Přejít na obsah
Plavidla.cz

"Zasklivani" oken - doporuceni.

viky_cz

Doporučené příspěvky

Ahoj vsichni, mam dilema.

Potrebuju "zasklit" 3mm plexi (mozna je 3.2mm, ale meril jsem to svinovacim metrem) do 5mm steny v clunu.

Okna budu vyrezavat, takze rozmer okna mne moc netrapi. Nevim ale, jakej profil pouzit. Mam spis volit vetsi a dotesnit medvedim hovnem, nebo jit do 3mm drazky?

Kterej byste mi doporucili?

http://www.gumex.cz/files/product/9/42/22081/mini.jpg http://www.gumex.cz/files/product/13/21/31023/mini.jpg http://www.gumex.cz/files/product/9/42/22083/mini.jpg

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem na okna použil plný polykarbonát - je sice dražší, ale podstatně odolnější a musí mít UV filtr. Gumy jsem nedával - sklo je větší než otvor a lepil jsem to tmelem na zasklívání aut se speciálním můstkem od Siky na plasty. Je to tam 4roky a žádná známka netěsnosti nepo nějakého poškození. Sklo je ohnuté, takže se jakoby odtahuje, ale drží to stále dobře. Kurtou jsme to při lepení přitáhly ke skeletu a hotovo. Mě osobně se to líbí víc než ty gumy.

Okna mi vyřízli vodním paprskem a frézou jsem strhnul hrany a paráda. Chtěl jsem to ještě prošroubovat, ale když to drží, tak to nechám.

Odkaz ke komentáři

O tom "S" profilu jsem taky premyslel, ale mel jsem obavu zda to nebude v rozich odstavat (mam je kulate), pripadne aby to pri nejakem vetsim tlaku nevyskocilo, jelikoz ram okna a samotne sklo neni v ose a drzi to v ramu a skle na cca 13mm. Ten klinek to dost pritlaci, ale nevim jak u tebe, treba ten "S" profil bude gut.
Odkaz ke komentáři

Budu o tom premyslet, mozna vemu oba a zkusim si to. Jsou dost levny.

U toho bezklinkovyho mam trochu obavy o ten stred, je dost tenkej a kdyz to natahnu na 5mm laminat, mohlo by se to po par letech utrhnout. Stalo se mi to na aute (po 24 letech teda...).

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

moc u toho premyslis-vem bezklinkovy profil ,protoze to nemas rovne-tak si to dotlacis aby to kopirovalo tvar kajuty,naper tam plexi(makrolon),s citem ohrej horkovzdusnou pistoli nebo to vraz na pul dne na slunicko-plexi se vytvaruje samo a pak to dotesnis polyuretanem
Odkaz ke komentáři

Prave se bojim toho ze to nemam uplne rovny.

Napadlo mne, ze bych vzal to Sko, nalepil ho na kajutu necim pevnym a az pak do toho zevnitr navlik okno a dotesnil medvedim hovnem, mohlo by to bejt OK.

Nejaky ty rozdily tvaru by v zapustenym okne mohly bejt videt min nez kdybych ho mel zaroven se stenou.

Odkaz ke komentáři

medvedi hovno je na hovno- to nelepi-to muzes pouzit rovnou sklenarsky tmeli-vem kus plexi(o kousek vetsi jak dira-pomoci neceho (treba blok molitanu)to primackni na diru a zevnitr opatrne ohrej-ono si ti sedne-pak to obkresli vyrizni a zaskli-vzpomen jak jsem lisoval plexi do pozicek-akorat ty okynka jsou o trochu vetsi

jestli chces tak ti s tim pomuzu

Odkaz ke komentáři

hlavně to ničím nelep, a bez obav použij tu gumu, kurňa je to jen vokno, ne? Do auta taky neteče,(většinou) větší problém je vždycky až s vyndaváním! Kdyby to náhodou odstávalo,jako že nebude, jak píše Packa, lehce ohřát, ale až po zasklení, aby se pnutí odstranilo. Dělal jsem to mockrát u bytky i u lodí, než jsem přešel na konex.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...