skodavrs Zveřejněno 3. Červen 2012 Sdílet Zveřejněno 3. Červen 2012 (upraveno) mám dotaz:pustil jsem se do přípravy lodi na dovolenou a zjistil jsem, že mi zklouzla mažeta výfuku. Došlo k tomu, tak že povolila barva na povrchu transomu a manžeta sjela. Dle manuálu se má manžeta ještě lepit 3M lepidlem ale není nikde specifikováno jakým. Máte s tím někdo zkušenost. Dále je v manuálu, že ja na to nějaký přípravek, kterým se zevnitř manžeta zachytí a natáhne na transom. Je nutné to dělat takto? nechce se mi kvůli tomu rezdělávat transom. Pokud někdo máte zkušenost budu rád za rady. 1. jaké lepidlo, 2. jak postupovat s nasazením manžety. Upraveno 3. Červen 2012 uživatelem skodavrs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 3. Červen 2012 Sdílet Odesláno 3. Červen 2012 AhojAd:1 ja jsem zadne lepidlo nedaval a nemam problem.AD:2 problem je v tom, ze manzeta ma kruhovej prurez a hrdlo je ovalne, takze kdyz ji nasazujes, tak je potreba ji roztahnout do stran. Existuje na to specialni pripravek, principu obrazenych nuzek ( neni problem si ho doma udelat) , kde kdyz mas sundanou nohu, tak si manzetu roztahnes do stran a navliknes na hrdlo. Pokud mas nohu nandanou a manzeta uz tam byla, tak by to mohlo jit zpatky nasadit, ale bude to asi pekna pakarna. Mne se jednou manzeta povytahla a daval jsem ji zpatky a diky "uzasnemu :) " pristupu to byla pekna pakarna. Samozrejme za zkousku nic nedas, kdyz se ti to podari, tak aspon usetris shazeni hohy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Červen 2012 Sdílet Odesláno 4. Červen 2012 Ahoj skodavrs, jak pise tomas je to pekná pakarna, v loni mi sjela když jsem měl loď na vodě a byla tam nová manžeta, takže lod z vody a užil jsem si dopoledne plné srandy a omlacených kloubu, nakonec se ale podařilo. Na hrdlech jsou takove malé nalitky jak na transomu tak na noze takže manžeta se musi dostat za ně a potom je už podrží jen svorka, žadné lepidlo jsem také nadával. Letos před sezonou jsem zjistil že mi tato loni nová manžeta praskla, takže jsem musel nasazování realizovat znovu ale kupodivu jsem to zvládl cca během půl hoďky. Vyměnil jsem za původním, kterou jsem si díky bohu nechal jelikož nebyla nikde popraskaná. pomůže taky manžetu lehce nahřát, změkne a lépe se sní manipuluje, ale pokud tam již byla tak si zachová požadovaný tvar (ovál) a nasazuje se lépe než nová která je kulatá. Přeji hodně štěstí. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 4. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 4. Červen 2012 ok, díky za rady. Každopádně v manuálu je psané ještě to lepidlo, tak jsem se raději zeptal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 4. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 4. Červen 2012 takže jde nandat aniž bych rozebíral transom, tak to jsem si oddychl. Když sklouzne na vodě jak to poznáš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Červen 2012 Sdílet Odesláno 4. Červen 2012 Je to slyšet začne to mít jiný zvuk - je to hlučnější a přestanou ti odcházet spaliny šroubem ale jdou rovnou z nohy ven nejvíce to je slyšet při volnoběhu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 5. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 5. Červen 2012 ok dik za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 18. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 18. Červen 2012 tak jsem to nakonec musel přilepit. Nejdříve jsem to nandal a utáhl, ale když jsem zvedl nohu úplně nahoru tak to zase sklouzlo. Tak jsem to přilepil a zatím dobrý, tak to snad bude držet, nerad bych to řešil v HR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 18. Červen 2012 Sdílet Odesláno 18. Červen 2012 Tak hlavně ať to drží :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Červen 2012 Sdílet Odesláno 21. Červen 2012 tak jsem to nakonec musel přilepit. Nejdříve jsem to nandal a utáhl, ale když jsem zvedl nohu úplně nahoru tak to zase sklouzlo. Tak jsem to přilepil a zatím dobrý, tak to snad bude držet, nerad bych to řešil v HR.Apropo, cim jsi to lepil ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 22. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 22. Červen 2012 mamut - je totiž i odolný slané vodě, používal jsem ho již při instalaci trim klapek, tam je také předepsané 3M lepidlo, které se v čechách neprodává. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 24. Červen 2012 Sdílet Odesláno 24. Červen 2012 Diky, tak po tom jsem jeste nekoukal. To se bude hodit :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 13. Duben 2014 Sdílet Odesláno 13. Duben 2014 Poradte.Mám spuchřelou tu manžetu na lanovodu.Mám vyměnit jen tu a nebo se mění všechny tři i když na ostatních neni žádne viditelne poškozeni? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 14. Duben 2014 Sdílet Odesláno 14. Duben 2014 Pokud doopravdy při roztažení na nich není vidět žádné zpuchření domnívám se,že je to zbytečné.A bowden do nohy chodí lehce i při max vytočení Z-nohy do stran? Ten taky dosti podléhá opotřebení a je třeba ho měnit,aby noha řadila lehce a plynule a zytečně při řazení příliš "neřechtala".pak může dojít k velké škodě!! Potřebné díly,v případě potřeby, mám skladem.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 Ahoj, než začnu bezhlavě nakupovat, tak bych se rád zeptal. Před pár lety (asi 4) jsem koupil novou manžetu výfuku (ta harmonika venku). Nasazení bylo v pohodě. Žádnej oser, jak se tu píše. Asi půl hodinka práce i s manžetou kardanu. Nasadil jsem, utáhl a dobrý. Nohu jsem vesele zvedal nahoru, dolu.... S lodí jsem za ty roky najezdil jen asi půl hodinky, takže opotřebení provozem nehrozí. Manžeta je pořád jak nová. Loď stála v garáži/dílně. Žádný praskliny, či nějaký viditelný vady. Dneska jsem zvedl nohu až nadoraz nahoru a manžeta praskla. Po dlouhym úvodu k otázce. Už tehdy se mi ta manžeta zdála strašně krátká. Když jsem zvedl nohu, tak se záhyby manžety úplně roztahly. Prostě jako by byla tak o 3 cm kratší, než by měla bejt. Dělají se nějaký různý délky? Mam alpha one asi generaci I. Prolejzal jsem net a zdá se, že je manžeta stejná pro obě generace a žádný různý délky. Objednával jsem to tehdy z www.ishopmarine.com. Origo, žádnej aftermarket. Chystam se teď objednávat těsnění pod hlavu, tak bych to vzal za jedno poštovný. Popř. jestli máte někdo tip, kde to koupit levnějš? Dík za rady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 Můj případ o pár řádků výše, mě praskla nová manžeta hned druhý rok, dal jsem tam původní a ta drží bez problémů :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 (upraveno) četl jsem to. :( Neni to moc povzbudivý. Až se nas... tak z těch dvou hadic slepim, nebo svařim jednu, která bude o dvě žebra delší. :DPůvodní majitel to taky tak udělal. Jenomže on to slepil jen nějakou lepící páskou a mě to přišlo jako prasárna. :) Jenomže jemu to fungovalo a mě ta origo manžeta ne. :D Upraveno 9. Červen 2014 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 10. Červen 2014 Sdílet Odesláno 10. Červen 2014 Hoj Zdendo, na Alpha I drive jsou 2 délky manžet, jedna má nominální délku 135 mm (originál) , tak je k dostání i 140 mm dlouhá (neorigo).Ta Origo je cca za 2500,-, ta delší ale neorigo za cca 2000,-Nevim za koliko jsi je kupoval. Jsou k mání i ty "nůžky" na nasazení, ale podle mě to chce jen cvik a ušetří se za to :-)Já sundavám nohu rok co rok, abych mohl zkontrolovat ten dvojkardan co tam mám a už to mám v paži, ale na such se to dělá lépěji. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 10. Červen 2014 Sdílet Odesláno 10. Červen 2014 Ahoj, než začnu bezhlavě nakupovat, tak bych se rád zeptal. Před pár lety (asi 4) jsem koupil novou manžetu výfuku (ta harmonika venku). Nasazení bylo v pohodě. Žádnej oser, jak se tu píše. Asi půl hodinka práce i s manžetou kardanu. Nasadil jsem, utáhl a dobrý. Nohu jsem vesele zvedal nahoru, dolu.... S lodí jsem za ty roky najezdil jen asi půl hodinky, takže opotřebení provozem nehrozí. Manžeta je pořád jak nová. Loď stála v garáži/dílně. Žádný praskliny, či nějaký viditelný vady. Dneska jsem zvedl nohu až nadoraz nahoru a manžeta praskla. Po dlouhym úvodu k otázce. Už tehdy se mi ta manžeta zdála strašně krátká. Když jsem zvedl nohu, tak se záhyby manžety úplně roztahly. Prostě jako by byla tak o 3 cm kratší, než by měla bejt. Dělají se nějaký různý délky? Mam alpha one asi generaci I. Prolejzal jsem net a zdá se, že je manžeta stejná pro obě generace a žádný různý délky. Objednával jsem to tehdy z www.ishopmarine.com. Origo, žádnej aftermarket. Chystam se teď objednávat těsnění pod hlavu, tak bych to vzal za jedno poštovný. Popř. jestli máte někdo tip, kde to koupit levnějš? Dík za radyTo jsou ty "levné "nákupy v zahraničí- nevěřte tomu,že tam všede jsou originály i když to píší!!Já ti mohu nabídnout originál těsnění mercruser,od ofic.dodavatele z belgie za 1190,- na 3,0L.,rovněž tak i manžetu výfuku za 1300,- obé skladem.Jsi si jistý.že přerovnání dosedacích ploch na hlavě a bloku je dobře provedeno?A nemáš náhodou prasklé,prožrané korozí, výfukové potrubí? Jak je motor starý? Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 10. Červen 2014 Sdílet Odesláno 10. Červen 2014 Hoj Zdendo, na Alpha I drive jsou 2 délky manžet, jedna má nominální délku 135 mm (originál) , tak je k dostání i 140 mm dlouhá (neorigo).Ta Origo je cca za 2500,-, ta delší ale neorigo za cca 2000,-Nevim za koliko jsi je kupoval. Jsou k mání i ty "nůžky" na nasazení, ale podle mě to chce jen cvik a ušetří se za to :-) Já sundavám nohu rok co rok, abych mohl zkontrolovat ten dvojkardan co tam mám a už to mám v paži, ale na such se to dělá lépěji. :-)Ahoj, zajímalo by mne jak jsi přišel na ty ceny? Ty origo prodávám za cca půlku ceny než uvádíš!A ty délky??? Uvědom si,že se dodávají ve stlačeném stavu a jak jí stlačíš,tak je dlouhá-tudíž nějakých 135 a nebo 140mm jsou dost nesmysli.Ale uchycení manžety směrem k noze je špatně konstrukčně vyřešeno!Manžeta se v podstatě nasazuje na "konus" a z něho samozřejmně stále klouže dolů a je dost problém jí připevnit páskou tak,aby po vyklopení nohy nahoru opět nesklouzla.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 10. Červen 2014 Sdílet Odesláno 10. Červen 2014 Satčí si projít net, je tam toho hafec a originál. (samozřejmě dle přání i druhovýroba) akorát to prodražuje poštovné.Z Anglie nakupuji na svoje Volvo "Volvo Penta" originál díly.A ty ceny - to je jednoduché - 43 Liber díl + 12 Liber doprava = 55 x 35 Kč (cca) a je to 2.000,-Dodavatel je velká prodejna dílů. Key partsA ty rozměry maji uvedený jako nominální délka.Takže si nic nevymýšlim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 12. Červen 2014 Sdílet Odesláno 12. Červen 2014 Satčí si projít net, je tam toho hafec a originál. (samozřejmě dle přání i druhovýroba) akorát to prodražuje poštovné.Z Anglie nakupuji na svoje Volvo "Volvo Penta" originál díly.A ty ceny - to je jednoduché - 43 Liber díl + 12 Liber doprava = 55 x 35 Kč (cca) a je to 2.000,-Dodavatel je velká prodejna dílů. Key partsA ty rozměry maji uvedený jako nominální délka. Takže si nic nevymýšlim.Jen mi trochu uniká proč kupuješ v anglii,jak píšeš výjde to na 2000,-,když u mne to koupíš za 1300,- a je to 100pro origo.A ještě když jsme u toho,převod peněz do Anglie určitě taky není zadarmo.Uvědom si ,že mnoho e-shopů nejsou taky poctivci. Schneider Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 13. Červen 2014 Sdílet Odesláno 13. Červen 2014 Příště se rád ozvu :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 14. Červen 2014 Sdílet Odesláno 14. Červen 2014 Příště se rád ozvu :-)Doufám,že si ale nepleteš tvoje Volvo a Z-nohu Alfa od MCM! Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 14. Červen 2014 Sdílet Odesláno 14. Červen 2014 Taky už mě to napadlo. Minimálně proto, že když se sundavá Z noha, tak se nesundavá manžeta výfuku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se