpočátku problémy s nastavením průtokoměru ale i to se podařilo vyladit po telefonatu s výrobcem (jde o nastavení impulsů v počítadle aby to odpovídalo skutečnosti) . Takže v sobotu to pracovalo jak mělo, ze všech možností co to nabízí jsem zapojil jen průtokoměr, palivoměr, teploměr, takže to ukazovalo i více než jsem původně měl v plánu. Jen jsem asi zvolil špatný prutokoměr, jelikož když jsem to zkusil naplno nešlo tam dost benzinu a dusilo se to (dle parametrů by mělo průtokoměrem protéct až 48 l/h) ale je docela možné, že motor si bere při nástupu do plných otáček i více. Zkusil jsem tedy do průtokoměru (je jen na hadičku 6mm a tomu odpovídá i průměr dírky) udělat větší dírku a tím jsem si zadělal na průser. Paliva už tam teklo dost i při plném plynu ale povytáhl jsem si kontakt a přestalo to ukazovat a když jsem se ho tam snažil šroubováčkem zasunout tak jsem to zkratoval a přestal ukazovat i počítač, takže jsem jej opět vydoloval z přístrojovky a poslal výrobci jestli se mu s tím podaří něco udělat. Foto jak jsem to zabudoval do přístrojovky, jen tam ještě chybi rámeček na začištění. http://img12.rajce.idnes.cz/d1202/6/6678/6678398_8556a09885e95736d91f99cda1ece576/images/WP_000839.jpg?ver=2http://img12.rajce.idnes.cz/d1202/6/6678/6678398_8556a09885e95736d91f99cda1ece576/images/WP_000840.jpg?ver=2 Jo holt chybami se člověk učí, takže ted odjíždím na dovcu a až se vrátím tak snad budu mit doma počitač opravený abych mohl experimentovat dále. Jinak když to fungovalo, tak naměřené hodnoty : neutrál cca 1,5/h, 1100ot/min - rychlost 5-7km/h - cca 3,5/h, 1800ot/min - rychlost 10 km/h - cca 8l/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 2. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2012 No nevypada to vubec spatne, az se to zacisti nejakym rameckem, tak to bude pekny. To ti tam i naprogramovali uvitaci obrazovku, nebo sis to tam nacvakal sam. Snad to nebude nic hroznyho a pujde to opravit, protoze to vypada dost slusne za ty prachy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 2. Červenec 2012 Uvítací logo jsem si nacvakal sám, programování není nic složitého, teď jen aby se to dalo opravit, musím jen ještě objednat jiný průtokoměr, už jsem si našel s parametry 0-250 l/h což už bych asi zahltit neměl (měl sjem při objednávání více rozmýšlet než rychle konat). Co se týče rámečku zatím nevím z čeho - každá rada dobrá :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2012 Takže opět něco o palubním počítači (PP), přišel mi ve čtvrtek opravený, v pátek dorazil jiný průtokoměr, takže jsem hned vyrazil zapojovat. Nový průtokoměr má hodnoty 1,8-108 l/h což je dostačující je osazen tryskou která po demontáži umožnuje navýšení průtoku až na 180l/h. Výrobce (PP) mi při opravě přidal další funkce a to konkrétně na základě množství paliva v nádrži a průměrné spotřeby dojezd v hodinách a motohodiny. Zatím jsem tedy zapojil jen průtokoměr, palivoměr a využívám tyto funkce PP : okamžitá spotřeba l/h, průměrná spotřeba l/h, stav paliva v nádrži, dojezd v hodinách dle průměrné spotřeby, motohodiny, napětí akumulátorů, teplota motoru. Umí to spoustu dalších věcí ale musel bych zapojit ještě vstup z rychloměru ale ještě jsem se nedostal k tomu abych, našel ten správný výstup od čidla (vrtulky) k sonaru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 22. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2012 Ahoj. Tak jsem zvedavej jestli v realu jiz bude stacit a bude to fungovat jak ma. Ja jsem si rikal, ze kdybych do toho sel, tak bych si jeste druhej prutokomer zapojil na pitnou vodu, protoze mam nadrz flexi a tam moc mereni mozne neni. Kazopadne na to by mi jiz tento nestacil a musel bych poridit neco takoveho http://www.conrad.cz/prutokomer-biotech-mosazny-0-5-50-l-min.k150175Nicmene pristi rok do toho pujdu, protoze to vypada hodne zajimave. Nepoptaval jsi nahodou, zda by slo po pripojeni tohoto cidla http://www.elektrolode.cz/12372-palubni-pristroje/27521-gps-prijimac-leadtec/ pocitat i ujetou vzdalenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2012 No co se týče funkčnosti, měl jsem včera jen asi půlhodinovou možnost plavby abych to vyzkoušel a již není problém a při plném plynu proteče dostatek paliva. Nadcházející víkend mě čeká delší plavba tak budu testovat a nastavovat a potom budu vědět více o tom jak je to přesné a nakolik mi to pomůže. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 26. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2012 to tomas: GPS rychloměr od www.elektrolode.cz počítá ujetou vzdálenost a je to celkem zajímavý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viktor Odesláno 26. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2012 Mám ho a jsem maximálně spokojený.Můžu doporučit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 26. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 26. Červenec 2012 Aha, ja jsem myslel, ze ukazuje jenom rychlost. Nicmene jsem si rikal, kdyz uz clovek bastli jeden displej co popisuje Anachy do lode, tak aby se to spojilo pro vsechny hodnoty. Diky za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 27. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 27. Červenec 2012 Zrovna jsme včera čistili s kamarádem palivovou soustavu u Baylinera 1955 a vratku taky nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sunrider Odesláno 29. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 29. Červenec 2012 to tomas: GPS rychloměr od www.elektrolode.cz počítá ujetou vzdálenost a je to celkem zajímavý.Zajímá mě, jak to ukazuje ujetou vzdálenost, nic jsem k tomu v popisu na netu nenašel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Ahoj, takže rekapitulace spokojenosti s palubním počítačem. Tento víkend delší plavba a to ze 124,5 km na slapské přehradě do Týna nad Vltavou cca 204 km. Natankoval jsem skoro plnou nádrž cca asi 140l a pohrál si ještě s nastavením ukazatele stavu nádrže aby ukazoval to co je v nádrži. Najel jsem dle počítadla km v sonaru cca 152 km, neodpovídá to kilometráži ale vzhledem k tomu že se když to jde plavím přímou trasou a né středem kde je kilometráž počítána tak by to asi tak mohlo odpovídat. Celkem plavba (motor v chodu) cca 16hodin 48 minut, průměrná spotřeba 5,7l/h při plavbě průměrnou rychlostí okolo 7,5-10 km/h, z toho cca celkem 2 hodiny skluzem cestovní rychlost 28-31 km/h. Z nádrže zmizelo cca 90l. Počítadlo dle průměrné spotřeby ukazuje dojezd v hodinách dle stavu nádrže což je prima údaj. Takže asi to splnilo to co jsem od toho očekával. Při plavbě okolo 7 km/h spotřeba 3,5-4 l/h, při rychlosti okolo 30 km/h spotřeba 22-23 l/h. Takže za sebe mohu jen doporučit pro toho kdo chce nějakou alternativu pro měření spotřeby paliva a nechce se mu investovat do origo měřáku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 to tomas: GPS rychloměr od www.elektrolode.cz počítá ujetou vzdálenost a je to celkem zajímavý.Zajímá mě, jak to ukazuje ujetou vzdálenost, nic jsem k tomu v popisu na netu nenašel.na netu to nepíšou, ale v návodu k montáži to je. Rychloměr má 5 drátů: +, -, drát na připojení tlačítka na přepnutí ujeté vzdálenosti, drát na připojení na osvětlení - sníží se intenzita osvětlení displaye a nakonec poslední drát výstup z rychloměru pro další přístroje.K rychloměru přiděláš tlačítko, které bude spojovat +. Pokud tlačítko zmačkneš přepne se display a zobrazí ujetou vzdálenost v km (na dvě desetiná místa) po pár vteřinách se ti přepne zpět na rychlost. Pokud tlačítko podržíš tak počítadlo vynuluješ. Jinak ukazuje to jen do 99km pak se to vynuluje a jedeš znovu od nuly. Já osobně jsem měl jediný problém, že průměr budíku je jiný než origi budíky 53mm já mám origo 50mm a nešlo to nijak vyřešit aniž bych vykurvil celý přístrojový štít. Nakonec tedy padla volba na vestavění budíku do jiného (otáčkoměru, který je stejně nefunkční) Vykuchal jsem tedy otáčkoměr do spodní části vyřízl otvor pro displej a rychloměr je zabudován v origo budíku otáčkoměru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Ahoj, takže rekapitulace spokojenosti s palubním počítačem. Tento víkend delší plavba a to ze 124,5 km na slapské přehradě do Týna nad Vltavou cca 204 km. Natankoval jsem skoro plnou nádrž cca asi 140l a pohrál si ještě s nastavením ukazatele stavu nádrže aby ukazoval to co je v nádrži. Najel jsem dle počítadla km v sonaru cca 152 km, neodpovídá to kilometráži ale vzhledem k tomu že se když to jde plavím přímou trasou a né středem kde je kilometráž počítána tak by to asi tak mohlo odpovídat. Celkem plavba (motor v chodu) cca 16hodin 48 minut, průměrná spotřeba 5,7l/h při plavbě průměrnou rychlostí okolo 7,5-10 km/h, z toho cca celkem 2 hodiny skluzem cestovní rychlost 28-31 km/h. Z nádrže zmizelo cca 90l. Počítadlo dle průměrné spotřeby ukazuje dojezd v hodinách dle stavu nádrže což je prima údaj. Takže asi to splnilo to co jsem od toho očekával. Při plavbě okolo 7 km/h spotřeba 3,5-4 l/h, při rychlosti okolo 30 km/h spotřeba 22-23 l/h. Takže za sebe mohu jen doporučit pro toho kdo chce nějakou alternativu pro měření spotřeby paliva a nechce se mu investovat do origo měřáku.celej ten počítač se mi hodně líbí, ale chtěl bych to rozdělit do více displajů, které bych namontoval přímo do origo budíků. To by asi ten výrobce zvládl ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 To skodavrs : zkus se jej zeptat? http://veramon.czweb.org/kontakt.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 to tomas: GPS rychloměr od www.elektrolode.cz počítá ujetou vzdálenost a je to celkem zajímavý.Zajímá mě, jak to ukazuje ujetou vzdálenost, nic jsem k tomu v popisu na netu nenašel.na netu to nepíšou, ale v návodu k montáži to je. Rychloměr má 5 drátů: +, -, drát na připojení tlačítka na přepnutí ujeté vzdálenosti, drát na připojení na osvětlení - sníží se intenzita osvětlení displaye a nakonec poslední drát výstup z rychloměru pro další přístroje.K rychloměru přiděláš tlačítko, které bude spojovat +. Pokud tlačítko zmačkneš přepne se display a zobrazí ujetou vzdálenost v km (na dvě desetiná místa) po pár vteřinách se ti přepne zpět na rychlost. Pokud tlačítko podržíš tak počítadlo vynuluješ. Jinak ukazuje to jen do 99km pak se to vynuluje a jedeš znovu od nuly. Já osobně jsem měl jediný problém, že průměr budíku je jiný než origi budíky 53mm já mám origo 50mm a nešlo to nijak vyřešit aniž bych vykurvil celý přístrojový štít. Nakonec tedy padla volba na vestavění budíku do jiného (otáčkoměru, který je stejně nefunkční) Vykuchal jsem tedy otáčkoměr do spodní části vyřízl otvor pro displej a rychloměr je zabudován v origo budíku otáčkoměru.jen drobný dotaz, týká se to i tohoto budíku ? http://www.elektrolode.cz/12372-palubni-pristroje/33732-rychlomer-gps-kmh-cernacerna-53mm-sada/?run=0, Koupil jsem jej loni a nějak jsem jeho další funkce neviděl, nebo možná přehlédl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viktor Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Rychloměr,celkový počet ujetých km a denní počítadlo.Možnost připojení na gps a inenzita osvětlení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 Rychloměr,celkový počet ujetých km a denní počítadlo.Možnost připojení na gps a inenzita osvětlení.Nemáš ještě někde založen návod, nebo schema na připojeni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 jak píše viktor je to on.Návod určitě mám zkusím ho naskenovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 jak píše viktor je to on.Návod určitě mám zkusím ho naskenovatTo by bylo super, pokud se Ti to podaří pošli na email :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 30. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 30. Červenec 2012 jak píše viktor je to on.Návod určitě mám zkusím ho naskenovatMohl bych taky poprosit o poslání na e-mail, pokud se Ti to povede..... díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 31. Červenec 2012 Sdílet Odesláno 31. Červenec 2012 ok akorát mi dejte trochu času dřív jak po víkendu to asi nezvládnu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 14. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 14. Srpen 2012 tady je ten návod http://img18.imageshack.us/img18/4259/omicrongps.png Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 14. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 14. Srpen 2012 super díky :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 10. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 10. Říjen 2012 Tak jsem se propracoval k přístrojovce a celou jsem ji "vykuchal", rád bych u všech budíčku stříknul rámeček do stejné barvy a podkladovou desku pod budíky také přestříknul na jiný odstín. Vyndal jsem také GPS měřák a mám tam oproti popisu výše ještě o jeden konektor více - značený jako MEAS - neví někdo co to je :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky