Přejít na obsah
Plavidla.cz

Kam na pivo, aneb kde to stojí za to zakotvit

Doporučené příspěvky

Sezona se blíží kvapem tak by bylo fajn upozornit na místa kde se vyplatí zakotvit, zajít se obÄerstvit Äi posvaÄit.

Slapská přehrada - 49°40'36.937"N, 14°17'15.627"E - Hotel Zrůbek opět funguje :)

Nový majitel hotelu připravuje i molo, které bude přímo na řece pod objektem, zatím lze kotvit v zátoce najetím na břeh a vyvázáním. Výborná kuchyně a příjemná obsluha - vlastní zkušenost z tohoto víkendu.

http://img8.rajce.idnes.cz/d0803/6/6576/6576243_3e76863e9e182db4935e9025c455cb1b/images/zrubek.jpg?ver=2

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 1 month later...

Pokracovani z jineho vlakna:

Rád bych touto cestou poděkoval přispěvatelovi Karlovi, který do ITI doplnil údaj o tvrzi Holešov. Uplynulý pátek jsem vyzkoušel a mohu jen potvrdit. Kotvení opravdu v zátoce bez problémů a restaurace v dosahu sice trochu do kopce ale kvalita a ochota v pohostinském zařízení vše vynahradí. Ceny mírné - např. oproti Velkému Výru se dá říci nesrovnatelné :)
Tak taky přidám svůj poznatek z přehrady Orlík. Jsem tam každý víkend a musím říct že mě ještě nikdy nikdo od mola nevyhnal. Moje špatná zkušenost je s restaurací v marině Orlík – 158 km. Rozhodli jsme se si tam dát oběd, měli jsme sebou tři děti (3,4 a 6 let)+ 2 dospělí. Kotvení u mola pro restauraci bylo v naprosté pohodě, pěšky lesem je to asi 500m, ale pro neznalého místní situace by mohli na kraj rekreačního areálu dát nějakou šipku, kde se restaurace nachází, ale zeptat se nebyl problém a tak jsem se usadili v restauraci na balkoně. Obsluha přišla ihned, přinesla jídelní lístky a objednali jsme si pití, nebylo plno, uvnitř sedělo asi 10 lidí a na balkoně asi taky. Po 15 minutách čekání konečně přinesli pití, objednali jsem si jídlo. Pro děti jsme chtěli jednu porci špaget bolonese rozdělit na 3 malé talířky a 2x guláš pro nás. Po dalších 15 minutách se vedle nás zvedl celý stůl a s proslovem že hodinu na jídlo čekat nebudou odešli. To mě trochu vystrašilo, protože děti už fňukali že mají hlad. Bohužel bylo to tak, asi 55 minut jsme čekali na „hotovku“ guláš a špagety. Po přinesení jídla se náš syn ozval, že to jíst nebude, protože to pálí, tak jsem ochutnal a nestačil se divit, opravdu to pálilo i mě a to dost. Nikdy jsem nejedl špagety bolonese aby pálily a bohužel ani číšník s barevným kohoutem na hlavě nás na to neupozornil, ikdyž věděl, že je to jídlo pro děti. Tak jsem rozdělil můj guláš, který naopak ani trochu nepálil a na mě zůstali špagety. Na druhé pivo a limo dalších asi 20 minut. A na závěr si děti vyškemrali pohár, v nabídce mají zmrzlinový pohár s kopou šlehačky. Požádal jsem o 3 poháry bez šlehačky, vlastně jenom zmrzlinu., po dalších 15 minutách přišla obsluha a řekla mi že kuchař to neudělá, jedině celý pohár….což už jsem nevydržel, požádal o účet a řekl číšníkovi že mě tady už nikdo nikdy neuvidí. Po 5 minutách jsem už čekání nevydržel a došel zaplatit k výčepu dovnitř. Shrnu to: kotvení super, jídlo nic moc, rychlost, obsluha a ochota personálu katastrofa. Oběd trval asi 2,5 hodiny a stálo to za prd.

Nevěděl jsem kam to dát....tak ať to prosím kdyžtak moderátor přesune jinam

Tak to je dobrá informace! Chystali jsme se to tam prozkoumat a ted je mi jasné, že jsme si ušetřili nepříjemný zážitek.

Jinak na Orlíku mohu za nás doporučit Radavu - není to sice žádný luxus, ale mají tam výtečnou pizzu!.-)

Kotvení je možné za cedulí:-)

Taky na Radavě za cedulí je někdy výhra zakotvit, je tam lodí jak naseto, to už o něčem vypovídá,... Občas se zastavím na Velkém Výru...není to žádný luxus, ale ani špatné a hlavně je to rychlé. Také v Hřebenovské zátoce je to OK, v maríně je kotvení pro hosty přes den zdarma, pokud je místo. Jídlo, sice malý výběr ... ale dobré, výborný steak. Ještě se chystám vyzkoušet Tvrz Holešice, minule když jsem tam byl, byla tam uzavřená společnost - svatba. Po vyzkoušení napíšu mé hodnocení.
Na Radavě je opravdu lodí hodně, ale nestalo se nám, že bychom se nevešli (záleží ovšem na velikosti lodi, že:-) ).

Holešice mi přijdou dost daleko od vody a hlavně tam není vidět na loď, což by se dalo považovat za docela podstatné minus.

Jinak když "odpluji" o dost dál - občas jezdíme do Týna nad Vltavou a tam je u mostu docela dobrá hospoda s velkým molem vyloženě pro hosty:-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, tak musím přidat také svůj poznatek z návštěvy restaurace MarinyOrlik. Byl jsem tam tento víkend v neděli ještě s jednou lodí, takže celkem šest lidí. Kotvily jsme u velkého mola při vjezdu do zátoky. Cesta lesem asi tak jak píše mirzík cca 400-500m. Kdo ví kam má přibližně jít tak se asi neztratí. Restaurace na terase hlavní budovy v patře. Máme úplně jinou zkušenost než popisuje mirzík. Obsluha velice příjemná, jídlo super a cena v normě. Byli jsem tam když byla restaurace také skoro plná. Celkem jsem tam seděli cca 40 minut za tu dobu proběhla polévka, hlavní jídlo a nějaké to pivko. Za sebe mohu jen doporučit. Jo ale bacha na šlech - byl opravdu ostrý ale jedlý.

Jinak také mohu doporučit tvrz Holešice. Není to tam tak pěkné ale jídlo bylo super a obsluha vstřícná.

Týn nad Vltavou proběhl v sobotu a opět nezklamal, hospoda U Voraře stále stejná dobrá úroveň a kotvení bezkonkurenční co se Vltavy týče. :)

Dnes oběd na Zrůbku, bohužel tam stále chybí molo, ale kotvil jsem přímo pod hospodou zadek jsem vyvázal k pozůstatkům po bývalém mole a předek kotvou na břeh, takže suchou nohou a loď stále na vodě. Je tam dost mělko takže opatrně ale dno písek s bahýnkem - kamení je vidět. Co se týče jídla dobré a ceny lidové, pivko studené jak má být. :)

Odkaz ke komentáři

• 11 months later...

Kde se tam kotvý? To je hned u toho prvního mola, co mají reklamu na restauraci, hned u vjezdu do zátoky?

A kdo zajíždíte na Radavu, dejte si tam pozor na zákaz vplutí do zátoky, pokud zajedete za značku, je tam rybář co neváhá volat na povodí a ty tam jsou raz dva a fotí a fotí - teď o víkendu tam 15min fotili zakotvené lodě za značkou snad ze všech stran.

Odkaz ke komentáři

• 5 months later...
Asi to uz vetsina vi, ale na Radave otevreli novou hospodu. Je totna miste co stala hospoda tusim U Bohouse. Hned u vody, krasna terasa a vnhtrek take super. A moc dobre tam varej. Otevreno celorocne. Jak nemusim Radavu, tak tady rad zakotvim.
Odkaz ke komentáři

• 4 months later...
Nejen loni nová hospoda vlevo od té staré, ale před 14 dny jsem koukal jako puk, ta původní je také v přestavbě, makají tam jako o život a na sezonu Radava přivítá hosty ve dvou krásných restauracích, jen kdyby bylo více místa na kotvení, Radava je náš pravidelný cíl při projížďkách po Orlíku a vždy spokojenost, slušná kuchyně i ceny, pivko, děti zmrzka, prostě vše, co k létu patří. Upraveno uživatelem jiri.sefrna
Odkaz ke komentáři

Víte zda je něco nového s možností kotvení na Zrůbku ???

Taky bych uvítal, rád tam jezdím ale ty problémy s kotvením mě trochu ser... :(

Bohužel majitel nejdříve dělal zastřešení terasy což také stálo nějaký peníz a jak jsem s ním mluvil tak bohužel to fakt asi bylo přednější než molo - přeci jen po suchu tam těch lidí přijde zatím daleko více.

Odkaz ke komentáři

• 2 years later...
Letos jsem u mola na Zrůbku udělal vrtuli. Jsou tak kameny, tak pozor. Jídlo dobrý, ale vyšlo mě draho....

No bohužel kdo to tam nezná tak si občas zajede směrem od mostu do zátoky a je na průser zaděláno, tam je to samé staré rozpadlé stavení pod vodou a bohužel bez nějakého značení bojkami.

http://img20.rajce.idnes.cz/d2001/13/13437/13437098_004b5835444835b99bedf0f782e51a64/images/zrubek.jpg?ver=0

jen pro představu kde tam hrozí nebezpečí pod vodou

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...