Přejít na obsah
Plavidla.cz

Měření spotřeby

petrsvk

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 114
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ahoj, uz to resim asi pul roku, bud si muzes koupit original Lowrance LMF-200 Compact Multi s příslušným čidlem vyjde to na cca 250usd plus doprava

a nebo zkusit neco vymyslet jineho.

Ted momentalne cekam na dodani tohoto :

http://veramon.czweb.org/pp_univerzal_2.html

plus tento snímač

http://www.conrad.cz/prutokomer-fch-m-pom-lc-biotech-0-015-3-0-l-min.k150392

a dle výrobce toho pocitadla by to melo fungovat, jeste k tomu doresujeme napojeni teploty motoru, ukazatel stavu palivove nadrze a rychlomer, aby to melo více parametru pro vypocet.

Melo by to v kazdem pripade ukazovat prumernou spotrebu v l/h a pokud to spravne zapojim a naprogramuji tak i okamzitou.

Takze az to vyzkousim mohu poreferovat. ale za ty penize to stoji za pokus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Melo by mne to prijit zacatkem pristiho tydne jeste tam doprogramovava nejake parametry ktere jsem si urcil jako je kapacita nadrze, teplota motoru a tak. Jsou k tomu potreba jeste dve ovladaci tlacitka pro nastaveni, cidlo teploty doda s displeje. cely by to vcetne postovneho melo vyjit na cca 1850 kc + ty tlacitka.
Odkaz ke komentáři

no uvazuji ze pro rychlost pouziji cidlo ktere mam pro sonar, dnes jej uz nevyuzím je to takova vrtulka

http://www.garmin.cz/produkty/more/prislusenstvi-more/rychlostni-a-teplotni-cidla/cidlo-sonaru-na-zrcadlo-plastove-rychlost.html

ale musim si nekde overit na jakem principu to funguje, pokud to ma impulsni vystup tak to pujde vyuzit, pokud ne tak budu uvazovat o necem jinem a nebo mereni rychlosti vynecham, nebot tu merim gps rychlomerem, ale co se tyce elektriky jsem na tom bidne takze jsem odkazan na rady, doporuceni a "chytre kamarady".

Odkaz ke komentáři

mně by zajímal měřák, kterej by dokázal propočítat spotřebu v silným proudu. protože, čím pomalejc jedu, tím míň to žere. ale když jedu moc pomalu, tak v proudu stojím a spotřeba je nekonečně velká. tak najít ten správnej kompromis

Tak to potrebujes zmereny litry na hodinu prepocitavat podle GPS rychlomeru, ne?

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Myslim si, ze toto neni spatna vec. Uz jenom z duvodu dojezdu na nadrz, protoze co si budeme povidat, aspon tedy u mne rucicka ukazatele palivomeru je hodne orientacni. Takto kdyz vemes plnou nadrz a pak vidis, ze ti merakem proteklo XY litru, tak je jasno, kolik jeste zbyva :). Ja mam vyzkouseny, ze kdyz se mi pri prechodu do skluzu prestane hejbat rucicka a ukazuje prazdnou nadrz, tak je tam jeste cca 20-30 litru, ale .........., vetsinou uz to nepokousim a jak se toto blizi tak se snazim dotankovat :)
Odkaz ke komentáři

mně by zajímal měřák, kterej by dokázal propočítat spotřebu v silným proudu. protože, čím pomalejc jedu, tím míň to žere. ale když jedu moc pomalu, tak v proudu stojím a spotřeba je nekonečně velká. tak najít ten správnej kompromis

Tak to potrebujes zmereny litry na hodinu prepocitavat podle GPS rychlomeru, ne?

ne. jsou to nějaký diferenciální rovnice a ne zrovna jednoduchý.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, uz to resim asi pul roku, bud si muzes koupit original Lowrance LMF-200 Compact Multi s příslušným čidlem vyjde to na cca 250usd plus doprava

a nebo zkusit neco vymyslet jineho.

Ted momentalne cekam na dodani tohoto :

http://veramon.czweb.org/pp_univerzal_2.html

plus tento snímač

http://www.conrad.cz/prutokomer-fch-m-pom-lc-biotech-0-015-3-0-l-min.k150392

a dle výrobce toho pocitadla by to melo fungovat, jeste k tomu doresujeme napojeni teploty motoru, ukazatel stavu palivove nadrze a rychlomer, aby to melo více parametru pro vypocet.

Melo by to v kazdem pripade ukazovat prumernou spotrebu v l/h a pokud to spravne zapojim a naprogramuji tak i okamzitou.

Takze az to vyzkousim mohu poreferovat. ale za ty penize to stoji za pokus.

ten průtokoměr, ti ale není schopen měřit spotřebu, jelikož motor má manuálně honěnou benzínovou pumpu, která tlačí podle otáček motoru, ale víc než motor spotřebuje, proto je tam vracečka na benzín.

Pokud to tedy nebudeš korigovat ještě jinými čidly, tak ti to bude měřit podstaně víc než kolik to skutečně žere.

Odkaz ke komentáři

Ja tam zadnou vracecku nemam. Od nadrze jde hadice k cerpadlu a od cerpadla ke karburatoru, takze predpokladam, ze kdyz se da palivomer na hadici pred cerpadlo, tak to proste zmeri co tam natece a nic vic. Mozna bude haprovat okamzita spotreba, ale celkovej pocet propalenejch litru bude sedet.
Odkaz ke komentáři

Včera mi všechny komponenty dorazily, vlastně ještě čekám na dva ovládací čudlíky a pokusím se to tento týden namontovat a alespoň něco zapojit. Tedy určitě ihned zapojím průtokoměr, čidlo teploty motoru a ukazatel stavu nádrže . Ten se ale bude blbě nastavovat (musí se mu zadat parametr když je nádrž prázdná (to by zase takový problém nebyl) a druhý parametr když je plná (no tahat k vodě 150l se mi fakt nechce - takže to asi bude muset počkat až bude loď na vleku abych si zajel k pumpě) Takže až bude namontováno a zapojeno podám další info včetně fotek.
Odkaz ke komentáři