petrsvk Zveřejněno 21. Červen 2012 Sdílet Zveřejněno 21. Červen 2012 Zdravim, shanim nejaky prutokovy merici pristroj na sledovani spotreby paliva. Nejlepsi by bylo aby to ukazovalo aktualni a celkovou spotrebu. Mozna to uz nekdo resil a ma nejaky tip. Je to na Pentu s karburatorem.Dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 Ahoj, uz to resim asi pul roku, bud si muzes koupit original Lowrance LMF-200 Compact Multi s příslušným čidlem vyjde to na cca 250usd plus doprava a nebo zkusit neco vymyslet jineho. Ted momentalne cekam na dodani tohoto : http://veramon.czweb.org/pp_univerzal_2.html plus tento snímač http://www.conrad.cz/prutokomer-fch-m-pom-lc-biotech-0-015-3-0-l-min.k150392 a dle výrobce toho pocitadla by to melo fungovat, jeste k tomu doresujeme napojeni teploty motoru, ukazatel stavu palivove nadrze a rychlomer, aby to melo více parametru pro vypocet.Melo by to v kazdem pripade ukazovat prumernou spotrebu v l/h a pokud to spravne zapojim a naprogramuji tak i okamzitou.Takze az to vyzkousim mohu poreferovat. ale za ty penize to stoji za pokus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrsvk Odesláno 21. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 Tak to je BOMBA, dekuji za info.Uz jsem myslel ze utopim 5-6k za Lowrance nebo nejaky letecky.Dej prosim vedet jak to dopadlo.Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 Melo by mne to prijit zacatkem pristiho tydne jeste tam doprogramovava nejake parametry ktere jsem si urcil jako je kapacita nadrze, teplota motoru a tak. Jsou k tomu potreba jeste dve ovladaci tlacitka pro nastaveni, cidlo teploty doda s displeje. cely by to vcetne postovneho melo vyjit na cca 1850 kc + ty tlacitka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 tu rychlost budete brát z čeho ?? GPS ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 no uvazuji ze pro rychlost pouziji cidlo ktere mam pro sonar, dnes jej uz nevyuzím je to takova vrtulka http://www.garmin.cz/produkty/more/prislusenstvi-more/rychlostni-a-teplotni-cidla/cidlo-sonaru-na-zrcadlo-plastove-rychlost.htmlale musim si nekde overit na jakem principu to funguje, pokud to ma impulsni vystup tak to pujde vyuzit, pokud ne tak budu uvazovat o necem jinem a nebo mereni rychlosti vynecham, nebot tu merim gps rychlomerem, ale co se tyce elektriky jsem na tom bidne takze jsem odkazan na rady, doporuceni a "chytre kamarady". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 (upraveno) tydle čidla mají většinou cívku nebo mag. spínač a ve vrtulce magnet, tedy lezou pulzy = dva drátypokud by tam byla Hallova sonda, tak maj 3 dráty Upraveno 21. Červen 2012 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 for David .Diky za info az budu na lodi tak to odpojim a podivam se kolik dratu z toho jde. Tak ze pokud jsem to dobre pochopi dva draty jsou to co bych potreboval ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 řek bych, že jo. není velkej problém pro onoho konstruktéra si to proměřit. spíš bude těžší spočítat kolik pulzů na kilometr, neb to bude mít asi nějaký prokluz.já se už dávno se spotřebou smířil, prostě to žere, netřeba měřit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 Hele to já vím také, že to papá - ale když si můžu něco zobrazit změřit a tak podobně tak mě to prostě láká :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 mně by zajímal měřák, kterej by dokázal propočítat spotřebu v silným proudu. protože, čím pomalejc jedu, tím míň to žere. ale když jedu moc pomalu, tak v proudu stojím a spotřeba je nekonečně velká. tak najít ten správnej kompromis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 No o to pravě jde, při optimálních otáčkách zvolit optimální rychlost a když ještě uvidím kolik mi to při tom papa tak budu spokojenej :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 (upraveno) mně by zajímal měřák, kterej by dokázal propočítat spotřebu v silným proudu. protože, čím pomalejc jedu, tím míň to žere. ale když jedu moc pomalu, tak v proudu stojím a spotřeba je nekonečně velká. tak najít ten správnej kompromisTak to potrebujes zmereny litry na hodinu prepocitavat podle GPS rychlomeru, ne? Upraveno 21. Červen 2012 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 Myslim si, ze toto neni spatna vec. Uz jenom z duvodu dojezdu na nadrz, protoze co si budeme povidat, aspon tedy u mne rucicka ukazatele palivomeru je hodne orientacni. Takto kdyz vemes plnou nadrz a pak vidis, ze ti merakem proteklo XY litru, tak je jasno, kolik jeste zbyva :). Ja mam vyzkouseny, ze kdyz se mi pri prechodu do skluzu prestane hejbat rucicka a ukazuje prazdnou nadrz, tak je tam jeste cca 20-30 litru, ale .........., vetsinou uz to nepokousim a jak se toto blizi tak se snazim dotankovat :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 Jo taky jsem jeste nevyzkousel kdy to muze dojit, jak pise Tomas - merak je opravdu dost orientacni a jak se mi to blízi k ukazateli rezervy tak radsi tankuju ale jeste jsem nebyl schopen otestovat kolik tam na tu rezervu zbývá :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 mně by zajímal měřák, kterej by dokázal propočítat spotřebu v silným proudu. protože, čím pomalejc jedu, tím míň to žere. ale když jedu moc pomalu, tak v proudu stojím a spotřeba je nekonečně velká. tak najít ten správnej kompromisTak to potrebujes zmereny litry na hodinu prepocitavat podle GPS rychlomeru, ne?ne. jsou to nějaký diferenciální rovnice a ne zrovna jednoduchý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 22. Červen 2012 Sdílet Odesláno 22. Červen 2012 Ahoj, uz to resim asi pul roku, bud si muzes koupit original Lowrance LMF-200 Compact Multi s příslušným čidlem vyjde to na cca 250usd plus doprava a nebo zkusit neco vymyslet jineho. Ted momentalne cekam na dodani tohoto : http://veramon.czweb.org/pp_univerzal_2.html plus tento snímač http://www.conrad.cz/prutokomer-fch-m-pom-lc-biotech-0-015-3-0-l-min.k150392 a dle výrobce toho pocitadla by to melo fungovat, jeste k tomu doresujeme napojeni teploty motoru, ukazatel stavu palivove nadrze a rychlomer, aby to melo více parametru pro vypocet.Melo by to v kazdem pripade ukazovat prumernou spotrebu v l/h a pokud to spravne zapojim a naprogramuji tak i okamzitou.Takze az to vyzkousim mohu poreferovat. ale za ty penize to stoji za pokus.ten průtokoměr, ti ale není schopen měřit spotřebu, jelikož motor má manuálně honěnou benzínovou pumpu, která tlačí podle otáček motoru, ale víc než motor spotřebuje, proto je tam vracečka na benzín. Pokud to tedy nebudeš korigovat ještě jinými čidly, tak ti to bude měřit podstaně víc než kolik to skutečně žere. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Červen 2012 Sdílet Odesláno 22. Červen 2012 (upraveno) ne. jsou to nějaký diferenciální rovnice a ne zrovna jednoduchý.Rozvin sve uvahy, jiste nejsi jediny, kdo by tohle reseni ocenil. Skodavrs - existuji nekde prutokomery s dvouma cidlama (na privod i vratku)? Upraveno 22. Červen 2012 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 22. Červen 2012 Sdílet Odesláno 22. Červen 2012 teoreticky by to šlo vyřešit použitím dvou čidel jedno na přívodu druhé na vracečce a řídící jednotka by si musela odečíst průtok na vratce od přívodu a pak by to mělo sedět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červen 2012 Sdílet Odesláno 22. Červen 2012 Bud se mohou osadit dva prutokomery, ale me tohle netrapi jelikoz mam elektricke davkovaci cerpadlo. Manualni pumpu jsem jiz davno zrusil, takze mam jen privod a benzin to dava kdyz je potreba :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 24. Červen 2012 Sdílet Odesláno 24. Červen 2012 Ja tam zadnou vracecku nemam. Od nadrze jde hadice k cerpadlu a od cerpadla ke karburatoru, takze predpokladam, ze kdyz se da palivomer na hadici pred cerpadlo, tak to proste zmeri co tam natece a nic vic. Mozna bude haprovat okamzita spotreba, ale celkovej pocet propalenejch litru bude sedet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 25. Červen 2012 Sdílet Odesláno 25. Červen 2012 já mám od čerpadla hliníkovou trubičkou do karburece a z karburace zpět do čerpadla plastovou hadičkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 25. Červen 2012 Sdílet Odesláno 25. Červen 2012 Tak to nemam, jak pises, od cerpadla jde hlinikova trubicka, ale zpatky uz nic. Asi vedi, ze to ten motor stejne vsechno sezere :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 25. Červen 2012 Sdílet Odesláno 25. Červen 2012 Ahoj na starem motoru Mercruiser 4,3 lx jsem čidlo od průtokoměru měl mezi nádrží a filtrem - fungovalo to spolehlivě Aleš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Červen 2012 Sdílet Odesláno 26. Červen 2012 Včera mi všechny komponenty dorazily, vlastně ještě čekám na dva ovládací čudlíky a pokusím se to tento týden namontovat a alespoň něco zapojit. Tedy určitě ihned zapojím průtokoměr, čidlo teploty motoru a ukazatel stavu nádrže . Ten se ale bude blbě nastavovat (musí se mu zadat parametr když je nádrž prázdná (to by zase takový problém nebyl) a druhý parametr když je plná (no tahat k vodě 150l se mi fakt nechce - takže to asi bude muset počkat až bude loď na vleku abych si zajel k pumpě) Takže až bude namontováno a zapojeno podám další info včetně fotek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky