Přejít na obsah
Plavidla.cz

Nízká žehlička

bambinone

Doporučené příspěvky

Koupil jsem si nedávno nové auto - SUV 4x4. Při výběru auta jsem se tešil i na to, že snad s ním půjde lépe tahat i lodičku na vleku. Ale ouha - do boku otevírající se 5. dveře auta se o chlup nemíjejí s rukojetí spřáhla. Navíc jsem si pořídil poměrně drahé tažné zařízení se snadno odnímatelnou koulí, čili snížení koule se nejeví jako příliš přímočaré řešení, neboť je to přesně vykovaný odlitek se speciálním zámkem. Nemáte někdo představu, zda má smysl uvažovat o snížení této rukojeti - zdá se mně být k vlastní čelisti přichycena jen jaksi letmo?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

asi bych je nejdřív v tažným servisu poslal do prdele. potřebuju přeci tahat cokoli a né přemejšlet, jakou to má žehličku

nejde celej závěs na autě přidělat, třeba přes podložky, o ten chlup níž?

pokud bys upravoval žehličku, je to neprofesinální zásah do schváleného výrobku a, nedej bože, při třeba bouračce bys mohl mít problém.

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Jeste bych k tomu mel poznamecku....nemyslim si, ze kdyz clovek pripoji vlek s lodi za auto, tak ocekava, ze pujdou 5ty dvere otevrit.

Ja teda tyhle problemy nemam, jelikoz mam vzadu motor a ten otevrit jde, ale ani mne nejak nenapadlo, ze by pri pripojenym vleku ty paty dvere mely jit otvirat. Samozrejme bych to povazoval za vyhodu, ale kdyz si necham na Mareu dat tazny, tak vim zcela urcite, ze mi paty dvere otevrit nepujdou kvuli pridovy opere.

Odkaz ke komentáři

samozřejmě co tě napadne a co potřebuješ nebo ne, je tvůj problém.

nám přesně tohle udělali machři na služebních montážních dodávkách, kde montéři lezou zadními dveřmi pro vercajk, tak chytře, že nešla otevřít ani jedna půlka.

že prej si vlek vždycky můžou odpojit. to se na stavbě, v terénu a ve svahu dělá fakt dobře.

po kraválu to předělali.

Odkaz ke komentáři

Viky - jen jako perličku, jednu Mareu máme v rodině (kombík, model nevím) a u té, namontuješ-li tažné zařízení, již nikdy neotevřeš "spodek" pátých dveří. To jen na dokreslení toho, že nejen soudruzi z NDR občas udělají chybu.

edit - a to bez ohledu na to, je-li koule odnímatelná. Prostě tam vadí spodek závěsu.

Upraveno uživatelem taurus
Odkaz ke komentáři

U dodavky je to jasne hola kravina, kor kdyz se do nakladovyho prostoru neda jinak dostat (napr. auto bez bocnich dveri).

Nicmene cely to je dusledek faktu, ze auto s vysokou nakladaci hranou nejspis nikdo nekoupi a pritom koule ma vysku nad silnici jasne predepsanou. Tazny ji teda zrejme musi plnit, jinak nepujde homologovat. Jina otazka je, jestli to nekdo pak dodatecne upravi, sice to neplni normu, ale je to pohodlny a nikdo si toho treba ani nevsimne.

Edit: Ten problem s Mareou znam, ale co jsem koukal, tak jsou i tazny kde to sklopit jde, kdyz se sunda koule. Ten sklopnej naraznik je vyhoda i prokleti zaroven. Faktem ovsem je, ze se diky nemu to auto bez vleku vetsinou snadno obejde.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Mam take na novem aute do boku otvirane dvere a z toho co popisujes jsem mel presne obavy. No dopadlo to vcelku dobre. Pres zehlicku to otevrit slo, ale zastavilo se to o paku rucni brzdy na vozejku. Stacila ale jeji mala uprava a dvere jdou otevrit bez problemu. Jelikoz zasah do tazneho je blbost asi zbyva jedine se nekde podivat, zda nekdo nedela zehlicku, respektive paku na odjisteni zehlicky nizsi, ktera by ti pod dverma prolezla. Zalezi kolik ti chybi. Jestli je to vec milimetru, nebo centimetru.

Ono to bohuzel obcas ani neni vec konstrukteru, jelikoz v tomto oboru delam, vim sve. Vse se prizpusobuje designu a pak bohuzel jde obcas prakticnost stranou a takhle to nekdy dopada.

Odkaz ke komentáři

- Díky za názory. Nevím, asi jsem to podcenil, ale ani mě to nenapadlo, že by v tom mohl být problém. Předtím jsem to vozil za liftbackem a vše bylo ok...

- Jak jsem psal mám "krásnou a dokonalou" odnímatelnou kouli s celkem sofistikovaným bajonetem, takže nechat si udělat trochu kratší/nižší kouli jen tak nepůjde.

- Páka brzdy také ovšem vadí, ale je o poznání dál - aspoň by se člověk dostal částečně dovnitř. Takhle tam mohu sáhnout sotva tak pro nějakou menší tašku, je-li ovšem na té správné straně...

- Zkusím to o víkendu vyfotit, jestli nebude mít ještě někdo nějaký nápad...

Odkaz ke komentáři

Nemyslím vyrábět novej hák ale k některým tažným se dělají různé háky, teréňáky většinou mají dvě výšky, zrovna tak dodávky. Co máš za značku tažnýho?

Bylo to originální příslušenství, ale podle obrázků na internetu je to Bosal AK4. Nikde jsem však nenašel alternativní háky a koule...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...