Přejít na obsah
Plavidla.cz

Vrtule 14x22

marek1

Doporučené příspěvky

To je hezké to bych taky rád, bohužel se svým "důchodcem" a lodí naloženou na sezonu vším potřebným mám při 3000 ot/m 30 km/h, maximálku točím asi tak 3800 ot/min a to potom pádím něco okolo 36-38 km/h. No ale jelikož na slapský přehradě již pomalu začíná doba hájení (od 15.6. jen výtlak - co se týče typu mé lodě) tak si z toho nic nedělám - přeci jen těch mých 120koníků není nic moc. ale jel jsem s kamaradem co má v loďce 300 hp mercruisera s duopropelerem a ten zátach jsem mu záviděl :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je hezké to bych taky rád, bohužel se svým "důchodcem" a lodí naloženou na sezonu vším potřebným mám při 3000 ot/m 30 km/h, maximálku točím asi tak 3800 ot/min a to potom pádím něco okolo 36-38 km/h. No ale jelikož na slapský přehradě již pomalu začíná doba hájení (od 15.6. jen výtlak - co se týče typu mé lodě) tak si z toho nic nedělám - přeci jen těch mých 120koníků není nic moc. ale jel jsem s kamaradem co má v loďce 300 hp mercruisera s duopropelerem a ten zátach jsem mu záviděl :)

Ahoj, nic si z toho nedělej,není o co stát. Zkoušel jsem maximálku kolem 75km/h ot.4500/min. Možná by dala i víc,ale v takové rychlosti už je to o ničem. nemůžeš se kochat krajinou,hrozná spotřeba atd. Všechno jen proletíš,musíš se soustředit a nevnímáš okolí. Nejlepší je, jen tak pobrblávat krajinkou, občas zakotvit, vlítnout do vody. Ale přiznávam, jednou za čas, když tomu dáš pokouřit, to je pak adrenalin.

Prosím nemáte někdo zkušenost s tankováním Ethanolu. Prej by to ty lodní motory mohly spalovat. A ta cena je někde jinde za litr.

Odkaz ke komentáři

To Anachy: jo 300hp mít v lodi by se mi taky líbilo, ale jsem si jistej, že ta spotřeba by se mi už určitě nelíbila tam budeš kolem 40-50l/hod bych tak odhadoval

No dost mě to překvapilo, je to samozřejmě celé řízené elektronikou, objem 5,7l - 8válců a spotřeba se pohybuje při plném zátahu někde na hranici 35l/h a to to mělo najeto nějakých 7mt takže si ten motor teprve sedá a nejde podle mě ještě na plný výkon. Je pravda že v tom měl nalitou kombinaci naturalu 95 a 98, takže svůj podíl na tom bude mít i vyšší oktanové číslo benzínu.

Odkaz ke komentáři

to Anachy: předpokládám že se jedná o motor MAG350. Znám člověka, který má loď cca 8m s tímto motorem a spotřeba pod 35L není reálná na plnej to bude přes 50l/h.

Jo je to "nějakej takovejhle macek" , teď jsme o víkendu opět byli spolu na vodě, takže samozřejmě jsem se zajímal o spotřebu a zatím to vypočítal na průměrnou spotřebu 12l/h to znamená jak jízda ve výtlaku (cca 1500ot/min - cca 12km/h), tak jízda v kluzu. Takže neříkám, že to nebude papat ale asi to opravdu nebude nijak přehnaný jako to bylo u starších mercruiseru V8 s tímto objemem.

Odkaz ke komentáři

to Anachy: předpokládám že se jedná o motor MAG350. Znám člověka, který má loď cca 8m s tímto motorem a spotřeba pod 35L není reálná na plnej to bude přes 50l/h.

Jo je to "nějakej takovejhle macek" , teď jsme o víkendu opět byli spolu na vodě, takže samozřejmě jsem se zajímal o spotřebu a zatím to vypočítal na průměrnou spotřebu 12l/h to znamená jak jízda ve výtlaku (cca 1500ot/min - cca 12km/h), tak jízda v kluzu. Takže neříkám, že to nebude papat ale asi to opravdu nebude nijak přehnaný jako to bylo u starších mercruiseru V8 s tímto objemem.

Ahoj davam za pravdu anachy, 350 magnum s duopropem se musí vejít při skluzu do 35-40 lt.Samozřejmě že při plném výkonu to bude 50-60 lt. Rychlost veskluzu si představuji akorát klouzání žádné závodění cca 40 km/h.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...